×
اقتصادی
شناسه خبر : 258142
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 13:59
وزیر اقتصاد: تحول اقتصادی کشور از مناطق آزاد آغاز می‌شود

وزیر اقتصاد: تحول اقتصادی کشور از مناطق آزاد آغاز می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر ضرورت اصلاح قانون مناطق آزاد، از تأسیس بانک مستقل ویژه این مناطق و آغاز طرح تحول اقتصادی از منطقه آزاد ارس خبر داد و اعلام کرد که تمامی محدودیت‌های تجاری در این مناطق لغو خواهد شد.

نورنیوز _ گروه اقتصادی :وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر ضرورت تحول ساختاری در حکمرانی اقتصادی کشور اعلام کرد: توسعه و تحول اقتصادی ایران از تحول در مناطق آزاد آغاز می‌شود و برای اصلاح حکمرانی اقتصادی، اصلاح قانون مناطق آزاد ضروری است. در همین راستا، اصلاح قوانین این حوزه را با جدیت دنبال می‌کنیم.

سیدعلی مدنی‌زاده، پنجشنبه ۲۹ آبان در نشست فعالان اقتصادی منطقه آزاد ارس با اشاره به رویکرد دولت در تقویت آزادی‌های اقتصادی افزود: به دنبال گسترش آزادی‌های تجاری و لغو محدودیت‌ها در مناطق آزاد هستیم.

وی از آغاز اجرای طرح تحول مناطق آزاد خبر داد و گفت: این طرح با سیاست تمرکززدایی و تخصصی‌سازی فعالیت‌های هر یک از مناطق آزاد تدوین شده و اجرای آن از استان آذربایجان شرقی و منطقه آزاد ارس آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: تأسیس بانک مستقل ویژه مناطق آزاد را پیگیری می‌کنیم و برای منطقه آزاد ارس نیز بانک معین تعیین خواهد شد. همچنین پیگیری برای تأسیس اتاق بازرگانی مستقل منطقه آزاد ارس در دستور کار قرار دارد.

وزیر اقتصاد با اشاره به رویکرد حمایتی دولت از فعالان اقتصادی گفت: تمام بخشنامه‌های محدودکننده تجارت آزاد در مناطق آزاد لغو خواهد شد. ستاد توسعه مناطق آزاد در وزارت اقتصاد راه‌اندازی شده و منطقه آزاد ارس نیز به‌عنوان پایلوت اجرای این برنامه انتخاب شده است.

مدنی‌زاده از اتخاذ سیاست‌های جدید مالیاتی خبر داد و خاطرنشان کرد: برای کاهش فشار بر فعالان اقتصادی، تقسیط حداکثری مالیات اعمال خواهد شد. علاوه بر این، کارت شهروندی واحد برای همه مناطق آزاد صادر می‌شود.

وی افزود: حذف قیمت‌گذاری‌ها در مناطق آزاد نیز از دیگر برنامه‌های در دست پیگیری است.

وزیر اقتصاد با انتقاد از وجود برخی قوانین و بخشنامه‌های دست‌وپاگیر در مسیر فعالیت‌های اقتصادی تصریح کرد: بسیاری از محدودیت‌ها ناشی از بخشنامه‌های وزارت اقتصاد بوده و اکنون برای رفع این موانع اقدام می‌کنیم. از فعالان اقتصادی می‌خواهیم نسبت به مطالبات خود از وزارت اقتصاد پیگیر باشند.

وی بیان کرد: کانال ارتباط مستقیم فعالان اقتصادی با وزیر اقتصاد ایجاد خواهد شد. فعالان اقتصادی باید پای کار بیایند ما تمام ظرفیت‌ها را برای توسعه سرمایه‌گذاری‌ها بسیج کرده‌ایم.

 تأسیس بانک تخصصی مناطق آزاد برای تقویت ستون فقرات مالی

استاندار آذربایجان‌شرقی نیز در ادامه، منطقه آزاد ارس را صنعتی‌ترین منطقه آزاد کشور دانست و با اشاره به ظرفیت‌های بالای گردشگری آن گفت: مناطق آزاد دروازه توسعه و تجدد هستند و برای توسعه کشور باید از دروازه مناطق آزاد ورود کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت وفاق، تعامل و هم‌افزایی میان ارکان مختلف دولت و بخش خصوصی در منطقه آزاد ارس، افزود: جلفا باید به جایگاه واقعی خود برسد. تجهیز گمرک نوردوز یک ضرورت است، چرا که نوردوز تنها مرز زمینی ایران با اوراسیا به شمار می‌رود.

استاندار آذربایجان‌شرقی نقش‌آفرینی جدی مناطق آزاد را برای پیوستن به اقتصاد منطقه‌ای و جهانی ضروری دانست و خاطرنشان کرد: توسعه ارس نیازمند وحدت مدیریتی، هماهنگی مستمر و رفتار حرفه‌ای است. جلفا در گذشته یکی از مهم‌ترین هاب‌های لجستیکی منطقه بوده و باید دوباره به جایگاه طبیعی خود بازگردد.

وی تأسیس بانک تخصصی مناطق آزاد را از اقدامات مؤثر برای تقویت ستون فقرات مالی این مناطق عنوان کرد و افزود: این بانک می‌تواند پروژه‌های صنعتی، تجاری و صادراتی مناطق آزاد را پشتیبانی کند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به حل مسئله تردد خودروهای پلاک ارس گفت: این موضوع با همکاری دستگاه‌های مختلف استان برطرف شد و امروز روند اجرای آن در وضعیت مطلوب‌تری قرار دارد. این تجربه می‌تواند الگویی برای سایر مناطق آزاد کشور باشد.

وی همچنین فعال‌سازی کارت ارس‌وندی را یکی از مطالبات جدی فعالان اقتصادی دانست و خواستار تسریع در روند پیگیری آن شد.

استاندار درباره پیشنهاد تشکیل اتاق بازرگانی مستقل ارس نیز اظهار کرد: نظر استانداری مثبت است، اما این اقدام باید با تعامل کامل با اتاق بازرگانی تبریز به عنوان قدیمی‌ترین اتاق تجارت کشور انجام گیرد تا از تعارض و تداخل وظایف جلوگیری شده و از ظرفیت‌های مشترک بهره‌برداری شود.

وی از تهیه سند پشتیبان تفویض اختیار برای استان‌های مرزی خبر داد و گفت: آذربایجان‌شرقی یکی از مهم‌ترین استان‌های هدف در این سند به شمار می‌رود.


نظرات

آخرین اخبار
مشاور ترامپ خواستار نقشه راهی برای خروج از جنگ با ایران شد
آغاز ارزیابی ساختمان‌های آسیب دیده در جنگ
سخنگوی دولت: بیش از 42 هزار واحد غیرنظامی آسیب دیده است
دنیامالی: درخواست داده‌ایم بازی‌های ایران در مکزیک برگزار شود
کلمبیا، برزیل و مکزیک «آتش‌بس فوری در خاورمیانه» را خواستار شدند
آتش‌سوزی و توقف فعالیت قسمت‌هایی از بندر الفجیره امارات
معرفی برندگان جوایز تمشک طلایی 2026؛ آیس کیوب صدرنشین شد
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا
سخنگوی وزارت دفاع: راه و مکتب امیر شهید نصیرزاده ادامه دارد
هند تسلیم اراده ایران در تنگه هرمز شد
960 همت اعتبار برای کالابرگ در سال 1405 دیده شده است
قیمت کارخانه محصولات سایپا اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 اسفند 1404
وزارت بهداشت شهادت 2 مادر باردار در حملات ددمنشانه صهیونی- آمریکایی را محکوم کرد
پست مهم جورج گالوی درباره مرگ یا مجروحیت نتانیاهو
روایت ملتی که از بمب‌ها قوی‌تر است
جلالی: ایران رژیم صهیونیستی را به‌عنوان طرف مذاکره به‌رسمیت نمی‌شناسد
سردار موسوی: نرخ اصابت موشک‌های ایرانی دو برابر شد
تهدید علنی اسرائیل به هدف قرار دادن خودروهای امدادی در لبنان
عبور قیمت نفت از 103 دلار در پی تداوم اختلال در تنگه هرمز
نهایی شدن دستمزد کارگران تا پایان اسفند ماه
باغ کتاب باز است
سخنگوی قرارگاه خاتم: ایران مبدا شلیک موشک‌های آمریکایی در امارات را هدف قرار می‌دهد
هفته ناامیدکننده برای بورس آمریکا
کاظمی: آموزش حتی در شرایط جنگی متوقف نمی‌شود
چند دستگاه خودرو در 11 ماه تولید شد؟
تمدید اعتبار وکالت‌نامه‌های تعویض پلاک تا پایان شرایط جنگی
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 23 اسفند 1404
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 اسفند 1404
رسوایی ویدئوی جعلی از «بی بی»
مردم بورکینافاسو تجاوز نظامی به ایران را محکوم کردند
اجرای موج48 عملیات مقتدرانه وعده صادق4/حمله موشکی علیه اهداف آمریکایی صهیونی در منطقه
مقام ارشد کاخ سفید: آمریکا از جنگ با ایران خارج شود
نتانیاهو مامور ویژه خود را برای لبنان دوباره به میدان آورد
محل استقرار نیروهای اسرائیلی زیر آتش نیروهای مقاومت
تخریب فدراسیون تیراندازی در پی حملات وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونی
نرخ حواله ارزهای عمده در هفته پایانی سال اعلام شد
سردار شکارچی:کشورهای منطقه به قدرت پوشالی آمریکا اعتماد نکنند
فایننشال تایمز: آمریکا در قبال ایران در دام «اشتباه محاسباتی» افتاد
کوبا از آغاز مذاکرات با آمریکا خبر داد
دستگیری 54 نفر از اراذل و اوباش سلطنت‌طلب و جاسوس
اعلام ساعات معاملات بورس انرژی ایران تا پایان اسفند 1404
سریال بیگانگان، نوروز 1405 از شبکه سوم سیما
سامانه 1811 برای پاسخگویی به آسیب‌دیدگان جنگ در پایتخت
آتش سوزی در سفارت آمریکا در بغداد
وقوع انفجار در یک مدرسه یهودی در آمستردام
پیکر وزیر دفاع شهید در بهشت زهرا آرام گرفت + فیلم
7 دلیل شکست آمریکا در جنگ با ایران
محکومیت حملات به زیرساخت‌های آبی ایران
ترافیک نیمه سنگین تا سنگین در محورهای چالوس و هراز