×
بین الملل
شناسه خبر : 259095
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/04 ساعت 14:27
سردرگمی تل‌آویو از نحوه پاسخ حزب‌الله به ترور «هیثم علی الطبطبائی»

سردرگمی تل‌آویو از نحوه پاسخ حزب‌الله به ترور «هیثم علی الطبطبائی»

محافل صهیونیستی پس از ترور «هیثم علی الطبطبائی» فرمانده برجسته حزب الله همچنان سردرگم هستند و گزینه هایی را درباره واکنش مقاومت لبنان مطرح می‌ کنند.

 نورنیوز-گروه بین الملل به گزارش رای الیوم، نحوه واکنش حزب الله به ترور «هیثم علی الطبطبائی» فرمانده برجسته آن، اسرائیلی ها را سردرگم نگه داشته و این در حالی است که تل آویو خود را مهیای حملات بیشتری علیه لبنان می کند.

این رسانه افزود: تل آویو روز یکشنبه الطبطبائی و چهار رزمنده دیگر حزب الله را در ضاحیه بیروت هدف قرار داد. این حمله تروریستی در حالی انجام شد که مقامات اسرائیلی از چند هفته قبل، از جنگ طولانی احتمالی یا جنگ چند روزه سخن می گویند. جنگی که اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳( مهر۱۴۰۲) شروع کرد و در سپتامبر ۲۰۲۴ به اوج خود رسید و شهادت بیش از چهار هزار و زخمی شدن هفده هزار نفر دیگر را به همراه داشت.

این رسانه ادامه داد: از زمان برقراری آتش بس در نوامبر ۲۰۲۴(آبان- آذر۱۴۰۳)، حملات روزانه اسرائیل به جنوب لبنان و در برخی موارد به بقاع و ضاحیه بیروت متوقف نشده است. این حملات بدون واکنش حزب الله مانده اما ترور فرماندهی در حد الطبطبائی، سبب شده که اسرائیل خود را مهیای واکنش حزب الله کند.

«محمود قماطی» معاون رئیس شورای سیاسی حزب الله لبنان روز یکشنبه گفت که الطبطبائی شخصیتی جهادی مهم بود و حزب الله نحوه واکنش را بررسی خواهد کرد.

گزینه های حزب الله

رای الیوم نوشت: «درون کادوش» خبرنگار رادیو ارتش رژیم اسرائیل روز دوشنبه گزارش داد: پس از ارزیابی اوضاع در ارتش، کارشناسان گزینه هایی پیش روی حزب الله می بینند.

وی افزود که چهار گزینه پیش روی حزب الله است؛ نخست موشکباران اسرائیل که به همین منظور سامانه پدافندی اسرائیل در شمال در حال آماده باش قرار گرفته، دوم، ورود نیروهای حزب الله به داخل سرزمین های اشغالی یا مواضع ارتش اسرائیل در لبنان، سوم، تحریک انصارالله یمن برای حمله به اسرائیل به ویژه که الطبطبائی بسیار به آنها نزدیک بود و ارتش اسرائیل تخمین می زند که انصارالله به دنبال واکنش است، چهارم، حزب الله واکنشی نشان ندهد.

کادوش گزارش داد: ارتش اسراِئیل به تضعیف حزب الله و حملاتش به لبنان برای ممانعت از تقویت حزب الله ادامه می دهد.

به نوشته رای الیوم، تل آویو مدعی است که حزب الله طی ماه های گذشته در پی تقویت توان خود با وجود حملات روزانه اسرائیل است.

«یوآف زیتون» تحلیلگر نظامی «یدیعوت آحارنوت» در این باره گفت: افسران ارشد ارتش اسرائیل می گویند که حملات روزانه آنها مانع توقف تقویت توان حزب الله به ویژه در روستاهای دورافتاده از مرز نشده است.

این تحلیلگر اسرائیلی افزود: در صورتی که تصمیم به عملیات پیشدستانه در لبنان گرفته شود، ارتش اسرائیل با مشکل روبرو می شود. حزب الله حیفا و تل آویو را موشکباران و پهپادهای حزب الله به الخلیل اصابت خواهد کرد و مراکز راهبردی در شمال هم هدف قرار می گیرد. حزب الله هنوز باوجود از دست دادن فرماندهان و رهبرانش، توانمند است.

«آماتزیا بارام» کارشناس امور خاورمیانه دانشگاه حیفا هم به روزنامه صهیونیستی معاریو گفت: سئوالی که ذهن تصمیم گیرندگان امور را به خود مشغول کرده نحوه واکنش حزب الله است.

وی افزود که شیخ نعیم قاسم، دبیر کل حزب الله لبنان، توان سیاست خویشتنداری را دارد، به ویژه که فرماندهان جوان آن خواستار واکنش آتشین علیه اسرائیل هستند بنابراین اطلاع از واکنش حزب الله ممکن نیست.

بارام ادامه داد: حزب الله سه گزینه پیش رو دارد؛ نخست عدم واکنش و تداوم توانمندسازی نظامی، دوم حمله به مواضع نظامی ارتش اسرائیل در جنوب و سوم حمله به شهرک های مرزی اسرائیلی. کمترین احتمال، حمله گسترده به شهرهای «نهاریا»، «عکا» و حیفاست. حمله به اهدافی خارج از اسرائیل نیز محتمل اما زمان بر است.

رای الیوم در پایان نوشت: در راستای تداوم نقض آتش بس، اسرائیل همچنان ۵ تپه لبنان در جنوب این کشور را در اشغال خود دارد. این علاوه بر مناطق دیگر است که از چند دهه قبل تحت اشغال دارد. جدای از اراضی اشغالی لبنان، اسرائیل، فلسطین و اراضی سوری را نیز اشغال کرده و از آنها عقب نشینی نمی کند و با تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی نیز مخالف است.


اخبار مرتبط
در هراس از نشانه‌گیری حزب‌الله
پنج‌شنبه 1404/09/06 ساعت 09:24
سعدالله زارعی
در هراس از نشانه‌گیری حزب‌الله
حمله روز یکشنبه گذشته ارتش جنایتکار اسرائیل به منطقه‌ای در ضاحیه بیروت و به شهادت رساندن سید هیثم- ابوعلی- طباطبایی یک فرمانده ارشد حزب‌الله، از سوی مقاومت لبنان، «عبور از خط قرمز» تلقی شد.‌‌ حزب‌الله در واکنش به این اقدام اعلام کرد «مصمم است تا تمامی پروژه‌های دشمن صهیونیستی و حامی آن آمریکا را نابود کند.»
شرایط لبنان و سیاست حزب‌الله
چهارشنبه 1404/09/05 ساعت 09:49
احمد زیدآبادی:
شرایط لبنان و سیاست حزب‌الله
بغرنجی‌های بحث مربوط به سلاح حزب‌الله، گویی به غایت و انتهای خود رسیده است. ادامه وضع کنونی به نظر ممکن نمی‌رسد و از انتخاب بین دو گزینه «توسل به جنگ» و یا «زمین گذاشتن سلاح» ظاهراً گریزی نیست.
پیام تسلیت الحوثی به شیخ نعیم قاسم / لزوم همبستگی در برابر اسرائیل
سه‌شنبه 1404/09/04 ساعت 23:31
پیام تسلیت الحوثی به شیخ نعیم قاسم / لزوم همبستگی در برابر اسرائیل
سید عبدالملک الحوثی، در پیامی به شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان، شهادت فرمانده برجسته، علی هیثم الطبطبایی و همراهانش را تسلیت گفت.
ترور هیثم علی طباطبایی جنایت جنگی و نقض آشکار آتش‌بس است
دوشنبه 1404/09/03 ساعت 08:20
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران :
ترور هیثم علی طباطبایی جنایت جنگی و نقض آشکار آتش‌بس است
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیه ای، جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به مناطق مسکونی در بیروت و ترور فرمانده بزرگ مقاومت، هیثم علی طباطبایی را به شدت محکوم کرد.
نظرات

آخرین اخبار
ریزش قیمت جهانی طلا
بدون هیچ‌گونه تردیدی در مورد حقانیت موضع خود، در حال دفاع هستیم
جغرافیا چگونه به مثابه یک کارت بازی برای ایران درون جنگ عمل می‌کند؟!
پاسخ ایران در برابر تهدید احتمالی هسته ای آمریکا چیست؟
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: با توکل بر خداوند این جنگ تا خواری، ذلت شما ادامه دارد
چه کسی برنده واقعی شطرنج خونین امروز در غرب آسیا خواهد بود؟
زمان برگزاری مراسم وداع و تشییع شهید سپهبد سید عبدالرحیم موسوی اعلام شد
اعتراف کانال 14 اسرائیل: حملات دیشب گسترده و پردامنه بود
یک سخنرانی و واکنش‌های منفی در بازار
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
البرادعی: ترامپ ما (اعراب) را رها می‌کند؟
شکست اف-15 آمریکایی در دوئل با پهپاد ایرانی
سقوط سهام در بازارهار جهانی پس از اظهارات ترامپ
تغییر وضع تنگه هرمز بدون عادی‌سازی روابط با ایران ممکن نیست
واکنش‌ تند محافل آمریکایی به مهملات ترامپ: او یک متوهم است
بازسازی فولاد خوزستان؛ نیازمند 6 ماه تا یک سال
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
زلزله بزرگ 7.4 ریشتری سواحل اندونزی را لرزاند
تمرکز شهرداری تهران بر جبران عقب ماندگی‌های فضای سبز
رازگشایی از سخنان امشب ترامپ؛ اعلام صریح ناکامی
واکنش‌های منفی به سخنرانی ترامپ/ 20 دقیقه وقت با ارزش هدر رفت
واکنش منفی بازار نفت به ترامپ/قیمت نفت 4 دلار گران شد
پاسخگویی به بیش از 310 هزار تماس مردمی در تهران از ابتدای جنگ
انگلیس اشتراک‌گذاری اطلاعات با آمریکا را محدود کرد
نمایش برخط «موسی کلیم الله» در شبکه نمایش خانگی
خسارت گسترده در تل‌آویو بعد از اصابت موشک‌های ایرانی
حملات مجدد حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی
غول پتروشیمی عربستان به دلیل کنترل تنگه هرمز تعطیل شد
آمریکا برای همیشه از خلیج فارس اخراج شد
واشنگتن آماده آتش‌بس با تهران است
مقام ایرانی به المیادین: زرادخانه ما دشمن را غافلگیر می‌کند
دبیرکل ناتو پس از تهدید ترامپ به آمریکا سفر می کند
انتقاد سناتور آمریکایی از جنگ‌طلبی‌های ترامپ
گفت‌وگوی استاب و ترامپ درباره ایران
ایران در تنگه هرمز «عوارضی» راه‌اندازی کرده است
آمریکا تحریم‌ها علیه دلسی رودریگز را لغو کرد
شکست اف-15 آمریکایی در دوئل با پهپاد ایرانی
فرانسه و ژاپن اعلامیه همکاری در حوزه انرژی هسته‌ای امضا کردند
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و ویتنام در خصوص تحولات منطقه
گزارش CNN از پیام‌های رد و بدل شده بین ترامپ و اروپایی‌ها
پالتیکو: ترامپ می‌خواهد اعلام کند جنگ با ایران رو به پایان است
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
انفجارهای متوالی پایگاه‌های آمریکا در عراق و بحرین را لرزاند
مرشایمر: اگر دادگاهی شبیه نورنبرگ برگزار می‌شد، ترامپ و نتانیاهو اعدام می‌شدند
سپاه: یک فروند موشک کروز«جی اس اس ام» در بویین زهرا منهدم شد
افزایش قیمت بنزین در ایالت های مختلف آمریکا
ایران قصدی برای ورود به مذاکره ندارد
سردار موسوی: پناهگاه تاریک هدیه نتانیاهو به صهیونیست‌هاست
بقائی: خواسته‌های آمریکا حداکثری و غیرمنطقی است/ برای هر شرایطی آماده‌ایم
ترامپ اروپا را تهدید کرد؛ کمک به بازگشایی تنگه هرمز یا قطع حمایت نظامی از اوکراین