×
اجتماعی
شناسه خبر : 258424
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/30 ساعت 23:22
دستور قضایی برای شناسایی عاملان آتش‌سوزی جنگل‌های چالوس

رئیس کل دادگستری مازندران اعلام کرد:

دستور قضایی برای شناسایی عاملان آتش‌سوزی جنگل‌های چالوس

رئیس کل دادگستری مازندران گفت: دستور قضایی لازم برای شناسایی عاملان احتمالی آتش‌سوزی جنگل های چالوس و رسیدگی فوری به تخلفات احتمالی مدیران و مأموران صادر شده است.

نورنیوز - گروه اجتماعی: به گزارش از روابط عمومی دادگستری مازندران، عباس پوریانی روز جمعه با ابراز تأسف از وضعیت آتش‌سوزی گسترده در جنگل‌های هیرکانی روستای الیت مرزن‌آباد، افزود: هر یک از مدیران و مسئولانی که در مهار این آتش‌سوزی مهم و حیاتی دچار مسامحه یا قصور شوند، طبق قانون با برخورد قضایی مواجه خواهند شد.

وی با بیان اینکه موضوع از ساعات اولیه وقوع حادثه در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفته است، افزود: از همان آغاز آتش‌سوزی، رئیس حوزه قضایی مرزن‌آباد با حضور در محل و صدور دستورات لازم، پیگیری‌های قضایی را جهت صیانت از حقوق عامه، حفاظت از انفال و شناسایی عامل یا عاملان احتمالی آتش‌افروزی عمدی آغاز کرد.

رئیس کل دادگستری مازندران ادامه داد: با توجه به اهمیت حادثه، به دادستان مرکز استان و رئیس حوزه قضائی بخش مرزن آباد نیز مأموریت ویژه داده شد؛ تا فوراً در محل حاضر شده و به‌صورت میدانی و مستمر روند مهار آتش و پیگیری‌های قضایی را مدیریت و نظارت کنند.

رئیس کل دادگستری مازندران با اشاره به گزارش‌های میدانی و مشاهدات رئیس حوزه قضایی مرزن‌آباد، بیان کرد: نیروهای لشکری، کشوری و مدیران أستانی و شهرستانی و همچنین مردم محلی در منطقه حضور دارند و با وجود شرایط بسیار سخت و صعب‌العبور بودن منطقه، تمام تلاش خود را برای فرو نشاندن آتش به کار گرفته‌اند، اما متأسفانه به دلیل شرایط توپوگرافی، وزش باد و وجود برگ‌های خشک، آتش همچنان در برخی نقاط فعال است.

پوریانی با تأکید بر اینکه ستاد بحران در منطقه تشکیل شده و همه دستگاه‌های ذی‌ربط در حال فعالیت هستند، افزود: در عملیات اطفای حریق، چندین بالگرد به‌کار گرفته شده و از امروز نیز برای جلوگیری از گسترش آتش به سایر عرصه‌های جنگلی، از هواپیمای مخصوص با ظرفیت ذخیره ۴۰ تُن آب استفاده شده است.

وی افزود: تاکنون شخص یا اشخاصی به‌عنوان عامل آتش‌سوزی شناسایی نشده‌اند؛ با این حال به دستور مقام قضایی، چندین مأمور نیروی انتظامی برای برقراری نظم، امنیت و پیشگیری از وقوع جرایم احتمالی در محل مستقر شده‌اند.

رئیس کل دادگستری مازندران با اشاره به ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع مصوب ۱۳۴۶، گفت: بر اساس این ماده، هر فردی که به‌صورت عمدی در جنگل‌ها اقدام به ایجاد آتش‌سوزی کند، به حبس از ۳ تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد.

پوریانی اضافه کرد: طبق تبصره همین ماده، در مواقع بروز آتش‌سوزی، تمامی مأموران دولتی اعم از لشکری، کشوری و نیروهای شهرداری که در نزدیکی محل حادثه هستند، مکلفند با تمام امکانات موجود برای مهار آتش اقدام کنند و در صورت مسامحه یا قصور، برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد.

وی با ابراز نگرانی از تهدیدات ناشی از گسترش آتش در جنگل‌های ارزشمند هیرکانی، تأکید کرد: دستورات لازم برای شناسایی دقیق عاملان احتمالی آتش‌سوزی و همچنین رسیدگی فوری به تخلفات احتمالی مدیران و مأموران صادر شده است.

رئیس کل دادگستری مازندران خاطرنشان کرد: مهار کامل آتش، اولویت فوری همه دستگاه‌هاست و انتظار می‌رود تمامی امکانات دولتی، لشکری و شهرداری بدون هیچ‌گونه تعلل در این عملیات به‌کار گرفته شود. هرگونه قصور در این زمینه، بدون اغماض در دستگاه قضایی برخورد خواهد شد.

جنگل+های+چالوس+الیت
 


اخبار مرتبط
آتش‌سوزی جنگل‌های شمال این بار در سوادکوه ‌
شنبه 1404/09/01 ساعت 13:31
آتش‌سوزی جنگل‌های شمال این بار در سوادکوه ‌
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران از آتش‌سوزی در 8 هکتار از عرصه‌های جنگلی ‌سوادکوه خبر داد و گفت: با اجرای عملیات اطفای هوایی و زمینی، آتش در هفت هکتار به طور کامل مهار شد.
اعزام هواپیماهای اطفای حریق ترکیه به چالوس؛ عملیات مهار آتش وارد روز هفتم شد
شنبه 1404/09/01 ساعت 09:38
اعزام هواپیماهای اطفای حریق ترکیه به چالوس؛ عملیات مهار آتش وارد روز هفتم شد
با ادامه آتش‌سوزی گسترده در جنگل‌های الیت چالوس و ورود حادثه به هفتمین روز، معاون رئیس‌جمهور از اعزام دو هواپیمای اطفای حریق، یک بالگرد و هشت نیروی متخصص از ترکیه خبر داد. او تأکید کرد که در صورت تشدید بحران، از ظرفیت روسیه نیز برای مهار کامل حریق استفاده خواهد شد.
نابودی جنگل‌های هیرکانی در آتش بی‌توجهی
شنبه 1404/09/01 ساعت 09:25
نورنیوز از آخرین وضعیت مهار آتش در مناطق جنگلی چالوس گزارش می‌دهد
نابودی جنگل‌های هیرکانی در آتش بی‌توجهی
بحران اتش‌سوزی در جنگل‌های الیت، بار دیگر ضرورت تغییر رویکرد در حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی کشور را به‌طور جدی برجسته کرده است. ایران باید به‌جای اتکا به روش‌های سنتی و ناکارآمد، از فناوری‌های پیشرفته و استراتژی‌های علمی برای مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی استفاده کند.
آغاز عملیات اطفای حریق با ایلیوشین‌های 40 تنی از فردا
جمعه 1404/08/30 ساعت 23:44
استاندار مازندران خبر داد:
آغاز عملیات اطفای حریق با ایلیوشین‌های 40 تنی از فردا
با تشدید آتش‌سوزی در جنگل‌های مرزن‌آباد، عملیات اطفا از صبح شنبه وارد مرحله‌ای تازه می‌شود؛ مرحله‌ای که با ورود دو هواپیمای ایلیوشین 40 تنی و افزایش تعداد بالگردها، ظرفیت مهار حریق را به‌طور چشمگیری ارتقا می‌دهد و امیدها برای کنترل سریع‌تر بحران را افزایش می‌بخشد.
دستور عارف برای بسیج همه ظرفیت‌ها جهت مهار آتش‌ جنگل‌های هیرکانی
جمعه 1404/08/30 ساعت 23:07
دستور عارف برای بسیج همه ظرفیت‌ها جهت مهار آتش‌ جنگل‌های هیرکانی
معاون اول رئیس‌جمهور در گفت وگو با با استاندار مازندران و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بر ضرورت بسیج همه امکانات و ظرفیت‌های کشور برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی تاکید کرد.
رایزنی بین‌المللی برای خاموش کردن آتش‌سوزی جنگل‌های چالوس
جمعه 1404/08/30 ساعت 21:22
رایزنی بین‌المللی برای خاموش کردن آتش‌سوزی جنگل‌های چالوس
رییس سازمان حفاظت محیط زیست از انجام رایزنی‌های بین‌المللی برای جلب کمک جهت خاموش کردن آتش‌سوزی جنگل‌های «الیت» چالوس خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
راه جلوگیری از رشد سرطان روده کشف شد
آیا سرطان رحم در سنین پایین نیز ممکن است؟
توقف تحرکات نظامی اسرائیل و سوریه علیه یکدیگر
صالحی: خوشنویسی یکی از برترین هنرها در مسیر پالایش روح است
وضعیت نگران کننده تولید مرغ و تخم‌مرغ
تاکید سلیمی بر مدیریت بازار توسط دولت
پیشنهاد ایجاد اتاق عملیات مشترک برای خلع سلاح جنوب سوریه
کشف بیش از 8 هزار بسته کره بادام زمینی قاچاق در تهران
نظامیان صهیونیست یک بیمارستان تاریخی در قنیطره را تخریب کردند
خشم حریدی‌ها علیه قانون خدمت اجباری در قدس اشغالی
تجمع پراکنده بازاریان در مشهد
ناتو در آستانه دستیابی به صلح با روسیه
انتقال هزاران تروریست از سوریه به افغانستان
وزیر خارجه کوبا: مردم ما به تاریخ مبارزات خود وفادارند
قائم‌پناه: تنگ‌نظری و نگرش سلیقه‌ای ریشه بسیاری بی‌عدالتی‌هاست
424 شهید در غزه با نقض آتش‌بس توسط اسرائیل
اتحادیه اروپا: همچنان به تعاملات خود با ونزوئلا ادامه می‌دهیم
آمریکا در تعقیب نفتکش روسی
نورنما | 17 دی، سالروز درگذشت اسطوره پهلوانی، غلامرضا تختی
50 میلیارد ریال تجهیزات پزشکی قاچاق در پایتخت کشف شدند
ترامپ گرینلند را می خواهد
رئیس جمهور کلمبیا: دکترین سیاست خارجی آمریکا مبتنی بر استعمار است
پرتاب گاز اشک‌آور به سمت بیمارستان سینا/ ماجرا چه بود؟
اعلام قیمت جدید روغن خوراکی/ هر بطری روغن چند شد؟
صعود بیت‌کوین پس از ربایش مادورو
مخالفت قاهره با کوچاندن اجباری فلسطینیان به سومالی‌لند
چرا دیدار پرسپولیس با نماینده مراکش لغو شد؟
مرتس: گرینلند متعلق به ناتو است
توافق سه جانبه آمریکا، اسرائیل و سوریه
پیروزی پرگل پرسپولیس مقابل تیم قطری
دستگیری شبکه مزدوری در مازندران
پزشکیان: مردم سرمایه اصلی و اعتبار نظام هستند
دومینیکا با پذیرش پناهجویان از آمریکا موافقت کرد
نتانیاهو به دنبال لغو مذاکره احتمالی آمریکا با ایران
خوزستان لرزید
آیا اختلافات رضاییان و ساپینتو پایان یافته است؟
ترامپ: من پادشاهم/در عملیات ونزوئلا سربازهای زیادی کشته شدند
شهادت یک مأمور انتظامی در ملکشاهی/با هرگونه قصور در حادثه «ملکشاهی» برخورد خواهد شد
ایجاد محدودیت ترامپ برای نتانیاهو در لبنان
دلار پتروشیمی‌ها به بازار تزریق شد
اعتراف بورل؛ آمریکا دیگر متحد اصلی اتحادیه اروپا نیست
ایران تجاوزات نظامی به لبنان را محکوم کرد
استقلال اخبار منتشره درباره اندونگ را تکذیب کرد
رعد و برق جان 9 نفر را در رواندا گرفت
درگیری‌های امروز در سوریه 4 کشته به جا گذاشت
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 16 دی1404
سقوط یک فروند اف-16 تایوانی در دریا
خبر خوش برای پایتخت‌نشینان؛ باران در راه است
انهدام انبار بزرگ احتکار برنج در هرمزگان
انهدام لیدرهای اغتشاشات تهران توسط سپاه