×
بین الملل
شناسه خبر : 258416
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/30 ساعت 23:53
دومینوی استعفا در بی‌بی‌سی

دومینوی استعفا در بی‌بی‌سی

استعفای یک عضو هیات‌مدیره بی‌بی‌سی در اعتراض به مشکلات حکمرانی در رأس این بنگاه سخن‌پراکنی دولت انگلیس، در ادامه کناره‌گیری‌های اخیر مدیرکل و رئیس بخش خبر، بحران مدیریتی در این رسانه را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.

نورنیوز - گروه بین الملل:  رسانه‌های انگلیسی عصر جمعه گزارش دادند «شومیت بانرجی» عضو هیات‌مدیره بی‌بی‌سی در نامه‌ای خطاب به همکاران خود اعلام کرده است که به‌دلیل «مشکلات حکمرانی در بالاترین سطوح سازمان» از سمت خود کناره‌گیری می‌کند. او نوشته است درباره روند و وقایعی که به استعفای «تیم دیوی» مدیرکل و «دبورا ترنس» رئیس اجرایی بخش خبر منجر شد، با وی مشورتی نشده و همین موضوع را نشانه ضعف جدی در شیوه اداره و نظارت بر این رسانه می‌داند.

استعفای بانرجی تازه‌ترین حلقه در زنجیره تحولاتی است که از حدود دو هفته پیش و پس از افشای نحوه تدوین یک مستند جنجالی درباره «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، بی‌بی‌سی را با بحرانی کم‌سابقه روبه‌رو کرده است. یک یادداشت داخلی ۱۹ صفحه‌ای که توسط مشاور پیشین کمیته استانداردهای تحریریه بی‌بی‌سی تهیه و به بیرون درز کرد، نتیجه گرفته بود که برنامه «پانوراما» با کنار هم قرار دادن دو بخش جداگانه از سخنرانی ترامپ در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، بینندگان را گمراه و این‌گونه القا کرده است که او به‌طور مستقیم حامیانش را به خشونت فرامی‌خواند.

در پی بالاگرفتن انتقادها و ورود نمایندگان مجلس عوام به ماجرا، رئیس هیات‌مدیره بی‌بی‌سی در نامه‌ای به کمیته فرهنگ، رسانه و ورزش پارلمان ناچار شد این تدوین را «خطای جدی» در قضاوت تحریری توصیف و اعلام کند که نسخه مورد اعتراض مستند پانوراما دیگر پخش نخواهد شد. با این حال، او وجود «سوگیری سیستماتیک» علیه ترامپ یا هر جریان سیاسی خاص را رد کرده و مدعی شده بود که اشتباه رخ‌داده، موردی و برخلاف دستورالعمل‌های رسمی بوده است.

خود ترامپ که اکنون در دوره دوم ریاست‌جمهوری قرار دارد، این ماجرا را دستاویزی تازه برای حمله به رسانه دولتی انگلیس قرار داده و اعلام کرده قصد دارد شکایتی حقوقی با رقم سنگین غرامت علیه بی‌بی‌سی مطرح کند. او این شبکه را به «تحریف عامدانه سخنانش» درباره حوادث ششم ژانویه و تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا متهم کرده است. بی‌بی‌سی ضمن عذرخواهی بابت تدوین اشتباه، مسئولیت حقوقی ادعایی را رد کرده و می‌گوید مستند مذکور تنها چند ثانیه از سخنرانی ترامپ را به شکلی نادرست کنار هم قرار داده و این موضوع، مبنای یک دعوای حقوقی جدی محسوب نمی‌شود.

در چنین فضایی، استعفای بانرجی که در سوابق حرفه‌ای خود مدیریت یک شرکت بزرگ مشاوره مدیریتی و فعالیت در حوزه سرمایه‌گذاری فناوری را دارد، برای منتقدان بی‌بی‌سی نشانه‌ای دیگر از عمق بحران در ساختار حکمرانی این نهاد است. او به‌عنوان عضو هیات‌مدیره، طبق اساسنامه بی‌بی‌سی موظف بود از استقلال این رسانه دفاع کرده و با قضاوتی مستقل، منافع عمومی را نمایندگی کند، اما اکنون خود او در نامه‌اش تأکید کرده که در تصمیم‌های کلیدی اخیر به‌حاشیه رانده شده و سازوکار تصمیم‌گیری در رأس سازمان با اصول حکمرانی شفاف و پاسخ‌گو فاصله دارد.

هم‌زمان فشارهای پارلمانی بر مدیریت بی‌بی‌سی نیز رو به افزایش است. کمیته فرهنگ، رسانه و ورزش مجلس عوام قرار است در روزهای آینده جلسه‌ای برای بررسی استانداردهای تحریری این رسانه برگزار کند و رئیس هیات‌مدیره، به همراه دو عضو دیگر هیات‌مدیره و برخی مشاوران سابق بخش استانداردهای تحریری را برای ادای توضیحات فراخوانده است. محور این جلسه نه‌تنها ماجرای تدوین مستند پانوراما، بلکه نحوه پوشش تحولات خاورمیانه، به‌ویژه جنگ غزه و اتهام سوگیری در قبال موضوعات مرتبط با مهاجرت و هویت جنسیتی عنوان شده است.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که بی‌بی‌سی هم‌زمان با چالش‌های مالی، ریزش بخشی از مخاطبان و تشدید فشارهای سیاسی از سوی احزاب و افکار عمومی روبه‌رو است و به‌نظر می‌رسد استعفای یک عضو معترض هیات‌مدیره، پس از کناره‌گیری مدیرکل و رئیس بخش خبر، نه فقط یک جابه‌جایی معمول در سطح مدیریت، بلکه نشانه‌ای از ورود بحران حکمرانی و پرسش‌ها درباره استقلال و کارآمدی این بنگاه سخن‌پراکنی انگلیس به مرحله‌ای تازه و پیچیده‌تر باشد.

 
 


نظرات

آخرین اخبار
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به دانشگاه شریف و شهر قم و تهران
تامین داروی ایرانی و وارداتی بیماران تالاسمی
ریزش بازارهای آمریکا؛ بلای جان دولت ترامپ
14 استان پربارش شده‌اند
واکنش عضو سابق مجلس آمریکا: تهدیدات ترامپ علیه ایران شر است
شلیک 3 موج موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی در 20 دقیقه
اصابت موشک‌های ایرانی به مناطقی در تل‌آویو
دستگیری 2 عامل همکاری با شبکه جاسوسی و ارسال اطلاعات به دشمن در محلات
سبحانی‌نیا: کمبودی در تأمین نیازهای عمومی نیست/ تاب‌آوری مردم مثال‌زدنی است
قیمت نفت برنت با 2 دلار افزایش به 111 دلار رسید
حملات هوایی شدید به جنوب و شرق لبنان
حزب ‌الله از انجام 31 عملیات علیه مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد
حمله به پایگاه نیروهای آمریکایی در امارات
طعنه روزنامه نگار آمریکایی به ترامپ: عملیات شکست حماسی آمریکا
تلاش بحرین برای وادار کردن شورای امنیت به اقدام علیه ایران
ترامپ گزینه‌های محدودی در برابر ایران دارد
شوک جنگ علیه ایران به سفره انگلیسی‌ها؛ تقلای استارمر برای مهار نگرانی افکار عمومی
حمله اسرائیل به جنوب بیروت، هفت شهید و 54 زخمی برجای گذاشت
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و فرانسه
بقائی: شیطان بر آنها مسلط شده است
انهدام مقرهای گروه‌های تجزیه‌طلب در «سلیمانیه»
ادعای گروسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
ترامپ در صورت قرارگرفتن اقتصاد جهان بر لبه پرتگاه عقب نشینی می‌کند
حزب‌الله عراق: امنیت یا برای همه خواهد بود یا برای هیچکس
جلسه کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی درباره ایران
تحلیلگر اماراتی: تعلیق همکاری‌های نظامی با غرب، بازتعریف قواعد بازی است
قالیباف پیام رهبر انقلاب درباره تنگه هرمز را بازنشر کرد
رهبر دموکرات‌های سنا: ترامپ ، دیوانه ای که یاوه‌گویی می‌کند
ابراز انزجار عفو بین‌الملل نسبت به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
افزایش حقوق کارکنان دولت به صورت پلکانی از 30درصد
موج 97 عملیات وعده صادق 4/حمله به مرکز فرماندهان آمریکایی/انهدام هواگردهای آمریکا+فیلم
اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت خود موافقت کرد
هشدار تند جنبش نجبای عراق به آمریکا/ حمله پهپادی به پایگاه اشغالگران در «حریر» اربیل
نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز هرگز به روال سابق باز نخواهد گشت
درخواست نماینده پارلمان بریتانیا برای لغو سفر پادشاه این کشور به آمریکا
حمله به پایگاه ویکتوریا آمریکا در بغداد
پیام مادورو به‌مناسبت عید پاک/حقیقت پیروز می شود
اعتراف ایهود باراک به شکست جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران
موسیقی تشییع رهبر شهید منتشر شد+ موسیقی
بازگشت به وضعیت عادی سوخت زمان‌تر است/ برخی کشورها در حال احتکار انرژی هستند
رضا صادقی «موهای خاکی» را برای شهدای میناب منتشر کرد+فیلم
افزایش فشارها بر ترامپ برای پایان دادن به جنگ علیه ایران
احسان علیخانی: هموطن! سکوت نکن
ای‌بی‌سی نیوز: نه فقط یکی، بلکه چهار بالگرد آمریکایی منهدم شده‌اند
پژوهشگر فرانسوی: هدف اسرائیل، سر بریدن کل دانش ایران است
تصویب افزایش نمادین سهمیه تولید نفت برای ماه آینده توسط اوپک پلاس
تاکید عراقچی بر ضرورت اقدام عاجل شورای امنیت درباره حملات به مراکز هسته‌ای ایران
آکادمی استقلال در میناب تأسیس می‌شود
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
وزیر صمت: خسارات جنگ باید از دشمنان گرفته شود