×
اجتماعی
شناسه خبر : 258777
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/03 ساعت 01:00
شگفتی فضایی؛ هاگ‌های خزه پس از 9 ماه در فضا همچنان شاداب!

شگفتی فضایی؛ هاگ‌های خزه پس از 9 ماه در فضا همچنان شاداب!

محققان ژاپنی با قرار دادن هاگ‌های خزه در محیط سخت فضایی به مدت 9 ماه، به نتایج شگفت‌انگیزی دست یافتند؛ بیش از 80 درصد از این گیاهان پس از بازگشت به زمین زنده ماندند و توانستند جوانه بزنند. این یافته‌ها نشان‌دهنده توانایی بالقوه حیات در شرایط فضایی و مکانیسم‌های ذاتی بقای گیاهان است.

نورنیوز- گروه اجتماعی : محققان هاگ های خزه را به مدت ۹ ماه در معرض محیط خشن فضایی قرار دادند و نتایج آن که در یک پژوهش جدید منتشر شده، شگفت آور است.

به گزارش  اسپیس، تومامیچی فوجیتا از دانشگاه هوکایدو در ژاپن و پژوهشگر ارشد تحقیق در بیانیه ای در این باره گفت: بیشتر ارگانیسم‌های زنده از جمله انسان‌ها نمی‌توانند حتی مدتی کوتاه در خلأ فضا زنده بمانند. اما این هاگ‌های خزه پس از ۹ ماه قرار گرفتن در معرض تشعشعات مستقیم شادابی خود را حفظ کردند. این نتیجه گواهی جالب از آن فراهم می‌کند که حیات تکامل یافته روی زمین در سطح سلولی مکانیسم‌های ذاتی برای تحمل شرایط فضایی دارد.

خزه‌ها از قدیمی ترین گیاهان روی زمین هستند. آنها بیش از ۴۰۰ میلیون سال قبل تکامل یافتند و برخی از ویژگی‌های اصلی گل‌های پیشرفته‌تر را ندارد. به عنوان مثال آنها سیستم آوندی که آب و مواد مغذی را در بدن گیاه منتقل می‌کند، ندارند. اما بسیاری از خزه‌ها در شرایط محیطی نامساعد در سراسر جهان از قطب شمال گرفته تا شنزار صحراهای بزرگ به خوبی رشد می‌کنند.

فوجیتا و همکارانش می‌خواستند بدانند آیا مقاومت گیاه فراتر از زمین نیز وجود دارد یا خیر. به همین دلیل برخی از هاگ‌های یک گونه شایع را همراه هفدهمین کپسول سیگنوس شرکت نورتروپ گرومن در مارس ۲۰۲۲ میلادی به ایستگاه فضایی بین المللی فرستادند.

محققان هاگ‌ها یا به طور دقیق تراسپوروفیت‌ها که ساختارهای تولیدکنندهٔ هاگ هستند را پس از انجام چند آزمایش روی زمین انتخاب کردند. این آزمایش‌ها شامل قرار دادن اسپوروفیت ها و خزه‌های جوان و سلول‌های بنیادین خزه در شرایط مشابه فضا در آزمایشگاه بود. به طور دقیق‌تر در آزمایشگاه سطح بالای اشعه فرا بنفش و نوسان شدید دما همراه خلأ و میکرو گرانش تقلید شد.

آنها به این نتیجه رسیدند که اشعه فرابنفش مهم‌ترین عامل فشار برای خزه بود اسپوروفیت ها آنها را در کنار چالشهای دیگر بسیار بهتر از خزه جوان و سلول‌های بنیادی خزه کنترل کردند. به همین دلیل برخی از اسپوروفیت ها را به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاندند. فضانوردان نمونه‌هایی را روی بدنه خارجی این سازه قرار دادند و ۲۳۸ روز در آنجا ماندند. سپس نمونه‌های مذکور همراه کپسول باری دراگون در ژانویه ۲۰۲۳ میلادی به زمین بازگشتند.

فوجیتا وهمکارانش هنگامیکه هاگ‌های فضایی را بررسی کردند، شگفت زده شدند. او در این باره می‌گوید: ما انتظار داشتیم شانس زنده ماندن خزه‌ها صفر درصد باشد، اما نتیجه واقعاً برعکس بود. بسیاری از هاگ‌ها زنده مانند. ما از ماندگاری خارق العاده این گیاهان کوچک شگفت زده شدیم. به طور دقیق‌تر بیش از ۸۰ درصد اسپوروفیت ها همچنان پس از بازگشت از فضا زنده بودند و ۸۹ درصد از این میزان توانستند در آزمایشگاه جوانه بزنند. سفر فضایی سبب کاهش ۲۰ درصد کلروفیل شد اما به نظر می‌رسید هاگ با وجود این کاهش سالم هستند.

در واقع طبق مدل ریاضی که پژوهشگران توسعه داده اند، اسپوروفیت‌ها احتمالاً می‌توانستند مدت بسیار طولانی‌تری و در حدود ۵۶۰۰ روز در فضا زنده بمانند.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حنانه نجاتی قهرمان پاراتنیس روی میز شد
نخست‌وزیر روسیه از آغاز اجرای توافق تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اوراسیا خبر داد
دبیرکل ناتو: هدف بعدی روسیه ما هستیم
راه‌های تقویت همکاری‌های پارلمانی بین ایران و تاجیکستان مورد بررسی قرار گرفت
پیشنهاد اروپایی در مورد تمامیت ارضی اوکراین
بری: فرستاده آمریکا مرتکب اشتباه بزرگی شد
العربیه: طالبان جنگیدن خارج از افغانستان را ممنوع اعلام کرد
در عصری هستیم که شاهد انقلاب و انفجار اطلاعات هستیم
اعتصاب سراسری در پرتغال باعث اختلال حمل‌ونقل و تعطیلی مدارس شد
هرگز سلاحی که به سعادت بشری آسیب برساند، تولید نکرده‌ایم
مقررات پایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در اروپا سخت‌تر می‌شود
نخست‌وزیر بلغارستان استعفا داد
اعطای دکترای افتخاری دانشگاه بین‌المللی نظربایف به پزشکیان
آغاز بارش رگباری در تهران طی ساعت‌های آینده
گمانه‌زنی درباره تغییر مکان دیدار ایران و مصر؛ فیفا همچنان سکوت کرده است
کشف 18 هزار نوع قرص مخدر در تربت‌حیدریه
اوربان: ترامپ افول تمدنی اروپا را به خوبی دریافته است
افزایش 46 درصدی پرداخت تسهیلات بانکی؛ سهم خانوارها 25 درصد
اولویت بودجه نظامی در اقتصاد کشورهای جهان تابع چیست؟
رویترز: پهپادهای اوکراینی سکوی نفتی روسیه در دریای خزر را هدف حمله قرار داد
گزارش تصویری| دیدار هزاران نفر از مداحان و ستایشگران اهل بیت با رهبر معظم انقلاب
تاکید تهران و آستانه در بیانیه‌ای مشترک بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و توسعه پایدار
کسب مدال‌های طلا و نقره برای بسکتبال با ویلچر سه نفره ایران
حماس: فاجعه انسانی در غزه با تعلل اشغالگران در اجرای آتش بس تشدید می‌شود
مرضیه برومند پس از 16 سال دوباره مقابل دوربین ایستاد
یک کشتی خصوصی با حکم قضایی به سمت ایران هدایت شد
پزشکیان قزاقستان را به مقصد ترکمنستان ترک کرد
لاوروف: بحران اوکراین نباید رنج فلسطینی‌ها را به حاشیه ببرد
کاربری‌های غیرمجاز تهدیدی جدی برای جان مردم هستند
شکارچیان غیرمجاز عامل احتمالی آتش‌سوزی جنگل‌های الیت
هزینه پیوند اعضا در ایران یک هشتم جهان است
رفع موانع مالیاتی قانون جهش تولید در دانشگاه‌ها
واکنش تهران به نقض تعهدات میزبانی آمریکا در سازمان ملل
25درصد جمعیت کشور در بازه 15تا 35 سال
وزارت بهداشت فلسطین: بیش از 171 هزار نفر در غزه زخمی شدند
مادورو: آمریکا از دخالت در ونزوئلا دست بردارد
محسنی‌ اژه‌ای: زن در مکتب اسلام ریحانه‌ای است که باید حمایت شود
احتمال تغییر زمان دیدار ایران–مصر در پی اعتراض دو کشور
صعود دو پله‌ای زنان فوتبال ایران در رنکینگ FIFA
رونمایی از جدیدترین سامانه‌های پلاسماتراپی در ایران
ثبت جهانی آینه‌کاری؛ ایران دوباره در یونسکو درخشید
ترامپ رئیس‌جمهور کلمبیا را تهدید کرد
قاتل فراری با همکاری اینترپل به کشور بازگردانده شد
لزوم تغییر آرایش تبلیغاتی و رسانه ای در برابر تلاش دشمن برای تسخیر دل ها و مغزها
انتخابات فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ابطال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 آذر + جدول
سیلاب جان آوارگان غزه را تهدید کرد+ فیلم
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 20 آذر 1404
جانشین نیروی زمینی ارتش: پیش‌قدم حمله نخواهیم بود
درگیری مسلحانه در تفتان؛ فرمانده انتظامی مجروح شد
X
آگهی تبلیغاتی