×
اقتصادی
شناسه خبر : 258142
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 13:59
وزیر اقتصاد: تحول اقتصادی کشور از مناطق آزاد آغاز می‌شود

وزیر اقتصاد: تحول اقتصادی کشور از مناطق آزاد آغاز می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر ضرورت اصلاح قانون مناطق آزاد، از تأسیس بانک مستقل ویژه این مناطق و آغاز طرح تحول اقتصادی از منطقه آزاد ارس خبر داد و اعلام کرد که تمامی محدودیت‌های تجاری در این مناطق لغو خواهد شد.

نورنیوز _ گروه اقتصادی :وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر ضرورت تحول ساختاری در حکمرانی اقتصادی کشور اعلام کرد: توسعه و تحول اقتصادی ایران از تحول در مناطق آزاد آغاز می‌شود و برای اصلاح حکمرانی اقتصادی، اصلاح قانون مناطق آزاد ضروری است. در همین راستا، اصلاح قوانین این حوزه را با جدیت دنبال می‌کنیم.

سیدعلی مدنی‌زاده، پنجشنبه ۲۹ آبان در نشست فعالان اقتصادی منطقه آزاد ارس با اشاره به رویکرد دولت در تقویت آزادی‌های اقتصادی افزود: به دنبال گسترش آزادی‌های تجاری و لغو محدودیت‌ها در مناطق آزاد هستیم.

وی از آغاز اجرای طرح تحول مناطق آزاد خبر داد و گفت: این طرح با سیاست تمرکززدایی و تخصصی‌سازی فعالیت‌های هر یک از مناطق آزاد تدوین شده و اجرای آن از استان آذربایجان شرقی و منطقه آزاد ارس آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: تأسیس بانک مستقل ویژه مناطق آزاد را پیگیری می‌کنیم و برای منطقه آزاد ارس نیز بانک معین تعیین خواهد شد. همچنین پیگیری برای تأسیس اتاق بازرگانی مستقل منطقه آزاد ارس در دستور کار قرار دارد.

وزیر اقتصاد با اشاره به رویکرد حمایتی دولت از فعالان اقتصادی گفت: تمام بخشنامه‌های محدودکننده تجارت آزاد در مناطق آزاد لغو خواهد شد. ستاد توسعه مناطق آزاد در وزارت اقتصاد راه‌اندازی شده و منطقه آزاد ارس نیز به‌عنوان پایلوت اجرای این برنامه انتخاب شده است.

مدنی‌زاده از اتخاذ سیاست‌های جدید مالیاتی خبر داد و خاطرنشان کرد: برای کاهش فشار بر فعالان اقتصادی، تقسیط حداکثری مالیات اعمال خواهد شد. علاوه بر این، کارت شهروندی واحد برای همه مناطق آزاد صادر می‌شود.

وی افزود: حذف قیمت‌گذاری‌ها در مناطق آزاد نیز از دیگر برنامه‌های در دست پیگیری است.

وزیر اقتصاد با انتقاد از وجود برخی قوانین و بخشنامه‌های دست‌وپاگیر در مسیر فعالیت‌های اقتصادی تصریح کرد: بسیاری از محدودیت‌ها ناشی از بخشنامه‌های وزارت اقتصاد بوده و اکنون برای رفع این موانع اقدام می‌کنیم. از فعالان اقتصادی می‌خواهیم نسبت به مطالبات خود از وزارت اقتصاد پیگیر باشند.

وی بیان کرد: کانال ارتباط مستقیم فعالان اقتصادی با وزیر اقتصاد ایجاد خواهد شد. فعالان اقتصادی باید پای کار بیایند ما تمام ظرفیت‌ها را برای توسعه سرمایه‌گذاری‌ها بسیج کرده‌ایم.

 تأسیس بانک تخصصی مناطق آزاد برای تقویت ستون فقرات مالی

استاندار آذربایجان‌شرقی نیز در ادامه، منطقه آزاد ارس را صنعتی‌ترین منطقه آزاد کشور دانست و با اشاره به ظرفیت‌های بالای گردشگری آن گفت: مناطق آزاد دروازه توسعه و تجدد هستند و برای توسعه کشور باید از دروازه مناطق آزاد ورود کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت وفاق، تعامل و هم‌افزایی میان ارکان مختلف دولت و بخش خصوصی در منطقه آزاد ارس، افزود: جلفا باید به جایگاه واقعی خود برسد. تجهیز گمرک نوردوز یک ضرورت است، چرا که نوردوز تنها مرز زمینی ایران با اوراسیا به شمار می‌رود.

استاندار آذربایجان‌شرقی نقش‌آفرینی جدی مناطق آزاد را برای پیوستن به اقتصاد منطقه‌ای و جهانی ضروری دانست و خاطرنشان کرد: توسعه ارس نیازمند وحدت مدیریتی، هماهنگی مستمر و رفتار حرفه‌ای است. جلفا در گذشته یکی از مهم‌ترین هاب‌های لجستیکی منطقه بوده و باید دوباره به جایگاه طبیعی خود بازگردد.

وی تأسیس بانک تخصصی مناطق آزاد را از اقدامات مؤثر برای تقویت ستون فقرات مالی این مناطق عنوان کرد و افزود: این بانک می‌تواند پروژه‌های صنعتی، تجاری و صادراتی مناطق آزاد را پشتیبانی کند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به حل مسئله تردد خودروهای پلاک ارس گفت: این موضوع با همکاری دستگاه‌های مختلف استان برطرف شد و امروز روند اجرای آن در وضعیت مطلوب‌تری قرار دارد. این تجربه می‌تواند الگویی برای سایر مناطق آزاد کشور باشد.

وی همچنین فعال‌سازی کارت ارس‌وندی را یکی از مطالبات جدی فعالان اقتصادی دانست و خواستار تسریع در روند پیگیری آن شد.

استاندار درباره پیشنهاد تشکیل اتاق بازرگانی مستقل ارس نیز اظهار کرد: نظر استانداری مثبت است، اما این اقدام باید با تعامل کامل با اتاق بازرگانی تبریز به عنوان قدیمی‌ترین اتاق تجارت کشور انجام گیرد تا از تعارض و تداخل وظایف جلوگیری شده و از ظرفیت‌های مشترک بهره‌برداری شود.

وی از تهیه سند پشتیبان تفویض اختیار برای استان‌های مرزی خبر داد و گفت: آذربایجان‌شرقی یکی از مهم‌ترین استان‌های هدف در این سند به شمار می‌رود.


نظرات

آخرین اخبار
جدول لیگ بیست‌وششم بعد از هفته اول / استقلال بالاتر از تراکتور و سپاهان
گل‌گهر سیرجان 1-0 نساجی مازندران؛ پیروزی دقیقه نودی
حضور فعال ایران در نشست مجازی وزرای ورزش بریکس 2026
سپاهان 2 - چادرملو صفر؛ استارت سه‌امتیازی طلایی‌پوشان در لیگ+ فیلم خلاصه بازی
درآوردن موفقیت‌آمیز سوزن از روده کودک 10 ساله در رشت
افشای پیوند ترامپ و علوم غریبه!
استقلال 4 - 0 مس شهر بابک/ شروع طوفانی و صدرنشینی آبی ها در لیگ برتر+ فیلم خلاصه بازی
خیبر 1 - فجرسپاسی 1؛ فرار خرم‌آبادی‌ها از شکست
تراکتور 2 - پیکان صفر؛ شروع کم‌نقص با درخشش مغانلو + فیلم گل های تراکتور
فرانسه خواستار توقف اشغالگری و پیگرد شهرک‌نشینان متجاوز صهیونیستی شد
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران عربستان در بندر المخا + فیلم
درخشش بنیامین فرجی در مسابقات جوانان؛ شکست قاطع نماینده فرانسه
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد
یک خبر مهم برای پیشکسوتان پرسپولیس
عکس های برتر سال 2026 با موضوع اقیانوس ها
جزئیات سفر کوشنر و ملادنوف به اسرائیل و مصر درباره غزه
ضربه‌ پلیس به قاچاق دارو؛ دستگیری 2 راننده متهم
عملیات خنثی‌سازی مهمات در کنارک
قالیباف: هیچ فرقی بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب نیست
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید
آخرین وضعیت آلودگی نفتی در سواحل قشم
بسته‌های پیشنهادی جدید دولت برای تامین مسکن کم درآمدها
جنبش نجباء: اجازه شعله‌ور شدن درگیری داخلی در عراق را نمی‌دهیم
اقامه دعوی دانشجویان فلسطینی علیه دانشگاه کلمبیا
اولین واکنش رسمی پکن به رزمایش تایوان
واکنش رسانه‌های انگلیسی به اظهارات نتانیاهو
نابودی یک‌چهارم ناوگان پهپادی «ریپر» آمریکا
گزارش تکان‌دهنده سازمان جهانی بهداشت؛ افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی
تداوم مأموریت فرسایشی آمریکا؛ «جورج واشنگتن» جایگزین «لینکلن»
تاریخ‌سازی بسکتبال سه نفره ایران؛ پسران در رده نخست لیگ ملت‌های آسیا
پنتاگون به دنبال بازسازی ذخایر پدافندی
پیشروی تانک‌های اسرائیلی به سمت حداثا
شکست نقشه‌های تجاوزگرانه در منطقه با تکیه بر فرهنگ مقاومت
دومینوی کناره‌گیری از دولت ترامپ
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره افزایش جنایت‌های صهیونیستی
بارش‌های شدید شرق آسیا را فلج کرد؛ چین و ژاپن درگیر سیل و تخلیه اضطراری
مهسا بهشتی قوی‌ترین بانوی آسیا؛ پایانی رؤیایی برای وزنه‌برداری دختران
محکومیت حمایت اتحادیه اروپا از عناصر تروریستی ضد ایرانی
قیمت گواهی اسقاط خودرو چقدر است؟ راهنمای کامل طرح نوسازی ناوگان توسط ایدرو
پاسخ اولیانوف به چرایی ادامه جنگ آمریکا با ایران
آمریکا قصد حمله زمینی به ایران را داشت؛ اما نیت شومشان خنثی شد