×
بین الملل
شناسه خبر : 259684
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/07 ساعت 16:11
اعتراف صهیونیست‌ها به قدرت حماس در حوزه سایبری

اعتراف صهیونیست‌ها به قدرت حماس در حوزه سایبری

برخی رسانه‌های عبری طی گزارش‌هایی اذعان کرده اند که جنبش حماس علاوه بر ساخت یک «پازل اطلاعاتی» پیچیده، جزئیات دقیقی از ارتش اشغالگر جمع‌آوری کرده که سال‌ها قبل از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» درگیر جنگ سایبری گسترده‌ای با این رژیم بوده است.

نورنیوز - گروه بین الملل : گزارش‌های رسانه‌های عبری حکایت از آن دارد که جنبش حماس نه تنها با ساخت یک «پازل اطلاعاتی» پیچیده، جزئیات دقیقی از ارتش اشغالگر جمع‌آوری کرده، بلکه سال‌ها پیش از عملیات «طوفان الاقصی» نیز درگیر جنگ سایبری گسترده‌ای با این رژیم بوده است.

این جنبش با نظارت بر هزاران نظامی و افسر اسرائیلی از طریق شبکه‌های اجتماعی و توسعه سامانه‌های شبیه‌سازی رزمی پیشرفته، خود را برای حمله بزرگ آماده کرده بود.

جمع‌آوری اطلاعات پنج ساله از ارتش اشغالگر

خبرگزاری شهاب گزارش داد واحد اطلاعاتی حماس حدود پنج سال را صرف جمع‌آوری اطلاعات دقیق از ارتش اسرائیل کرده است. از سال ۲۰۱۸، یگان متشکل از حدود ۲۵۰۰ نفر، نزدیک به ۱۰۰ هزار نظامی و افسر را زیر نظر داشته است. آن‌ها با استفاده از حساب‌های واقعی و جعلی، به گروه‌های بسته در واتس‌اپ و دیگر پلتفرم‌های اجتماعی، از جمله گروه‌های نظامیان در یگان‌های رزمی، نفوذ کرده بودند.

به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، حماس همچنین گزارش‌های روزانه‌ای در مورد تحرکات ارتش، مکان‌های سامانه‌های گنبد آهنین و جابه‌جایی نیروها بین بخش‌های مختلف منتشر می‌کرد. این جنبش موفق شد یک «پازل اطلاعاتی» جامع شامل نقشه‌های دقیق شهرک‌ها، مکان‌های پدافند هوایی، دوربین‌های نظارتی، مسیرهای گشت‌زنی و رفتار سربازان اسرائیل را ایجاد کند. همچنین، رزمندگان نیروهای نخبه حماس از عینک‌های واقعیت مجازی برای آموزش نفوذ استفاده می‌کردند. یک افسر ارشد اسرائیلی در این باره گفته است: «حماس پایگاه را بهتر از من می‌شناخت، در حالی که من سال‌ها در آنجا خدمت کرده بودم.»

سابقه طولانی حماس در جنگ سایبری

این حملات سایبری تنها به دوران اخیر محدود نمی‌شود و بنا بر گزارش‌های اسرائیلی و آمریکایی، حماس دهه‌هاست که در فضای سایبری تاریک (دارک وب) به جنگ الکترونیکی مشغول است. اولین گزارش از حمله سایبری این جنبش علیه اسرائیل به سال ۲۰۰۲ باز می‌گردد، زمانی که نیروهای مقاومت موفق شدند پهپادهای جاسوسی متعلق به نیروهای اشغالگر را که بر فراز غزه پرواز می‌کردند، هک کرده و تصاویر ضبط شده توسط آن‌ها را به دست آورند.

حماس در آن دوره از تاکتیک «[دانه] بپاش و دعا کن» (Spray and Pray) استفاده می‌کرد؛ این تاکتیک بر مبنای ارسال حداکثر تعداد فایل‌های جاسوسی مخرب به ایمیل‌های تصادفی بی‌شمار با این امید که یکی از کاربران آن را باز کرده و منجر به افشای اطلاعات شود، عمل می‌کرد. یک افسر ارشد در اداره سایبر ارتش اسرائیل درباره نیروهای سایبری حماس گفته بود: «نمی‌گویم قوی یا ضعیف هستند، بلکه جالب توجه‌اند.»

تکامل سریع تکنیک‌های سایبری

با پیشرفت‌های تکنولوژیک، حماس به سرعت تاکتیک‌های خود را توسعه داد. در طول نبرد «سنگ‌های سجیل» در سال ۲۰۱۲، حماس به وبگاه‌های اسرائیلی از جمله وب‌سایت فرماندهی جبهه داخلی و سخنگوی ارتش اسرائیل حمله کرد. در سال ۲۰۱۳، گروهی به نام «هکرهای سایبری عزالدین القسام» حمله‌ای از نوع «حمله محروم‌سازی از سرویس توزیع شده» (DDoS) را انجام داد. در جریان نبرد «صخره سخت» در سال ۲۰۱۴، حملات سایبری حماس به سایت‌های غیرنظامی و نظامی در اسرائیل افزایش یافت. در سال ۲۰۱۸، حماس با استفاده از پروفایل‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی، یک حمله سایبری پیچیده را اجرا کرد تا کنترل تلفن‌های همراه و کامپیوترهای شخصی نظامیان ارتش اسرائیل را به دست گیرد.

اعتراف اسرائیل به قدرت سایبری حماس

قدرت‌گیری سایبری حماس از سوی اشغالگران نیز مورد اذعان قرار گرفته است. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۸ حماس گروهی در فیس‌بوک در رابطه با جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ ایجاد کرد و از هواداران اسرائیلی دعوت کرد تا برای دریافت به‌روزرسانی‌ها، تماشای پخش زنده و شرط‌بندی روی مسابقات به آن بپیوندند. همزمان، یک برنامه اندرویدی مرتبط با جام جهانی به نام «گلدن کاپ» ایجاد کرد و توانست کاربران اسرائیلی که این برنامه را دانلود کرده بودند، هک کرده و داده‌های تلفن‌های آن‌ها را به سرقت ببرد. توسعه سریع حماس در تکنیک‌های حمله سایبری باعث شد که نهاد نظامی اسرائیل به قدرت سایبری حماس توجه کرده و لزوم آماده‌سازی ارتشی متقابل و آماده برای نبرد سایبری علیه این جنبش را به رسمیت بشناسد.


نظرات

آخرین اخبار
آمار جدید پنتاگون از تلفات نظامیان آمریکا در درگیری با ایران
چرا رتبه دانشگاه‌های ایران کاهش یافت؟ پاسخ معاون پژوهشی وزیر علوم
وال‌استریت ژورنال: نگرانی آمریکا از توان تسلیحاتی ایران پس از حملات به کشتی‌های آمریکایی
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ اختلاف عجیب قیمت کارخانه و بازار
اختلال اینترنت کشور برطرف شد
قیمت طلا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ افزایش 197 هزار تومان طلای 18 عیار
برق این مناطق ایلام امروز چهارشنبه 18 شهریور قطع می‌شود؛ جزئیات زمان‌بندی خاموشی
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ رونمایی از گرانترین محصول
روبیو نفتکش‌های ایران را تهدید به حمله کرد؛ تنش دریایی تهران و واشنگتن بالا گرفت
تأکید پوتین بر همکاری با کره شمالی برای ایجاد نظم جهانی چندقطبی
برنامه قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 18 شهریور ؛ ساعت خاموشی بروجن و فارسان
جدول زمانبندی قطعی برق شهرهای استان کرمانشاه امروز چهارشنبه 18 شهریور
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ قیمت به 162 هزار تومان رسید
تنش آبی در 176 روستای کهگیلویه و بویراحمد؛ وضعیت پایدار چه زمانی محقق می‌شود؟
اسرائیل به حالت آماده‌باش رفت؛ نگرانی از حملات موشکی و پهپادی
طلایی المپیک از فینال بازماند؛ آرین سلیمی به برنز گرندپری موجو رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 18 شهریور؛ ساعت پخش زنده والیبال ایران و لیگ قهرمانان اروپا
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ نفت 100 دلاری مانع صعود طلا
افزایش قیمت دارو در سامانه‌های بیمه سلامت اعمال شد
سی‌ان‌ان: عربستان در تلاش است تا کشورهای دیگر را علیه یمن وارد جنگ کند
نقش‌آفرینی تهران در نظم نوین منطقه‌ای
اقتصاد نگار | زنگ گرانی در بازار نوشت افزار به صدا درآمده است
هشدار سیلاب در گیلان، مازندران و تهران؛ بارش فردا پنجشنبه به مشهد می‌رسد
«مثنی و فرادی» در نظام دینی
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405+ وضعیت استانها
چالوس بعد از 14 ساعت بازگشایی شد؛ هشدار پلیس درباره جاده‌های شمال
قیمت بنزین و ضرورت مدیریت تدریجی تقاضا
پاسخ موشکی ایران به حمله آمریکا به نفتکش‌های ایرانی؛ پایگاه آمریکایی در اردن هدف قرار گرفت
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا
چرا پذیرش دانشجویان افغانستانی در پاکستان ممنوع شد؟
امدادرسانی گسترده هلال‌احمر به 568 نفر در سیل گیلان، مازندران، گلستان
حادثه تلخ در یحیی‌آباد؛ اتوبوس معدن همکار کرمان از مسیر منحرف شد
کارت سوخت یک روزه؛ طرح جدید سامانه هوشمند سوخت برای شهروندان
کی‌یف در آستانه زمستان؛ آلمان و متحدان از ارسال موشک‌های ضدبالستیک خبر دادند
بازی دو سر باخت؛ در صورت شکست در انتخابات میان‌دوره‌ای، استیضاح ترامپ قطعی است
طرح جامع مسکن از بازار اجاره تا تأمین زمین چه تغییراتی ایجاد می‌کند؟
رئال مادرید 2-1 اینتر ؛ اولین سه امتیاز مورینیو در بازگشت به لیگ قهرمانان اروپا
دیدارهای سفیران و نمایندگان دیپلماتیک با عراقچی
هشدار ایران به سئول: حضور نظامی در خلیج فارس یعنی حمایت از متجاوز
انگلیس در دام آمریکا؛ تحریم‌های انگلیس علیه ایران تروریسم اقتصادی است
هشدار بانک مرکزی انگلیس درباره پیامدهای تورمی تداوم تهاجم آمریکا علیه ایران
نخست‌وزیر کانادا: با پاسخ به تهاجم آمریکا دوباره زنده شدیم
انصارالله یمن عربستان را به پاسخ سخت و غافلگیرکننده تهدید کرد
نورنما | خلاقیت معماران ایرانی برای زندگی بدون کولر !
تماس تلفنی ترامپ و پوتین پس از سفر فرستادگان آمریکا به روسیه
برنامه روسیه برای حملات گسترده زمستانی به اوکراین فاش شد
طباطبایی: هیچ جای تفاهم‌نامه با آمریکا منافع و مصالح کشور نقض نشده است
علی‌آبادی: برق پایدار جنوب در اولویت وزارت نیرو قرار گرفت
تخصیص بودجه برای مرمت بلندترین برج آجری جهان
توپ طلای 2026؛ ستاره‌های بزرگ فوتبال جهان در صف