×
ورزشی
شناسه خبر : 259474
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/13 ساعت 12:57
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + هم‌گروهی ایران با یک تیم آفریقایی

گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + هم‌گروهی ایران با یک تیم آفریقایی

قرعه‌کشی جام جهانی 2026 روز جمعه در آمریکا برگزار خواهد شد و تکلیف گروه‌های 12 گانه تا حدود زیادی مشخص می‌شود. با بازگشت ایتالیا به پلی‌آف، تیم ملی ایران در سید دوم جام جهانی 2026 قرار گرفت و از احتمال قرارگیری در گروه مرگ کاسته شد.. 710 سناریوی مختلف برای ایران که احتمال هم‌گروهی تیم ملی با یکی از تیم‌های آفریقایی را به‌شدت افزایش داده است.

نورنیوز- گروه ورزشی:  قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶ فوتبال جمعه شب در واشنگتن‌دی‌سی برگزار می‌شود؛ مراسمی که با حضور مجریان مشهور هالیوودی مانند هیدی کلوم و کوین هارت همراه خواهد بود و چهره‌های سرشناس دیگری نیز گوی‌های قرعه‌کشی را برمی‌دارند. از ایران نیز امیرقلعه نویی سرمربی تیم ملی در مراسم قرعه کشی حضور خواهد داشت. 

فیفا برای این دوره قوانین تازه‌ای وضع کرده که پیچیدگی قرعه‌کشی را بیشتر کرده است. طبق مقررات، تیم‌های سید یک ابتدا در گروه‌ها قرار می‌گیرند و سپس تیم‌های سیدهای ۲، ۳ و ۴ مشخص می‌شوند. همچنین چهار تیم برتر رنکینگ فیفا—اسپانیا، آرژانتین، فرانسه و انگلیس—در صورت صدرنشینی در گروهشان نمی‌توانند در مرحله بعدی به یکدیگر برخورد کنند؛ قانونی الهام گرفته از رقابت‌های گرنداسلم تنیس.

کشورهای میزبان نیز همچون همیشه در ابتدای گروه‌بندی قرار می‌گیرند؛ بنابراین مکزیک در گروه A، کانادا در گروه B و آمریکا در گروه D جای خواهند گرفت.
قانون منع هم‌گروهی تیم‌های یک کنفدراسیون نیز برقرار است و تنها تیم‌های اروپایی می‌توانند حداکثر با دو تیم در یک گروه قرار گیرند. بنابراین ایران با هیچ تیم آسیایی روبه‌رو نخواهد شد.

با توجه به ترکیب سیدها و شرایط پیچیده قرعه‌کشی، پیش‌بینی گروه ایران دشوار است؛ اما محاسبات نشان می‌دهد ۷۱۰ حالت مختلف برای چینش گروه تیم ملی وجود دارد؛ از گروه‌های بسیار سخت مانند حضور هم‌زمان برزیل، ایران، نروژ و ایتالیا، تا قرعه‌های ایده‌آل مانند قرارگرفتن کنار کانادا، مصر و نیوزیلند.

یکی از نکات مهم این قرعه‌کشی احتمال بالای رویارویی ایران با یک تیم آفریقایی است. از میان ۹ تیم آفریقایی حاضر، تنها دو تیم در سید ۲ هستند و بقیه در سیدهای ۳ و 4 قرار دارند؛ به همین دلیل احتمال هم‌گروهی ایران با یک تیم آفریقایی حدود ۶۷ درصد برآورد می‌شود. روند بازی‌های دوستانه اخیر نیز نشان می‌دهد تیم ملی مقابل رقبا‌ی آفریقایی عملکرد خوبی داشته و این قرعه می‌تواند فرصت مناسبی برای امتیازگیری باشد.

اکنون نگاه‌ها به جمعه شب و مراسم قرعه‌کشی دوخته شده است تا مشخص شود تیم ملی ایران در هفتمین حضور خود در جام جهانی چه مسیری را پیش‌رو خواهد داشت.

بر اساس قوانین فیفا، تیم‌های پلی‌آف اکنون در سید چهارم قرار دارند و همین امر باعث شد تا ایتالیا از سید دوم خارج شود و ایران از تقابل مستقیم با آتزوری رها شود. با این حال، امکان رویارویی با یک تیم اروپایی و یک تیم قدرتمند از سید یک همچنان وجود دارد.

از میان تیم‌های سید یک، چهار تیم برای ایران تازه هستند: کانادا، فرانسه، بلژیک و برزیل. تقابل با کانادا یا بلژیک مطلوب‌ترین سناریو محسوب می‌شود، اما برخورد با برزیل یا آرژانتین، چالشی بزرگ ایجاد خواهد کرد.

از بین تیمهای سید یک، ایران با هشت تیم پیش از این در جام جهانی دیدار کرده است: هلند، آلمان، آمریکا، مکزیک، پرتغال (دو بار)، آرژانتین، اسپانیا و انگلیس تیمهایی هستند که در دوره‌های قبلی رودرروی ایران ایستادند. تیم ملی به جز یک برد برابر آمریکا 1998 و یک تساوی برابر پرتغال در 2018 همیشه برابر این تیمها بازنده بوده است.

کانادا، فرانسه، بلژیک و برزیل نیز چهار تیمی هستند که هرگز در جام جهانی با ایران بازی نکرده‌اند و تقابل با آنها دیدار جالبی خواهد بود. کادرفنی تیم ملی به ترتیب اولویت اعلام کرده بود که ترجیح می‌دهد با کانادا و بلژیک در یک گروه قرار بگیرد که طبیعتا قرعه مناسبی محسوب می‌شود.

در سید سوم، تیم‌هایی مانند نروژ، پاناما، اسکاتلند و پنج تیم آفریقایی حضور دارند که برخی می‌توانند تقابل جذابی برای ایران رقم بزنند. بهترین و بدترین ترکیب‌های ممکن در سید سوم، بر اساس تجربه و رنکینگ تیم‌ها، می‌تواند مسیر صعود ایران را هموار یا دشوار کند.

در سید چهارم، تیم‌های پلی‌آف و قاره‌ای با معادلات پیچیده حضور دارند. ایران ممکن است با تیم‌هایی همچون نیوزلند، کیپ ورد یا هائیتی مواجه شود؛ این گزینه‌ها بهترین فرصت برای فرار از گروه مرگ به شمار می‌آیند، در حالی که مواجهه با تیم‌های پلی‌آف اروپا مانند ایتالیا یا لهستان، دشواری مسیر صعود را افزایش می‌دهد.

به طور کلی، بهترین سناریو برای ایران شامل گروهی با کانادا، ایران، اسکاتلند و نیوزلند است و بدترین گروه احتمالی می‌تواند شامل برزیل، ایران، نروژ و ایتالیا باشد. با این حال، حتی در گروه دشوار، یک برد می‌تواند ایران را به عنوان تیم سوم برتر به مرحله حذفی برساند.

تیم+ملی+فوتبال
 

بازتاب جهانی تحریم قرعه‌کشی جام جهانی از سوی ایران

 تحریم مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶ توسط هیات ایرانی در واکنش به رد ویزای مهدی تاج بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهانی داشته است. روزنامه گاردین با اشاره به ممنوعیت ورود شهروندان ۱۹ کشور از جمله ایران به آمریکا، از احتمال تشدید چالش‌های سیاسی در آستانه برگزاری اولین جام جهانی سه‌میزبانه تاریخ خبر داده است.

گاردین نوشت: پس از آنکه به رئیس فدراسیون فوتبال ایران ویزای ورود به ایالات متحده داده نشد، این کشور قرعه‌کشی جام جهانی در واشنگتن را تحریم خواهد کرد.

سخنگوی فدراسیون فوتبال ایران تصمیم به رد درخواست ویزا را «غیرمرتبط با ورزش» توصیف کرد.

در ادامه گزارش گاردین آمده است: ایران یکی از ۱۹ کشوری است که شهروندانش از زمان صدور دستورالعمل دونالد ترامپ در ماه ژوئن، از ورود به ایالات متحده منع شده‌اند. معافیت از این ممنوعیت به ورزشکاران، مربیان یا «افرادی که نقش پشتیبانی ضروری» را ایفا می‌کنند اعطا شده بود.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، یکی از سه نفری بود که وزارت امور خارجه آمریکا درخواست ویزای او را رد کرد، در حالی که به چهار نفر از جمله امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ویزا داده شد.

اینفانتینو پیش از این متعهد شده بود که در جام جهانی که از ۱۱ ژوئن در مکزیکوسیتی آغاز می‌شود، «از همه استقبال خواهد شد». او در حاشیه مجمع سازمان باشگاه‌های فوتبال اروپا در ۹ اکتبر، تلاش کرد نگرانی‌ها در مورد احتمال رد ویزا برای ورزشکاران یا مقامات را کاهش دهد.

گاردین در پایان از تماس با فیفا، فدراسیون فوتبال ایران و وزارت امور خارجه ایالات متحده برای اظهار نظر در این مورد خبر داد. 


اخبار مرتبط
4 اسطوره ورزش گوی‌های جام جهانی 2026 را بیرون می‌آورند
پنج‌شنبه 1404/09/13 ساعت 13:20
4 اسطوره ورزش گوی‌های جام جهانی 2026 را بیرون می‌آورند
مراسم قرعه‌کشی جام جهانی 2026 جمعه 14 آذر در واشنگتن برگزار می‌شود و چهار اسطوره ورزش آمریکا و کانادا، همراه ریو فردیناند، گوی‌های گروه‌ها را برای مشخص شدن رقابت‌های 48 تیم حاضر بیرون می‌آورند.
تاج: درباره حضور در قرعه‌کشی جام جهانی 2026 در حال رایزنی هستیم
دوشنبه 1404/09/10 ساعت 14:05
تاج: درباره حضور در قرعه‌کشی جام جهانی 2026 در حال رایزنی هستیم
رئیس فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرد که تصمیم نهایی درباره حضور در قرعه‌کشی جام جهانی 2026 تنها در اختیار فدراسیون نیست و رایزنی با وزارت امور خارجه و دیگر نهادهای مسئول ادامه دارد.
سکوت عجیب فیفا در قبال تحریم قرعه‌کشی جام جهانی از سوی ایران
دوشنبه 1404/09/10 ساعت 12:04
سکوت عجیب فیفا در قبال تحریم قرعه‌کشی جام جهانی از سوی ایران
فیفا در قبال تلاش‌های بی بی سی اسپورت و گاردین درباره پاسخ به تحریم مراسم قرعه‌کشی جام جهانی از سوی ایران سکوت کرده است.
جزئیات قرعه‌کشی جام جهانی 2026‌؛ شانس خوب به تیم ملی ایران چشمک زد
چهارشنبه 1404/09/05 ساعت 08:57
جزئیات قرعه‌کشی جام جهانی 2026‌؛ شانس خوب به تیم ملی ایران چشمک زد
تیم ملی فوتبال ایران با حضور در سید دوم قرعه‌کشی جام جهانی 2026 و فرمت جدید این رقابت‌ها شانس قابل توجهی برای صعود به مرحله حذفی دارد.
نظرات

آخرین اخبار
یارانه نقدی تیرماه 1405چه زمانی واریز می شود + جزییات
از بین‌الحرمین تا صحن رضوی؛ ؛ وداع آخر با «رهبر شهید» در مشهد پایتخت معنوی ایران
جنایت در تبریز؛ وقتی کل کل‌های اینستاگرامی به «چاقوکشی» ختم می‌شود
کربلا در تسخیرِ اشک و حماسه؛ وداعِ 4 میلیونی با «رهبر شهید» تاریخ‌ساز شد
گنجی که بی‌صدا مرزهای جهان را فتح کرد
درباره تنگه‌ای که تفاهم میان ایران و آمریکا را به چالش کشید
جزئیات دریافت کارت آزمون ترمیم سابقه تحصیلی
تداوم حملات کوبنده نیروهای مسلح ایران به پایگاههای آمریکا؛ انفجارهای مهیب در بحرین
عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز تقریباً به صفر رسید
محدودیت تردد در جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال
مستندسازی مسیر تشییع رهبر شهید از تهران تا مشهد
حسین؛ حماسه جاودان انسان
آماده‌باش 4 هزار اتوبوس برای جابه‌جایی زائران تشییع رهبر شهید
زلزله‌ای که «دیوار تحریم» را لرزاند؛ فراخوان جهانی برای نجات ونزوئلا
پالتیکو: اروپا پس از تحولات ایران دیگر نمی‌تواند به آمریکا تکیه کند
ناکامی جدید منچستریونایتد؛ شوامنی در آستانه تمدید با رئال مادرید
قیمت نفت پس از تشدید تنش‌ها افزایش یافت
پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 18 تیر 1405
سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد
خشم ترامپ ناشی از قدرت نرم ایران
جنگ، انتقام و جهاد
لیست خرید تارتار فاش شد؛ پرسپولیس به دنبال شکار سه لژیونر
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکا به پنج استان
آخرین وضعیت تردد در محورهای شمالی کشور
بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چقدر افزایش یافت؟
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب پنجشنبه 18 تیر
پاداش 3 میلیونی برای معرفی ماینرهای غیرمجاز
بدرقه خورشید
تردد قطارهای مسیر تهران-مشهد متوقف شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 +جدول
حضور 4700 مهمان خارجی از 27 کشور در مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از مردم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 18 تیر 1405+ جدول
مجوز استفاده از هوش مصنوعی در امتحانات دانشگاه آزاد صادر شد
ترامپ مدعی پیروزی شد: به نسبت 20 به 1 ضربه زدیم
بقائی: اروپا در قبال مشارکت در تجاوز علیه ایران پاسخگو باشد
دبیرکل سازمان ملل: ایران و آمریکا خویشتنداری کنند
چرا جت اختصاصی ترامپ در مسیر بازگشت از ترکیه زمین‌گیر شد؟
میکروب هلیکوباکتر پیلوری علت خطرناک‌ترین سرطان معده
پایان مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در کربلای معلی ؛ مشهد چشم انتظار است
بیانیه سپاه پاسداران درباره حمله به پایگاه‌های آمریکا در کویت و بحرین
کشف اسکلت 2000 ساله با حلقه‌های طلا در تایلند
راز بازسازی طبیعت پس از آتش‌سوزی جنگل‌ها کشف شد
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا