×
اجتماعی
شناسه خبر : 259146
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/09/05 ساعت 01:00
استرس روزانه شما شبیه جنگیدن با شیر است!

استرس روزانه شما شبیه جنگیدن با شیر است!

مطالعات علمی نشان می‌دهد استرس‌های مداوم زندگی شهری بدن انسان را در وضعیت آماده‌باش دائمی قرار می‌دهد، گویی هر روز با تهدیدی جدی مثل شیرهای درنده روبه‌رو هستیم. این وضعیت می‌تواند سلامت جسم و روان را تحت تأثیر قرار دهد

نورنیوز-گروه اجتماعی: طبق یک مطالعه جدید، افزایش موارد استرس مزمن می‌تواند به دلیل عدم تطابق بین زندگی مدرن و زیست‌شناسی خودمان باشد. به عبارت ساده، ما برای بودن در فضاهای طبیعی مناسب هستیم، نه شهرهایی که امروزه ساخته‌ایم.

این نتیجه‌ای است که دو انسان‌شناس تکوینی به نام‌های «کالین شاو»( Colin Shaw) از دانشگاه زوریخ در سوئیس و «دنیل لانگمن»( Daniel Longman) از دانشگاه لافبورو در بریتانیا به آن رسیده‌اند.

آنها شواهد زیادی را گردآوری کردند که نشان می‌دهد فرگشت(تکامل) بیولوژیکی ما تحت تأثیر تحولات سریع فناوری و محیطی قرار گرفته است.
زندگی روزمره پر از محرک‌هایی است که ما را کمی مضطرب می‌کند، از ایمیل‌ها و پیام‌های بی‌شمار گرفته تا سر و صدای ساخت و ساز و ضرب‌الاجل‌های کاری که با هم ترکیب می‌شوند تا بدن ما را به صورت شبانه‌روزی در حالت آماده‌باش قرار دهند؛ چیزی که در بیشتر تاریخ بشر چنین نبوده است.
«شاو» می‌گوید: در حالت اجدادی‌مان، ما به خوبی برای مقابله با استرس حاد و فرار یا مقابله با شکارچیان سازگار شده بودیم. بجنگ یا فرار کن. شیر گاهی اوقات به اطراف می‌آمد و شما باید آماده دفاع از خود یا فرار کردن بودید. نکته کلیدی این است که چنین تلاش همه‌جانبه‌ای بقای فرد را تضمین می‌کرد، اما بسیار پرهزینه بود و به بهبودی طولانی نیاز داشت.
محققان معتقدند که این امر باعث آسیب گسترده‌ای می‌شود. زوال شناختی، بیماری‌های خودایمنی و کاهش نرخ باروری، همگی می‌توانند با استرس زندگی مدرن در محیط‌های شلوغ شهری مرتبط باشند.
مطالعات بررسی‌شده در اینجا بسیار زیاد و گسترده هستند و شواهدی از تناسب اندام ضعیف‌تر در مناطق شهری، ارتباط بین آلودگی هوا و آسیب مغزی و ارتباط بین سیستم ایمنی ضعیف‌تر و محیط‌های صنعتی را پوشش می‌دهند.

محققان در مقاله خود توضیح می‌دهند که همه این عوامل استرس‌زای مختلف، از نور مصنوعی گرفته تا قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک همراه با سبک زندگی کم‌تحرک‌تر، به طرق مختلف به سلامت ما آسیب می‌رسانند.

«شاو» می‌گوید: چه یک مشاجره با شریک زندگی یا رئیستان باشد، چه سر و صدای ترافیک، سیستم واکنش به استرس شما تقریباً مانند زمانی است که اجدادمان با گله شیرها روبرو می‌شدند. در نتیجه، شما این واکنش بسیار قدرتمند را از سیستم عصبی خود دریافت می‌کنید، اما هیچ واکنشی نشان نمی‌دهید.
این بررسی، خلاصه‌ای جامع از هر چیزی است که محققان تاکنون در مورد جنبه‌های منفی بالقوه زندگی و محیط زیست قرن بیست و یکم کشف کرده‌اند. ما پیشرفت‌های دگرگون‌کننده‌ زیادی در مراقبت‌های بهداشتی، فناوری و درک خود از جهان داشته‌ایم، اما به عنوان یک گونه از موجودات روی زمین، ما همچنین مضطرب‌تر و افسرده‌تر از اجداد خود هستیم.

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که گذراندن وقت در طبیعت یا حتی فقط نگاه کردن به عکس‌های طبیعت می‌تواند سلامت جسمی و روانی ما را بهبود بخشد. از نظر تکاملی، بودن در فضای باز در طبیعت هنوز جایی است که انسان‌ها می‌خواهند باشند و این به ما سرنخ‌هایی می‌دهد که در مورد برخورد با مسائل مطرح شده در این بررسی چه باید بکنیم.

«شاو» و «لانگمن» به طور مشخص می‌خواهند کارهای بیشتری برای حفظ مناطق سبز در محیط‌های شهری، محافظت از مناظر طبیعی باقی مانده و فراهم کردن فضاهایی که مردم بتوانند در آن واقعاً استراحت کنند، انجام شود.

«شاو» می‌گوید: تحقیقات ما می‌تواند مشخص کند که کدام محرک‌ها بیشترین تأثیر را بر فشار خون یا ضربان قلب دارند و این دانش را به تصمیم‌گیرندگان منتقل کنند.

وی در پایان می‌گوید: ما باید شهرهای خود را اصلاح و در عین حال بازسازی کنیم، برای آنها ارزش قائل شویم و زمان بیشتری را در فضاهای طبیعی بگذرانیم.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است
یک تحلیلگر انگلیسی: ناوگان آمریکا در برابر ایران آسیب‌پذیر است
واشنگتن اعلام کرد: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیریم
عراق 150 داعشی زیر 18 سال را تحویل گرفت
حذف نام نوری المالکی از نامزدی نخست وزیری عراق تکذیب شد
وزاری خارجه ایران و سوئیس دیدار کردند
اعلام اسامی محرومان هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال
مه خوش‌بینی در شب مذاکرات!
اختلافات داخلی در تیم مذاکره‌کننده اوکراین عامل پیچیده‌تر شدن صلح با روسیه
مذاکرات ژنو ترمز بازارهای مالی را کشید/ طلا و دلار سقوط کرد
آیین بزرگداشت چهلمین روز شهدا و جانباختگان ناآرامی های دی ماه 1404 در مشهد برگزار شد
بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شوراهای اسلامی روستا افزایش یافت
مقام آمریکایی: مذاکرات با ایران طبق انتظار پیش رفت