×
سیاسی
شناسه خبر : 258092
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 10:52
واکنش ایران به ادعای ریاکارانه کانادا درباره حقوق بشر

واکنش ایران به ادعای ریاکارانه کانادا درباره حقوق بشر

نمایندگی ایران در سازمان ملل به ادعاهای حقوق بشری کانادا در مورد قطعنامه ضدایرانی پاسخ تند داد و این کشور را به خاطر تاریخ نژادپرستی‌اش مورد انتقاد قرار داد، تأکید کرد که قطعنامه‌های کانادا تنها ابزاری سیاسی هستند.

نورنیوز - گروه سیاسی : نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به ادعاهای حقوق بشری نمایندگی کانادا در این نهاد بین المللی درباره قطعنامه ضدایرانی قاطعانه پاسخ داد و این ادعاها را خودنمایی دانست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل عصر چهارشنبه (به وقت محلی) در پاسخ به ادعاهای حقوق بشری کانادا، گفت: «ما را از گزافه ‌گویی‌های ریاکارانه کانادا، کشوری که سابقه‌اش در دفن هزاران کودک بومی در گورهای بی‌نام‌ونشان و غرق بودن در نژادپرستی ساختاری ریشه‌دار خود به‌ خوبی مستند است و اکنون در برابر ایران ژستِ مدافع جهانی حقوق بشر می‌گیرد، معاف کنید.»

نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: «اگر حقوق بشر به ابزاری ژئوپلیتیک در دست همان جمع همیشگیِ خلاف‌کارانِ زنجیره‌ای بدل نشده بود، این کانادا بود که باید روی صندلی اتهام می‌نشست و زیر بار قطعنامه‌ها عرق می‌ریخت نه آنکه با ژست روی صحنه خودنمایی کند!»»

پس از تصویب این قطعنامه ضد ایرانی، نمایندگی کانادا در سازمان ملل در بیانیه ای با استقبال از تصویب آن، در ژستی حقوق بشری، مدعی محترم شمردن حقوق ایرانیان و خواستار پاسخگویی در این زمینه شد.

قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که هر سال علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود، امروز (چهارشنبه به وقت محلی نیویورک) در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد اما تعداد آرای موافق همچون سال‌های اخیر کمتر از آرای مخالف و ممتنع بود.

پیش از این، «غلامحسین درزی» سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در نشست کمیته سوم سازمان ملل قبل از رای گیری پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی کانادا، آن را بی‌اساس و غیرضروری دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران مخالفت قاطع خود را با این پیش‌نویس که به طور کامل دارای انگیزه‌های سیاسی، گزینشی و مخرب است، اعلام می‌دارد.

دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ما هم محتوای این پیش‌نویس و هم نیت پشت آن را رد می‌کنیم. این پیش‌نویس که نه در هیچ روندی مورد مذاکره قرار گرفته، نه با هیچ طرفی توافق شده و هر ساله توسط همان کشور خاص تحمیل می‌شود، فقط در خدمت اهداف سیاسی همان کشور و نه در خدمت آرمان‌های حقوق بشر است.

معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، گفت: تهران بار دیگر بر موضع دیرینه خود تاکید می‌کند که قطعنامه‌های کشورمحور به طور ذاتی ماهیتی تقابلی‌ دارند. چنین رویه‌هایی موجب تضعیف گفت‌ وگوی واقعی می‌شوند، اعتماد را از میان می‌برند و اصول بی‌طرفی و عدم‌گزینشی بودن را که باید راهنمای فعالیت سازمان ملل در حوزه حقوق بشر باشند، نقض می‌کنند.

وی تاکید کرد: (تنها) سازوکارهای مبتنی بر همکاری و نه فشار، قادر به ایجاد نتایج سازنده و پایدار هستند. این پیش‌نویس نه‌ تنها هیچ‌گونه تعامل سازنده‌ای را تقویت نمی‌کند بلکه همان رویکرد تقابلی را تداوم می‌بخشد؛ رویکردی که بارها و به‌طور مستمر ناکارآمد بودن آن ثابت شده است.

 
 
 


اخبار مرتبط
77 سال، رؤیای بی‌تعبیر حقوق بشر
چهارشنبه 1404/09/19 ساعت 09:19
نورنیوز در روز جهانی حقوق بشر از لزوم بازنگری و تکمیل اعلامیه گزارش می‌دهد
77 سال، رؤیای بی‌تعبیر حقوق بشر
روز جهانی حقوق بشر یادآور این واقعیت است که جهان هنوز با رؤیایی ناتمام زندگی می‌کند؛رؤیای برخورداری همه انسان‌ها از کرامت و امنیت.از پاریس 1948 تا غزه امروز،مسیر تحقق این رؤیا نه‌تنها کامل نشده، بلکه در بسیاری مناطق به عقب بازگشته است.جامعه جهانی باید وارد مرحله «اصلاح» شود: بازنگری اعلامیه،ایجاد ابزارها و مقررات جدید و الزام‌آور متناسب با واقعیت‌های امروز.
کانادا محدودیت‌های مذهبی را تشدید می‌کند
شنبه 1404/09/08 ساعت 13:41
کانادا محدودیت‌های مذهبی را تشدید می‌کند
استان کِبِک کانادا براساس یک لایحه جدید، نمایش نمادهای دینی و خواندن نماز را در اماکن عمومی ممنوع اعلام کرد؛ اقدامی که منتقدان آن را ناقض آزادی‌های مذهبی و هدف قرار دادن اقلیت‌های مذهبی می‌دانند.
تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم سازمان ملل
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 22:41
تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم سازمان ملل
قطعنامه ضدایرانی حقوق بشری کانادا که سالانه در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح می‌شود، امروز (چهارشنبه به وقت محلی نیویورک) در کمیته سوم با آرای کمتر موافق نسبت به مخالف و ممتنع به تصویب رسید. این قطعنامه با 79 رأی مثبت، در مقابل 28 رأی منفی و 63 رأی ممتنع، تصویب شد.
نظرات

آخرین اخبار
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند