×
بین الملل
شناسه خبر : 258593
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/01 ساعت 20:12
نشست طرح صلح ترامپ برای اوکراین در ژنو برگزار می‌شود

آکسیوس:

نشست طرح صلح ترامپ برای اوکراین در ژنو برگزار می‌شود

رسانه آمریکایی گزارش داد ایالات متحده، اوکراین، آلمان، فرانسه و بریتانیا روز یکشنبه در ژنو درباره طرح جدید صلح ایالات متحده برای اوکراین مذاکره خواهند کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: طرح صلح ۲۸ بندی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خاتمه جنگ اوکراین از هفته گذشته جنجال‌های فراوانی به همراه داشته است؛ درحالی‌که مقامات آمریکایی مایل هستند «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین را نسبت به پذیرش این توافق تحت فشار قرار دهند، اما برخی مقامات اوکراینی و اروپایی موضع دیگری دارند و معتقدند که این طرح صلح می‌تواند بیشتر به نفع روسیه باشد.

پایگاه خبری «آکسیوس» به نقل از سه منبع آگاه گزارش کرد: «انتظار می‌رود ایالات متحده، اوکراین، آلمان، فرانسه و بریتانیا روز یکشنبه در ژنو درباره طرح جدید صلح ایالات متحده برای خاتمه جنگ اوکراین مذاکره کنند.»

«جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه یک تماس تلفنی با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین داشت تا در مورد این طرح گفت‌وگو کند. آنها توافق کردند که اوایل این هفته مذاکرات حضوری بین ایالات متحده، اوکراین و کشورهای اروپایی برگزار کنند.

یک مقام آمریکایی و یک منبع آگاه گفت: «انتظار می رود تیم ایالات متحده توسط مارکو روبیو، وزیر امور خارجه این کشور رهبری شود و این تیم شامل استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ریاست‌جمهوری آمریکا و دن دریسکول، وزیر ارتش خواهد شد که روز پنجشنبه در کی‌یف با زلنسکی ملاقات و طرح ایالات متحده را به او ارائه کرد.»

این مقام آمریکایی به آکسیوس گفت: «ما به همکاری با اوکراینی‌ها ادامه می‌دهیم تا این بهترین معامله برای آنها باشد. ما نمی‌توانیم با موضع آنها صحبت کنیم اما این توافق، آنطور که همیشه بوده است، یک همکاری بین ایالات متحده، اوکراینی‌ها و روس‌ها است.»

وی افزود: «جزئیات توافق ممکن است نسبت به نسخه اصلی طرح صلح ایالات متحده تغییر کند. به همین دلیل ما در حال مذاکره هستیم و این به معنای واقعی کلمه تعریف مذاکره است.»

از طرفی، رئیس‌جمهور اوکراین هم «آندری یرماک» رئیس دفتر خود را به عنوان سرپرست تیم مذاکره منصوب کرد و «رستم اومروف» وزیر دفاع اوکراین که چندی پیش با استیو ویتکاف و جرد کوشنر مشاوران ترامپ درباره این طرح مذاکره کرد، نیز بخشی از هیات اوکراینی خواهد بود.

طی روز شنبه، ولودیمیر زلنسکی چندین تماس با رهبران اروپایی داشت و آنها را در مورد موضع اوکراین پیرامون این طرح در جریان قرار داد.

یک مقام اوکراینی پس از این تماس اذعان کرد: «همه رهبران اروپایی نسبت به این طرح صلح شوکه شده‌اند اما از آن حمایت می‌کنند.»

آکسیوس در این گزارش افزود: «مشاوران امنیت ملی آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز در این مذاکرات شرکت خواهند کرد.»

اخیرا رسانه‌های غربی از طرح ۲۸ بندی دونالد ترامپ برای خاتمه جنگ اوکراین خبر داده‌اند؛ توافقی که برخی از بندهای آن زیر ذره‌بین ولودیمیر زلنسکی و حتی اروپا قرار گرفته و چندان به مذاق آنها خوش نیامده است، زیرا علاوه بر واگذاری برخی سرزمین‌های اوکراینی به روسیه، ظاهرا شامل لغو تحریم‌های روسیه نیز می‌شود.

رسانه خبری «بلومبرگ» هم پیشتر در گزارشی به نقل از منبعی آگاه که نام خود را فاش نکرد، گزارش داد: «طرح ۲۸ بندی دونالد ترامپ برای پایان جنگ اوکراین، در کنار موارد دیگر، شامل لغو تحریم‌های روسیه نیز می‌شود.»

با این حال هنوز اطلاعاتی بیش از این و اینکه کدام تحریم‌ها علیه روسیه لغو خواهد شد، منتشر نشده است.

طرح ۲۸ بندی دونالد ترامپ خواستار آن است که روسیه کنترل کامل بر لوهانسک و دونتسک (که با هم دونباس نامیده می‌شوند) را به دست گیرد، با وجود اینکه ظاهرا اوکراین هنوز حدود ۱۲ درصد از خاک دونباس را کنترل می‌کند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است
یک تحلیلگر انگلیسی: ناوگان آمریکا در برابر ایران آسیب‌پذیر است
واشنگتن اعلام کرد: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیریم
عراق 150 داعشی زیر 18 سال را تحویل گرفت
حذف نام نوری المالکی از نامزدی نخست وزیری عراق تکذیب شد
وزاری خارجه ایران و سوئیس دیدار کردند
اعلام اسامی محرومان هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال
مه خوش‌بینی در شب مذاکرات!
اختلافات داخلی در تیم مذاکره‌کننده اوکراین عامل پیچیده‌تر شدن صلح با روسیه
مذاکرات ژنو ترمز بازارهای مالی را کشید/ طلا و دلار سقوط کرد
آیین بزرگداشت چهلمین روز شهدا و جانباختگان ناآرامی های دی ماه 1404 در مشهد برگزار شد