×
اجتماعی
شناسه خبر : 259477
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/06 ساعت 14:14
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال

تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، از برنامه‌ای سخن گفته که می‌تواند چهره پایتخت را برای همیشه تغییر دهد؛ ایجاد 500 کیلومتر مترو و هزاران واگن جدید در 5 سال آینده. وعده‌ای که اگر عملی شود، تهران را وارد مرحله‌ای تازه از حمل‌ونقل، کاهش آلودگی و تحول شهری خواهد کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علیرضا زاکانی روز پنجشنبه در آیین افتتاحیه اجلاس بین‌المللی «رویداد شهری تهران» و ششمین دوره «مسابقه بین‌المللی خشت طلایی» در تهران اظهار کرد: امروز در تهران ۳۰۸ کیلومتر مترو در هفت خط و ۱۶۰ ایستگاه در حال خدمت به مردم است، اما در قراردادهای منعقد شده از سال گذشته امروز شروع ۱۷۹ کیلومتر با ۱۶۰ ایستگاه جدید آغاز شده است که تا پنج سال آینده تهران حدود ۵۰۰ کیلومتر مترو دیگر ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: همچنین در حوزه واگن مترو در تهران نیز با توجه به اینکه در حال حاضر پایتخت از ۱۱۸۱ واگن برخوردار است، با قراردادهای سال گذشته نیز طبق برنامه‌های پیش‌بینی شده، در سه سال آینده ۲۴۰۰ واگن دیگر در تهران به مردم پایتخت خدمات ارائه می‌دهند. اعتبارات، بودجه و امکانات ما نسبت به چهار سال پیش ۸۰۰ درصد رشد کرد و به میزان هشت برابر افزایش یافته است.

زاکانی ادامه داد: اگر آلودگی هوا و ترافیک بزرگترین مشکل شهر تهران است، همت ما بر تحول و ایجاد زمینه‌ای است که نه در آن از آلودگی هوا خبری باشد نه از ترافیک. به همین واسطه حمل و نقل عمومی ما یک اولویت جدی است که با برقی‌سازی و افزایش تعداد اتوبوس‌ها در این کلانشهر، برنامه‌های محوری خود را انجام دهیم و معتقدیم اکنون شهر در حال تغییر، تحول و حرکت به سمت جلوست.

وی با بیان ویژگی‌های کلانشهر تهران، خاطرنشان کرد: این شهر با دستان پرتوان شهروندان خود، آینده‌ای روشن‌تر را برای خود می‌سازد و امروز آماده است تا تجربیات خود را با جامعه مدیریت شهری جهان به اشتراک بگذارد. تهران شهر کوچکی نیست؛ این شهر علاوه بر خدمت‌رسانی شبانه‌روزی به ۹ میلیون شهروند، میزبان چهار میلیون میهمان در طول روز است. به طوری که جمعیت ۱۳.۵ میلیونی روز، بار مسئولیت بزرگی را بر دوش مدیریت شهری قرار داده است.

زاکانی تصریح کرد: در تهران باور داریم که مقاومت و پایداری، یک انتخاب روزمره است که باید هر صبح با اراده‌ای راسخ از سوی مردم و مدیران تکرار شود. ۶ ماه پیش، تهران روزهای سختی را پشت سر گذاشت که هیچ‌گاه از خاطرمان نخواهد رفت. در ادامه، تجربیات مدیریت بحران تهران در آن شرایط حساس را به اشتراک خواهم گذاشت. از ۸۵۲۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در جنگ، همه واحدها تعیین تکلیف شده‌ و خانواده‌های آسیب‌دیده بدون تحمل هیچ هزینه اضافی در مسکن مناسب اسکان یافته‌اند.

وی اظهار کرد: ماه‌ها پیش بازسازی ۵۲۸۰ خانه با آسیب جزیی در این جنگ به پایان رسید. از ۲۵۲۱ واحد با آسیب متوسط، بخش عمده‌ای تکمیل و مابقی در حال اتمام است. ۶۸ واحد نیازمند مقاوم‌سازی هم تا سه ماه آینده کار آنها به پایان می‌رسد و ۶۵۲ واحد نیازمند تخریب و نوسازی نیز به طور کامل تعیین تکلیف شده‌ است.

شهردار تهران با اشاره به خدمات اضطراری ارائه شده افزود: در اوج جنگ، ۴۵۹۲ خانواده اسکان اضطراری یافتند و پس از جنگ برای ۵۸۸ خانواده مسکن موقت فراهم شد. اکنون هیچ خانواده‌ای در تهران در سردرگمی به سر نمی‌برد. 

رکوردشکنی در توسعه فضای سبز پیرامونی 

شهردار پایتخت از رکوردشکنی در توسعه فضای سبز خبر داد و گفت: در چهار سال گذشته توانسته‌ایم رکورد ۴۰ ساله توسعه فضای سبز را پشت سر بگذاریم. طرح «من شهردارم» نمونه‌ای از مشارکت شهروندان در مدیریت شهری است که در نخستین دوره آن با مشارکت ۳۴۶ هزار شهروند همراه بود و پس از سه دوره برگزاری در سال گذشته این مشارکت به بیش از ۲ میلیون نفر رسید.

زاکانی با تاکید بر لزوم توسعه همکاری‌های بین‌المللی شهری افزود: چالش‌های شهری امروز دیگر مرزی نمی‌شناسند. مسائلی مانند آلودگی هوا، حمل‌ونقل، مسکن، تغییرات اقلیمی و امنیت شهری به دغدغه‌های جهانی تبدیل شده‌اند و راه‌حل‌های آنان نیز باید جهانی باشد. دولت‌ها مسیر خود را دارند، اما شهرها امروز به پیشران‌های واقعی توسعه، پیشرفت و آبادانی تبدیل شده‌اند. همکاری‌های میان‌شهری و تبادل تجربیات شهرداری‌ها، بسیار سریع‌تر و عملی‌تر از همکاری‌های دولت‌ها نتیجه می‌دهد.

وی با اشاره به راهبرد تهران در توسعه روابط بین‌المللی خاطرنشان کرد: آینده جهان با پیوند شهرها ساخته می‌شود؛ با همکاری‌هایی که نه براساس ملاحظات سیاسی، بلکه واقع‌گرایانه و مبتنی بر نیازهای مردم است. بر همین اساس، در دوره کنونی مدیریت شهری -طی بیش از چهار سال گذشته- تلاش کردیم تا روابط خارجی و همکاری‌های بین‌المللی خود را افزایش دهیم.

شهردار تهران با اشاره به موفقیت‌های دیپلماسی شهری تهران گفت: اکنون می‌توانیم با افتخار اعلام کنیم که شهر تهران هم در توسعه روابط با شهرهای دیگر و هم در ارتباط و همکاری با سازمان‌های بین‌المللی مطرح در عرصه جهانی، توفیقات بسیار خوبی داشته است.

بحران‌های شهری نیازمند راه‌حل اساسی است

سخنگوی شهرداری تهران نیز در این اجلاس گفت: همان‌قدر که بحران‌ها چهره شهری دارند، راه‌حل‌ها نیز باید شهری باشند، در چنین وضعیتی، اهمیت دیپلماسی اقتصادی شهرها و نقش آن در افزایش تاب‌آوری بیش از همیشه آشکار می‌شود. شهرها امروزه بازیگران واقعی نظم جدید جهانی هستند، بسیاری از چالش‌های بزرگ از مخاطرات زیست‌محیطی و بحران‌های اقلیمی تا تحولات اقتصادی و اجتماعی، بیش از هر جای دیگر در شهرها بروز می‌کند.

عبدالمطهر محمدخانی با اشاره به مزیت شهرها در اقدام چابک‌تر نسبت به دولت‌ها، اظهار داشت: شهرها برخلاف دولت‌ها با لایه‌های سنگین بروکراسی، ملاحظات سیاسی و محدودیت‌های پیچیده روبرو نیستند. این چابکی به آن‌ها امکان می‌دهد با سرعت و خلاقیت بیشتری وارد همکاری شوند.

محمدخانی یکی از ظرفیت‌های مهم در این مسیر را مبادله راهکارها، خدمات و توانمندی‌ها میان شهرها دانست و تصریح کرد: این مدل می‌تواند بدون اتکا به سازوکارهای دشوار دولتی، جریان توسعه در میان شهرها را شتابان سازد. شهر می‌تواند خدمات فنی، مدیریتی یا فناوری خود را در اختیار سایر شهرها بگذارد و در مقابل، از راهکارها و ظرفیت‌های آنان در حوزه‌هایی مانند مدیریت بحران، انرژی، گردشگری یا حمل‌ونقل بهره‌مند شود.

وی با بیان اینکه این نوع همکاری، ستون‌های تاب‌آوری اقتصادی شهرها را تقویت می‌کند، خاطرنشان کرد: چنین شبکه‌ای از روابط پایدار، توان عبور از بحران‌ها حتی در تلاطم‌های شدید امروز جهان را امکان‌پذیر می‌کند.

محمدخانی نامگذاری ایستگاه مترو حضرت مریم مقدس(س) در تهران را نمونه‌ای روشن از این ظرفیت خواند و توضیح داد: این اقدام تنها یک پروژه عمرانی نبود، بلکه ادای احترامی به یکی از چهره‌های بزرگ و مشترک ادیان ابراهیمی و پیامی برای گفت‌وگو، همزیستی و احترام متقابل بود. بازتاب‌های گسترده بین‌المللی این نامگذاری نشان داد که تصمیمات شهری، هرچند در کوچک‌ترین مقیاس، می‌توانند در تقویت اعتماد، انسجام اجتماعی و همگرایی فرهنگی نقش‌آفرینی کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شرکت‌کنندگان در ششمین دوره مسابقه خشت طلایی پروژه‌هایی را می‌ببینند که آینده شهرها را انسانی‌تر می‌کنند، گفت: ایده‌ها و تجربه‌های معرفی‌شده در این رویداد، تنها برای رقابت نیستند، بلکه بذر همکاری‌های تازه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میان شهرها در جهان به هم پیوسته هستند. دستاوردهای این دوره، آغازگر فصل تازه‌ای از همکاری‌های میان‌شهری باشد؛ فصلی که تهران با همه ظرفیت‌های زیرساختی، فرهنگی و انسانی خود، نقشی فعال در شکل‌دهی به آن ایفا کند.

رویداد بین‌المللی اجلاس شهری تهران به همت معاونت امور بین‌الملل شهرداری تهران و مجمع شهرداران آسیایی با هدف تبیین ظرفیت‌های دیپلماسی شهری، هم‌افزایی توانمندی‌ها، تبادل دانش و تجربیات و ایجاد شبکه‌ای پایدار میان شهرها و نهادهای بین‌المللی برگزار می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
تنش های خاورمیانه سفرهای هوایی جهان را کاهش داد
میوه ارزان شد یا گران؟ + قیمت
مستاجران بخوانند؛ افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
زمستان سخت اروپا؛ پیامد تنش‌های داغ خاورمیانه
عربستان مدعی تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ شد
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
بازداشت یک نفر به اتهام جاسوسی برای ایران
5 مسافر در آب‌های ساحلی رامسر غرق شدند
دیدار رئیس سازمان الحشد الشعبی با سفیر ایران در بغداد
چه کسانی بیشترین بیت‌کوین جهان را دارند؟
برخورد قاطع با گران‌فروشی و تخلفات بلیت اربعین
خسارت 7 میلیاردی دانشگاه هرمزگان در جنگ
پرونده پل آق‌ قلا پیگیری قضایی می شود
فیفا: فوتبال، فروشی نیست
طلسم چهار ماهه قیمت طلا شکست
جزییات پیش‌نویس خلع سلاح حماس در غزه
تردد بیش از 2.9 میلیون زائر اربعین در مرزهای کشور
4 کشته در واژگونی پژوپارس در جاده دهلران
محرومیت نوه دیکتاتور خونین اوگاندا در مسابقات بوکس
کامبک تیم ساپینتو در مقدماتی لیگ اروپا
تعداد قربانیان زلزله ژاپن به 34 نفر رسید
ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور
توسعه زنجیره صنعت مس شتاب می گیرد
ابداع پانسمان گیاهی هوشمند برای مقابله با عفونت زخم
پاکستان: مذاکرات میان تهران و واشنگتن ادامه دارد
چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟
فرانکو بارزی زنده است؛ میلان به شایعات درباره اسطوره فوتبال ایتالیا پایان داد
زنجان، پیشگام طرح نهضت ملی مسکن
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 9 مرداد 1405+ وضعیت استانها
تردد روان در محورهای شمالی کشور
دلایل افزایش تلفات نظامیان آمریکا
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 9 مرداد +پخش زنده
پیش‌بینی بورس هفته دوم مرداد 1405؛ بازار سرمایه همچنان صعودی می‌ماند؟
مسیر مریوان تا سلیمانیه برای زائران اربعین رایگان است
بازهم نسل زِد و آلفا؛ بازهم غافلگیری
تردد زائران از مرز مهران به اوج رسید
اعطای مجوز تولید موشک‌های پاتریوت به اوکراین در هاله ابهام
تلویزیون امروز چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های جمعه
انفجار در اقلیم کردستان عراق؛ بمباران مقر گروه‌های تجزیه‌طلب
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
هجوم هزاران مهاجر از مرز مراکش؛ اسپانیا وضعیت اضطراری اعلام کرد
شورای صلح: حماس با خلع سلاح موافقت کرد
حمله دموکرات‌ها به هگست؛ترامپ آماده جنگ با ایران نبود
اسرائیل به دنبال تشدید اختلافات داخلی لبنان
آخرین آمار از تلفات آمریکا در جنگ با ایران منتشر شد
تشییع باشکوه شهدای حشدالشعبی؛ پیام نجف به منطقه چه بود؟
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ عملیات اسرائیل با 700 تن مواد منفجره
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ: هیأت صلح غزه به توافقی تاریخی دست یافت