×
سیاسی
شناسه خبر : 258150
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 14:28
قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام تصویب شد

قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام تصویب شد

قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) با همراهی آمریکا، علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رسید.

نورنیوز- گروه سیاسی: در این قطعنامه که با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و ۳ رای مخالف به تصویب رسید، بدون اشاره به همکاری‌های همیشگی جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تهران به عدم پایبندی به تعهدات پادمانی متهم شده است.

این سند که بر پایه گزارش اخیر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تنظیم شده است بر ضرورت دسترسی فوری آژانس به اطلاعات دقیق درباره ذخایر مواد هسته‌ای اعلام‌شده ایران تاکید دارد. در متن این قطعنامه آمده است که ایران بر اساس تصمیمات بین‌المللی باز اعمال‌ شده در سپتامبر ۲۰۲۵، موظف به تعلیق تمامی فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی و بازفرآوری از جمله تحقیق و توسعه و پروژه‌های مربوط به آب سنگین است. همچنین از ایران خواسته شده است تا مطابق پروتکل الحاقی عمل کند و اطلاعات کامل درباره وضعیت ذخایر اورانیوم غنی‌شده و تاسیسات تحت پادمان را در اختیار آژانس قرار دهد.

بر اساس این سند که در واقع هفتمین قطعنامه پس از بسته‌شدن رسمی پرونده «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ایران در سال ۱۳۹۴ بشمار می‌رود، از مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی خواسته شده است پیش از هر نشست عادی سه‌ماهه شورای حکام، گزارشی درباره اجرای توافق پادمان ایران طبق معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و همچنین اجرای مفاد تمامی قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت مطابق با رویه های گذشته ارائه کند.

از ایران هم خواسته شده که به تمامی تعهدات قانونی خود طبق قطعنامه‌های شورای امنیت مذکور پایبند باشد و از طریق ارائه اطلاعات و فراهم کردن دسترسی‌هایی که آژانس برای این منظور درخواست می‌کند، همکاری کامل و سریع با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشد. این قطعنامه می‌افزاید: ایران باید به طور کامل و بدون هیچ قید و شرطی به توافق پادمان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای از جمله با اجرای بند اصلاح‌شده ۳.۱ پایبند باشد تا آژانس بتواند بدون تاخیر اطلاعات دقیق درباره موجودی مواد هسته‌ای و تاسیسات تحت پادمان در ایران دریافت کند و تمامی دسترسی‌های لازم برای راستی‌آزمایی این اطلاعات در اختیار آژانس قرار گیرد.

روز گذشته، هشت کشور از جمله چین، روسیه و ایران با صدور بیانیه‌ای مشترک از کشورهای عضو خواستند در برابر سیاسی‌کاری درباره برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران ایستادگی کرده و از این پیش‌نویس حمایت نکنند. در این بیانیه ضمن استقبال از تعاملات سطح بالا میان مدیرکل آژانس و مقام‌های ایرانی و همکاری تهران در فراهم‌کردن دسترسی به تأسیسات «تحت حمله قرار نگرفته»، هشدار داده شده است که قطعنامه جدید ضدایرانی می‌تواند روند کنونی گفت‌وگو و فضای مثبت همکاری را تضعیف کرده و با ایجاد نوعی «واقعیت موازی» در سازوکارهای گزارش‌دهی، وحدت، اعتبار و یکپارچگی نهادی آژانس را خدشه‌دار کند. این کشورها با تأکید بر ضرورت صیانت از ماهیت فنی و بی‌طرفانه آژانس، از همه اعضا خواسته‌اند در برابر سیاسی‌سازی موضوعات پادمانی درباره ایران مقاومت کرده و از حمایت از پیش‌نویس قطعنامه خودداری کنند.

جمهوری اسلامی ایران نیز پیشتر هشدار داده بود که هرگونه اقدام نسنجیده در شورای حکام با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد. رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در وین تصریح کرد که اقدام غیرقانونی آمریکا و سه کشور اروپایی هیچ تغییری در وضعیت فعلی اجرای پادمان در ایران ایجاد نخواهد کرد؛ وضعیتی که به گفته وی «نتیجه تجاوز جنایتکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران و مماشات و همدستی سه کشور اروپایی» است. کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه هم گفته بود که اگر قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام تصویب شود، «قطعا ایران یک بازنگری‌های اساسی را در سیاست های خود انجام خواهد داد.»


اخبار مرتبط
ریابکوف: قطعنامه شورای حکام علیه ایران مخرب و بی‌ارزش است
شنبه 1404/09/01 ساعت 16:14
ریابکوف: قطعنامه شورای حکام علیه ایران مخرب و بی‌ارزش است
معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگویی با انتقاد از قطعنامه اخیر تصویب‌شده در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ابتکار تروئیکای اروپا و آمریکا درباره چشم‌انداز چشم‌انداز ازسرگیری مذاکرات تهران-واشنگتن، همچنین روابط واشنگتن-مسکو و صلح اوکراین اظهار نظر کرد.
قطعنامه ضدایرانی شورای حکام ضربه جدی به اعتبار آژانس اتمی است
جمعه 1404/08/30 ساعت 21:06
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه
قطعنامه ضدایرانی شورای حکام ضربه جدی به اعتبار آژانس اتمی است
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد:‌ قطعنامه ضد ایرانی و تحریک‌آمیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پیشنهاد اردوگاه غربی را ضربه‌ای جدی به اعتماد بین‌المللی به پادمان‌های آژانس و معاهده منع اشاعه هسته‌ای می‌دانیم.
ریابکوف: اروپا مانع اصلی حل‌وفصل پرونده هسته‌ای ایران است
جمعه 1404/08/30 ساعت 20:02
ریابکوف: اروپا مانع اصلی حل‌وفصل پرونده هسته‌ای ایران است
معاون وزیر خارجه روسیه گفته اروپایی‌ها مانع حل‌وفصل پرونده هسته‌ای بر مبنای یک راه‌حل مذاکره‌شده هستند.
بیانیه وزارت خارجه روسیه در پی صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
جمعه 1404/08/30 ساعت 19:23
بیانیه وزارت خارجه روسیه در پی صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
وزارت خارجه روسیه اقدام غرب در صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس را بی‌اساس خواند و تأکید کرد که ایران به تعهدات هسته‌ای خود پایبند مانده است.
از بمباران تا قطعنامه؛ دومینوی فشار علیه ایران
جمعه 1404/08/30 ساعت 12:08
نورنیوز پشت پرده قطعنامه ضد ایرانی جدید شورای حکام آژانس را بررسی می‌کند؛
از بمباران تا قطعنامه؛ دومینوی فشار علیه ایران
قطعنامه روز پنجشنبه شورای حکام علیه ایران، در حالی تصویب شد که خودِ آمریکا و هم‌پیمانانش با بمباران تأسیسات فردو و نطنز، اصلی‌ترین عامل اختلال در روند نظارتی آژانس بوده‌اند. اکنون اما قربانی حمله، متهم شده و متجاوزان در جایگاه مطالبه‌گر نشسته‌اند؛ شکافی آشکار میان واقعیت میدانی و متن قطعنامه.
اتحادیه اروپا: به دیپلماسی برای حل مسئله هسته‌ای ایران پایبندیم
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 18:46
اتحادیه اروپا: به دیپلماسی برای حل مسئله هسته‌ای ایران پایبندیم
اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه‌ای در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد که «گفت‌وگو و دیپلماسی» تنها راه‌حل مسئله هسته‌ای است.
بیانیه ضد ایرانی غربی‌ها در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 17:56
بیانیه ضد ایرانی غربی‌ها در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
نماینده انگلیس در شورای حکام آژانس بین المللی انرژِی اتمی به نمایندگی از فرانسه، آلمان، بریتانیا و آمریکا (گروه چهارجانبه) گفت: قطعنامه ضدایرانی امروز تعهدات جدیدی برای ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه فقط اطمینان و قطعیت را بازمی‌گرداند .
نجفی: ایران به قطعنامه شورای حکام عکس‌العمل نشان خواهد داد
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 16:58
نجفی: ایران به قطعنامه شورای حکام عکس‌العمل نشان خواهد داد
نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در نشست شورای حکام آژانس تاکید کرد که ایران قطعا به این قطعنامه عکس‌العمل نشان خواهد داد.
عراقچی: تفاهم قاهره رسما خاتمه یافته تلقی می‌شود
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 16:39
عراقچی: تفاهم قاهره رسما خاتمه یافته تلقی می‌شود
عراقچی در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام از ارسال نامه رسمی ایران به مدیرکل آژانس و اعلام بی اعتبار بودن و خاتمه یافتن توافق قاهره خبر داد.
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین در شورای حکام آژانس
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 15:34
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین در شورای حکام آژانس
ایران، روسیه و چین امروز در بیانیه‌ای مشترک به همراه چند کشور دیگر، حملات آمریکا و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم و بر حمایت از تهران تأکید کردند.
نظرات

آخرین اخبار
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند
بازآرایی نیروها برای خنثی‌سازی تهدید در مبدأ، معادلات را تغییر داد
چرا آمریکا نمی‌تواند ایران را شکست دهد؟
لیست نهایی برزیل برای جام جهانی 2026 اعلام شد؛ بازگشت نیمار به جمع طلایی پوشان
اولین روز معاملاتی بورس 1405؛ تقابل صف فروش سنگین با رشد نمادهای بانکی و خودرویی
70 درصد توان موشکی ایران کاملاً دست‌نخورده است
تاب‌آوری به مثابه یک سازه ملی
زنگ خطر خشکسالی در تهران دوباره به صدا درآمد
تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود
وزن گرفتن چین در راهبردهای جدید ایران
سیاست نامه | پزشکیان و رئیسی کجا به هم رسیدند؟
چگونه با تکنیک‌های روانشناسی استرس را مدیریت کنیم؟
«پادشاه» کشتی ایران کنار اسطوره‌های جهان
جنایت هولناک در سونای ویلای لواسان؛ فرجام کینه داماد از مادرزن بر سر ارثیه
محکومیت جهانی حمله اسرائیل به ناوگان صمود؛ اتحاد 10 کشور علیه رژیم صهیونیستی
قطر حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان صمود را محکوم کرد
ترافیک سنگین در آزادراه‌های قزوین – کرج و ساوه – تهران
آیا هوش مصنوعی جای معلمان را می‌گیرد؟
ترامپ گزینه نظامی ندارد، باید توافق کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 29 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
6 دلیل علمی برای اینکه همین امروز باغبانی را شروع کنید
پایان وابستگی پیل‌های سوختی به آب
دنیای VR چگونه درک مغز از «بدن» را دگرگون می‌کند؟
زنگ خطر برای جوانان/چرا ایست قلبی در بازه 25 تا 44 سال افزایش یافت؟
فریاد و تنبیه بدنی چه بلایی سر بچه‌ها می‌آورد؟
انتخاب پارچه مناسب برای بهار + معرفی بهترین الیاف و اشتباهات رایج
کشف 1785 «پروتئین تاریک» در ژنوم انسان/آیا آنها در سرطان نقش دارند؟
گزارش تصویری| جشن پیوند آسمانی زوج‌های جان‌فدای ایران
عنوان «بهترین خط‌زن آسیا» به ایران رسید
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد: از مذاکرات ایران آمریکا حمایت می کنیم
ترفند جدید ترامپ برای جنجال‌آفرینی در «تروث سوشال» با تصاویر جعلی
شراکت نظامی جدید امارات و اسرائیل برای توسعه تسلیحاتی!
استارت جدی ملی‌پوشان در اردوی ترکیه با توپ‌های جام جهانی
درگیری پدافند با ریز پرنده‌های آمریکایی- صهیونی در قشم
برد نفت آبادان مقابل نفت زاگرس در انتخابی بسکتبال غرب آسیا
بمب خبری یاسر آسانی: از لالیگا پیشنهاد دارم اما عاشق استقلالم
گراهام: ایران پس از جنگ جسورتر شده است
پزشکیان: گفت‌ وگو به معنای تسلیم نیست
گلایه پزشکیان از رواج «پیام غلط»
ترامپ بار دیگر عقب‌نشینی از ادعاهای خود را گردن دیگران انداخت!
رابرت مالی: تنها راه خروج از جنگ علیه ایران، توافقی بااحترام به منافع دو طرف است
آمریکا مدعی شد منشأ محموله‌های ال‌پی‌جی آدانی ایران بوده است
انصارالله: مواضع تحریمی می‌تواند فشار قابل توجهی بر دشمنان وارد کند
خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت و املاک و ورود به طلا
جنگ علیه ایران، عامل گرانی سوخت و کالا در آمریکا
اعتراف گزارش صهیونیستی به تداوم قدرت و ظرفیت بازسازی ایران
فیلمبرداری «سونیک 4»، پرفروشترین فیلم دوره کرونا به پایان رسید
ترامپ تهدیدات خود علیه ایران را تکرار کرد
شوک تورمی گریبان‌گیر اتحادیه اروپا