×
بین الملل
شناسه خبر : 258403
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/30 ساعت 21:33
طرح آمریکا برای صلح اوکراین هنوز ارائه نشده است

دبیرکل سازمان ملل متحد

طرح آمریکا برای صلح اوکراین هنوز ارائه نشده است

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که طرح 28 ماده‌ای صلح اوکراین که توسط آمریکا تهیه و پیشنها شده ، هنوز بطور رسمی به هیچ یک از طرفین ارائه نشده است.

نورنیوز - گروه بین الملل:  آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود که هرگونه توافق صلح برای اوکراین باید مطابق با اصول و قطعنامه‌های سازمان ملل باشد که تمامیت ارضی این کشور را حفظ می‌کند.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که سازمان ملل متحد هرگونه پیشنهادی از این دست را به شیوه‌ای «مبتنی بر ارزش‌های منشور و قوانین بین‌المللی» ارزیابی خواهد کرد.

وی گفت: «بدیهی است که برای ما، یک راه حل صلح برای اوکراین باید مطابق با این اصول باشد، از قطعنامه‌های مجمع عمومی نیز پیروی کند و تمامیت ارضی اوکراین و به طور کلی در سراسر جهان، تمامیت ارضی کشورها، باید مورد احترام قرار گیرد.»

گوترش تصریح کرد: «ما نمی‌دانیم طرح صلح چیست. من همین الان در خبرها خواندم که روسیه هنوز هیچ طرح صلحی دریافت نکرده است. ما در مورد طرحی صحبت می‌کنیم که در مطبوعات منتشر شده و هرگز به طور رسمی توسط آمریکا یا هیچ نهاد دیگری ارائه نشده است.»

ترامپ در ماه ژانویه بعد از آغاز دور دوم ریاست جمهوری خود اعلام کرد که ظرف ۲۴ ساعت پس از آغاز به کار، به این درگیری پایان خواهد داد اما تاکنون نتوانسته همچنان خود بارها اذعان کرده به این جنگ پایان دهد و از طرفین جنگ ناامید شده است.

بر اساس گزارش تارنمای اکسیوس، دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به طور مخفیانه در حال مشاوره با روسیه برای تدوین طرح ۲۸ بندی به منظور پایان دادن به جنگ اوکراین است که روسیه درباره آن خوشبین است.

بر اساس این گزارش، این طرح ۲۸ بندی آمریکا شامل چهار بخش کلی است: صلح در اوکراین، تضمین‌های امنیتی، امنیت در اروپا و روابط آتی آمریکا با روسیه و اوکراین. اما هنوز معلوم نیست که این طرح چه رویکردی در قبال مسائل تنش‌زا همچون کنترل ارضی در شرق اوکراین دارد.

سخنگوی کاخ سفید نیز با تایید این طرح گفت: استیو ویتکاف فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و مارکو روبیو وزیر امور خارجه این کشور به مدت یک ماه «دور از هیاهو» روی این طرح کار می‌کردند.

رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای رادیویی با فاکس نیوز تایید کرد که از سوی دولتش برای پنجشنبه آینده ضرب‌الاجل تعیین شده است تا اوکراین با طرح ۲۸ ماده‌ای کاخ سفید برای پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین موافقت کند.

وی تصریح کرد : «من ضرب‌الاجل‌های زیادی داشته‌ام، اما اگر اوضاع خوب پیش برود، معمولاً ضرب‌الاجل‌ها را تمدید می‌کنیم. اما پنجشنبه، آخرین مهلت است.»

شبکه خبری سی ان ان آمریکا می گوید، پیش‌نویس طرح دولت ترامپ برای پایان دادن به جنگ در اوکراین شامل واگذاری قلمرو کی‌یف به روسیه و همچنین به رسمیت شناختن «عملی» کریمه و سایر سرزمین‌های اوکراین که توسط کرملین تصرف شده بود، به عنوان سرزمین روسیه توسط آمریکا خواهد بود. همچنین اوکراین باید ارتش خود را محدود کند.

سی ان ان می گوید: بسیاری از ایده‌های مطرح شده در طرح ۲۸ ماده‌ای در مذاکرات قبلی توسط اوکراین و مقامات اروپایی رد شده است و به عنوان امتیاز به روسیه تلقی می‌شود.

پیش‌نویس گزارش شده شامل درخواست‌هایی از اوکراین برای انصراف از عضویت در ناتو، به رسمیت شناختن کریمه، دونتسک و لوهانسک به عنوان مناطق تحت کنترل روسیه و عقب‌نشینی نیروها برای ایجاد یک منطقه غیرنظامی در دونباس در ازای تضمین‌های امنیتی بر اساس اصل دفاع جمعی ناتو است.

زلنسکی گفته است که قصد دارد مستقیماً با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مورد پیشنهادات واشنگتن گفتگو کند. کرملین تاکید کرده که از زمان دیدار رهبران در آلاسکا در ماه اوت، هیچ تماس جدیدی با واشنگتن صورت نگرفته است.


اخبار مرتبط
پوتین: طرح آمریکا  درباره اوکراین را دریافت کردیم
جمعه 1404/08/30 ساعت 22:16
پوتین: طرح آمریکا درباره اوکراین را دریافت کردیم
رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که مسکو طرح پیشنهادی آمریکا درباره اوکراین را دریافت کرده و امکان دارد این طرح مبنای توافق صلح قرار بگیرد، اما اگر اوکراین آن را نپذیرد، روسیه اهداف خود را از طریق نظامی دنبال خواهد کرد.
ایتالیا از طرح ترامپ برای اوکراین حمایت کرد
جمعه 1404/08/30 ساعت 21:53
ایتالیا از طرح ترامپ برای اوکراین حمایت کرد
جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا پس از گفت‌وگوی تلفنی با فریدریش مرتس صدراعظم آلمان تاکید کرد که رم از طرح آمریکا برای پایان جنگ در اوکراین حمایت می‌کند.
ترامپ برای اوکراین ضرب الاجل تعیین کرد
جمعه 1404/08/30 ساعت 20:57
ترامپ برای اوکراین ضرب الاجل تعیین کرد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پی ادعاهایش برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین و نیز طرحی که دولت او در این زمینه در حال تدوین است، پنج‌شنبه آینده (روز شکرگزاری) را ضرب الاجلی برای اوکراین به منظور موافقت با این طرح و پایان جنگ تعیین کرد.
زلنسکی: ما از جنس فولادیم، اما حتی قوی‌ترین فلزها هم می‌شکنند!
جمعه 1404/08/30 ساعت 20:22
زلنسکی: ما از جنس فولادیم، اما حتی قوی‌ترین فلزها هم می‌شکنند!
رئیس جمهور اوکراین به طرح 28 بندی ترامپ برای آتش بس در این کشور واکنش نشان داد.
استارمر: اوکراین باید آینده خود را تعیین کند
جمعه 1404/08/30 ساعت 20:16
استارمر: اوکراین باید آینده خود را تعیین کند
نخست وزیر انگلیس در پی تماس با ولودیمیر زلنسکی گفت اوکراین باید آینده خود را تحت حاکمیتش تعیین کند.
نظرات

آخرین اخبار
نورویدئو | ایران چگونه معادله جنگ را تغییر داد
چرا بازار رمزارزها 10 میلیارد دلار کوچک‌تر شد؟
علت حضور اف‌بی‌آی درخانه سناتور لیندسی گراهام چه بود؟
قیمت گوشت قرمز امروز 23 تیر 1405 + جدول
قضاوت دیدار آرژانتین و انگلیس به چه کسی سپرده شد؟
محاصره بنادر ایران، تبعات فراگیر منطقه‌ای و بین‌المللیِ غیرمنتظره‌ای درپی خواهد داشت
ایران جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ اوپک را حفظ کرد
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز سه‌شنبه 23 تیر؛ نبرد بزرگ اسپانیا و فرانسه
هشدار جدی هواشناسی: «جهنم تابستان» تا پایان هفته مهمان ایران است!
ایران اتهامات آمریکا درباره روابط با یمن را رد کرد
عاشورا؛ بیداری جان‌ها
رهبر اقلیت سنای آمریکا: یادداشت تفاهم ترامپ با ایران فروپاشیده است
سازمان بورس مکلف به پیگیری کیفری جرایم پولشویی شد
ذخایر استراتژیک نفت آمریکا 3 میلیون بشکه کاهش یافت
هیل: ترامپ از طرح گراهام درباره تحریم‌ روسیه حمایت می‌کند
صعود ایران به جمع 8 تیم برتر والیبال نشسته جهان/ جدال با آمریکا در چین
راز پنهان در پس دهها مرگ خاموش
آسوشیتدپرس: تلفات آمریکا در جنگ با ایران افزایش یافته است
آمار هفتگی زلزله‌های ایران اعلام شد؛ 99 لرزش در سراسر کشور
جهش 3 درصدی قیمت نفت
2 تروریست داعشی با حکم قوه قضاییه اعدام شدند
شوک بزرگ به تکواندو ؛ حذف زودهنگام تیم ملی ایران از جام جهانی
آغاز هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال 2026 از فردا+ جدول
آرمان شهادت شهید خامنه‌ای
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 23 تیر 1405
دشواری‌های کار در تنگه هرمز
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 23 تیر 1405
دویست و پنجاه سالگی انقلاب آمریکا در ترازو
احتمال اَبَرتورم و پیامدهای آن
سیاست نامه | حاشیه سازی تندروها برای یک آیین وحدت بخش
کشف لاشه یک خرس قهوه‌ای در گلستان؛ علت مرگ در دست بررسی+ فیلم
رئیس‌جمهور برزیل: ترامپ به دنبال دزدی دریایی در تنگه هرمز است
چرا مسیر تشییع رهبر شهید تغییر کرد؟عذرخواهی استاندار تهران از مردم
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان؛ انفجارهای شدید منطقه را لرزاند
آغاز اجرای طرح جدید بهزیستی برای سالمندان از مردادماه
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز 23 تیر 1405
صعود مقتدرانه نوجوانان والیبال ایران؛ صدرنشینی با برد مقابل بحرین
برنامه مسابقات ورزشی امروز 23 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 23 تیر 1405 + وضعیت استانها
محاصره بنادر ایران، منطقه و اقتصاد جهانی را با شرایطی غیرقابل پیش‌بینی روبرو می کند
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
موافقت مشروط عربستان در پیوستن به توافق ابراهیم
تعطیلی سفارت آمریکا در امارات
آژیر هشدار در سفارت آمریکا در بغداد
اتهام زنی آمریکا به ایران درباره یمن / روسیه ادعای واشنگتن را رد کرد
حمله موشکی به اربیل عراق
ایران و تنگه هرمز محور نشست اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس
گزارش‌ها از تجاوز عربستان سعودی به یمن با چراغ سبز ترامپ
افزایش 9 درصدی بهای نفت در پی اعلام ازسرگیری محاصره ایران از سوی ترامپ
دیدار مدیر اف‌بی‌آی با وزیر کشور پاکستان