×
بین الملل
شناسه خبر : 258076
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 09:42
انتقاد تند روسیه از رویکرد غرب در قبال برنامه هسته‌ای ایران

انتقاد تند روسیه از رویکرد غرب در قبال برنامه هسته‌ای ایران

نمایندگی روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتقاد از تروئیکای اروپایی و آمریکا، رویکرد آنان را در قبال برنامه هسته‌ای ایران مخرب خواند و بر ضرورت همکاری سازنده میان آژانس و تهران تأکید کرد.

نورنیوز - گروه بین الملل : نمایندگی روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتقاد از رویکرد تروئیکای اروپایی و آمریکا در قبال ایران، گفت: واقعیت‌های گزارش مدیرکل اهمیتی ندارد؛ آنها اهداف مخرب خود را علیه ایران و در چارچوب شورای حکام دنبال می‌کنند.

هیأت نمایندگی فدراسیون روسیه در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که گزارش اخیر مدیرکل آژانس درباره «توافق‌نامه پادمانی ان‌پی‌تی با جمهوری اسلامی ایران» حاوی هیچ‌گونه درخواست برای اقدام فوری یا صدور قطعنامه نیست.
در بیانیه روسیه آمده است: «ما در گزارش مدیرکل هیچ نکته‌ای نیافتیم که بتوان آن را به‌عنوان درخواست برای دستورالعمل‌های جدید یا اقدامات اضطراری، از جمله تصویب قطعنامه، تفسیر کرد. همچنین چنین درخواستی از سوی مدیرکل مطرح نشد.»

این هیأت افزود: «برعکس، گزارش نشان می‌دهد که آژانس و ایران حتی در شرایط بسیار دشوار کنونی توانسته‌اند زمینه‌های مشترکی برای ادامه اجرای پادمان‌ها بیابند. در دوره گزارش، تهران به بازرسان آژانس اجازه دسترسی به سایت‌هایی را داد که تحت تأثیر حملات غیرقانونی و بی‌دلیل آمریکا و اسرائیل در ماه ژوئن قرار نگرفته بودند. گزارش همچنین تأکید دارد که شرایط دشوار پس از این حملات، همکاری سازنده ایران و آژانس را برای اجرای تعهدات پادمانی ضروری کرده و ایران روند همکاری را آغاز کرده است.»

نمایندگی روسیه با اشاره به کشورهای ارائه‌دهنده قطعنامه اخیر ضدایرانی در شورای حکام شامل بریتانیا، آلمان، آمریکا و فرانسه تصریح کرد: «برای این چهار کشور، واقعیت‌های گزارش اهمیتی ندارد؛ آنها اهداف مخرب خود را علیه ایران و در چارچوب شورای حکام دنبال می‌کنند.»
این بیانیه همچنین یکی از «نواقص جدی» گزارش گروسی را فقدان محکومیت صریح حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان آژانس دانست و افزود: «آژانس، چه اعضا و چه دبیرخانه، طی پنج ماه گذشته نتوانسته پاسخی مناسب به این اقدامات غیرقانونی ارائه دهد. به نظر می‌رسد تخریب عمدی تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای در حال تبدیل شدن به رویه‌ای عادی است، در حالی که عاملان حملات و همدستان آنان با سوءاستفاده از مصونیت کامل، به تشدید تنش ادامه می‌دهند.»
نمایندگی روسیه در پایان بار دیگر «محکومیت شدید» خود نسبت به حملات آمریکا و اسرائیل علیه تأسیسات هسته‌ای ایران تحت پادمان آژانس را اعلام کرد و این اقدامات را «غیرمسئولانه و تجاوزکارانه» توصیف کرد که ناقض حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل و اساسنامه آژانس است.

روسیه هشدار داد که پیامدهای جدی این حملات برای نظام پادمان آژانس و پیمان ان‌پی‌تی هنوز مورد ارزیابی قرار نگرفته است.


نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد