×
بین الملل
شناسه خبر : 258089
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 10:18
آتش‌بس المپیک 2026 با اجماع سازمان ملل تصویب شد

آتش‌بس المپیک 2026 با اجماع سازمان ملل تصویب شد

مجمع عمومی سازمان ملل با اجماع، قطعنامه پیشنهادی ایتالیا درباره آتش‌بس در طول بازی‌های میلان–کورتینا 2026 را تصویب کرد تا سنت آتش‌بس المپیک برای حفاظت از ورزشکاران و ترویج صلح بین‌المللی احیا شود.

نورنیوز - گروه بین الملل : مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه مربوط به «آتش‌بس المپیک» در طول دوره بازی‌های المپیک و پارالمپیک زمستانی میلان - کورتینا در سال ۲۰۲۶ (زمستان ۱۴۰۴) را با اجماع تصویب کرد.

 مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (به وقت محلی نیویورک)، قطعنامه مربوط به «آتش‌بس المپیک» برای بازی‌های المپیک و پارالمپیک زمستانی میلان - کورتینا ۲۰۲۶ را با اجماع به تصویب رساند؛ قطعنامه‌ای که ایتالیا به‌ عنوان کشور میزبان این بازی‌ها و با همکاری کمیته بین‌المللی المپیک و بنیاد میلان - کورتینا ۲۰۲۶ ارائه کرد.

«مائوریتزیو ماساری» نماینده دائم ایتالیا در سازمان ملل متحد در سخنانی، گفت: اینکه قطعنامه با اجماع مجمع عمومی به تصویب رسید، با توجه به وضعیت کنونی بین‌المللی که متاسفانه آکنده از تنش و درگیری است، اهمیت بسیار بالایی دارد.

وی افزود: این اقدام، اعتبار چندجانبه‌گرایی را احیا می‌کند، چرا که توانسته است بر سر یک موضوع اساسی یعنی آتش‌بس، صلح، توقف درگیری‌ها و اصول و ارزش‌هایی که الهام‌بخش ورزشکاران جوان ما در سراسر جهان است، اجماع ایجاد کند.

ماساری تصریح کرد: تصویب ین قطعنامه با اجماع، موفقیتی مهم برای ایتالیا بوده که دستاورد اقدامی هماهنگ، نظام‌مند و گسترده از سوی دولت است.

وی خاطرنشان کرد که در طول مذاکرات مربوط به متن قطعنامه، ایتالیا پذیرای دیدگاه‌های دیگر بوده و همواره از طریق گفت وگوی آزاد با همه طرف‌ها، بدون از دست دادن اولویت‌های ایتالیا و هویت بازی‌های میلان - کورتینا که بر ترویج ورزش به عنوان محرک صلح و توسعه پایدار، اهمیت مشارکت جوامع محلی و پایداری و برابری جنسیتی متمرکز است، به دنبال مصالحه بوده است.

بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۶ از تاریخ ۶ تا ۲۲ فوریه (۱۷ بهمن تا ۳ اسفند) در شهرهای میلان و کورتینا دامپتزو در شمال ایتالیا و بازی‌های پارالمپیک زمستانی نیز از ۶ تا ۱۵ مارس ۲۰۲۶ (۱۵ تا ۲۴ اسفند) در همان مناطق برگزار می‌شوند.

سازمان ملل در حمایت از ارزش‌های صلح و دوستی، قطعنامه‌ یاد شده را تصویب کرد. سنت یونانی آتش بس، در قرن هشتم قبل از میلاد مسیح به عنوان یک اصل مقدس از المپیسم پدید آمد.

در یونان باستان، رسم بر این بود که در طول بازی‌های المپیک همه در سراسر یونان سلاح‌ها را بر زمین می‌گذاشتند تا هم ورزشکاران و هم تماشاگران بتوانند به راحتی برای استفاده از این بازی‌ها در سطح کشور تردد کنند. متخلفان از این قانون از حضور در این بازی‌ها محروم می‌شدند.

کمیته بین المللی المپیک (IOC) در سال ۱۹۹۲ میلادی با دعوت از همه ملت‌ها برای احترام به آتش بس المپیک، این سنت را دوباره احیا کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز در قطعنامه ۱۱/۴۸ مورخ ۲۵ اکتبر ۱۹۹۳ از کشورهای عضو خواست که به آتش بس المپیک احترام بگذارند.

همچنین در سند نهایی اجلاس جهانی ۲۰۰۵، رهبران جهان تاکید کردند که «ورزش می‌تواند صلح و توسعه را تقویت کند» و مجمع عمومی ملل متحد را تشویق به بحث و گفت وگو با هدف ایجاد پیشنهاداتی برای یک برنامه اقدام در مورد ورزش و توسعه کردند.

سازمان ملل متحد معتقد است مسابقات المپیک به عنوان بزرگترین جشنواره بین المللی ورزش، ورزشکاران سراسر جهان را گرد هم آورده و صلح، دوستی، همبستگی و عدالت را در جهان ترویج می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
جزئیات قرار گرفتن وضعیت هوای تهران در شرایط خطرناک
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد