×
بین الملل
شناسه خبر : 259182
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/04 ساعت 00:00
اولین پرواز موفق غول‌ پنهانکار چین CH-7

اولین پرواز موفق غول‌ پنهانکار چین CH-7

چین با موفقیت نخستین پرواز آزمایشی پهپاد غول‌پنهانکار «CH-7» را انجام داد. این پهپاد که توسط شرکت «CASC» طراحی شده، برای شکار رادارها و شناسایی اهداف مهم بهینه‌سازی شده و ویژگی‌های منحصر به فردی را به نمایش می‌گذارد.

نورنیوز - گروه بین الملل : چین با به پرواز درآوردن نخستین پرواز پهپاد غول‌پنهانکار CH-7، نسخه ارتقایافته‌ای را معرفی کرد که به گفته کارشناسان، برای شکار رادارها و شناسایی اهداف ارزشمند طراحی شده است.

هواپیمای بدون‌سرنشین پنهانکار چینی «CH-7» که توسط شرکت «CASC» ساخته شده است، نخستین پرواز آزمایشی خود را انجام داد.

نکته مهم این است که نسخه تازه «CH-7» با دو باله عمودی مایل در بخش انتهایی دیده شده است؛ طراحی‌ای که در نمونه ارائه‌شده در نمایشگاه هوایی ژوهای ۲۰۲۲ وجود نداشت.در پایان سال ۲۰۲۴ نیز تصاویر ماهواره‌ای، نمونه‌ای آزمایشی از «CH-7» را با رنگ‌آمیزی زرد اولیه در تأسیسات شرکت «AVIC» نشان می‌داد که آن نمونه نیز فاقد باله‌های دم بود.به نوشته وبسایت عرب‌ دیفنس، این موضوع نشان می‌دهد مهندسان چینی همچنان در حال بهینه‌سازی تعادل میان پایداری، توان کنترل و کاهش سطح مقطع راداری این پهپاد هستند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده در نمایشگاه ژوهای ۲۰۲۲، طول «CH-7» حدود ۱۰ متر و دهانه بال آن ۲۵ متر است. وزن بیشینه هنگام برخاست نیز به ۱۰ تُن می‌رسد. این پهپاد با یک موتور «توربوفَن» کار می‌کند که امکان دستیابی به سرعتی نزدیک به ۹۲۰ کیلومتر در ساعت را فراهم می‌سازد.این پرنده می‌تواند تا ارتفاع ۱۳ هزار متر اوج بگیرد، توان ماندگاری ۱۵ ساعته دارد، و برد عملیاتی آن حدود ۲۰۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود. چنین ویژگی‌هایی «CH-7» را در رده پهپادهای ارتفاع‌بالا و ماندگاری‌طولانی (HALE) قرار می‌دهد که برای مأموریت‌های حمله و شناسایی طراحی شده‌اند.
گمان می‌رود این پهپاد دارای محفظه داخلی برای حمل تسلیحات باشد و توانایی جابه‌جایی موشک‌های ضد‌رادار و مهمات هدایت‌شونده دوربرد را داشته باشد.

کارشناسان می‌گویند «CH-7» برای رهگیری و شناسایی امواج راداری و همچنین تعیین اهداف ارزشمند مانند مراکز فرماندهی، سامانه‌های موشکی و شناورهای رزمی طراحی شده است.این پهپاد علاوه بر اجرای حملات مستقیم، قادر است اطلاعات لازم را در اختیار دیگر سامانه‌های تهاجمی قرار دهد و در عین حال سطح مقطع راداری خود را پایین نگه دارد.

برخلاف پهپاد رزمی پنهانکار «GJ-11» که برای مأموریت‌های تاکتیکی ساخته شده، «CH-7» با ابعاد بزرگ‌تر و برد بیشتر، نقشی راهبردی در ترسیم تصویر کامل از شبکه‌های پدافند هوایی دشمن دارد و داده‌های حیاتی مربوط به اهداف را در اختیار زنجیره عملیاتی ارتش آزادی‌بخش خلق چین قرار می‌دهد.در پایان سه ویژگی قابل توجه این پهپاد، یعنی استقامت فوق‌العاده برای حضور مداوم در میدان نبرد، شبکه‌سازی خودمختار برای همکاری با سایر پلتفرم‌ها و قابلیت ضربت دقیق با تسلیحات پیشرفته، این پهپاد را از دیر رقبای خود متمایز کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد
عربستان حمله به پایگاه «شاهزاده سلطان» را تکذیب کرد
تغییر مهم در پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
وزیر خارجه ترکیه: آنکارا برای توافق تهران–واشنگتن تلاش می‌کند
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405 / دلار به کریدور 180 هزار تومانی می‌رسد؟
ریزش قیمت طلا در بازار تهران
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 19 خرداد 1405 / فرمان بازار طلا در دست اونس جهانی
سه سناریو برای تحلیل تجاوزات اخیر اسراییل در منطقه
تل آویو مدعی شد: اسرائیل حملاتش به ایران را به خواست ترامپ متوقف کرد
مسکو کنار تهران در آژانس اتمی؛ هشدار درباره «وارونه‌سازی واقعیت»
15 نفر در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی مجروح شدند/ تا کنون هیچ شهیدی گزارش نشده است
پیام صریح نیکزاد به دشمنان؛ جبهه مقاومت را از ایران جدا نمی‌دانیم
ماجرای عجیب در جاده قم–کاشان؛ کودک 9 ساله پشت فرمان کامیون خاور
نواف سلام: اسرائیل در طول آتش‌بس 3500 بار لبنان را بمباران کرده است
لغو تمامی پروازهای کشور تا اطلاع ثانوی
لغو بیش از 5 هزار بلیت قطار در جنگ رمضان
بارش موشک های حزب الله بر شمال فلسطین اشغالی
قفل ترافیکی در جاده‌های شمال؛ چالوس و هراز زیر بار سنگین خودروها