×
سیاسی
شناسه خبر : 259396
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/09/05 ساعت 23:14
سردار نائینی: مراکز حساس اسرائیل را دقیق هدف قرار دادیم

سردار نائینی: مراکز حساس اسرائیل را دقیق هدف قرار دادیم

سردار نائینی، سخنگوی سپاه تأکید کرد : در جنگ اخیر، مراکز دانش‌بنیان و اطلاعاتی و تنها پالایشگاه فعال اسرائیل را دقیقاً هدف قرار دادیم. وی همچنین گفت: آمادگی‌های امروز ما نسبت به قبل از جنگ، حداقل 40 درصد افزایش یافته است.

نورنیوز - گروه سیاسی : سخنگو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: مراکز دانش‌بنیان، مراکز اطلاعاتی و تنها پالایشگاه فعال اسرائیل را دقیقاً هدف قرار دادیم.

سردار نائینی سخنگو و معاون روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ویژه برنامه گرامیداشت هفته بسیج همایش بسیج اساتید استان مازندران با بیان اینکه بسیج، محصول اندیشه راهبردی امام روح‌الله (ره) است تاکید کرد: ایشان فرمودند که در ابتدای کار، درک درستی از ماهیت بسیج و تهدیدات امنیتیِ متوجه نظام وجود نداشت؛ متأسفانه این مسئله نه در دولت موقت و نه در دوران بنی‌صدر جدی گرفته نشد. اگر در 9 ماه ابتدایی جنگ که بنی‌صدر فرماندهی کل قوا را بر عهده داشت، فرمان امام مبنی بر تشکیل بسیج محقق شده بود، شاید جنگ هشت سال به طول نمی‌انجامید.

وی ادامه داد: بسیج در منظومه فکری امام (ره)، تنها یک سازمان نظامی نیست؛ بلکه الگویی برای تغییر معادلات قدرت است. بسیج کانونی است که همه سلایق و افرادی را که دل در گرو منافع ملی و انقلاب دارند و دارای نگاه تمدنی هستند، منسجم می‌کند تا قدرت ملی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بسازند.

سردار نائینی تصریح کرد: هرجا در سطح منطقه به بسیج به عنوان مؤلفه اقتدار توجه شد، معادلات قدرت تغییر کرد و هرجا غفلت شد (مانند برخی مقاطع در سوریه)، آسیب دیدیم

سخنگوی سپاه با اشاره به خطای محاسباتی دشمن در دوران دفاع مقدس تاکید کرد: دشمن با محاسبات غلط و با این تصور که تنها مؤلفه بازدارنده ایران، ارتشی است که توان مقاومت طولانی‌مدت ندارد (طبق تحلیل‌های شهریور 1359)، به کشور حمله کرد. من به عنوان افسر مرکز اسناد و تحقیقات جنگ و بر اساس اسناد می‌گویم که دشمن درک درستی از «قدرت نرم»، «قدرت بسیج‌کنندگی امام» و «ظرفیت‌های مردمی» نداشت.

سردار نائینی با بیان اینکه جنگ تنها میدان نبرد سخت نیست؛ بلکه میدان سنجش تاب‌آوری اجتماعی، روانی و اقتصادی دولت‌هاست افزود: ما دو رویکرد به جنگ داریم: رویکرد توصیفی و خاطره‌گویی: که عمدتاً به جنبه‌های احساسی، حماسی و معنوی می‌پردازد. این رویکرد اگرچه برای برانگیختن احساسات خوب است، اما برای اداره جنگ‌های آینده کافی نیست. رویکرد تبیینی و تولید دانش: که به چرایی جنگ، دلایل ادامه آن، شرایط پذیرش قطعنامه و تولید دکترین نظامی می‌پردازد. فرماندهانی همچون شهید صیاد شیرازی، شهید باقری، سردار رشید و سردار سلامی در این سطح عمل کردند و از دل جنگ، استراتژی و نظریه استخراج کردند. پس از جنگ هشت‌ساله، دکترین دفاعی کشور بر اساس «بازدارندگی» بازتعریف شد. هدف اول، جلوگیری از وقوع جنگ و هدف دوم، شکست دشمن در صورت وقوع جنگ بود. در این راستا، سپاه و ارتش خطوط فاصل مأموریت‌های خود را شناختند، نیروی مقاومت بسیج به عنوان یک نیروی مستقل شکل گرفت و رویکرد ما به سمت جنگ‌های «نامتقارن» رفت.

معاون روابط عمومی سپاه افزود: در جنگ نامتقارن، مقایسه کمیِ تعداد تانک و هواپیما تعیین‌کننده نیست؛ بلکه اراده و تحقق اهداف سیاسی ملاک پیروزی است. امروز جنگ‌ها ترکیبی شده‌اند (شناختی، سایبری، اقتصادی و...).

وی ادامه داد: ما تا زمانی که عملیات‌هایی نظیر «وعده صادق» را انجام نداده بودیم، اشکالات و توانایی‌های واقعی‌مان کاملاً روشن نبود. عملیات‌های وعده صادق 1 و 2 (و آمادگی برای مراحل بعدی)، کاری متمایز بود که معادلات را تغییر داد.دشمن در سال‌های اخیر (به‌ویژه در حوادث منطقه و جنگ غزه)، دچار خطای محاسباتی شد. آن‌ها بر این باور بودند که بازدارندگی ایران تضعیف شده، نظام درگیر چالش‌های داخلی است و توان پاسخگویی در مرزهای دوردست را ندارد. طرح دشمن این بود که با ضربات سریع هوایی و موشکی، ساختار فرماندهی و پدافندی ما را فلج کند تا زمینه برای شورش داخلی و حتی تجزیه کشور فراهم شود. اما عملیات‌های اخیر و حضور مردم، این فرضیات را باطل کرد.

سردار نائینی با اشاره به اینکه دشمن سال‌ها روی «جنگ شناختی» سرمایه‌گذاری کرد و تصویری غیرواقعی از ایرانِ ضعیف ساخت تاکید کرد: تصویری که متأسفانه حتی برخی در داخل (چه قشر مذهبی و چه غرب‌گرا) آن را باور کرده بودند. اما عملیات‌هایی مانند طوفان‌الاقصی و وعده صادق، تصویر شکست‌ناپذیری ارتش اسرائیل و ضعف ایران را در هم شکست.

وی افزود: امروز مؤلفه اصلی قدرت ما، همین جوانان دانشمند و بسیجی هستند (اغلب متولدین دهه 60 و 70) که در صنایع هوافضا، موشکی و پهپادی فعالیت می‌کنند. شهید طهرانی مقدم و سردار حاجی‌زاده نماد این تفکر هستند؛ کسانی که نخبگان دانشگاهی را جذب و به نیروی کارآمد تبدیل کردند.بنابراین، دشمن نه درک درستی از ماهیت قدرت در ایران دارد و نه تفاوت بین «نارضایتی» و «شورش» را می‌فهمد. تجربه ثابت کرده است که مردم ایران در برابر تهدید خارجی منسجم‌تر می‌شوند. طرح‌های دشمن، اگرچه روی کاغذ کامل و هوشمندانه به نظر می‌رسید (بسیار پیچیده‌تر از طرح‌های صدام در جنگ تحمیلی)، اما در میدان عمل به دلیل عدم شناخت مؤلفه اصلی قدرت جمهوری اسلامی—یعنی بسیج و مردم—با شکست مواجه شد.

سخنگوی سپاه با بیان اینکه دشمن طرح عملیاتی کاملی تدوین کرده بود که تمامی ابعاد آن مورد حمایت و تأیید کارشناسانشان قرار داشت؛ تصریح کرد: هدف آن‌ها این بود که با وارد کردن یک ضربه قوی، سریع و کوبنده به رأس فرماندهی جنگ، توان جنگیدن ایران را در همان لحظات نخست از بین ببرند. اصطلاحی که به کار بردند، «فلج و فروپاشی دفاعی» بود.

سردار نائینی ادامه داد: این یک جنگ تمام‌عیار محسوب می‌شد؛ ترکیبی از حملات هوایی، فناوری‌های نوین، جنگ الکترونیک، جنگ سایبری و عملیات سنگین رسانه‌ای که با هدف ایجاد «شوک و وحشت» طراحی شده بود. دشمن در این نبرد، تمام تجربیات چهل‌ساله خود—از کودتا و نفوذ گرفته تا جنگ نظامی، تحریم اقتصادی و انقلاب رنگی—را یکجا به میدان آورد. اما همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، محاسبات آن‌ها، با وجود کامل بودن طرح، غلط از آب درآمد.

سخنگوی سپاه با اشاره به اینکه تحلیلگران نظامی در سطح جهان، تاریخ جنگ‌های مدرن را به «قبل و بعد از جنگ 12 روزه» تقسیم می‌کنند افزود: این جنگ در زمره شدیدترین و پربسامدترین نبردهای روز دنیا دسته‌بندی شده است. واقعیت این است که این نبرد، جنگ ایرانِ مستقل با کل ظرفیت‌های ناتو بود.

وی ادامه داد: دشمن تصور می‌کرد با زدن رادارها و هدف قرار دادن فرماندهان، توان پاسخگویی را از ما می‌گیرد. اما ساختار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی قائم به شخص نیست. فرماندهانی همچون شهید باقری، شهید حاجی‌زاده و دیگران، پیش از حادثه به نیروهای خود دستور داده بودند که: «اگر ما شهید شدیم، کار را بدون وقفه ادامه دهید».لذا حتی زمانی که فرماندهان اصلی هدف قرار گرفتند، تنها با وقفه‌ای 12 ساعته برای جایگزینی و هماهنگی، عملیات «وعده صادق 3» با قدرت و خلاقیت بیشتر اجرا شد. سایت‌های موشکی و پهپادی زیر سنگین‌ترین حملات، مأموریت خود را انجام دادند.

سخنگوی سپاه با اشاره به وحدت ملی و دینی ایجاد شده در جامعه گفت: برخلاف تحلیل‌های سال 2004 که ادعا می‌کردند حمله نظامی باعث شکاف می‌شود، این جنگ باعث ادغام هویت ملی و دینی شد. حتی نتانیاهو و سران رژیم اعتراف کردند که این حمله، ناخواسته باعث تقویت مشروعیت و همبستگی بی‌سابقه در ایران شد.

سردار نائینی پیروزی در افکار عمومی را مورد تاکید قرار داد و افزود: طبق نظرسنجی‌ها، 80 درصد مردم ایران به قدرت بازدارندگی کشور باور دارند و حس پیروزی در جامعه غالب است. وقتی دشمن نتواند مردم را مأیوس کند، یعنی در «جنگ شناختی» شکست خورده است.

سردار نائینی با اشاره به اقتدار موشکی کشور گفت: موشک‌های ایرانی برای رسیدن به اهداف، از آسمان عراق، سوریه و اردن عبور کردند؛ جایی که حدود 200 جنگنده مدرن و تمام پدافندهای منطقه برای رهگیری آن‌ها مستقر بودند. دشمن می‌گفت سامانه‌هایش اشباع نمی‌شود، اما ما با تاکتیک‌های «آبشاری» (حملات پرحجم) و ترکیبی، اهداف حیاتی آن‌ها را منهدم کردیم.

وی ادامه داد: ما مراکز دانش‌بنیان، مراکز اطلاعاتی و تنها پالایشگاه فعال آن‌ها (تأمین‌کننده 70 درصد سوخت) را دقیقاً هدف قرار دادیم. خودشان اعتراف کردند که دستاوردهای دانشی 20 سال آینده‌شان بر باد رفت. این در حالی بود که در داخل کشور، با اجرای «رزمایش جامعه اطلاعاتی»، تمام هسته‌های تروریستی شناسایی شده بودند و در طول جنگ 12 روزه، حتی یک عملیات تروریستی موفق در داخل رخ نداد.

سخنگوی سپاه ضمن بیان اینکه برخی شبهه «غافلگیری» را مطرح می‌کنند تصریح کرد: باید توجه داشت که ما در سطح «راهبردی» (اصل وقوع جنگ) غافلگیر نشدیم و جنگ را پیش‌بینی می‌کردیم. اما در سطح «تاکتیکی» (زمان و مکان دقیق ضربه اول)، غافلگیری در جنگ‌های مدرن طبیعی است. ملاک پیروزی، «مدیریت شوک» و «بازیابی سریع» است که ایران در این زمینه عالی عمل کرد.

وی در پایان تاکید کرد: آمادگی‌های امروز ما نسبت به قبل از جنگ 12 روزه و عملیات وعده صادق 2، حداقل 40 درصد افزایش یافته است؛ چه در دقت موشک‌ها و چه در حوزه سایبری و هوش مصنوعی. این دستاوردها حاصل پنج عامل است: نصرت الهی، رهبری حکیمانه، حضور مردم، استحکام نیروهای مسلح و حماقت دشمن که همواره برای ما فرصت‌ساز بوده است


نظرات

آخرین اخبار
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات