×
بین الملل
شناسه خبر : 259659
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/07 ساعت 12:50
بیانیه چین درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای

بیانیه چین درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای

چین اعلام کرد که «کمترین تعداد» آزمایش هسته‌ای را در بین تمام کشورهای دارای سلاح هسته‌ای انجام داده و به مدت سه دهه به تعلیق چنین فعالیت‌هایی پایبند بوده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: این بیانیه پس از اتهام «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده مبنی بر آزمایش زرادخانه هسته‌ای چین منتشر شد و گزارش رسمی پکن در مورد کنترل تسلیحات، خلع سلاح و عدم اشاعه است.

به نوشته مجله نیوزویک، بر اساس گزارش ماه ژوئن موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم، چین یکی از ۹ کشور دارای سلاح هسته‌ای است و تخمین زده می‌شود که با ۶۰۰ کلاهک هسته‌ای در زرادخانه خود، سومین قدرت هسته‌ای بزرگ جهان پس از روسیه و ایالات متحده است.

توسعه تسلیحات هسته‌ای چین مدت‌هاست که ایالات متحده را نگران کرده و این کشور مدعی است که این قدرت شرق آسیا می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۰۰۰ کلاهک هسته‌ای داشته باشد. در سپتامبر ۲۰۲۴، چین یک موشک غیرمسلح اما با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را به صورت آزمایشی به اقیانوس آرام شلیک کرد.

اواخر اکتبر، ترامپ اعلام کرد که به پنتاگون دستور داده است آزمایش سلاح‌های هسته‌ای کشور را «به طور مساوی» با برنامه‌های روسیه و چین آغاز کند و ادعا کرد که هر دو کشور ظرف پنج سال با زرادخانه هسته‌ای ایالات متحده «برابر» خواهند شد.

در گزارشی که توسط دفتر اطلاعات شورای دولتی چین منتشر شد، پکن اعلام کرد که یکی از اولین کشورهایی بود که در سپتامبر ۱۹۹۶ پیمان جامع منع آزمایش‌های هسته‌ای یا CTBT را امضا کرد. این پیمان، هرگونه انفجار آزمایشی هسته‌ای را برای هر هدفی ممنوع می‌کند.

در سند دولت چین آمده است: «پکن همواره به تعهد خود در قبال توقف آزمایش‌های هسته‌ای پایبند بوده است.»

پکن همچنین از لازم‌الاجرا شدن زودهنگام این پیمان حمایت کرده و کارهای مقدماتی داخلی را برای اجرای آن ارتقا داده است.

براساس اعلام سازمان پیمان جامع منع آزمایش‌های هسته‌ای ۱۸۷ کشور پیمان جامع منع آزمایش‌های هسته‌ای را امضا و ۱۷۸ کشور آن را تصویب کرده‌اند.

طبق اعلام انجمن کنترل تسلیحات، پیمان منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای (CTBT) هنوز لازم‌الاجرا نشده است، زیرا نیاز به تصویب توسط چین، مصر، هند، ایران، اسرائیل، کره شمالی، پاکستان، روسیه و ایالات متحده دارد. مصر و ایران تنها دو کشوری هستند که دارای سلاح هسته‌ای محسوب نمی‌شوند.

در این گزارش همچنین ادعا شده است که تعداد آزمایش‌ها، علاوه بر تعطیلی مراکز تحقیق و تولید تسلیحات مرتبط از جمله مراکزی در «چونگ‌کینگ» و «چینگهای» نشان‌دهنده عزم چین برای جلوگیری از تحریک رقابت تسلیحات هسته‌ای است.

در بخش دیگری از این سند آمده است که قابلیت‌های هسته‌ای چین در حداقل سطح مورد نیاز برای امنیت ملی، تحت یک سیاست پایدار، مداوم و قابل پیش‌بینی، حفظ می‌شود.

داده‌های ارائه شده توسط انجمن کنترل تسلیحات نشان می‌دهد که چین بین اکتبر ۱۹۶۴ و ژوئیه ۱۹۹۶، ۴۵ انفجار هسته‌ای آزمایشی انجام داده است. در مقایسه، کره شمالی، هند و پاکستان به ترتیب با ۶، سه و دو آزمایش، آزمایش‌های کمتری انجام داده‌اند.

پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) تنها ایالات متحده، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس را به عنوان کشورهای دارای سلاح هسته‌ای به رسمیت می‌شناسد. به جز انگلیس که به همان تعداد آزمایش‌های چین انجام داده است، سایرین آزمایش‌های بسیار بیشتری انجام داده‌اند.

در این میان، پنتاگون سال گذشته در گزارشی مدعی شد چین در حال گسترش زیرساخت‌های تولید کلاهک هسته‌ای خود است و ممکن است در حال آماده‌سازی برای بهره‌برداری از سایت آزمایش لوپ نور خود در تمام طول سال باشد که نگرانی‌هایی را در مورد عدم شفافیت در فعالیت‌های آزمایشی این کشور ایجاد کرده است.

در گزارش «کنترل تسلیحات، خلع سلاح و عدم اشاعه در عصر جدید» چین آمده است: «پکن همواره نهایت خویشتنداری را در مورد مقیاس و توسعه تسلیحات هسته‌ای خود اعمال کرده است. این کشور هرگز در هیچ رقابت تسلیحات هسته‌ای با هیچ کشور دیگری از نظر سطح هزینه، کمّیت یا مقیاس تسلیحات هسته‌ای شرکت نکرده و نخواهد کرد.»

گزارش پنتاگون در مورد قدرت نظامی چین اما مدعی است چین در حال ایجاد تاسیسات جدید تولید و بازفرآوری مواد هسته‌ای است که به احتمال زیاد از گسترش نیروی هسته‌ای آن پشتیبانی می‌کند. این کشور درخواست‌ها برای توقف تولید مواد شکافت‌پذیر جهت استفاده در سلاح‌های هسته‌ای را رد کرده است و احتمالا قصد دارد در کوتاه‌مدت مواد کلاهک هسته‌ای را برای ارتش خود تولید کند.

انتظار می‌رود چین به توسعه نیروهای هسته‌ای خود ادامه دهد، در حالی که دشمن اصلی‌اش ایالات متحده در حال نوسازی قابلیت‌های خود است. هنوز مشخص نیست که آیا چین آزمایش‌های بیشتر سیستم‌های تسلیحاتی هسته‌ای خود را بدون انفجار واقعی علنی خواهد کرد یا خیر.


نظرات

آخرین اخبار
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اردن،قطر،بحرین و کویت؛ پاسخ ایران به تهاجمات جدید کشور
یک جنگنده F-35 در آسمان امارات اعلام وضعیت اضطراری کرد
ورزش؛راهکار مؤثر برای حفظ سلامت مفاصل در سالمندی
هشدار قانونگذار آمریکایی درباره تبعات ماجراجویی دولت ترامپ علیه ایران
دختر جودوکار ایران تاریخ ساز شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بیشکک شد
کویت از رهگیری پهپادها در حریم هوایی خود خبر داد
گزارش واشنگتن‌پست درباره بن‌بست ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز
واکنش والیبالیست‌ها به پیروزی مقابل آلمان
هشدار روسیه درباره همکاری نظامی کره جنوبی با ناتو
یمن: بمباران فرودگاه صنعا 9 دقیقه قبل از فرود هواپیمای ایرانی بود
افزایش دوباره قیمت بنزین درآمریکا
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک
توضیحات وزیر علوم درباره تغییرات تاریخ کنکور
نیروگاه تبریز هفته آینده به مدار بازمی‌گردد
ادامه حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران
مسکو: اروپا کشتن روس‌ها را جرم نمی‌داند
حمله عضو کنست رژیم صهیونیستی به رئیس ستاد ارتش
کامبک و صعود تماشایی والیبال ژاپن
شرایط جدید واردات خودرو در منطقه آزاد انزلی
معجزه ایرانی در لحظات بن‌بست
آخرین سفر استارمر به کیف و قول حمایت بی دریغ لندن به زلنسکی