×
بین الملل
شناسه خبر : 259646
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/07 ساعت 11:30
زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است

زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص کمک نظامی احتمالی به تهران در صورت هرگونه حمله آمریکا یا متحدانش به ایران اظهار داشت که همکاری با ایران بر پایه «توافقنامه مشارکت راهبردی جامع» میان تهران و مسکو انجام می‌گیرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره کمک نظامی احتمالی مسکو به تهران گفت: «فقط می‌توانم بگویم که مسائل عملی خاص مورد بحث در گفت‌وگوی روسیه و ایران، توسط مفاد پیمان جامع همکاری استراتژیک بین فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران تعریف می‌شوند.»

وی ادامه داد: «همانطور که به خوبی مشخص است، این توافق، از جمله موارد دیگر، توسعه همکاری‌های نظامی و نظامی-فنی را در طیف وسیعی از مسائل فراهم می‌کند.»

مذاکرات اوکراین

زاخارووا در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه برای استفاده از پلتفرم ترکیه برای مذاکرات در مورد اوکراین نیز گفت: «هر فرمت مذاکره‌ای که شامل بحث در مورد راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک یا جنبه‌های بشردوستانه باشد که منجر به نتایج واقعی شود، برای ما مرتبط است. ما همیشه از ابتکارات کشورها برای ارائه پلتفرم‌های خود برای فرآیند مذاکره یا توسعه مکانیسم‌ها، مدل‌ها و مفاهیم خود برای چگونگی انجام این کار قدردانی می‌کنیم.»

مانع‌تراشی اروپایی‌ها در مذاکرات صلح اوکراین

زاخارووا در ادامه در پاسخ به اینکه وزارت امور خارجه روسیه تلاش‌های مداوم کشورهای اروپایی برای دخالت در بحث طرح صلح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای اوکراین را چگونه ارزیابی می‌کند و هدف واقعی کشورهای اروپایی چیست، گفت: «هدف واقعی کشورهای اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است. آنها به وضوح ایده بیمارگونه خود برای تحمیل شکست استراتژیک به روسیه را رها نکرده‌اند و از اوکراین به عنوان ابزاری برای اجرای این سیاست ناقص استفاده می‌کنند. چراکه آنها با محافل فوق لیبرال دموکرات همسو و منتظر انتقام جهانی آنها در قاره آمریکا هستند.»

وی افزود: «آنها آتش را شعله‌ورتر می‌کنند. اگر از همان ابتدا بر صلح متمرکز بودند، اگر کلمه صلح برایشان معنای جدی داشت، در مورد اجرای توافقات مینسک دروغ نمی‌گفتند و آنها را اجرا می‌کردند. آنها تمام تلاش خود را برای حمایت از مذاکرات روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲ انجام می‌دادند، نه اینکه آنها را خراب کنند. آنها می‌توانستند مذاکرات روسیه و اوکراین را تشویق و تسهیل کنند. اما آنها هیچ یک از این کارها را نکردند؛ آنها دقیقا برعکس عمل کردند.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین گفت: «آنها خودشان را حزب جنگ اعلام کرده‌اند. آنها مقادیر عظیمی سلاح، پول، کمک‌های کشنده و غیرکشنده و انواع حمایت‌های سیاسی را به کی‌یف ارائه می‌دهند، علیرغم اینکه اوکراین در تروریسم، افراط‌گرایی، نئونازیسم و فساد غرق شده است.»

نظارت روسیه بر فعالیت‌های ناتو و اتحادیه اروپا

ماریا زاخارووا در پی تصمیم کمیسیون اروپا برای افزایش تحرک نظامی، گفت که روسیه از نزدیک تدارکات نظامی ناتو و اتحادیه اروپا در مرزهای خود را زیر نظر دارد و در برنامه‌ریزی دفاعی خود در نظر می‌گیرد.

وی ادامه داد: «این یک ابتکار ناسالم جدید از سوی اتحادیه اروپا و گواه جدیدی از سیاست بروکسل برای تسریع تقویت پتانسیل لجستیکی کشورهای عضو برای مقابله با تهدید فدراسیون روسیه و متحدانش است که توسط اروپایی‌ها برای مصارف داخلی ابداع شده است. ما از نزدیک چنین تدارکات نظامی را در نزدیکی مرزهای کشورمان زیر نظر داریم و آنها را در برنامه‌ریزی دفاعی روسیه کاملا در نظر می‌گیریم.»

او ادامه داد که به بهانه بازدارندگی روسیه، «کشورهای ناتو در واقع در حال آماده‌سازی بستری برای انتقال نیروهای نظامی بزرگ و سلاح‌های سنگین توسط اتحادیه اروپا هستند. به اصطلاح شنگن نظامی، در واقع بخشی جدایی‌ناپذیر از برنامه‌های عمدا غیرواقع‌بینانه‌ای است که توسط رهبری فعلی اتحادیه اروپا برای تحمیل شکست استراتژیک بدنام به روسیه، دنبال می‌شود.»

این دیپلمات روس همچنین خاطرنشان کرد: «نکته قابل توجه این است که تصمیم کمیسیون اروپا برای ایجاد زیرساختی جهت جابه‌جایی سریع کالاهای نظامی در سراسر قلمروی کشورهای اتحادیه اروپا به سمت شرق، با اعمال محدودیت‌هایی در صدور ویزای شنگن چندبار ورود به شهروندان روسیه همراه بود و اکنون متوجه می‌شویم که آنها ویزای شنگن را برای کسانی که توسط ایالات متحده در آسیا برای جنگجو شدن استخدام می‌شوند، صادر می‌کنند. اصل اساسی جهانی آزادی جابه‌جایی افراد برای اهداف صلح‌آمیز در اتحادیه اروپا بر آزادی جابه‌جایی سلاح، تجهیزات نظامی و شبه‌نظامیان ترجیح داده شده است و همه اینها نیز مشروعیت یافته است.»


نظرات

آخرین اخبار
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید