×
اقتصادی
شناسه خبر : 258142
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 13:59
وزیر اقتصاد: تحول اقتصادی کشور از مناطق آزاد آغاز می‌شود

وزیر اقتصاد: تحول اقتصادی کشور از مناطق آزاد آغاز می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر ضرورت اصلاح قانون مناطق آزاد، از تأسیس بانک مستقل ویژه این مناطق و آغاز طرح تحول اقتصادی از منطقه آزاد ارس خبر داد و اعلام کرد که تمامی محدودیت‌های تجاری در این مناطق لغو خواهد شد.

نورنیوز _ گروه اقتصادی :وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر ضرورت تحول ساختاری در حکمرانی اقتصادی کشور اعلام کرد: توسعه و تحول اقتصادی ایران از تحول در مناطق آزاد آغاز می‌شود و برای اصلاح حکمرانی اقتصادی، اصلاح قانون مناطق آزاد ضروری است. در همین راستا، اصلاح قوانین این حوزه را با جدیت دنبال می‌کنیم.

سیدعلی مدنی‌زاده، پنجشنبه ۲۹ آبان در نشست فعالان اقتصادی منطقه آزاد ارس با اشاره به رویکرد دولت در تقویت آزادی‌های اقتصادی افزود: به دنبال گسترش آزادی‌های تجاری و لغو محدودیت‌ها در مناطق آزاد هستیم.

وی از آغاز اجرای طرح تحول مناطق آزاد خبر داد و گفت: این طرح با سیاست تمرکززدایی و تخصصی‌سازی فعالیت‌های هر یک از مناطق آزاد تدوین شده و اجرای آن از استان آذربایجان شرقی و منطقه آزاد ارس آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: تأسیس بانک مستقل ویژه مناطق آزاد را پیگیری می‌کنیم و برای منطقه آزاد ارس نیز بانک معین تعیین خواهد شد. همچنین پیگیری برای تأسیس اتاق بازرگانی مستقل منطقه آزاد ارس در دستور کار قرار دارد.

وزیر اقتصاد با اشاره به رویکرد حمایتی دولت از فعالان اقتصادی گفت: تمام بخشنامه‌های محدودکننده تجارت آزاد در مناطق آزاد لغو خواهد شد. ستاد توسعه مناطق آزاد در وزارت اقتصاد راه‌اندازی شده و منطقه آزاد ارس نیز به‌عنوان پایلوت اجرای این برنامه انتخاب شده است.

مدنی‌زاده از اتخاذ سیاست‌های جدید مالیاتی خبر داد و خاطرنشان کرد: برای کاهش فشار بر فعالان اقتصادی، تقسیط حداکثری مالیات اعمال خواهد شد. علاوه بر این، کارت شهروندی واحد برای همه مناطق آزاد صادر می‌شود.

وی افزود: حذف قیمت‌گذاری‌ها در مناطق آزاد نیز از دیگر برنامه‌های در دست پیگیری است.

وزیر اقتصاد با انتقاد از وجود برخی قوانین و بخشنامه‌های دست‌وپاگیر در مسیر فعالیت‌های اقتصادی تصریح کرد: بسیاری از محدودیت‌ها ناشی از بخشنامه‌های وزارت اقتصاد بوده و اکنون برای رفع این موانع اقدام می‌کنیم. از فعالان اقتصادی می‌خواهیم نسبت به مطالبات خود از وزارت اقتصاد پیگیر باشند.

وی بیان کرد: کانال ارتباط مستقیم فعالان اقتصادی با وزیر اقتصاد ایجاد خواهد شد. فعالان اقتصادی باید پای کار بیایند ما تمام ظرفیت‌ها را برای توسعه سرمایه‌گذاری‌ها بسیج کرده‌ایم.

 تأسیس بانک تخصصی مناطق آزاد برای تقویت ستون فقرات مالی

استاندار آذربایجان‌شرقی نیز در ادامه، منطقه آزاد ارس را صنعتی‌ترین منطقه آزاد کشور دانست و با اشاره به ظرفیت‌های بالای گردشگری آن گفت: مناطق آزاد دروازه توسعه و تجدد هستند و برای توسعه کشور باید از دروازه مناطق آزاد ورود کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت وفاق، تعامل و هم‌افزایی میان ارکان مختلف دولت و بخش خصوصی در منطقه آزاد ارس، افزود: جلفا باید به جایگاه واقعی خود برسد. تجهیز گمرک نوردوز یک ضرورت است، چرا که نوردوز تنها مرز زمینی ایران با اوراسیا به شمار می‌رود.

استاندار آذربایجان‌شرقی نقش‌آفرینی جدی مناطق آزاد را برای پیوستن به اقتصاد منطقه‌ای و جهانی ضروری دانست و خاطرنشان کرد: توسعه ارس نیازمند وحدت مدیریتی، هماهنگی مستمر و رفتار حرفه‌ای است. جلفا در گذشته یکی از مهم‌ترین هاب‌های لجستیکی منطقه بوده و باید دوباره به جایگاه طبیعی خود بازگردد.

وی تأسیس بانک تخصصی مناطق آزاد را از اقدامات مؤثر برای تقویت ستون فقرات مالی این مناطق عنوان کرد و افزود: این بانک می‌تواند پروژه‌های صنعتی، تجاری و صادراتی مناطق آزاد را پشتیبانی کند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به حل مسئله تردد خودروهای پلاک ارس گفت: این موضوع با همکاری دستگاه‌های مختلف استان برطرف شد و امروز روند اجرای آن در وضعیت مطلوب‌تری قرار دارد. این تجربه می‌تواند الگویی برای سایر مناطق آزاد کشور باشد.

وی همچنین فعال‌سازی کارت ارس‌وندی را یکی از مطالبات جدی فعالان اقتصادی دانست و خواستار تسریع در روند پیگیری آن شد.

استاندار درباره پیشنهاد تشکیل اتاق بازرگانی مستقل ارس نیز اظهار کرد: نظر استانداری مثبت است، اما این اقدام باید با تعامل کامل با اتاق بازرگانی تبریز به عنوان قدیمی‌ترین اتاق تجارت کشور انجام گیرد تا از تعارض و تداخل وظایف جلوگیری شده و از ظرفیت‌های مشترک بهره‌برداری شود.

وی از تهیه سند پشتیبان تفویض اختیار برای استان‌های مرزی خبر داد و گفت: آذربایجان‌شرقی یکی از مهم‌ترین استان‌های هدف در این سند به شمار می‌رود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افتتاح بزرگ‌ترین مجتمع توریسم درمانی کشور به دست رئیس‌جمهور
بیانیه ضد ایرانی غربی‌ها در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
مخالفت مجارستان با صرف منابع مالی اروپا در جنگ اوکراین
راهیابی تیم فوتبال هفت نفره به فینال قهرمانی آسیا
بازداشت یک شهرک نشین اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران
درخواست اعزام 3 بالگرد برای مهار آتش جنگل‌های الیت/اعزام هواپیمای ایلوشن با حجم 40 تن آب
واکنش قطر به ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه
نجفی: ایران به قطعنامه شورای حکام عکس‌العمل نشان خواهد داد
آمریکا هنوز می‌تواند از رویارویی با ونزوئلا عقب‌نشینی کند
ایران ورود غیرقانونی مقامات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه را محکوم کرد
عراقچی: تفاهم قاهره رسما خاتمه یافته تلقی می‌شود
پلی‌آف جام جهانی: بهترین قرعه برای ایتالیا/عراق هم حریف احتمالی را شناخت
بن‌ سلمان از ترامپ تضمین تشکیل کشور فلسطین را خواسته است
ایران خواستار پایان دائمی تجاوز و حمایت بین‌المللی از بازسازی غزه شد
موافقت آمریکا با فروش 93 میلیون دلار تسلیحات به هند
ساپینتو: وقتی به صدر جدول می‌رویم اتفاقات عجیبی رخ می‌دهد
قاتل فراری پس از 38 سال به دام افتاد
هشدار پلیس فتا درباره «جمعه سیاه»
زلزله شویشه کردستان را لرزاند
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین در شورای حکام آژانس
وضعیت فعلی اجرای پادمان نتیجه حملات آمریکا و اسرائیل است
قصاص در انتظار عامل شلیک مرگبار به راننده تیبا
آرزوهای دختران طلایی و نقره ای ایران در ریاض
بازداشت بیش از 1630 کودک فلسطینی توسط اسرائیل
دستور ویژه وزیر ورزش برای پیگیری سانحه دختر موتورسوار کراس
انفجار مرگبار در پاکستان / 8 کشته و زخمی
بازسازی هولناک سرقت خشن از دو نوجوان مشهدی+ فیلم بازسازی سرقت
هشدار «قرمز» هوا برای 7 شهر خوزستان
سیل ویرانگر ویتنام با 60 کشته و مجروح
جزئیات تازه از عملیات مهار حریق در منطقه صعب‌العبور چالوس
قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام تصویب شد
تاریخ‌سازی هندبال بانوان ایران با کسب مدال برنز در ریاض
واکنش ترامپ به کاهش محبوبیت در بین مردم آمریکا
قیمت سکه و طلا امروز 29 آبان 1404 + جدول قیمت ها
وزیر اقتصاد: تحول اقتصادی کشور از مناطق آزاد آغاز می‌شود
قیمت گوشت قرمز امروز 29 آبان 1404 + جدول
دستور قضایی برای ترخیص سریع ناوگان حمل و نقل عمومی از گمرکات هرمزگان
هیچ محدودیتی برای استفاده از نیروهای شایسته اقوام و مذاهب وجود ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 29 آبان 1404
افزایش 60 درصدی پرونده تصادفات بدون بیمه
قدرت‌نمایی عموزاد در ریاض؛ شکست سه حریف و صعود به فینال
تداوم یورش نظامیان صهیونیستی به کرانه باختری
قادریم بدون نفت زندگی کنیم/ 3هزار مگاوات پنل خورشیدی به چرخه تولید وارد کردیم
آغاز طرح آزمایشی سوخت‌گیری هوشمند با کیوآرکد!
دو کشته در واژگونی مرگبار پژو در جاده کاشان- موته
هرج ومرج عجیب در پاریس / قطعی برق و توقف متروها
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 29 آبان 1404+ جدول
طرح 28 ماده‌ای آمریکا برای حل مناقشه اوکراین
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
جریمه 24 هزار میلیارد ریالی برای یک شرکت تعاونی مرزی متخلف
X
آگهی تبلیغاتی