×
بین الملل
شناسه خبر : 259379
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/09/05 ساعت 23:50
شکنجه سیستماتیک اسرای فلسطینی تشدید شده است

سازمان‌های حقوق بشری اسرائیلی اعلام کرد؛

شکنجه سیستماتیک اسرای فلسطینی تشدید شده است

چندین سازمان حقوق بشری اسرائیلی در گزارشی تازه اعلام کردند که رفتار نیروهای امنیتی با اسرای فلسطینی سخت‌تر شده و موارد شکنجه و بدرفتاری به‌صورت سیستماتیک افزایش یافته است.

نورنیوز-گروه بین الملل : گزارش تازه‌ای که از سوی چند سازمان حقوق بشری اسرائیلی به کمیته سازمان ملل متحد علیه شکنجه ارسال شده، پرده از افزایش موارد شکنجه و رفتارهای غیرانسانی رژیم صهیونیستی علیه اسرای فلسطینی برداشته است.

 بر اساس این گزارش، تل‌آویو در ماه‌های اخیر به‌طور گسترده تعهدات خود ذیل معاهده بین‌المللی منع شکنجه را نقض کرده و نظام‌های قانونی حفاظت از اسیران فلسطینی را عملاً از میان برده است.
پنج سازمان حقوق بشری اسرائیلی، از جمله «عدالت»، «کمیته علیه شکنجه»، «خانواده‌ها علیه بازداشت کودکان»، «مرکز دفاع از فرد» و «پزشکان برای حقوق بشر»، این گزارش را امضا کرده‌اند.

این نهادها تأکید کرده‌اند که رژیم صهیونیستی در تمامی مراحل بازداشت ــ از لحظه دستگیری تا بازجویی و زندان ــ اقدام به شکنجه و آزار جسمی و روحی می‌کند؛ این اقدامات با تأیید مقام‌های عالی‌رتبه و بدون هیچ نظارت قضایی یا اداری انجام می‌شود و حتی برخی کادرهای پزشکی نیز در آن مشارکت دارنددر این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی با استفاده از عنوان ساختگی «افراد مسلح غیرقانونی» ــ که هیچ جایگاهی در حقوق بین‌الملل ندارد ــ دست به بازداشت طولانی‌مدت فلسطینیان بدون محاکمه یا تضمین‌های حقوقی اسیران جنگی زده است. به گفته این نهادها، تل‌آویو تاکنون بیش از ۴۰۰۰ نفر از ساکنان غزه را بر اساس همین عنوان بازداشت کرده است.
تعداد بازداشت‌شدگان اداری نیز از حدود ۱۱۰۰ نفر پیش از جنگ، در ماه سپتامبر گذشته به بیش از ۳۵۰۰ نفر رسیده است؛ در حالی‌که مدت متوسط بازداشت اداری نسبت به پیش از جنگ دو برابر شده است.

گزارش یادشده جزئیات تکان‌دهنده‌ای از شکنجه‌های سازمان‌یافته ارائه کرده است؛ از جمله ضرب‌وشتم با چوب، ریختن آب جوش بر بدن اسیران، استفاده از سگ برای حمله، استفاده از اتاق‌های موسوم به «اتاق دیسکو» با پخش موسیقی شدید و دردناک، تجاوز با ابزار، و سیاست عامدانه گرسنگی از طریق دادن وعده‌هایی با کمتر از ۱۰۰۰ کالری و ۴۰ گرم پروتئین در روز.
در بخشی از گزارش آمده است که اسیران در حالی از درمان‌های پزشکی برخوردار می‌شوند که دستانشان زنجیر شده و چشمانشان پوشیده است و حتی مجبورند برای رفع نیازهای شخصی از پوشک استفاده کنند.

طبق این گزارش، دست‌کم ۹۴ نفر از اسیران از ابتدای جنگ در بازداشتگاه‌های رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده و ده‌ها نفر دچار صدمات جسمی دائمی شده‌اند. شیوع گسترده بیماری گال میان هزاران اسیر نیز در نتیجه ممانعت عمدی از درمان پزشکی به‌عنوان ابزاری برای شکنجه گزارش شده است.

این سازمان‌ها همچنین از موضع دیوان عالی رژیم صهیونیستی انتقاد کرده‌اند که با رد ۱۸ مورد از مجموع ۲۰ دادخواست مربوط به شرایط زندان‌ها، عملاً این وضعیت را تأیید کرده است
تنها در یک پرونده، دیوان عالی دستور بسته شدن بازداشتگاه «سدی تیمان» را صادر کرده است و در مورد دیگر، پس از ۱۷ ماه، صرفاً با بخشی از دادخواست مربوط به سیاست گرسنگی موافقت کرده است.

در پایان، گزارش تأکید می‌کند که سرنوشت صدها اسیر اهل غزه هنوز نامشخص است و بسیاری از اسیران فلسطینی در سلول‌های انفرادی نگهداری می‌شوند، بی‌آنکه اجازه دیدار با وکیل، نمایندگان صلیب سرخ، روزنامه‌نگاران یا خانواده‌های خود را داشته باشند.


کلید واژگان
فلسطینتل آویوشکنجه
اخبار مرتبط
اسرائیل به‌دنبال تسریع در تصویب قانون اعدام اسرا
دوشنبه 1404/11/20 ساعت 22:56
حماس خبر داد:
اسرائیل به‌دنبال تسریع در تصویب قانون اعدام اسرا
جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد اقدام رژیم صهیونیستی برای تسریع تصویب قانون موسوم به اعدام اسرا و آغاز آماده‌سازی سازوکارهای عملی اجرای آن، حاکی از واقعیت‌های این رژیم است که بر خونریزی و جنایت سازماندهی شده است.
288 هزار خانواده فلسطینی در غزه در سرما و باران رها شده‌اند
پنج‌شنبه 1404/09/06 ساعت 11:38
288 هزار خانواده فلسطینی در غزه در سرما و باران رها شده‌اند
مدیر دفتر اطلاع‌رسانی غزه اعلام کرد که بارش‌های اخیر بیش از 22 هزار چادر را زیر آب برده و 288 هزار خانواده فلسطینی بدون هیچ سرپناهی در سرما و باران رها شده‌اند. مسئولان غزه رژیم اسرائیل را مقصر تشدید بحران انسانی دانسته و خواستار کمک‌رسانی فوری شدند.
افشای جزئیات تکان‌دهنده شکنجه اسرای فلسطینی
یکشنبه 1404/08/11 ساعت 08:42
افشای جزئیات تکان‌دهنده شکنجه اسرای فلسطینی
رئیس بیمارستان ناصر در نوار غزه از افشای جزئیات هولناک شکنجه اسرای فلسطینی خبر داد و گفت: شدت شکنجه‌ها به حدی است که شناسایی پیکر شهدا تقریباً غیرممکن شده است. گزارش‌ها حاکی از وجود آثار سوزاندن، تخلیه اندام‌های داخلی و سرقت اعضای بدن در میان پیکرهای تحویل‌داده‌شده است.
نظرات

آخرین اخبار
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند