×
بین الملل
شناسه خبر : 259859
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/08 ساعت 13:41
کانادا محدودیت‌های مذهبی را تشدید می‌کند

کانادا محدودیت‌های مذهبی را تشدید می‌کند

استان کِبِک کانادا براساس یک لایحه جدید، نمایش نمادهای دینی و خواندن نماز را در اماکن عمومی ممنوع اعلام کرد؛ اقدامی که منتقدان آن را ناقض آزادی‌های مذهبی و هدف قرار دادن اقلیت‌های مذهبی می‌دانند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل:  از روزنامه گاردین، استان کِبِک در کانادا اعلام کرد که براساس قانون جدید و جامع، سرکوب علیه نمادهای مذهبی در اماکن عمومی را تشدید خواهد کرد؛ قانونی که منتقدان می‌گویند استان‌های کانادا را به سمت ورود به حریم خصوصی سوق داده و مسلمانان را به طور نامتناسبی تحت تاثیر قرار می دهد.این لایحه که به عنوان لایحه ۹ که روز پنجشنبه از سوی «ائتلاف آینده کبک» به عنوان ائتلاف حاکم ارائه شد، نماز خواندن در موسسات دولتی، از جمله کالج‌ها و دانشگاه‌ها را ممنوع می‌کند. این قانون همچنین نماز جماعت در خیابان ها و پارک‌ها را ممنوع کرده و جریمه‌های یک هزار و ۱۲۵ دلاری را برای گروه‌های نقض کننده در نظر می‌گیرد.ائتلاف حاکم کبک، سکولاریسم را به یک اولویت اصلی قانونگذاری تبدیل کرده است.

این ائتلاف پیش از این و در سال ۲۰۱۹ لایحه بحث‌برانگیز ۲۱ را تصویب کرد که مطابق آن پوشیدن نمادهای مذهبی برای کارمندان ممنوع شد.اکنون دولت قصد دارد این ممنوعیت را به مهدکودک‌ها، کالج‌ها، دانشگاه‌ها و مدارس خصوصی نیز گسترش دهد و پوشش کامل صورت برای هر کسی که در این موسسات فعال هستند را ممنوع کند.ژان فرانسوا روبرژ وزیر سکولاریسم کبک، گفت که این مقررات جدید بحث‌برانگیز، جدیدترین گام‌ها در این استان به سمت سکولاریزاسیون است. وی همچنین در جمع خبرنگاران از تسهیلات قبلی که به مسلمانان داده شده بود از جمله نمازخانه‌ها انتقاد کرد و گفت که مدارس، معبد یا کلیسا یا از این دست مکان‌ها نیستند. ممنوعیت خواندن نماز در اماکن عمومی پس از آن صورت می‌گیرد که گروه «مونترال برای فلسطین» در جریان اعتراض‌هایی در روز یکشنبه در خارج از کلیسای نوتردام نماز برگزار کرده بود.روبرژ در این خصوص مدعی شد: «دیدن افرادی که بدون مجوز و اطلاع قبلی خیابان ها را مسدود و فضای عمومی را اشغال و سپس خیابان‌ها، پارک‌ها و میدان‌ها عمومی ما را به مکان‌های عبادت تبدیل می‌کنند، تکان‌دهنده است.»گفته می‌شود این استان همچنین ارائه غذاهای کوشر (غذای حلال مخصوص یهودیان) و حلال را نیز در موسسات دولتی محدود خواهد کرد.

روبرژ همچنین با رد ادعاهایی مبنی بر هدف گرفتن اقلیت‌ها به طور نامتناسب گفت: «ما فکر می‌کنیم وقتی دولت بی‌طرف باشد، کبکی‌ها آزاد هستند.» وی افزود: «ما قوانین یکسانی برای همه داریم.»اما استیون براون رئیس شورای ملی مسلمانان کانادا، این اقدام را «سوءاستفاده سیاسی» دانست و گفت دولت برای بازپس گیری اعتماد عمومی، سیاست‌های هویتی و تفرقه را دو برابر کرده است.«مجمع اسقف‌های کاتولیک کبک» نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که لایحه پیشنهادی «نقض رادیکال حقوق و آزادی‌های مردم کبک است و دولت هیچ لزومی برای چنین قانونی نشان نداده است».به نوشته گاردین، لایحه ۲۱ که پیش از این در کبک به تصویب رسیده است، به رغم آنکه با منشور حقوق و آزادی‌های بشر کبک و منشور حقوق و آزادی‌های کانادا در تضاد است، اما دادگاه عالی کبک در سال ۲۰۲۱، آن را تائید کرد.این روزنامه یادآور شده است که دولت‌های استانی در کانادا می‌توانند در صورت استفاده از سازوکار قانونی موسوم به «بند بی‌توجهی» قوانینی را تصویب کنند که برخی حقوق اساسی را نقض می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین