×
بین الملل
شناسه خبر : 258653
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/02 ساعت 08:47
رسانه‌های بین المللی: آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی تهدیدی برای میراث طبیعی جهانی است

رسانه‌های بین المللی: آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی تهدیدی برای میراث طبیعی جهانی است

آتش‌سوزی گسترده در جنگل‌های هیرکانی «الیت» استان مازندران که بخشی از میراث جهانی یونسکو است، از سوی بعضی رسانه‌های خارجی بازتاب داده شد و آنها در گزارش‌های خود تاکید کردند که این آتش سوزی تهدیدی برای میراث طبیعی جهانی است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: آتش‌سوزی وسیع در منطقه جنگلی الیت مرزن‌آباد چالوس در حالی ادامه دارد که از هفته پیش بخش‌هایی از پوشش گیاهی این منطقه در آتش‌سوزی از بین رفته است. این حادثه در رسانه‌های خارجی بازتاب داشته و بعضی از آنها به این موضوع پرداختند که این حادثه برای کل جهان اهمیت دارد.

رسانه‌هایی اروپایی اشاره کرده‌اند که آتش‌سوزی در جنگل‌های هیرکانی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین اکوسیستم‌های روی زمین دارای اهمیت است. رسانه هلندی ناس (NOS) در یادداشتی این حادثه را از نظر میراث جهانی مورد بررسی قرار داد و نوشت که این موضوع برای کل مردم جهان اهمیت دارد.

این تاکید بر اهمیت اکولوژیک نشان می‌دهد که در محافل بین‌المللی، آتش‌سوزی جنگل الیت نه فقط به ‌عنوان یک «حادثه محلی» دیده می‌شود بلکه تهدیدی برای میراث طبیعی جهانی است.

بخشی از پوشش خبری با تمرکز بر کمک بین‌المللی، نشان می‌دهد که این حادثه بزرگ‌تر از یک آتش‌سوزی معمولی جنگلی بوده و ایران واقعا در تلاش است تا از طریق همکاری بین‌المللی آن را کنترل کند.

یورونیوز یکی دیگر از رسانه‌های اروپایی است که به این آتش‌سوزی پرداخته است. این رسانه به ادامه حریق در بخش‌های مرتفع و صعب‌العبور جنگل هیرکانی اشاره کرده‌ است. یورونیوز گزارش داده که یکی از پیچیدگی‌های عملیات اطفا، شیب زیاد منطقه و وزش باد است که باعث تشدید شعله‌ها شده است.

همچنین خبرگزاری رویترز نیز در این باره گزارش داده که آتش جنگل‌های ثبت‌شده در فهرست یونسکو را تهدید می‌کند و ترکیه به ایران هواپیماهای اطفای حریق فرستاده است.

خبرگزاری فرانسه هم در گزارشی با اشاره به آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی، این حادثه را نه فقط به ‌عنوان یک آتش‌سوزی محلی، بلکه به‌دلیل ثبت یونسکو و ارزش بوم‌شناختی منطقه، «موضوعی با اهمیت جهانی» عنوان کرده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران شنبه شب با بیان اینکه عملکرد خوب بالگردها و نیروهای زمینی در اطفای حریق جنگلهای الیت در غرب مازندران زمینه‌ای برای پیشرفت‌های مؤثر در مهار کامل این آتش‌سوزی شد، گفت: کاهش دود در آسمان الیت محسوس است و مهار آتش‌ با قدرت ادامه دارد.

حسین ساجدی نیا شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران در چالوس اظهار کرد: در حال حاضر مهار آتش در چند جبهه از طریق بالگردها و نیروی زمینی در حال انجام است.

وی گفت: تلاش شبانه‌روزی و مستمر نیروهای امدادی و پشتیبانی هوایی، بخش عمده‌ای از عرصه‌های طبیعی و جنگلی منطقه از خطر نابودی نجات یافته است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، در تشریح آخرین وضعیت آتش‌سوزی جنگل‌های الیت مرزن‌آباد اظهار کرد: این حادثه در استان مازندران و منطقه چالوس و الیت رخ داد و طی یک هفته گذشته نیروهای ستاد بحران استان با تمام توان درگیر عملیات اطفا بودند.

عرصه‌های جنگلی روستای "الیت" مرزن آباد در ۲ مرحله دچار آتش‌سوزی شد که مرحله نخست آن ۱۰ آبان ماه جاری به وقوع پیوست که در نهایت پس از چند روز تلاش نیروهای امدادی، آتش مهار شد.

مرحله دوم آتش‌سوزی در جنگل های الیت مرزن آباد از شنبه گذشته آغاز شد و با وجود به کارگیری چندین فروند بالگرد و تلاش نیروهای امدادی و مردمی، جنگل‌های این منطقه همچنان در آتش شعله‌ور است.

وجود برگ و لاشه‌های خشک درختان از یک سو و صعب العبور بودن منطقه با شیب تند و همچنین وزش باد از سویی دیگر باعث شده تا عملیات اطفای آتش در جنگل های الیت با وجود تلاش نیروهای امدادی و گروه های مردمی و دوستداران محیط زیست با مشکل مواجه شود.

گرمای هوا از یک سو و صعب‌العبور بودن منطقه و همچنین انباشت برگ و لاشه درختان خشک شده باعث شده است تا جنگل های چالوس از ابتدای هفته گذشته در چندین نوبت دچار آتش‌سوزی شود.

مازندران دارای ۲ حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری یکی در ساری مرکز این استان و دیگری نیز در نوشهر غرب مازندران است.

حوزهٔ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر با وسعتی بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را در بر دارد. شهرستان های نور، نوشهر، چالوس، عباس آباد، تنکابن، رامسر و کلاردشت از نظر حوزه منابع طبیعی زیر پوشش حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر هستند.


اخبار مرتبط
ورود هواپیماهای آب‌پاش ترکیه‌ به ایران/تصاویر  بدون دود منطقه بیانگر کنترل حریق در الیت
یکشنبه 1404/09/02 ساعت 18:02
ورود هواپیماهای آب‌پاش ترکیه‌ به ایران/تصاویر بدون دود منطقه بیانگر کنترل حریق در الیت
2 فروند هواپیما و یک فروند بالگرد ویژه اطفای حریق از کشور ترکیه ظهر امروز یکشنبه، وارد فرودگاه اردبیل شدند تا بعد از سوخت‌گیری و دریافت دستورات سازمان مدیریت بحران کشور، در مهار آتش‌سوزی جنگل‌های الیت چالوس مشارکت کنند.
80 درصد آتش سوزی جنگل الیت مهار شد
یکشنبه 1404/09/02 ساعت 09:50
80 درصد آتش سوزی جنگل الیت مهار شد
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران - نوشهر از کنترل 80 درصدی آتش‌سوزی جنگل های الیت در ساعت های اخیر خبر داد.
جنگل های هیرکانی، میراثی جهانی که نیمی از آن در مازندران است
یکشنبه 1404/09/02 ساعت 09:28
جنگل های هیرکانی، میراثی جهانی که نیمی از آن در مازندران است
جنگل‌های هیرکانی مازندران که نیمی از میراث جهانی هیرکانی را تشکیل می‌دهند، به‌عنوان یکی از کهن‌ترین جنگل‌های جهان، زیستگاهی کم‌نظیر برای ده‌ها گونه گیاهی و جانوری هستند. شناخت این پهنه ارزشمند، نخستین گام برای حفاظت از گنجینه‌ای است که مردم مازندران هر روز در کنار آن زندگی می‌کنند.
نظرات

آخرین اخبار
آیا اقیانوس زیرزمینی «اروپا» محل زندگی موجودات بیگانه است؟
راز تغییر شخصیت انسان؛ چرا با گذشت زمان متفاوت می‌شویم؟
محکومیت نیم میلیارد دلاری متا به دلیل آسیب به سلامت کودکان
راز سلامت نوزادان؛ چرا شیردهی تا دو سالگی توصیه می‌شود؟
تولید 16 ویروس با کمک هوش مصنوعی!
شیرینی‌های طبیعی؛ عامل پنهان در بزرگ‌تر شدن مغز انسان
سازمان ملل؛ چشم‌انتظار نتایج مذاکرات ایران و عمان
وداع اهالی سینما با مریم همتیان؛ بازیگری که پس از 2 سال مبارزه با سرطان درگذشت
تبعات اقتصادی جنگ ترامپ علیه ایران برای آمریکایی‌ها
پزشکیان: مذاکره را به رهبری تحمیل نکردیم؛ این ادعا ناشی از نشناختن رهبری است
حریق مجتمع مسکونی اهواز مهار شد
جو کنت: تهدید هسته‌ای ایران یک پروپاگانداست
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض؛ دیدار نخست‌وزیر عراق با رئیس دستگاه اطلاعات عربستان
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه
برنامه خاموشی برق کهکیلویه و بویر احمد شنبه 17 مرداد اعلام شد
پشت توافق ریاض، چه کسی از معادله حذف می‌شود؟
پرو و مکزیک روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند
دفتر حفاظت منافع ایران: ترامپ التماس توافقی را می‌کند که خودش ویران کرد
المشاط: تمام جهان را هم بسیج کنی فایده‌ای برایت نخواهد داشت
چای داغ بالای 65 درجه خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد
یونیسف: 330 کودک قربانی شیوع ابولا در کنگو شدند
آتش‌بس 30 تا 60 روزه
پالایشگاه نفت مهم اسلواکی دچار حریق شد
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم سمپاد