×
سیاسی
شناسه خبر : 258092
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 10:52
واکنش ایران به ادعای ریاکارانه کانادا درباره حقوق بشر

واکنش ایران به ادعای ریاکارانه کانادا درباره حقوق بشر

نمایندگی ایران در سازمان ملل به ادعاهای حقوق بشری کانادا در مورد قطعنامه ضدایرانی پاسخ تند داد و این کشور را به خاطر تاریخ نژادپرستی‌اش مورد انتقاد قرار داد، تأکید کرد که قطعنامه‌های کانادا تنها ابزاری سیاسی هستند.

نورنیوز - گروه سیاسی : نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به ادعاهای حقوق بشری نمایندگی کانادا در این نهاد بین المللی درباره قطعنامه ضدایرانی قاطعانه پاسخ داد و این ادعاها را خودنمایی دانست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل عصر چهارشنبه (به وقت محلی) در پاسخ به ادعاهای حقوق بشری کانادا، گفت: «ما را از گزافه ‌گویی‌های ریاکارانه کانادا، کشوری که سابقه‌اش در دفن هزاران کودک بومی در گورهای بی‌نام‌ونشان و غرق بودن در نژادپرستی ساختاری ریشه‌دار خود به‌ خوبی مستند است و اکنون در برابر ایران ژستِ مدافع جهانی حقوق بشر می‌گیرد، معاف کنید.»

نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: «اگر حقوق بشر به ابزاری ژئوپلیتیک در دست همان جمع همیشگیِ خلاف‌کارانِ زنجیره‌ای بدل نشده بود، این کانادا بود که باید روی صندلی اتهام می‌نشست و زیر بار قطعنامه‌ها عرق می‌ریخت نه آنکه با ژست روی صحنه خودنمایی کند!»»

پس از تصویب این قطعنامه ضد ایرانی، نمایندگی کانادا در سازمان ملل در بیانیه ای با استقبال از تصویب آن، در ژستی حقوق بشری، مدعی محترم شمردن حقوق ایرانیان و خواستار پاسخگویی در این زمینه شد.

قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که هر سال علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود، امروز (چهارشنبه به وقت محلی نیویورک) در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد اما تعداد آرای موافق همچون سال‌های اخیر کمتر از آرای مخالف و ممتنع بود.

پیش از این، «غلامحسین درزی» سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در نشست کمیته سوم سازمان ملل قبل از رای گیری پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی کانادا، آن را بی‌اساس و غیرضروری دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران مخالفت قاطع خود را با این پیش‌نویس که به طور کامل دارای انگیزه‌های سیاسی، گزینشی و مخرب است، اعلام می‌دارد.

دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ما هم محتوای این پیش‌نویس و هم نیت پشت آن را رد می‌کنیم. این پیش‌نویس که نه در هیچ روندی مورد مذاکره قرار گرفته، نه با هیچ طرفی توافق شده و هر ساله توسط همان کشور خاص تحمیل می‌شود، فقط در خدمت اهداف سیاسی همان کشور و نه در خدمت آرمان‌های حقوق بشر است.

معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، گفت: تهران بار دیگر بر موضع دیرینه خود تاکید می‌کند که قطعنامه‌های کشورمحور به طور ذاتی ماهیتی تقابلی‌ دارند. چنین رویه‌هایی موجب تضعیف گفت‌ وگوی واقعی می‌شوند، اعتماد را از میان می‌برند و اصول بی‌طرفی و عدم‌گزینشی بودن را که باید راهنمای فعالیت سازمان ملل در حوزه حقوق بشر باشند، نقض می‌کنند.

وی تاکید کرد: (تنها) سازوکارهای مبتنی بر همکاری و نه فشار، قادر به ایجاد نتایج سازنده و پایدار هستند. این پیش‌نویس نه‌ تنها هیچ‌گونه تعامل سازنده‌ای را تقویت نمی‌کند بلکه همان رویکرد تقابلی را تداوم می‌بخشد؛ رویکردی که بارها و به‌طور مستمر ناکارآمد بودن آن ثابت شده است.

 
 
 


اخبار مرتبط
77 سال، رؤیای بی‌تعبیر حقوق بشر
چهارشنبه 1404/09/19 ساعت 09:19
نورنیوز در روز جهانی حقوق بشر از لزوم بازنگری و تکمیل اعلامیه گزارش می‌دهد
77 سال، رؤیای بی‌تعبیر حقوق بشر
روز جهانی حقوق بشر یادآور این واقعیت است که جهان هنوز با رؤیایی ناتمام زندگی می‌کند؛رؤیای برخورداری همه انسان‌ها از کرامت و امنیت.از پاریس 1948 تا غزه امروز،مسیر تحقق این رؤیا نه‌تنها کامل نشده، بلکه در بسیاری مناطق به عقب بازگشته است.جامعه جهانی باید وارد مرحله «اصلاح» شود: بازنگری اعلامیه،ایجاد ابزارها و مقررات جدید و الزام‌آور متناسب با واقعیت‌های امروز.
کانادا محدودیت‌های مذهبی را تشدید می‌کند
شنبه 1404/09/08 ساعت 13:41
کانادا محدودیت‌های مذهبی را تشدید می‌کند
استان کِبِک کانادا براساس یک لایحه جدید، نمایش نمادهای دینی و خواندن نماز را در اماکن عمومی ممنوع اعلام کرد؛ اقدامی که منتقدان آن را ناقض آزادی‌های مذهبی و هدف قرار دادن اقلیت‌های مذهبی می‌دانند.
تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم سازمان ملل
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 22:41
تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم سازمان ملل
قطعنامه ضدایرانی حقوق بشری کانادا که سالانه در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح می‌شود، امروز (چهارشنبه به وقت محلی نیویورک) در کمیته سوم با آرای کمتر موافق نسبت به مخالف و ممتنع به تصویب رسید. این قطعنامه با 79 رأی مثبت، در مقابل 28 رأی منفی و 63 رأی ممتنع، تصویب شد.
نظرات

آخرین اخبار
ابن‌الرضا: ثمرات دکترین دفاعی شهید شمخانی امروز در جنگ مقابل آمریکا و اسرائیل دیده می‌شود
پیام بسیج در دویستمین شب ایستادگی: تا تحقق کامل آرمان‌ها در میدان می‌مانیم
ایران عضویت آمریکا در شورای حکام را مغایر اساسنامه آژانس دانست
اعتراض سفارت ایران در آلمان به «رویکرد دوگانه» غرب در قبال حقوق بشر
نظرسنجی جدید درباره ترامپ؛ محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا به پایین‌ترین سطح رسید
تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور؛ اولویت‌بندی برای گروه‌های پرخطر
وزیر دفاع پاکستان: پیام عربستان درباره تحولات یمن را به ایران منتقل کردیم
وزارت خارجه سفیر آلمان را احضار کرد؛ اعتراض ایران به مواضع برلین
آجورلو: آمریکا به شروط تهران عمل کند تا تفاهم عمان- ایران درباره تنگه هرمز اجرایی شود
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ انهدام پهپاد MQ-9 آمریکا در قشم و تحرکات دیپلماتیک
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 27 شهریور؛ قیمت طلا صعودی می شود؟
جدول قطعی برق استان کرمانشاه فردا جمعه 27 شهریور+ زمان‌بندی خاموشی شهرهای استان
روسیه و چین قطعنامه ضدایرانی آمریکا را وتو کردند؛ شکست واشنگتن در شورای امنیت
سازمان ملل: حمله آمریکا به مدرسه میناب و لامرد مصداق جنایت جنگی است
سندرز سناتور آمریکایی، خواستار توقف انتقال بمب‌های سنگین به اسرائیل شد
نخست‌وزیر سوئد پس از شکست انتخاباتی استعفا داد
پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 27 شهریور 1405 ؛ دلار سقوط می‌کند؟
اظهارات جنجالی کاتس درباره اردوغان، حماس و ادامه جنگ در منطقه
مأموران خاطی در تبریز بازداشت شدند؛ قوه قضاییه وارد پرونده شد
دروازه‌بان استقلال: سهراب بختیاری‌زاده من را کشف کرد
کاهش ذخایر آب به تهدیدی برای امنیت آبی جهان تبدیل شده است
تمدید دوباره مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون کاردانی به کارشناسی 1405 + جدول رشته محل ها
مشاور رهبر انقلاب: درباره بازگشایی تنگه هرمز موضع ایران تغییر نکرده است
طلایی‌نیک: 200 شب حضور حماسی مردم، قدرت اجتماعی ایران را افزایش داد
تیم ملی بسکتبال ایران آماده دیدار نیمه‌نهایی با کره جنوبی
سپاه پنجاه و سومین پهپاد MQ-9 آمریکا را رهگیری و منهدم کرد
فیلم‌های تلویزیون آخر هفته 26 و 27 شهریور 1405 + جدول پخش شبکه‌ها
یونیسف: بیش از 57 هزار کودک یمنی در دو هفته آواره شدند
ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان زیر 13 سال در طرح جدید اروپا
جزئیات جدید قتل عام 5 عضو یک خانواده در پونک؛دفن اجساد در چاه 20 متری +اعترافات تکان دهنده
سفارت ایران در لندن: جنایت در میناب با فیلم‌های هالیوودی پنهان نمی‌شود
پادکست | میراث واژه‌ها
جایزه سازمان جهانی بهداشت به پزشک ایرانی حوزه سرطان رسید
شکایت پرسپولیس از یاسر آسانی رد شد؛ پرونده به CAS می‌رود؟
نورنما | عجیب ترین مسابقه اتومبیل‌رانی...
هراز یک‌طرفه می‌شود؛ آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های مازندران
ورود سامانه ناپایدار به گیلان؛ احتمال تگرگ و بارش شدید در ارتفاعات
نورنما | دو قو در فنلاند در حال انجام «رقص عشق»
آغاز بیمه رایگان زنان سرپرست خانوار در روستاها و شهرهای کوچک
سردار ابن‌الرضا: سامانه پاتریوت و تاد و موشک‌های تاماهاوک آمریکا را به چالش کشیدیم
وزارت دفاع روسیه از رهگیری و انهدام 641 پهپاد اوکراینی خبر داد
جدول خاموشی برق یاسوج و سایر شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد امروز پنج شنبه 26 شهریور
جدول قطعی برق لرستان امروز پنجشنبه 26 شهریور؛ برنامه خاموشی خرم‌آباد، ازنا و کوهدشت
هشدار منابع یمنی به عربستان؛ حملات به تأسیسات نفتی ادامه دارد
نرخ دینار عراق امروز پنجشنبه 26 شهریور؛ قیمت 100 دینار اعلام شد
وزارت اطلاعات: اجازه نمی‌دهیم خون شهید گرگیچ دستمایه تفرقه شود
راز قتل دو بسیجی در مشهد بعد از 2 ماه فاش شد؛ اعترافات عاملان جنایت
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 26 شهریور 1405؛ دلار بازهم سقوط کرد
آخرین وضعیت سهام عدالت جاماندگان؛ اعلام شرط مهم برای ثبت‌نام جدید
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز پنجشنبه 26 شهریور 1405؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی