×
فرهنگی
شناسه خبر : 258112
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 11:57
ایران در جمع 10 کشور برتر دارای آثار ثبت شده در یونسکو

ایران در جمع 10 کشور برتر دارای آثار ثبت شده در یونسکو

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد که ایران با 20 اثر ملموس و 28 اثر ناملموس در فهرست ثبت جهانی یونسکو، در ردیف 10 کشور برتر قرار دارد و می‌تواند به زودی رتبه اول را در این زمینه کسب کند. او همچنین به ظرفیت‌های بالای استان زنجان برای جذب گردشگر و ثبت آثار جدید اشاره کرد.

نورنیوز - گروه فرهنگی : وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در حال حاضر، ایران ۲۰ اثر ملموس و ۲۸ اثر ناملموس در فهرست ثبت جهانی دارد و در ردیف ۱۰ کشور برتر در این حوزه قرار گرفته است.

 سیدرضا صالحی‌امیری، روز پنجشنبه در بازدید از آثار تاریخی شهر زنجان، در جمع خبرنگاران به اهمیت ثبت جهانی آثار تاریخی و فرهنگی کشور ایران و رویکرد وزارت میراث فرهنگی در این زمینه پرداخت و افزود: تاکنون ایران ۲۹ اثر جهانی ثبت شده در یونسکو دارد، اما با توجه به ثبت موقت ۵۸ اثر دیگر، تا ۵۸ سال آینده آماده‌ است تا سالیانه یک اثر را ثبت کند.

صالحی امیری افزود: این کشور در آینده نزدیک می‌تواند رتبه اول جهان در تعداد آثار ثبت شده را کسب کند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: هم اکنون مجموعه قلعه الموت، ماسوله و مساجد جامع در نوبت قرار دارد و بسیاری از آثار دیگر ارزش جهانی دارند.

صالحی امیری افزود: چون محدودیت زمانی داریم برای ثبت آثار باید منتظر نوبت باشیم و می‌توانیم صدها اثر دیگر را برای ثبت جهانی آماده کنیم.

وی اضافه کرد: یک میلیون اثر شناخته شده در ایران وجود دارد که ۴۳ هزار اثر ثبت شده و از افتخارات کشورمان است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با ثبت جهانی اعتبار بخشی به آثار و جذب گردشگر رخ می دهد.

صالحی امیری افزود: با تأخیرهای تاریخی، از سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۷، به دلیل جنگ و انقلاب، ثبت آثار محدود شده بود، اما اگر این تأخیر نبود، ایران اکنون در رتبه‌های برتر جهانی قرار داشت.

وی اظهار داشت: ثبت جهانی آثار علاوه بر اعتبار بین‌المللی، نقش مهمی در جذب گردشگر دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: گردشگران با دیدن آثار ثبت شده، جذابیت‌های تاریخی و فرهنگی کشور را می‌سنجند و این امر به توسعه گردشگری کمک می‌کند.

صالحی امیری افزود: در استان زنجان، یک اثر ثبت جهانی، گنبد سلطانیه است، اما ظرفیت‌های دیگری نیز برای ثبت وجود دارد که پرونده‌های آنها آماده است، از جمله مجموعه بازارهای تاریخی زنجان که زنده و پویا هستند و ارزش تاریخی و فرهنگی بالایی دارند.

وی اظهار داشت: بازارها، به دلیل زندگی روزمره مردم و حضور فعالان اقتصادی، اثراتی زنده و تاریخی محسوب می‌شوند.

صالحی امیری افزود: همچنین، مجموعه‌های فرهنگی و تاریخی زنجان، مانند موزه‌ها، فضاهای طبیعی و سنت‌های محلی، می‌توانند گردشگران را جذب کنند.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری و مسئولان استانی در حال توسعه زیرساخت‌ها و بهبود فضای شهری هستند تا زنجان به عنوان مقصد گردشگری چند روزه معرفی شود.

وی اضافه کرد: پیشنهاد بر این است که گردشگران بتوانند حداقل سه روز تا یک هفته در این استان اقامت داشته باشند و از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی آن بهره‌مند شوند.

وی یادآور شد: برای این منظور، نیاز به توسعه زیرساخت‌ها، تسهیلات و حمایت‌های لازم است.

صالحی امیری افزود: توسعه موزه‌ها و افزایش تعداد آنها در استان زنجان مورد توجه باشد، به طوری که تا پایان برنامه هفتم توسعه، تعداد موزه‌ها باید به هزار مورد برسد.

وی اظهار داشت: زنجان به عنوان یکی از قطب‌های میراث فرهنگی، ظرفیت بالایی برای توسعه گردشگری و معرفی تاریخ و فرهنگ غنی خود دارد و با تلاش‌های مستمر، انتظار می‌رود در آینده نزدیک شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی بیشتری در این استان باشیم.


نظرات

آخرین اخبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها