×
سیاسی
شناسه خبر : 258096
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 10:28
رئیس‌جمهور: وحدت و صداقت کلید حل مشکلات کشور است

رئیس‌جمهور: وحدت و صداقت کلید حل مشکلات کشور است

مسعود پزشکیان در دیدار با نخبگان قزوین تأکید کرد که مشکلات کشور تنها از طریق وحدت و انسجام حل می‌شود و هرگونه پنهان‌کاری و بی‌صداقتی را ظلمی بزرگ علیه مردم دانست. وی بر لزوم شفافیت و حقیقت‌گویی در مواجهه با چالش‌ها تأکید کرد و گفت: “اگر متحد باشیم، هیچ مسئله‌ای در کشور لاینحل نمی‌ماند.”

نورنیوز- گروه سیاسی: رئیس جمهور با بیان اینکه اگر متحد باشیم، هیچ مسئله‌ای در کشور لاینحل نمی‌ماند، گفت: مشکلات کشور با وحدت و صداقت حل می‌شود

 مسعود پزشکیان که امروز صبح به استان قزوین سفر کرده است  در دیدار با فرهیختگان و نخبگان قزوین با تأکید بر ضرورت وحدت ملی گفت: باور ما این است که مشکلات کشور تنها با وحدت و انسجام حل خواهد شد و اگر متحد باشیم، هیچ مسئله‌ای در کشور لاینحل نمی‌ماند.

وی با بیان اینکه هرکسی تصور می‌کند حق با اوست افزود: راه مستقیم، راهی است که بر پایه حقیقت، صداقت و مسئولیت‌پذیری بنا شده باشد.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از پنهان‌کاری و بی‌صداقتی برخی مسئولان اظهار کرد: چه کسی ظالم‌تر از آن کسی است که به خدا و مردم دروغ می‌گوید؟ هیچ ظلمی بالاتر از فریب مردم و پنهان کردن حقیقت نیست.

وی تصریح کرد: کسی که در برابر حرف درست بایستد و سخن نادرست را به جامعه عرضه کند، طبق آیات متعدد قرآن در جایگاهی جز جهنم نخواهد بود.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه تکذیب حق، ظلم است افزود: متقی کسی است که سخن درست بیاورد و اگر سخن درستی شنید، در برابر آن خضوع کند. بسیاری از مشکلات امروز ما ناشی از این است که حرف حق را نمی‌پذیریم؛ یا از روی جهل، یا به دلیل ناآگاهی.

وی تأکید کرد: اگر به‌دنبال آبادانی شهر و جامعه هستیم، باید حقیقت‌گو باشیم و با مردم شفاف سخن بگوییم.

حکمرانی بدون شفافیت و عدالت ممکن نیست

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت تبعیت از علم و شواهد دانشگاهی، گفت: ما باید بپذیریم که در برابر علم, دانایی و کارشناسی سر خم کنیم. ممکن است ظاهر و اعتقاد آورنده این دانش شبیه ما نباشد، اما حق و عدالت آن چیزی است که خدا می‌خواهد، نه آنچه ما براساس ظاهر مذهبی یا قالب‌های ذهنی خودمان تصور می‌کنیم.

وی با اشاره به آیه فَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُمْ بَیْنَهُمْ زُبُرًا افزود: هرکسی امروز ادعا می‌کند حق با اوست. در حالی‌که حق با کسی است که شواهد علمی متقن و اثرگذار ارائه دهد. فهم شواهد علمی کار دشواری نیست؛ ابزار شناخت روشن است و وقتی می‌توان براساس دلایل فهمید کدام مسیر درست‌تر است، دیگر دعوا برای چیست؟

پزشکیان ادامه داد: اگر مدیران، سیاستمداران و صاحبان قدرت یک اصل ساده را بپذیرند بسیاری از مشکلات کشور قابل حل است.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت توازن اقتصادی گفت: اگر تناسب بین منابع و مصارف را به هم بزنیم، فاجعه ایجاد کرده‌ایم. اولین قدم حکمرانی درست همین حفظ تناسب است.

رئیس‌جمهور گفت: حکمرانی درست همان شفافیت، عدالت، مشارکت و همراهی مردم است. ما در بسیاری از مسائل دنبال ایجاد ساختارهای محله‌محور و مسجدمحور هستیم تا همه مردم در سرنوشت و رفتار اجتماعی خود مداخله کنند و مشارکت داشته باشند.

او افزود: هر محله می‌تواند برای خود یک ساختار فکری منسجم داشته باشد و مسیر اخلاقی، رفتاری و اجتماعی خود را طراحی کند.

ریشه مشکلات تربیتی در مدرسه و مهدکودک است

پزشکیان بخش دیگری از سخنانش را به آموزش و تربیت نسل جدید اختصاص داد و توضیح داد: رفتار نادرستی که امروز در خیابان می‌بینیم، محصول تربیتی است که در مدارس، مهدکودک‌ها و دانشگاه‌ها اتفاق افتاده. دانشگاه که دیگر خیلی دیر است؛ ریشه از همان مهدکودک و مدرسه آغاز می‌شود.

وی با طرح پرسشی افزود: چقدر برای این بخش سرمایه‌گذاری کرده‌ایم؟ چقدر به فکر تربیت و آموزش این نسل بوده‌ایم؟ وقتی در این حوزه کوتاهی شده، نمی‌توان انتظار داشت تنها با برخورد خیابانی مشکل حل شود. ریشه مشکل در جای دیگری است و باید همان‌جا اصلاح شود.

پزشکیان گفت: بخش عمده جلسات من درباره آموزش است. ساخت مدارس را پیگیری می‌کنیم، روند تکمیل آنها را بررسی می‌کنیم و پس از ساختمان، به تجهیزات، روش‌های آموزشی و شیوه تربیتی دانش‌آموزان می‌پردازیم.

او تأکید کرد: هر تغییری که می‌خواهیم در جامعه رخ دهد از همان سال‌های آغازین آموزش شروع می‌شود. ریشه همه چیز آنجاست.

بدون مشارکت مردم هیچ دولتی قادر به حل مشکلات نیست

رئیس‌جمهور با اشاره به مسئولیت سنگین مدیریت کشور گفت: برای منِ مسئول سخت است که ببینم مردم گرفتارند و نتوانم به همه مشکلات رسیدگی کنم.

وی تصریح کرد: ما واقعاً خودمان را به آب و آسمان می‌زنیم تا این مسائل را حل کنیم و باید هم حل کنیم اما این کار بدون مشارکت مردم ممکن نیست.

پزشکیان تأکید کرد: هیچ دولتی بدون حضور و همراهی مردم قادر به رفع مشکلات نخواهد بود. اگر منِ مسئول نتوانم همه مشکلات را برطرف کنم، مسلمانانی که در مسجد نماز می‌خوانند چرا باید نسبت به محله، مسجد و مردم اطرافشان بی‌تفاوت باشند؟

رئیس جمهور افزود: بی‌تفاوتی اجتماعی نباید در جامعه اسلامی جایی داشته باشد. اگر مردم احساس مسئولیت کنند و باور کنند که باید در حل مسائل مشارکت داشته باشند، ما سرمایه اجتماعی را به‌سادگی به دست می‌آوریم.

وی با تأکید بر ضرورت پایبندی عملی به ارزش‌ها گفت: اگر به دین، اعتقاد و باورمان در عمل پایبند باشیم—نه فقط در شعار—بسیاری از مشکلات کشور با سرعت و سهولت بیشتری حل خواهد شد.

پزشکیان با اشاره به ضرورت بازنگری در الگوی توسعه کشور گفت: همان زمانی هم که ما طرح انتقال پایتخت را مطرح می‌کردیم می‌گفتند این حرف‌ها منطقی نیست در حالی که مسئله انتخاب نبود بلکه اجبار بود.

وی عنوان کرد: ما دیگر توان بارگذاری بیشتر جمعیت و فعالیت در برخی مناطق را نداریم. می‌توانیم بارگذاری کنیم اما نمی‌توانیم مشکلات اساسی آن را حل کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه کشور از نظر منابع و مصارف در نقطه حساسی قرار گرفته، افزود: مثلاً می‌توانیم آب را از خلیج فارس منتقل کنیم، اما هر مترمکعب آبی که به فلات مرکزی برسد حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد.

وی اضافه کرد: کدام منطق می‌پذیرد که برای هر مترمکعب آب، چنین رقمی پرداخت شود؟ اگر توان پرداخت دارید، بفرمایید! اما واقعیت این است که چنین مدل توسعه‌ای پایدار نیست و کشور را دچار بحران می‌کند.

رئیس‌جمهور در پایان باید برای آینده کشور یک نقشه جدید و واقع‌بینانه طراحی کنیم تأکید کرد: اگر تناسب میان منابع و مصارف را برهم بزنیم، خودمان با دست خودمان فاجعه ایجاد کرده‌ایم. توسعه بدون سنجش و بدون توجه به ظرفیت‌ها، کشور را در مسیر آسیب‌های جدی قرار می‌دهد.

 


نظرات

آخرین اخبار
حقوق خرداد کارمندان و بازنشستگان دولت پرداخت شد
افشای 214 گلوگاه فساد در کشور؛ پرونده 23 میلیارد یورو تعهد ارزی به دادسرا رسید
روایت پزشکیان از نجات کشور در بحران کالاهای اساسی
آدم‌ربایی با پوشش مأمور در پایتخت ؛ اعضای مسلح باند به دام افتادند
فرانسه چرا از تفاهم ایران و آمریکا این‌گونه وحشت کرده است؟
عاشورا؛ اوج عرفان و حماسه
پیام‌های ویژه اسلام‌آباد به تهران ؛ مذاکرات یکشنبه از سر گرفته می‌شود
5 کشته و مجروح در قطب صنعتی دستگرد
حمایت نبیه بری از توافق آتش‌بس و خروج اسرائیل از لبنان
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
رکوردشکنی نقره در معاملات خردادماه
تحلیل انصارالله از تحولات منطقه؛ بازگشت معادلات به نقطه آغاز
پیش بینی قیمت طلای جهانی امروز 31 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 31 خرداد 1405 + جدول
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ترامپ برای نجات خود با ایران توافق کرد
طوفان سامورایی‌ها،بازگشت رویایی آلمان و رکورد تاریخی هلند
جزئیات تازه از کالابرگ؛ برنامه دولت برای جبران گرانی‌ها
وضعیت ترافیک تهران؛ آغاز شلوغی در بزرگراه‌های اصلی
چرا درمان هر روز گران‌تر می‌شود؟
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 31 خرداد 1405 / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته
شهباز شریف و فرمانده ارتش پاکستان وارد سوئیس شدند
آیا جنگ سرنوشت ساز در پیش است؟
مسئولیت حقوقی رهبری و نهادهای نظام
آزمایش DNA راز رابطه پنهانی را فاش کرد
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار
تیم ملی کاراته بانوان ایران قهرمان آسیا شد
خطر چالش‌های حقوقی تفاهم‌نامه
چرا بند اول تفاهمنامه مهم است؟
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ یکشنبه 31 خرداد؛ نبرد بزرگ ایران و بلژیک
مدار دیپلماسی | لبنان، نخستین آزمون تفاهم ایران و آمریکا
کاراته قهرمانی آسیا؛ صعود مقتدرانه ایران با دو مدال طلا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 خرداد 1405 + جدول
هشدار سرمربی بلژیک؛ طارمی و قدوس می‌توانند خطرساز شوند
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 +جدول
جزئیات تغییرات در نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان اعلام شد
سی‌بی‌اس نیوز: لبنان در دستور کار مذاکرات سوئیس قرار گرفت
شهیدی که یکسال قبل شهادت نامه خود را منتشر کرد
افزایش 142 هزار نفری یارانه بگیران دهک 4 تا 9
ونس وارد سوئیس شد؛ بحران لبنان نخستین دستور کار مذاکرات ایران و آمریکا
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 + وضعیت استانها
قلعه‌نویی: همه فرصت‌ها را از ما گرفتند، اما تسلیم نمی‌شویم
انتقال انرژی خورشیدی از فضا؛ موفقیت جدید محققان چینی
فستینگ چطور به سلامت لثه ها کمک می کند؟
چرا زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند؟
نقش کلیدی ویتامین C در حفظ سلامت مغز
لوپوس چیست و چگونه می‌توان آن را زودتر تشخیص داد؟
مصرف قند با بی‌خوابی چه رابطه ای دارد؟
پشت پرده خطرناک آمپول‌های لاغری
چرا همیشه «آخر ماه» پول کم می‌آوریم؟