×
بین الملل
شناسه خبر : 258977
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/03 ساعت 21:17
تماس تلفنی ترامپ و شی جین‌پینگ درباره تجارت، تایوان و اوکراین

تماس تلفنی ترامپ و شی جین‌پینگ درباره تجارت، تایوان و اوکراین

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، در یک تماس تلفنی آخر هفته گذشته درباره مسائل مهم بین‌المللی از جمله تجارت دوجانبه، وضعیت تایوان و تلاش‌ها برای صلح در اوکراین گفت‌وگو کردند. منابع رسمی هر دو کشور تأکید کرده‌اند که این گفت‌وگو بر ادامه همکاری‌ها و یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک برای تنش‌ها تمرکز داشته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: شبکه فاکس نیوز آمریکا به نقل از یک مقام کاخ سفید گفت وگوی روسای جمهور آمریکا و چین را تائید کرد و خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از مقامات آمریکایی و چین اعلام کرد که ترامپ و شی امروز (دوشنبه) تلفنی درباره تجارت، تایوان و اوکراین با یکدیگر گفت وگو کردند.

رسانه‌های آمریکایی به نقل از یک مقام کاخ سفید که نام او را بیان نکردند، گفتند که ترامپ و شی در این تماس تلفنی درباره پایان دادن به جنگ اوکراین با هم گفت وگو کرده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که در این گفت وگوی تلفنی، شی به ترامپ گفت که بازگشت تایوان به سرزمین اصلی چین «بخش مهمی از نظم بین‌المللی پس از جنگ» است.

یک مقام کاخ سفید تائید کرد که این گفت وگوی تلفنی صبح امروز (دوشنبه به وقت محلی) انجام شده است، اما جزئیاتی ارائه نکراین گفت وگو پس از آن صورت گرفت که سانائه تاکایچی نخست وزیر ژاپن به تازگی گفت که اگر چین علیه تایوان اقدام کند، ارتش ژاپن می‌تواند وارد عمل شود. شی در این تماس تلفنی گفت که چین و آمریکا که در طول جنگ در کنار هم جنگیدند، باید «به طور مشترک از نتیجه پیروزمندانه جنگ جهانی دوم محافظت کنند.»

بر اساس اعلام آسوشیتدپرس، دو طرف همچنین درباره تجارت نیز با یکدیگر گفت وگو کردند اما هنوز به هیچ توافق مشخصی در مورد مسائلی مانند خرید سویای آمریکایی اشاره نشده استدشبکه ان بی سی نیوز نیز به نقل از یک مقام کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ امروز صبح (دوشنبه) با شی جین‌ پینگ رئیس‌ جمهور چین به‌ صورت تلفنی گفت‌ وگو کرده است. به گفته این مقام، کاخ سفید جزئیات بیشتری درباره این گفت‌ وگو ارائه نکرده و مشخص نیست چه کسی آغاز کننده تماس بوده است.

این رسانه آمریکایی افزود: این تماس در حالی انجام شده است که کشاورزان و کسب‌وکارهای آمریکایی در انتظار عمل‌کردن چین به تعهداتش در چارچوب توافق تجاری اعلام‌شده توسط ترامپ و شی در ماه نوامبر هستند..طبق این توافق، چین متعهد شده بود که سویا از آمریکا خریداری کند و محدودیت‌های صادراتی مربوط به مواد معدنی کمیاب را کاهش دهد؛ تعهداتی که هنوز به‌طور کامل اجرا نشده‌اند با این حال، چین بر اساس توافق، تعرفه‌ها بر واردات کالاهای آمریکایی را کاهش داده است.

شبکه خبری بلومبرگ نیز گزارش داد: کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ و شی جین پینگ امروز (دوشنبه) در یک تماس تلفنی درباره پایان جنگ در اوکراین با یکدیگر گفت وگو کرده‌اند.

این رسانه آمریکایی ادامه داد: چین در طول جنگ به شریک حیاتی روسیه تبدیل شده و با ارائه قطعات مهم تسلیحاتی
 و معاملات تجاری حیاتی به ماشین جنگی مسکو کمک کرده است.

بلومبرگ اضافه کرد: تحلیلگران معتقدند که شی می‌تواند در متقاعد کردن ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای پایان دادن به جنگ نقشی محوری داشته باشداین تماس تلفنی پس از آن رخ می‌دهد که دور جدیدی از مذاکرات میان آمریکا و اوکراین در ژنو برگزار شد؛ جایی که هر دو کشور درباره محتوای طرح صلح ۲۸ ماده‌ای جنجالی ترامپ برای پایان دادن به جنگ بحث کردند.

فایننشال تایمز گزارش داد که این مذاکرات منجر به یک توافق صلح ۱۹ ماده‌ای جدید شد که حساس‌ترین عناصر سیاسی آن توسط ترامپ و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین تعیین خواهد شد. این دو رهبر ممکن است همین هفته در واشنگتن دیدار کنند


ایرنا
اخبار مرتبط
تغییرات گسترده در ارتش چین + فیلم
یکشنبه 1405/02/13 ساعت 16:31
تغییرات گسترده در ارتش چین + فیلم
پاکسازی‌های اخیر در ارتش چین بیانگر تلاش شی جین‌پینگ برای تثبیت کنترل کامل حزب کمونیست بر ساختار نظامی است؛ اقدامی که با حذف فرماندهان ارشد و جایگزینی آن‌ها با افراد مورد اعتماد رهبر چین همراه بوده است.
آیا شرق آسیا در آستانه تغییر موازنه قدرت است
شنبه 1405/01/22 ساعت 09:07
نور نیوز میزبانی پینگ از وون را بررسی می کند،
آیا شرق آسیا در آستانه تغییر موازنه قدرت است
دیدار شی جین‌پینگ با چنگ لی‌وون در پکن در بحبوحه تحولات امنیتی شرق آسیا، نشانه‌ای از بازآرایی قدرت جهانی و تضعیف اعتماد به هژمونی آمریکا در سایه تشدید تنش‌های تایوان، اوکراین و کره ارزیابی می‌شود.
ترامپ:  چین با تسریع خرید کالاهای آمریکایی موافقت کرد
چهارشنبه 1404/09/05 ساعت 10:43
ترامپ: چین با تسریع خرید کالاهای آمریکایی موافقت کرد
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده روز سه‌شنبه به وقت محلی گفت که «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین را در تماس تلفنی روز دوشنبه برای تسریع و افزایش خرید کالاهای آمریکایی توسط پکن تحت فشار قرار داده و رهبر چین «کم و بیش موافقت کرده است.
پکن میزبان ترامپ در آوریل خواهد بود
دوشنبه 1404/09/03 ساعت 23:42
پکن میزبان ترامپ در آوریل خواهد بود
رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اعلام کرده که در آوریل 2026 به پکن سفر خواهد کرد. این سفر در پاسخ به دعوت رسمی شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، انجام می‌شود و انتظار می‌رود موضوعاتی مانند تجارت، امنیت و مسائل منطقه‌ای در دیدار دو طرف بررسی شود
ترامپ: شاید اتفاقات خوبی در حال رخ دادن باشد
دوشنبه 1404/09/03 ساعت 15:48
ترامپ: شاید اتفاقات خوبی در حال رخ دادن باشد
در میانه چرخش‌های ناگهانی جنگ اوکراین، دونالد ترامپ دوباره آتش بازی رسانه‌ای به‌پا کرده است. او در پیامی معماگونه اعلام کرد «اتفاقات خوبی» شاید در راه باشد؛ اظهاری که هم‌زمان با نشانه‌های تازه از خوش‌بینی مذاکره‌کنندگان آمریکایی در ژنو و تکاپوی کرملین برای دریافت جزئیات طرح صلح اصلاح‌شده منتشر شد.
نظرات

آخرین اخبار
واکنش حماس به بستن مسجد ابراهیمی
جنگ با ایران، اقتصاد تاجیکستان را تحت فشار گذاشت
هویتی نشأت‌گرفته از پیوند سنجیده شعر و آواز
پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 22 مرداد/ دلار افت می کند؟
هشدار روسیه درباره تأثیر جنگ ایران بر همکاری‌های خزر
پیام تبریک آیت‌الله حسینی بوشهری به محسن رضایی
وزن‌کشی تیم ملی کشتی پهلوانی ایران در ترکیه
غلامحسین محمدی سرپرست سازمان تأمین اجتماعی شد
اعزام حداکثری ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای جابه‌جایی زائران مشهد مقدس
زیردریایی هسته‌ای کره جنوبی، منطقه را بی‌ثبات می‌کند
2200 طرح مدرسه‌سازی در راه است؛ هزاران کلاس آماده می‌شود
تردید آمریکا در دفاع مقابل تلافی‌جویی‌های ایران
آخرین وضعیت پاک‌سازی آلودگی نفتی در سواحل قشم و هنگام
آماده‌باش ویژه پلیس برای موج میلیونی سفر به مشهد
آب چغندر چگونه فشار بارداری بر کلیه‌ها را کم می‌کند؟
دستور جدید واشنگتن به سفارتخانه‌ها در غرب آسیا
امنیت، کارآمدی و بقا با جوان‌گرایی در حکمرانی
معمار اقتصاد نوین چین درگذشت
تاریخ دربی پایتخت مشخص شد
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 22 مرداد/ طلا گران می شود؟
جزییات و شرایط برخورداری از بازنشستگی مشاغل سخت وزیان آور
فرجام قمه‌کشی و عربده‌کشی در خیابان‌های تهران
شکستن چارچوب «توافق چارچوب» از سوی صهیونیست‌ها
هشدار هند به چین؛ آرامش در مرز شرط بهبود روابط است
ایران و پاکستان در نقش عقبه راهبردی یکدیگر
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد
گام جدید ایران برای ورود به بانک توسعه نوین بریکس
بکارگیری زیرساخت‌های کانتینری برای پرتاب‎‌های فضایی
روسیه و قرقیزستان وارد رزمایش نظامی مشترک شدند
درخواست آمریکا از اوکراین برای توقف حملات به نفتکش‌ها در دریای سیاه
پهلوان آواز ایران درگذشت
بازگشایی تنگه هرمز آسان نخواهد بود
جزئیات آتش‌سوزی در مجتمع خلیج فارس قشم
رونمایی از مشعل بازی‌های آسیایی 2026؛ تلفیق تکنولوژی و تاریخ در آیچی-ناگویا
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محله‌محور در حوزه سلامت با ظرفیت بسیج
هشدار هواشناسی استان مرکزی: گردوخاک و افزایش ابر در راه است
افزایش دما در تهران؛ پیش‌بینی هوای 38 درجه برای روزهای آینده
درخشش دختران وزنه‌بردار ایران در آسیا
افت شدید تردد در تنگه هرمز؛ کاهش عبور کشتی‌ها به 9 فروند در روز
صدای انفجار در جاسک؛ مردم از نزدیک شدن به منطقه خودداری کنند
نورنما | یادگار عاشقانه امیر حیدری و همسرش در حرم امام رضا(ع)
مرگ تلخ نوجوان 17 ساله در زاینده‌رود؛ 59 نفر امسال در زاینده رود غرق شدند
پوتین: توقیف کشتی‌های روسیه «دزدی دریایی» است؛ واکنش نشان می‌دهیم
راهنمای اسکان زائران در مشهد؛ آدرس و ظرفیت مراکز موقت
نشت نفت به سواحل جزیره قشم؛ عملیات پاکسازی فوری آغاز شد
پزشکیان در گفت‌وگو با نخست‌وزیر ژاپن؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی عامل ناامنی منطقه هستند
پاکستان از حضور ایران و مصر در توافق مکه استقبال کرد
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
برندگان و بازندگان نقل‌وانتقالات لیگ برتر چه تیم هایی هستند؟ جدایی پرحاشیه ستاره ها
آتلانتیک: ترامپ تاب‌آوری ایران را دست‌کم گرفته است