×
بین الملل
شناسه خبر : 258307
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/30 ساعت 12:46
نتایج انتخابات عراق برای واشنگتن ناامید کننده است

روزنامه الاخبار:

نتایج انتخابات عراق برای واشنگتن ناامید کننده است

روزنامه لبنانی «الاخبار» در گزارشی نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق را برای آمریکا ناامید کننده دانست و از آماده شدن سریع واشنگتن برای اعزام هیاتی به بغداد به منظور اعمال فشار درخصوص تعیین ساختار دولت آینده عراق خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  روزنامه الاخبار در گزارش خود درباره نتایج انتخابات پارلمانی عراق نوشت که حضور سیاسی گروههای مقاومت عراقی در پارلمان تقویت شده و افزایش یافته است.

به نوشته این روزنامه، نتایج انتخابات منجر به دستاوردهای بیشتری برای شاخه های سیاسی گروههای مقاومت در پارلمان عراق و کاهش قدرت نیروها و جریان های نزدیک به آمریکا شده است.

روزنامه الاخبار افزود: ائتلاف «چارچوب هماهنگی» شیعیان که «بزرگترین فراکسیون پارلمانی» را تشکیل می‌دهد، در تلاش است تا در یک بازه زمانی کوتاه، نخست‌وزیر جدید را انتخاب کند. این ائتلاف همچنین تلاش می کند که به یک «تصمیم واحد» دست یابد که انسجام فراکسیون را تضمین و مداخلات خارجی را محدود کند.

به نوشته این روزنامه، گروههای مقاومت عراقی بیش از ۲۵ کرسی را در پارلمان به دست آورده اند و از جمله کتائب حزب‌الله به تنهایی ۷ کرسی بدست آورده است و این حضور، مانعی در مقابل تمایل واشنگتن برای محدود کردن این گروهها به شمار می رود.

روزنامه الاخبار افزود: واشنگتن در حال افزایش فشار عمومی خود بر بغداد است زیرا دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا تلاش می‌کند که ثبات سیاسی و اقتصادی عراق را از طریق ابزارهای مالی و تجاری به ویژه موضوع انتقال دلار و پنجره فدرال رزرو، به مجموعه‌ای از شروط مرتبط با «خلع سلاح گروههای» (مقاومت) گره بزند.

به نوشته این روزنامه، منابع متعدد فاش کردند که «مارک ساویا» فرستاده ترامپ به عراق پیشتر جلساتی را در بغداد برگزار کرده و طی این جلسات، پیام‌های مستقیمی را از کاخ سفید به رهبران سیاسی این کشور رسانده است. برخی از این پیام ها بر «لزوم انتخاب یک چهره دولتی که رویکرد بازی در قبال واشنگتن داشته باشد» تأکید داشته‌ است.

روزنامه الاخبار افزود که باوجود این فشارها، آمریکا درک می کند که نمی‌تواند رویارویی خود با عراق را بیش از حد تشدید کند زیرا عراق در زمینه مبارزه با تروریسم و ثبات بازارهای انرژی برای آمریکا بسیار مهم است و همین امر واشنگتن را به سمت اتخاذ سیاست چماق و هویج در قبال آن سوق می دهد.

به نوشته روزنامه الاخبار، «عبدالستار العیساوی» تحلیلگر سیاسی عراقی گفت که واشنگتن از نتایج انتخابات «ناامید» شده است.

این روزنامه افزود: در این شرایط، منابع دیپلماتیک در بغداد تایید می‌کنند که یک هیات آمریکایی در حال آماده شدن برای سفر به عراق است تا پیام‌های جدیدی را در مورد شکل دولت بعدی عراق به سیاستمداران عراقی منتقل کند.

به نوشته الاخبار، «داوود القیسی» سیاستمدار مستقل عراقی گفت که عراق وارد مرحله بسیار حساسی شده است و «آنچه امروز در عراق می‌بینیم، منعکس‌کننده یک واقعیت پیچیده است، زیرا هر گامی به سوی تشکیل دولت بعدی نمی‌تواند جدا از تأثیرات منطقه‌ای و بین‌المللی باشد.»

 کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق دوشنبه شب نتایج نهایی ششمین دوره انتخابات پارلمانی این کشور را اعلام کرد.

احزاب و جریان های سیاسی شیعیان با ۱۸۷ کرسی (بیشترین کرسی های پارلمان)، اهل سنت با ۷۶ کرسی و کردها با ۵۶ کرسی مهمترین چینش سیاسی را در پارلمان عراق تشکیل داده اند.

پس از اعلام نتایج انتخابات ائتلاف چارچوب هماهنگی (ائتلاف بزرگ شیعیان در پارلمان جدید) که دوشنبه شب با حضور همه اعضای خود در بغداد تشکیل جلسه داده بود، در بیانیه ای خود را به عنوان بزرگترین فراکسیون در پارلمان جدید عراق اعلام کرد.


ایرنا
اخبار مرتبط
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 23:29
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
شهروندان عراقی با تظاهرات در بغداد ضمن محکوم کردن مداخلات رئیس‌جمهور آمریکا، بر حمایت خود از حاکمیت کشورشان تاکید کردند.
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 20:24
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
حزب دعوت اسلامی عراق از چارچوب هماهنگی شیعیان این کشور خواست به مسؤولیت ملی خود در مقابل مداخله‌های رئیس جمهور آمریکا عمل کند.
چالش 2 حزب اصلی بر سر پست ریاست جمهوری عراق
پنج‌شنبه 1404/09/06 ساعت 12:16
چالش 2 حزب اصلی بر سر پست ریاست جمهوری عراق
عضو حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق از ادامه بن‌بست مذاکرات با حزب دموکرات بر سر پست‌های کلیدی ریاست اقلیم و ریاست جمهوری خبر داد. اختلافات سیاسی میان دو حزب مانع پیشرفت مذاکرات شده و وضعیت سیاسی عراق را وارد مرحله‌ای پرچالش کرده است.
شکست سیاست ضدایرانی ترامپ در انتخابات عراق
دوشنبه 1404/09/03 ساعت 14:29
شکست سیاست ضدایرانی ترامپ در انتخابات عراق
گزارش تازه وب‌سایت Eurasia Review نشان می‌دهد که تلاش‌های دولت دونالد ترامپ برای محدودسازی نفوذ ایران در عراق، نه‌تنها نتیجه دلخواه واشنگتن را به همراه نداشت، بلکه به واکنشی معکوس در میان رأی‌دهندگان عراقی انجامید؛ واکنشی که نهایتاً مشارکت بالای 56 درصدی و تقویت جریان‌های نزدیک به ایران را رقم زد.
عراق پس از انتخابات پارلمان تازه، مناسبات تازه‌تر
دوشنبه 1404/08/26 ساعت 10:22
سیدهادی سیدافقهی:
عراق پس از انتخابات پارلمان تازه، مناسبات تازه‌تر
انتخابات دوره ششم پارلمان عراق، در ظاهر صحنه‌ای از رقابت چند فهرست و تغییرات عددی در کرسی‌ها بود اما در عمق، عراق را وارد مرحله‌ای کرد که می‌تواند ماهیت نظم سیاسی این کشور را در دهه پیش‌ رو دگرگون کند. در این بین، نتایج اولیه و پیشتازی‌های برون‌پارلمانی نباید با نتیجه نهایی اشتباه گرفته شود.
تبریک عراقچی به دولت و ملت عراق / تأکید بر تقویت روابط دوجانبه
جمعه 1404/08/23 ساعت 11:05
تبریک عراقچی به دولت و ملت عراق / تأکید بر تقویت روابط دوجانبه
سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، با تبریک به ملت و دولت عراق برای برگزاری موفق انتخابات پارلمانی، بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط دوستانه با بغداد تاکید کرد.
نظرات

آخرین اخبار
قفل یمنی بر باب‌المندب؛ محاصره دریایی اسرائیل وارد فاز جدیدی شد
غافلگیری تهرانی‌ها با هوای خوب؛ پایتخت روی دورِ قابل قبول
اعلام شنیده شدن انفجارهای قوی در عربستان/منبع آگاه: کار ایران نبود
بدعت خطرناک در فوتبال؛ سیاسی‌سازی جام جهانی توسط کاخ سفید
پیش بینی قیمت دلار دوشنبه 18 خرداد 1405
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 18 خرداد 1405
اتفاقی که واشنگتن را لرزاند؛ سفر مخفیانه یا اتحاد آشکار شی و کیم
حمله نتانیاهو به ایران، چالش بزرگ ترامپ
مدل‌ هاروارد در مذاکرات هسته‌ای
برنامه مسابقات ورزشی امروز 18 خرداد 1405+ زمان پخش
تنهایی ژئوپلیتیک سرنوشت یا انتخاب؟
تمرین ویژه بازیکنان فوتبال ایران برای سازگاری /برخورد صمیمانه مردم مکزیک با ملی پوشان
دورنمای آتش‌بس و جنگ 100 روزه
دوفوریتی | برای محیط زیست ایران امانت دار خوبی نبودیم
الجزیره: پاسخ سپاه به اسرائیل یک پیام نظامی هدفمند بود
گروه هکری حنظله اسرائیل را به حملات سایبری گسترده تهدید کرد
دگرگونی‌های شورای امنیت و روابط بین‌المللی
حمله جدید ایران علیه اراضی اشغالی؛ عملیات نصر علیه پایگاههای نوآتیم و تلنوف
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به شهرهای ایران/حمله اسرائیل به ایران با هماهنگی آمریکا
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 18 خرداد+ وضعیت استان ها
جلالی: الان زمان ایراد گرفتن از تیم ملی نیست
وضعیت ترافیک جاده‌های کشور؛ تردد روان در تمامی محورهای اصلی
ولایتی: توقف حماقت یا ورود به موازنه ضابطه‌مندشدن دو تنگه!
شلیک موشکی از یمن به سمت تل‌آویو+فیلم
آیا ویتامین D می‌تواند از بیماری‌های مزمن پیشگیری کند؟
شنیده شدن صدای انفجارها در بغداد و بیروت
پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات پارلمانی ارمنستان
شنیده شدن صدای انفجار در مناطقی از عراق
برقراری آرامش در بیروت و ضاحیه
مقام وزارت خارجه ایران: پاسخ موشکی ایران واکنش دفاعی به نقض آتش‌بس بود
افزایش سطح هشدار در اراضی اشغالی از ترس حملات موشکی
پژوهش ایرانی با حمایت بنیاد علم ایران در مسیر درمان آلزایمر
نتانیاهو زیر تیغ انتقادات داخلی پس از حملات موشکی ایران
صداوسیما برای ملی‌بودن به جراحی نیاز دارد
اوپن‌ای‌آی از قابلیت جدید امنیتی چت‌جی‌پی‌تی رونمایی کرد
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت/پاسخ حزب الله/تهدید به حمله مجدد به لبنان+ فیل
4 علامت اولیه سرطان روده بزرگ که نباید نادیده بگیرید
پشت‌پرده تماس ترامپ با نتانیاهو پس از حمله موشکی ایران
دستور امنیتی سفارت آمریکا در اسرائیل به کارکنان و خانواده‌ها
سه عامل اصلی سرفه‌های شایع از نگاه متخصصان + راه درمان
زلزله بزرگ در فیلیپین؛ جزئیات اولیه از زمین‌لرزه 8.2 ریشتری
واکنش اسرائیل به پاسخ موشکی ایران؛ محاصره غزه تشدید شد
واکنش حزب‌الله به حمله اسرائیل؛ مقاومت ادامه دارد
میکروربات‌های زیستی برای ترمیم آسیب‌های نخاعی ساخته شد
واکنش بازار انرژی به تحولات خاورمیانه؛ نفت صعودی شد
بازی دانمارک و اوکراین در پی حادثه ای تلخ نیمه‌تمام ماند
واکنش یمن به حمله ایران؛ دوران تجاوز اسرائیل رو به پایان است
ماجرای صدای انفجار در تبریز چه بود؟
هشدار محسن رضایی به اسرائیل پس از پاسخ موشکی ایران
اظهارات جنجالی ترامپ درباره نتانیاهو و توافق با ایران