×
فرهنگی
شناسه خبر : 258112
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 11:57
ایران در جمع 10 کشور برتر دارای آثار ثبت شده در یونسکو

ایران در جمع 10 کشور برتر دارای آثار ثبت شده در یونسکو

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد که ایران با 20 اثر ملموس و 28 اثر ناملموس در فهرست ثبت جهانی یونسکو، در ردیف 10 کشور برتر قرار دارد و می‌تواند به زودی رتبه اول را در این زمینه کسب کند. او همچنین به ظرفیت‌های بالای استان زنجان برای جذب گردشگر و ثبت آثار جدید اشاره کرد.

نورنیوز - گروه فرهنگی : وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در حال حاضر، ایران ۲۰ اثر ملموس و ۲۸ اثر ناملموس در فهرست ثبت جهانی دارد و در ردیف ۱۰ کشور برتر در این حوزه قرار گرفته است.

 سیدرضا صالحی‌امیری، روز پنجشنبه در بازدید از آثار تاریخی شهر زنجان، در جمع خبرنگاران به اهمیت ثبت جهانی آثار تاریخی و فرهنگی کشور ایران و رویکرد وزارت میراث فرهنگی در این زمینه پرداخت و افزود: تاکنون ایران ۲۹ اثر جهانی ثبت شده در یونسکو دارد، اما با توجه به ثبت موقت ۵۸ اثر دیگر، تا ۵۸ سال آینده آماده‌ است تا سالیانه یک اثر را ثبت کند.

صالحی امیری افزود: این کشور در آینده نزدیک می‌تواند رتبه اول جهان در تعداد آثار ثبت شده را کسب کند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: هم اکنون مجموعه قلعه الموت، ماسوله و مساجد جامع در نوبت قرار دارد و بسیاری از آثار دیگر ارزش جهانی دارند.

صالحی امیری افزود: چون محدودیت زمانی داریم برای ثبت آثار باید منتظر نوبت باشیم و می‌توانیم صدها اثر دیگر را برای ثبت جهانی آماده کنیم.

وی اضافه کرد: یک میلیون اثر شناخته شده در ایران وجود دارد که ۴۳ هزار اثر ثبت شده و از افتخارات کشورمان است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با ثبت جهانی اعتبار بخشی به آثار و جذب گردشگر رخ می دهد.

صالحی امیری افزود: با تأخیرهای تاریخی، از سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۷، به دلیل جنگ و انقلاب، ثبت آثار محدود شده بود، اما اگر این تأخیر نبود، ایران اکنون در رتبه‌های برتر جهانی قرار داشت.

وی اظهار داشت: ثبت جهانی آثار علاوه بر اعتبار بین‌المللی، نقش مهمی در جذب گردشگر دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: گردشگران با دیدن آثار ثبت شده، جذابیت‌های تاریخی و فرهنگی کشور را می‌سنجند و این امر به توسعه گردشگری کمک می‌کند.

صالحی امیری افزود: در استان زنجان، یک اثر ثبت جهانی، گنبد سلطانیه است، اما ظرفیت‌های دیگری نیز برای ثبت وجود دارد که پرونده‌های آنها آماده است، از جمله مجموعه بازارهای تاریخی زنجان که زنده و پویا هستند و ارزش تاریخی و فرهنگی بالایی دارند.

وی اظهار داشت: بازارها، به دلیل زندگی روزمره مردم و حضور فعالان اقتصادی، اثراتی زنده و تاریخی محسوب می‌شوند.

صالحی امیری افزود: همچنین، مجموعه‌های فرهنگی و تاریخی زنجان، مانند موزه‌ها، فضاهای طبیعی و سنت‌های محلی، می‌توانند گردشگران را جذب کنند.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری و مسئولان استانی در حال توسعه زیرساخت‌ها و بهبود فضای شهری هستند تا زنجان به عنوان مقصد گردشگری چند روزه معرفی شود.

وی اضافه کرد: پیشنهاد بر این است که گردشگران بتوانند حداقل سه روز تا یک هفته در این استان اقامت داشته باشند و از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی آن بهره‌مند شوند.

وی یادآور شد: برای این منظور، نیاز به توسعه زیرساخت‌ها، تسهیلات و حمایت‌های لازم است.

صالحی امیری افزود: توسعه موزه‌ها و افزایش تعداد آنها در استان زنجان مورد توجه باشد، به طوری که تا پایان برنامه هفتم توسعه، تعداد موزه‌ها باید به هزار مورد برسد.

وی اظهار داشت: زنجان به عنوان یکی از قطب‌های میراث فرهنگی، ظرفیت بالایی برای توسعه گردشگری و معرفی تاریخ و فرهنگ غنی خود دارد و با تلاش‌های مستمر، انتظار می‌رود در آینده نزدیک شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی بیشتری در این استان باشیم.


نظرات

آخرین اخبار
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد
رسانه صهیونیستی: قدرت نظامی مصر اسرائیل را نگران کرده است
قیمت طلا و سکه امروز 12 تیر 1405
پیکر شهید مصباح‌الهدی باقری‌کنی تشییع شد
قیمت خودرو در بازار آزاد امروز جمعه 12 تیر 1405 + جدول
تشییع رهبر شهید رقبای منطقه را کنار هم نشاند
مجموعه نمایشی «دیدار» روی آنتن شبکه یک می‌رود
رسانه آمریکایی: اروپا با پرداخت عوارض تنگه هرمز کنار آمد
7 خواننده مطرح با آلبوم «بدرقه» برای رهبر شهید ایران خواندند
جودت یلماز: ملت ترکیه در غم و اندوه ملت ایران شریک است
رهبر شهید تمدن ساز
چه رازی جهان را به تهران کشاند؟
سامانه 137 پلاس برای مراسم تشییع رهبر شهید فعال شد
استقرار 1500 دستگاه تاکسی‌ون رایگان + مسیرها
پزشکیان: ایران مقابل هیچ قلدری سرخم نمی‌کند
حمله نظامیان اسرائیلی به نمازگزاران در بیت‌لحم
رئیس پارلمان لبنان: اجرای تفاهم اسلام‌آباد تنها راه پایان اشغالگری است
دو زلزله پیاپی مرز فارس و هرمزگان را لرزاند
دعوت حزب مردم‌سالاری به حضور در تشییع رهبر شهید
مذاکرات ایران برای فروش نفت به شرکت‌های ژاپنی
اشک ملت‌ها بر پیکر رهبر شهید؛ ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و مذهبی از سراسر جهان
فراخوان مراکز علمی برای حضور در مراسم وداع رهبر شهید
هیات اقتصادی ایران به‌زودی راهی پاکستان می‌شود
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و چهارم
محدودیت ترافیکی جاده چالوس لغو شد
معاون اردوغان: رئیس‌جمهور ترکیه راهی تهران می‌شود
منوچهر فربد بازیگر قدیمی از دنیا رفت
غریب‌آبادی: انکار مسئولیت، جنایت دوم آمریکا در حمله به هواپیمای مسافربری ایران بود
ان بی سی گزارش ویژه‌ای از تشییع رهبر شهید منتشر می‌کند