×
سیاسی
شناسه خبر : 258276
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/30 ساعت 10:05
بقایی: قطعنامه شورای حکام استقلال آژانس را زیر سوال برد

بقایی: قطعنامه شورای حکام استقلال آژانس را زیر سوال برد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام واکنش نشان داد و اعلام کرد که تفاهم قاهره لغو شده و اقدامات تقابلی در حال بررسی است.

نورنیوز- گروه سیاسی :  سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام گفت: با بیان اینکه اقدام تقابلی حتما با واکنش ما مواجه می‌شود، گفت: طی نامه‌ای رسمی به آژانس اعلام شد که از نظر ما تفاهم موسوم به تفاهم قاهره که با حسن نیت ایران و با مذاکرات نسبتا طولانی مدت با آژانس حاصل شده بود از نظر ما دیگر لغو شده محسوب می‌شود و اقدامات دیگری هم مدنظر قرار دارد.

 اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: این قطعنامه سواستفاده آشکار از یک نهاد بین‌المللی برای پیشبرد اغراض آمریکا و سه کشور اروپایی در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران است. اقدامی کاملا نامسئولانه و ناموجه که حتی معیارها و رویه‌های کاری آژانس و شورای امنیت را هم نادیده گرفته و حقیقتا ضربه‌ای به استقلال و اعتبار آژانس و تقلیل این نهاد به یک اهرم سیاسی برای فشار به برخی کشورهای عضو است.

وی افزود: در این قطعنامه کوچک‌ترین اشاره‌ای به دلیل و علت وضعیت موجود نشده است. نه در قطعنامه و نه در بیانیه‌هایی که ۳ کشور اروپایی و آمریکا قرائت کردند کوچک‌ترین اشاره‌ای به این واقعیت مهم که رژیم صهیونیستی و آمریکا در خردادماه به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کردند و دلیل قطع بازرسی‌های آژانس و همکاری‌های ایران چیزی نبوده جز همین اقدام غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی، نشده است. این قطعنامه خودش موجب شکافی در سطح شورای حکام شده و حدود نیمی از کشورها یا رای ممتنع یا منفی داده‌اند و خصوصا دو عضو دائم شورای امنیت ( چین و روسیه) که قبلا در شورای امنیت مخالفت خود را با ادعای بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت اعلام کرده بودند، به این قطعنامه رای منفی دادند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: این قطعنامه از لحاظ حقوقی بسیار سست است به این دلیل که مبنای خودش را اقدامی گذاشته که قبلا در شورای امنیت سه کشور اروپایی تلاش کردند و از نظر ما و بخش قابل توجهی از جامعه جهانی از جمله دو عضو دائم شورای امنیت آن اقدام باطل است.

بقائی همچنین با بیان اینکه اقدام تقابلی حتما با واکنش ما مواجه می‌شود، گفت: طی نامه‌ای رسمی به آژانس اعلام شد که از نظر ما تفاهم موسوم به تفاهم قاهره که با حسن نیت ایران و با مذاکرات نسبتا طولانی مدت با آژانس حاصل شده بود از نظر ما دیگر لغو شده محسوب می‌شود و اقدامات دیگری هم مدنظر قرار دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به ادعای ایالات متحده و سه کشور اروپایی گفت: این ادعا کاملا مزورانه و منافقانه است. تا الان به کرات طرف‌های مقابل تعهداتشان را زیر پا گذاشتند. در ادعای استفاده از دیپلماسی برای حل موضوع به هیچ عنوان صداقت نشان ندادند. نفس صدور قطعنامه خودش یعنی مخالفت با راه‌حل دیپلماتیک و توسل به ابزار فشار و اعمال تحریم. این ادعاها را نمی‌توان جدی گرفت به دلیل اینکه در تعارض کامل با رفتارهای این سه کشور و آمریکاست.


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ترامپ گرفتار میان سه گزینه دشوار در قبال ایران
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات
هزینه جنگ علیه ایران برای آمریکا از 85 میلیارد دلار فراتر رفت
سرلشکر عبداللهی: نیروهای مسلح دست بر ماشه و آماده‌تر از همیشه‌اند
ریانووستی: توان دفاعی ایران برای هر سناریویی آماده است
نوراینفو | با خواب آلودگی بهاری چه کنیم ؟
اجرای طرح ترافیک فعلا با شیوه سال گذشته
ادامه وضعیت قابل قبول کیفیت هوا در تهران