×
بین الملل
شناسه خبر : 259506
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/06 ساعت 17:05
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم

لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم

رئیس جمهوری بلاروس در حاشیه نشست سازمان پیمان امنیت جمعی در بیشکک، پایتخت قرقیزستان گفت که اروپا هرگز پیروز جنگ اوکراین نخواهد بود .

نورنیوز-گروه بین الملل: به نقل از تاس، الکساندر لوکاشنکو در حاشیه نشست سازمان پیمان امنیت جمعی در گفت‌وگو با پاول زاروبین خبرنگار شبکه دولتی روسیه اعلام کرد که کشورهای اروپایی خواهان حل‌وفصل مسالمت‌آمیز بحران اوکراین نیستند.

با این حال نیز قادر به پیروزی در این درگیری نیز نخواهند بود.لوکاشنکو ابراز امیدواری کرد که بروکسل و کی‌یف در نهایت به ضرورت حل‌وفصل سیاسی پی ببرند و پشنهادهای مطرح شده توسط روسیه و آمریکا را بپذیرند.وی تصریح کرد: «ما و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای جنگ آماده نمی‌شویم، بلکه براساس تمام شواهد، این سیاستمداران غربی هستند که به‌طور هدفمند خود را برای جنگ آماده می‌کنند.»رئیس‌جمهور بلاروس با اشاره به افزایش هزینه‌های دفاعی کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) گفت که جاه‌طلبی‌های نظامی آلمان نیز در حال افزایش است و این کشور قصد دارد به‌شکلی جدی هزینه‌های نظامی خود را بالا ببرد.

وی افزود: «لهستان نیز در سال ۲۰۲۶ نزدیک به ۵۵ میلیارد دلار را (حدود ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی) برای امور دفاعی اختصاص خواهد داد و از این نظر در ناتو به جایگاه نخست خواهد رسید. در همین حال نیز تعداد نیروهای مسلح این کشور اکنون از ۲۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.

امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان نیز در حاشیه این نشست و در دیدار با همتای روس خود گفت که روابط میان تاجیکستان و روسیه در حال رشد و تقویت است.وی تاکید کرد که هیچ مسئله حل‌نشده‌ای میان دو کشور وجود ندارد.

همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود.روسیه یکی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری تاجیکستان محسوب می‌شود و بیش از ۲۰ درصد حجم تجارت خارجی تاجیکستان به این کشور اختصاص دارد.آمارها نشان می‌دهند که حجم تجارت دو کشور در هشت ماه نخست سال جاری میلادی بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده و نرخ رشد آن به ۱۳ درصد رسیده است.

نشست شورای مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) در حال برگزاری در پایتخت قرقیزستان است.در این نشست رئیسان جمهور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان حضور دارند. این اجلاس در دو قالب «محدود» و «گسترده» برگزار می‌شود.دفتر ریاست‌جمهوری قرقیزستان پیشتر اعلام کرده بود که انتظار می‌رود در پایان این نشست بیش از ۱۰ سند مشترک با هدف تقویت سازوکارهای دفاع جمعی، ارتقای هماهنگی امنیتی میان اعضا و توسعه همکاری‌های نظامی و سیاسی به امضای کشورهای عضو خواهد رسید.سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) یک ائتلاف نظامی بین دولتی در منطقه اورآسیا است که در سال ۱۹۹۲ در تاشکند ازبکستان به امضا رسید.

ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان این پیمان را امضا کردند.این پیمان ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۳ (شهریور ۱۳۸۲) در راستای اجرایی شدن تصمیم سران دولت‌های عضو به یک سازمان منطقه‌ای بین المللی تبدیل شد که مقر آن در مسکو قرار دارد.هدف اصلی این سازمان، تعدیل و تعمیق همکاری های نظامی ـ سیاسی، توسعه ساختارهای چند جانبه، فرایندهای همکاری برای تضمین امنیت ملی کشورهای عضو بر پایه مبانی مشترک و کمک رسانی شامل کمک های نظامی به کشورهای عضو است که قربانی خشونت شده‌اند، عنوان شده است.


نظرات

آخرین اخبار
کاهش شیوع HIV در میان مصرف کنندگان تزریقی موادمخدر در کشور
خسارت 120 هزار میلیارد تومانی اعتیاد به اقتصاد و جامعه
اعتیاد، راهزنی پنهان برای غارت سلامت روان و سرمایه‌های اجتماعی
آینده ترسناک فناوری؛ هدفون‌هایی که ذهن شما را می‌خوانند!
هشدار نیویورک‌تایمز درباره فروپاشی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم
جورج کلونی: آمریکا در دوره‌ای تأسف‌بار است
فرود اضطراری هواپیمای مقام آمریکایی
شکایت رسمی پرسپولیس از استقلال به‌خاطر حضور آسانی در دربی
تارتار: پرسپولیس کمی بهتر از استقلال بود؛ یک غفلت برد را گرفت
بختیاری‌زاده: داور پنالتی استقلال را ندید
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته ارشد 1405 منتشر شد
اقدام نروژ علیه روسیه؛ کشتی روسی توقیف شد
گزارش تصویری | لیگ برتر فوتبال - پرسپولیس و استقلال (دربی 107)
صنعت نفت آبادان 0-0 سپاهان اصفهان/ شالوده سپاهان با فشار نفت از هم نپاشید
آیین تشییع شهدای مراسم عروسی کوهستک پنجشنبه برگزار می‌شود
تاجرنیا: استقلال شایسته برد بود؛ حق‌مان سه امتیاز بود
فهرست شناورهای متخلف خلیج فارس به‌روزرسانی شد
بسکتبال ایران در رده 28 جهان؛ حفظ جایگاه چهارم آسیا
محکومیت 26 ماهه در آمریکا برای صادرات غیرمجاز کالا به روسیه
پایان مأموریت سفیر ترکیه در تهران
تیراندازی در مدرسه‌ای در ویرجینیا
گنج 1100 ساله در حیاط خانه
اروپا چگونه از «بازی شکست‌خورده» آمریکا حمایت می‌کند؟
مصطفی طرفی سرکنسول جدید ایران در بصره شد
تهدید تازه روبیو علیه ایران
مخالفت بلژیک با مصادره دارایی‌های روسیه؛ تبعات شدیدی خواهد داشت
مجلس: انگلیس 120 سال در پی تضعیف و کنترل ایران بوده است
هشدار دبیرکل نجبا به آمریکا
تودیع وثیقه از یک ماه به چند دقیقه رسید
حزب‌الله ارتباط با هسته امنیتی در لبنان و سوریه را تکذیب کرد
استقلال 1-1 پرسپولیس/ تساوی در نصف جهان، نمایش قابل قبول سرخابی ها در دربی 107+ فیلم‌گل ها
واکنش سازمان ملل به حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک ایران
خرابکاری‌های منتسب به روسیه به «هنجار جدید» در اروپا تبدیل شده است
عملیات انفجار کنترل‌شده در بوشهر
بازگشت حمید نعمت‌الله به سینما پس از 10 سال + تصویر
امتحانات جبرانی نهایی دوازدهم از 14 شهریور+ جدول زمانبندی
محمد ملاحی، هنرمند سیریکی، در حمله آمریکا زخمی شد
سناتور سندرز: باید همین حالا به جنگ غیرقانونی علیه ایران پایان دهیم
هنوز حکمی برای احسان خدادادی صادر نشده است
درخشش ایران در بازی‌های جهانی عشایر؛ 4 مدال در روز دوم
انتقال زندان‌ها به خارج از شهر در دستور کار است
مخبر: حقوق بشر غربی در میناب، لامرد و سیریک دفن شد
وزیر صمت: حفظ تولید نیازمند تقویت تاب‌آوری صنعت و رفع موانع است
میدل ایست آی: تونی بلر خواستار حذف نام «فلسطین» از کتب درسی شد
مصر و قطر خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
خیبر خرم‌آباد 2-0 فولاد خوزستان/ خیبر، فولاد را خم کرد
هلند طلاهای خود را از آمریکا و کانادا خارج کرد
اروپا به حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
آمریکا کاردار جدید خود در بغداد را معرفی کرد
نیو ریپابلیک: جنگ با ایران آمریکا را تضعیف کرده؛ ایران قوی‌تر شده است