×
بین الملل
شناسه خبر : 258398
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/30 ساعت 21:06
قطعنامه ضدایرانی شورای حکام ضربه جدی به اعتبار آژانس اتمی است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه

قطعنامه ضدایرانی شورای حکام ضربه جدی به اعتبار آژانس اتمی است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد:‌ قطعنامه ضد ایرانی و تحریک‌آمیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پیشنهاد اردوگاه غربی را ضربه‌ای جدی به اعتماد بین‌المللی به پادمان‌های آژانس و معاهده منع اشاعه هسته‌ای می‌دانیم.

نورنیوز - گروه بین الملل:  به گزارش از سایت وزارت امور خارجه روسیه، ماریا زاخارووا عصر جمعه در واکنش به رأی‌گیری شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد پیش‌نویس قطعنامه «توافقنامه پادمان‌های ان‌پی‌تی با جمهوری اسلامی ایران» افزود: هیچ لزومی برای اقدام اضطراری توسط شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت‌های راستی‌آزمایی در ایران وجود نداشت.

وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه آژانس اتمی هیچ دستورالعملی از شورای حکام درخواست نکرده بود.

ایران به تعهدات خود با وجود حملات آمریکا و اسرائیل پایبند بوده است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد:‌ ما پایبندی مستمر ایران به تعهداتش در چارچوب معاهده منع اشاعه و توافقنامه جامع پادمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را با وجود حملات ایالات متحده و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای‌اش تحت پادمان‌های آژانس در ماه ژوئن (خرداد-تیر ۱۴۰۴) به رسمیت می‌شناسیم.

وی یادآور شد:‌ پایبندی ایران به تعهدات خود با وجود اقدامات غیرقابل قبولی که کشورهای غربی در ماه‌های اوت و سپتامبر با هدف احیای غیرقانونی قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران که تحت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) لغو شده بودند، انجام دادند صورت گرفت.

زاخارووا گفت:‌ با وجود اقدامات ضدایرانی غرب، تهران به همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داد و به تدریج دامنه فعالیت‌های راستی‌آزمایی در کشور خود را گسترش داد، عمدتاً در رابطه با تأسیساتی که تحت تأثیر حملات ایالات متحده و اسرائیل قرار نگرفتند، جایی که شرایط پادمان‌ها همچنان برقرار بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد:‌ بعید است که یک نمایش ضد ایرانی دیگر توسط آنگلوساکسون‌ها و حزب «جنگ اروپایی» به توسعه همکاری سازنده بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کمک کند.

وی یادآوری کرد:‌ پیشنهاد دهندگان قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس اتمی همان کشورهایی بودند که سال‌ها برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را که در سال ۲۰۱۵ برای حل و فصل وضعیت پیرامون برنامه هسته‌ای ایران توافق شده بود، نقض کردند و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نادیده گرفتند. برعکس، تهران با پیروی از توازن منافع دقیق و سنجیده شده در چارچوب اصلی توافق هسته‌ای، به تعهدات خود وفادار ماند.

تمام محدودیت‌های بین‌المللی علیه ایران، دیگر لازم الاجرا نیستند

زاخارووا خاطرنشان کرد:‌ برجام در ۱۸ اکتبر منقضی شد و تمام محدودیت‌های بین‌المللی علیه ایران دیگر لازم‌الاجرا نیستند.

وی ادامه داد: بنابراین، دستور به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تهیه گزارش‌های منظم در مورد پایبندی ایران به قطعنامه‌های منسوخ شده شورای امنیت سازمان ملل که قبل از برجام لازم‌الاجرا بودند، سوالات جدی را مطرح می‌کند.

این دیپلمات روس اظهار داشت:‌ اهداف تعیین شده در این قطعنامه‌ها محقق شد، مفاد آنها توسط تهران اجرا شد و تمام سوالات باقی‌مانده آژانس برای طرف ایرانی سرانجام حل شد.

وی افزود: این امر به وضوح در گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۲ دسامبر ۲۰۱۵ و قطعنامه ۱۵ دسامبر ۲۰۱۵ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منعکس شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشت: تلاش غربی‌ها برای توجیه احیای تحریم‌های قدیمی با استناد به مشکلات فعلی راستی‌آزمایی آژانس در ایران - که تأکید می‌کنیم ناشی از تهران نبوده است - یک تحریف آشکار است که پایه‌های فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس را تضعیف می‌کند.

پیام حمایت محدود از قطعنامه ضدایرانی

زاخارووا تصریح کرد:‌ حمایت محدود از قطعنامه جدید در میان کشورهای عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، درک فزاینده‌ای از غیرقابل قبول بودن استفاده از آژانس برای تسویه حساب‌های سیاسی و دنبال کردن دستور کارهای سیاسی خود غیرمرتبط با عدم اشاعه هسته‌ای را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: ما قاطعانه معتقدیم که همکاری صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای با ایران باید تحت همان شرایطی انجام شود که با سایر کشورهای غیرهسته‌ای که با وجدان به تعهدات خود تحت معاهده منع اشاعه عمل می‌کنند، انجام می‌شود. ما انتظار داریم سایر کشورها نیز از این رویکرد پیروی کنند.


اخبار مرتبط
گروسی: خواهان تعامل کامل با ایران هستیم
سه‌شنبه 1404/09/04 ساعت 13:22
گروسی: خواهان تعامل کامل با ایران هستیم
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد: می‌خواهیم به‌طور کامل با ایران تعامل مجدد داشته باشیم.
پیامدهای قطعنامه شورای حکام
شنبه 1404/09/01 ساعت 09:55
کوروش احمدی:
پیامدهای قطعنامه شورای حکام
قطعنامه‌ای که پنج‌شنبه گذشته به تصویب شورای حکام آژانس رسید، اگرچه عمدتا بر اِعمال تغییراتی حقوقی و تکنیکی در مسائل بین ایران و آژانس متمرکز است، اما همزمان منشأ تحول سیاسی مهمی نیز هست. این قطعنامه ازاین جهت با 6قطعنامه‌ای که از 2020 تاکنون در ارتباط با ایران به تصویب شورای حکام رسیده، متفاوت است که ناظر بر شرایط بعد از اسنپ‌بک و مختومه شدن قطعنامه2231 است.
منطق قطعنامه شورای حکام دیپلماسی اجبار
شنبه 1404/09/01 ساعت 09:51
ابراهیم متقی:
منطق قطعنامه شورای حکام دیپلماسی اجبار
قطعنامه 20 نوامبر 2025 شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی؛ بار دیگر نشانه‌هایی از دیپلماسی اجبار علیه ایران را در دستور کار قرار داد. اگرچه قطعنامه با اکثریت 19 رای به تصویب رسید، اما 13 رای ممتنع و 3 رای مخالف به قطعنامه پیشنهادی گروه 1+3 بیانگر این امر است که در آژانس نشانه‌هایی از «شکاف واقعیت و حقیقت» وجود دارد.
بیانیه وزارت خارجه روسیه در پی صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
جمعه 1404/08/30 ساعت 19:23
بیانیه وزارت خارجه روسیه در پی صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
وزارت خارجه روسیه اقدام غرب در صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس را بی‌اساس خواند و تأکید کرد که ایران به تعهدات هسته‌ای خود پایبند مانده است.
قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام تصویب شد
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 14:28
قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام تصویب شد
قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) با همراهی آمریکا، علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رسید.
نظرات

آخرین اخبار
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ترامپ گرفتار میان سه گزینه دشوار در قبال ایران
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات
هزینه جنگ علیه ایران برای آمریکا از 85 میلیارد دلار فراتر رفت
سرلشکر عبداللهی: نیروهای مسلح دست بر ماشه و آماده‌تر از همیشه‌اند
ریانووستی: توان دفاعی ایران برای هر سناریویی آماده است
نوراینفو | با خواب آلودگی بهاری چه کنیم ؟
اجرای طرح ترافیک فعلا با شیوه سال گذشته
ادامه وضعیت قابل قبول کیفیت هوا در تهران
بازداشت دو عنصر نفوذی که در پوشش خبرنگار جاسوسی می کردند
عوارض خطرناک تزریق بی‌رویه سرم از تشنج تا اِدم مغزی