×
اجتماعی
شناسه خبر : 259113
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/04 ساعت 15:34
احتمال تاثیر خشکی دریاچه ارومیه در آلودگی هوای تبریز

احتمال تاثیر خشکی دریاچه ارومیه در آلودگی هوای تبریز

«سازمان حفاظت محیط‌زیست آذربایجان شرقی تأکید کرد که آلودگی هوای این روزهای تبریز بیش از آنکه مستقیماً به خشکی دریاچه ارومیه مربوط باشد، تحت‌تأثیر عوامل مهم‌تری قرار دارد؛ هرچند کاهش بارش‌ها و تداوم خشکسالی می‌تواند به‌طور غیرمستقیم در تشدید این شرایط نقش داشته باشد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حسن حسن‌زاده روز سه‌شنبه ۴ آذر گفت: در حال حاضر شرایط پایداری جوی در منطقه حاکم است و هم‌زمان انتشار گازهای آلاینده از واحدهای صنعتی، حمل‌ونقل و بخش خانگی افزایش یافته است. این عوامل در کنار ترافیک سنگین و مصرف بالای سوخت، دست به دست هم داده و میزان آلاینده‌ها را در فضا افزایش داده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه منابع آلاینده مشخص هستند، گفت: ما می‌دانیم منشأ اصلی آلاینده‌ها کجاست و چه اقداماتی می‌تواند منجر به کاهش آلودگی شود. مدیریت مصرف سوخت، کنترل فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده و اصلاح رفتارهای ترافیکی از جمله این اقدامات است.

وی با اشاره به انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر تعطیل شدن ایستگاه سنجش آلودگی هوا در تبریز، این خبر را تکذیب کرد و گفت: این ایستگاه طبق روال و بدون وقفه در حال فعالیت بوده و فقط به خاطر حجم بالای مراجعات مردم به وبسایت مربوطه، سرعت آن کمی کند شده است.

نقش مردم در مقابله با آلودگی هوا؛ ضرورت تغییر رفتارهای روزمره

حسن‌زاده با اشاره به نقش شهروندان در کاهش آلودگی هوا بیان کرد: مردم تبریز بارها ثابت کرده‌اند که در شرایط دشوار، مسئولانه و همراه ظاهر می‌شوند. امروز نیز بخش مهمی از مسئله آلودگی هوا به تغییر رفتار همه ما برمی‌گردد. درصد بالایی از آلودگی‌ها ناشی از تردد خودروهاست. استفاده از خودرو برای کارهای جزئی، ترددهای غیرضروری و بی‌توجهی به طرح‌های ترافیکی مانند زوج و فرد، وضعیت را بدتر می‌کند.

وی با تأکید بر ضرورت مشارکت عمومی ادامه داد: پویش‌های مردمی همیشه مؤثر بوده‌اند. اگر شهروندان تصمیم بگیرند حتی برای یک هفته استفاده از خودروهای شخصی را کاهش دهند یا به طور کامل کنار بگذارند، تأثیر قابل‌توجهی در کاهش آلودگی خواهیم داشت. همچنین برخی واحدهای صنعتی آلاینده که در این روزها داوطلبانه تولید خود را متوقف کرده‌اند، اقدام مثبتی انجام داده‌اند و از آن‌ها قدردانی می‌کنیم. انتظار داریم سایر واحدهای تولیدی نیز در این شرایط کنار مردم باشند.

وی در ادامه گلایه‌هایی را نیز مطرح کرد و گفت: از یک سو برخی همشهریان در رعایت نکات ساده کم‌توجهی می‌کنند و از سوی دیگر، بعضی واحدهای صنعتی و مدیرانی که باید مسئولانه‌تر رفتار کنند، همکاری لازم را ندارند. امیدواریم تصمیم‌های عمومی و پویش‌های مردمی در این زمینه راهگشا باشد.

آتش‌سوزی جنگل‌های دیزمار؛ نقش خشکسالی و وضعیت اکولوژیک منطقه

مدیرکل محیط‌زیست استان با اشاره به آتش‌سوزی اخیر در جنگل‌های دیزمار اظهار کرد: عامل اصلی آمادگی منطقه برای آتش‌سوزی، خشکسالی و برگ‌ریزان درختان است. هرچند احتمال دارد آغاز آتش‌سوزی منشأ انسانی داشته باشد، اما گسترش آتش به‌شدت وابسته به شرایط خشک و نبود بارش در روزهای اخیر است. اکنون این آتش‌سوزی در مراحل پایانی قرار دارد و نیروها در حال لکه‌گیری هستند.

وی جنگل‌های ارسباران را سرمایه‌ای بی‌بدیل برای استان، کشور و حتی جهان توصیف کرد و افزود: این جنگل‌ها جزو ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره به شمار می‌آیند و ارزش اکولوژیک، طبیعی، اقتصادی و زیستی بسیار بزرگی دارند. نمی‌توان ساده از کنار اهمیت این رویشگاه‌ها گذشت. همان‌طور که دیگر عناصر طبیعی استان— از کوه‌ها تا دشت‌ها و رودخانه‌ها—هر یک ارزش زیست‌محیطی خاص خود را دارند.

وی تأکید کرد: برای حفاظت از این جنگل‌ها باید امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی متخصص فراهم باشد. مهم‌تر از همه، مشارکت مردم است که تأثیر بزرگی در صیانت از این نعمت‌های خدادادی دارد.

حضور نیروهای داوطلب در عملیات مهار آتش‌سوزی

در پاسخ به پرسشی درباره امکان حضور داوطلبان مردمی در عملیات مهار آتش‌سوزی قره‌داغ، حسن‌زاده بیان کرد: در این حادثه عمده نیروهای فعال، از جمله بسیج، هلال‌احمر و جوامع محلی، در کنار دستگاه‌های رسمی حضور داشتند. اما به دلیل صعب‌العبور بودن منطقه و نیاز به نیروهای آموزش‌دیده، نمی‌توان هر فردی را به منطقه اعزام کرد. داوطلبانی که تخصص لازم دارند یا شناخت کافی از منطقه و توان جسمی مناسب برای حرکت در این مناطق دارند، قابل استفاده هستند؛ در غیر این صورت حضور افراد غیرآشنا خود می‌تواند خطرآفرین باشد.

نقش رسانه‌ها؛ انتقال دقیق واقعیت‌ها بدون حاشیه‌سازی

وی در پایان با تقدیر از همراهی رسانه‌ها گفت: انتقال درست اطلاعات و کمک به شکل‌گیری مشارکت عمومی، بخش مهمی از مدیریت بحران است. رسانه‌ها رسالت بزرگی دارند و ما نیز وظیفه داریم بدون پنهان‌کاری، اطلاعات لازم را در اختیار مردم قرار دهیم. بهتر است در هنگام وقوع بحران‌ها، از بزرگ‌نمایی مسائل حاشیه‌ای پرهیز کنیم و پس از مدیریت بحران به بررسی دقیق ضعف‌ها بپردازیم.

وی تأکید کرد: در موضوع آتش‌سوزی جنگل‌ها و آلودگی هوا، رسانه‌های متعددی داخل و خارج از استان پیگیر بوده‌اند و تلاش کرده‌ایم اطلاعات دقیق و لحظه‌ای را در اختیار آن‌ها و مردم قرار دهیم. این همکاری برای ارتقای آگاهی عمومی و مدیریت بهتر شرایط بسیار ضروری است.


نظرات

آخرین اخبار
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
نصیرزاده: محرومیت بیرانوند ربطی به جام جهانی ندارد
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
وضعیت قرمز هوای تهران
عارف در سازمان اداری و استخدامی: تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در دستور کار دولت قرار دارد
ترامپ میان سه گزینه دشوار در قبال ایران گرفتار است
پزشکیان در دیدار با زاکانی بر ضرورت بازسازی مناطق آسیب‌دیده تاکید کرد
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟