×
بین الملل
شناسه خبر : 258601
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/02 ساعت 04:00
پشت پرده ادغام پرهزینه  2 غول رسانه‌ای انگلیس چیست ؟

پشت پرده ادغام پرهزینه 2 غول رسانه‌ای انگلیس چیست ؟

قرار است گروه نشریات دیلی‌تلگراف و ساندی‌تلگراف که یکی از قدیمی‌ترین روزنامه‌های سراسری انگلیس و یکی از تریبون‌های اصلی جریان محافظه‌کار محسوب می شوند قرار است به ارزش 500 میلیون پوند، به کنسرسیوم «ردبرد آی‌ام‌آی» واگذار شوند.

نورنیوز - گروه بین الملل : شرکت «دیلی‌میل و جنرال‌تراست»، مالک روزنامه دیلی‌میل، اعلام کرد با کنسرسیوم «ردبرد آی‌ام‌آی» برای خرید گروه نشریات دیلی‌تلگراف و ساندی‌تلگراف به ارزش ۵۰۰ میلیون پوند به توافق اولیه رسیده و این معامله در صورت تأیید نهادهای ناظر رسانه‌ای و رقابتی انگلیس نهایی خواهد شد.

در بیانیه شرکت مالک دیلی‌میل آمده است که دو طرف وارد دوره گفت‌وگوهای انحصاری شده‌اند تا جزئیات قرارداد را نهایی و مدارک لازم را برای ارسال به وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش و نهاد ناظر رقابت تهیه کنند.

بر اساس این توافق، قرار است مالکیت گروه رسانه‌ای منتشرکننده دیلی‌تلگراف و ساندی‌تلگراف، که پس از ورود کنسرسیوم سرمایه‌گذاری «ردبرد آی‌ام‌آی» با پشتوانه مالی سرمایه‌گذاران آمریکایی و اماراتی دوباره روی میز فروش قرار گرفته بود، به شرکت انتشاراتی خانواده «روترمیر»، مالک دیلی‌میل، واگذار شود. در صورت نهایی شدن معامله، دو روزنامه بانفوذ با گرایش سنتی به حزب محافظه‌کار انگلیس زیر چتر یک مالک واحد قرار می‌گیرند.

رسانه‌های انگلیسی گزارش داده‌اند که رقم ۵۰۰ میلیون پوندی توافق تازه برابر با همان ارزشی است که پیش‌تر برای فروش دیلی‌تلگراف به کنسرسیوم ردبرد در نظر گرفته شده بود؛ توافقی که به‌دلیل نگرانی‌های سیاسی و حقوقی درباره نفوذ سرمایه مرتبط با دولت‌های خارجی بر رسانه‌های انگلیس به سرانجام نرسید و در نهایت کنسرسیوم یادشده را واداشت برای این دارایی رسانه‌ای خریدار دیگری پیدا کند.

دیلی‌تلگراف یکی از قدیمی‌ترین روزنامه‌های سراسری انگلیس به‌شمار می‌رود که از میانه قرن نوزدهم منتشر می‌شود و در دهه‌های اخیر به‌عنوان یکی از تریبون‌های اصلی جریان محافظه‌کار شناخته شده است. این روزنامه در سال‌های اخیر پس از بروز اختلاف مالی خانواده «بارکلی» با بانک طلبکار، از کنترل مالکان پیشین خارج و مسیر فروش آن آغاز شد.

شرکت مالک دیلی‌میل در اطلاعیه خود تأکید کرده است که قصد دارد در صورت نهایی شدن معامله، در تحریریه دیلی‌تلگراف سرمایه‌گذاری کند و این روزنامه را به یک نام شناخته‌شده جهانی تبدیل کند. این شرکت هم‌اکنون علاوه بر دیلی‌میل، روزنامه‌های مترو، آی و همچنین نشریه علمی «نیو ساینتیست» را نیز در اختیار دارد و با اضافه شدن دیلی‌تلگراف، مجموعه‌ای بزرگ از رسانه‌های چاپی و آنلاین با گرایش راست‌گرا را مدیریت خواهد کرد.

هم‌زمان، سخنگوی کنسرسیوم ردبرد آی‌ام‌آی اعلام کرده است که دو طرف با سرعت برای رسیدن به توافق نهایی کار کرده‌اند و به‌زودی جزئیات معامله به وزیر فرهنگ انگلیس ارائه خواهد شد. وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش نیز در واکنش اولیه اعلام کرده است که وزیر مربوطه، بر اساس قوانین مربوط به منافع عمومی و نفوذ دولت‌های خارجی در مالکیت رسانه‌ها، این معامله را بررسی خواهد کرد.

بر پایه قوانین تازه‌ای که پس از جنجال‌های مربوط به تلاش سرمایه‌گذاران ابوظبی برای در دست گرفتن کنترل دیلی‌تلگراف به تصویب رسیده، سهم سرمایه‌ مرتبط با دولت‌های خارجی در مالکیت رسانه‌های خبری انگلیس به‌شدت محدود شده است. شرکت مالک دیلی‌میل تأکید کرده است که منابع مالی مورد استفاده برای خرید دیلی‌تلگراف صرفاً از محل سرمایه‌ داخلی این گروه و بدون مشارکت دولت‌های خارجی تأمین خواهد شد.

در صورت نهایی شدن این معامله، پرونده‌ای طولانی و پرحاشیه درباره آینده مالکیت دیلی‌تلگراف که از سال ۲۰۲۳ و با خروج خانواده بارکلی از کنترل این روزنامه آغاز شد، وارد مرحله تازه‌ای می‌شود و ساختار مالکیت رسانه‌های راست‌گرای انگلیس، با تمرکز بیشتر زیر مدیریت خانواده روترمیر، دستخوش تغییر چشمگیر خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
گزارش پنتاگون از هزینه میلیاردی جنگ با ایران
دادگستری رژیم صهیونیستی درخواست عفو نتانیاهو را رد کرد
دست درازی دشمن به حافظه تاریخی و فرهنگی ایران
قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
مخالفت کره جنوبی با انتقال پاتریوت‌های آمریکا به منطقه
سخنگوی دولت: ما جنگ را آغاز نکردیم ولی پایان دهنده آن خواهیم بود
بارش باران در نقاط مختلف کشور
برق مناطق آسیب‌دیده تهران و البرز در کمتر از 2 ساعت وصل شد
5 سند بین‌المللی درباره آسیب به محیط زیست در جنگ‌ها
قالیباف: به دنبال آتش‌بس نیستیم
نخست وزیر اسلواکی: حملات نظامی به ایران نقض قوانین بین‌المللی است
پیش‌بینی قطارهای فوق العاده برای جابه‌جایی حجاج
مرحله هشتم کالابرگ الکترونیکی با تغییرات جدید آغاز شد + جزئیات
موشک‌های ایران شیر گاز اسرائیل را بست
تقدیر قالیباف از بیعت مردم با رهبر انقلاب اسلامی
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 19 اسفند 1404
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
افزایش 50 درصدی اعتبار بانکی بنگاه‌های اقتصادی
افزایش قیمت سوخت در جهان، پروازها را گران کرد
تلویزیون رژیم صهیونیستی: شب سختی را گذراندیم
هشدار سازمان جهانی بهداشت به آمریکا و رژیم صهیونیستی
قیمت بنزین در آمریکا طی 10 روز جنگ 17 درصد جهش کرد
آغاز سی وسومین موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های خیبر شکن
نفت ایران 100 دلاری شد
ذخایر استراتژیک کشور در وضعیت مطلوب است
قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
شرط ایران برای آتش‌بس اعلام شد
احمد امین‌نظر درگذشت
رصد بازار به منظور جلوگیری از احتکار از سوی دادستان‌های سراسر کشور
نصب سپر آبی در 120 موزه و بناهای تاریخی
ورزشگاه آزادی را دوباره می‌سازیم و خاطره‌سازی خواهیم کرد
واژگونی تریلی و اتوبوس یزد–کرج درجاده نائین
ایران ادعای قطر مبنی بر حمله به خاک این کشور را رد کرد
تیراندازی دسته‌جمعی در یک مدرسه در کانادا
افشای اطلاعات 50 خلبان اسرائیل توسط حنظله
آغاز تغییرات با آزادی زندانیان سیاسی ملی اندیش
اعتراف سنتکام به استفاده از کشورهای همسایه ایران برای شلیک موشک‌های برد کوتاه
پرواز همای: فقط مردم ایران می‌توانند سرنوشت خاکشان را رقم بزنند
برنامه امتحانات نهایی مدارس در خرداد 1405 اعلام شد
ابعاد دیپلماتیک تجاوزات آمریکا و اسرائیل
کیفیت ناسالم هوا، گروه های حساس در خانه بمانند
بارش برف زمستانی هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد
ملاحظات یکسان‌سازی نرخ ارز
زندگی در تهران زیر سایه‌ جنگ ادامه دارد
پنج شهید و یک مجروح در حمله صهیونی آمریکایی به یک خانه مسکونی در اراک
پنج نکته درباره جنگ، جامعه و رهبری
انهدام یک فروند پهپاد هرمس در بروجرد
رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی برای حفظ سلامت عمومی
جزئیات بسته حمایتی برای تولیدکنندگان اعلام شد
سناتورهای دموکرات خواستار تحقیقات بی‌طرف در مورد فاجعه میناب شدند