×
اقتصادی
شناسه خبر : 258066
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 08:42
ایران، ترکیه و چین ؛ آغاز همکاری ترانزیتی با برقی‌سازی خط سرخس–چشمه‌ثریا

ایران، ترکیه و چین ؛ آغاز همکاری ترانزیتی با برقی‌سازی خط سرخس–چشمه‌ثریا

در راستای اتصال امن‌تر چین به اروپا، پروژه برقی‌سازی خط سرخس–چشمه‌ثریا با مشارکت ایران و ترکیه وارد مرحله جدیدی شده است، که می‌تواند نقش ایران را در شبکه ترانزیت اوراسیا به طرز چشمگیری تقویت کند.

نورنیوز - گروه اقتصادی : در حالی‌ که چین به‌دنبال مسیرهای امن‌تر و کوتاه‌تر برای اتصال ریلی به اروپاست، پروژه برقی‌سازی خط سرخس–چشمه‌ثریا با اعلام آمادگی ایران و ترکیه برای مشارکت، وارد مرحله‌ای تازه از همکاری‌های منطقه‌ای شد؛ مسیری که می‌تواند نقشه ترانزیت اوراسیا را تغییر دهد.

ترکیه رسماً آمادگی خود را برای مشارکت در پروژه قطار برقی سرخس–چشمه‌ثریا اعلام کرد؛ طرحی که در صورت تکمیل، ایران را به حلقه حیاتی اتصال چین به اروپا تبدیل خواهد کرد. این موضع در جریان دیدار مراد ارکول، سرکنسول ترکیه در مشهد با استاندار خراسان رضوی اعلام شد و هم‌زمان با حضور وزیر راه و شهرسازی ایران در نشست بین‌المللی اتصال ریلی چین–اروپا، اهمیت این پروژه دوچندان شده است.مراد ارکول با اشاره به اراده مشترک تهران و آنکارا برای توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و تجاری گفت که پروژه برقی‌سازی مسیر سرخس–چشمه‌ثریا یکی از موضوعات مهم همکاری دوجانبه است و ترکیه هر اقدامی که در توان داشته باشد برای پیشبرد این طرح انجام خواهد داد.از سوی دیگر، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی که در دومین نشست بین‌المللی اتصال ریلی چین–اروپا در شهر شی‌آن حضور داشت، ایران را یکی از محورهای اصلی کریدور شرق–غرب دانست و اعلام کرد که گفت‌وگوهای مقدماتی برای برقی‌سازی مسیر سرخس–چشمه‌ثریا آغاز شده و این خط می‌تواند ورودی اصلی بارهای چینی به اروپا از مسیر ایران باشد.به‌گفته او، حجم عظیم صادرات چین و نیاز این کشور به مسیرهای مطمئن، ایران را به شریک استراتژیک پکن در طرح‌های ترانزیتی تبدیل کرده است. وزیر راه و شهرسازی همچنین تأکید کرد که رفع کمبود لکوموتیو و توسعه ناوگان ریلی یکی از محورهای مذاکرات با شرکت‌های چینی بوده و همکاری‌های جدید در این حوزه در دست بررسی است.در صورت برقی‌سازی این محور و تکمیل زیرساخت، زمان حمل بار بین شرق آسیا و اروپا از مسیر ایران کاهش خواهد یافت و جذابیت کریدور عبوری از ایران برای بازرگانان داخلی و خارجی افزایش می‌یابد.
ارتقای ایمنی، کاهش هزینه حمل، توسعه گردشگری، افزایش سرعت قطارهای باری و تقویت پیوندهای اقتصادی میان ایران، ترکیه، چین و کشورهای آسیای میانه از جمله مزایای این همکاری‌ها است. از دید کارشناسان، ترکیه با اعلام آمادگی برای مشارکت، تلاش دارد سهم خود را در مسیرهای نوظهور ریلی اوراسیا حفظ کند.با این حال چالش‌هایی همچنان وجود دارد. کمبود ناوگان به‌خصوص لکوموتیو، نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی برای برقی‌سازی و لزوم هماهنگی تعرفه‌ای بین کشورهای مسیر از موانع اصلی اجرای طرح است. وزیر راه و شهرسازی فرزانه صادق نیز این مسائل را در نشست شی‌آن مطرح کرده و گفته است که ساختار ریلی کشور باید هم‌زمان با توسعه خطوط، از نظر فناوری و ناوگان نیز به‌روز شود.بر اساس ارزیابی‌ها، در صورت تحقق این پروژه، مسیر سرخس–چشمه‌ثریا می‌تواند به یکی از کانون‌های اصلی عبور قطارهای باری چین–اروپا تبدیل شود و نقش ایران در شبکه ترانزیت قاره‌ای را به‌طور بی‌سابقه‌ای تقویت کند.

 


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افتتاح بزرگ‌ترین مجتمع توریسم درمانی کشور به دست رئیس‌جمهور
بیانیه ضد ایرانی غربی‌ها در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
مخالفت مجارستان با صرف منابع مالی اروپا در جنگ اوکراین
راهیابی تیم فوتبال هفت نفره به فینال قهرمانی آسیا
بازداشت یک شهرک نشین اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران
درخواست اعزام 3 بالگرد برای مهار آتش جنگل‌های الیت/اعزام هواپیمای ایلوشن با حجم 40 تن آب
واکنش قطر به ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه
نجفی: ایران به قطعنامه شورای حکام عکس‌العمل نشان خواهد داد
آمریکا هنوز می‌تواند از رویارویی با ونزوئلا عقب‌نشینی کند
ایران ورود غیرقانونی مقامات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه را محکوم کرد
عراقچی: تفاهم قاهره رسما خاتمه یافته تلقی می‌شود
پلی‌آف جام جهانی: بهترین قرعه برای ایتالیا/عراق هم حریف احتمالی را شناخت
بن‌ سلمان از ترامپ تضمین تشکیل کشور فلسطین را خواسته است
ایران خواستار پایان دائمی تجاوز و حمایت بین‌المللی از بازسازی غزه شد
موافقت آمریکا با فروش 93 میلیون دلار تسلیحات به هند
ساپینتو: وقتی به صدر جدول می‌رویم اتفاقات عجیبی رخ می‌دهد
قاتل فراری پس از 38 سال به دام افتاد
هشدار پلیس فتا درباره «جمعه سیاه»
زلزله شویشه کردستان را لرزاند
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین در شورای حکام آژانس
وضعیت فعلی اجرای پادمان نتیجه حملات آمریکا و اسرائیل است
قصاص در انتظار عامل شلیک مرگبار به راننده تیبا
آرزوهای دختران طلایی و نقره ای ایران در ریاض
بازداشت بیش از 1630 کودک فلسطینی توسط اسرائیل
دستور ویژه وزیر ورزش برای پیگیری سانحه دختر موتورسوار کراس
انفجار مرگبار در پاکستان / 8 کشته و زخمی
بازسازی هولناک سرقت خشن از دو نوجوان مشهدی+ فیلم بازسازی سرقت
هشدار «قرمز» هوا برای 7 شهر خوزستان
سیل ویرانگر ویتنام با 60 کشته و مجروح
جزئیات تازه از عملیات مهار حریق در منطقه صعب‌العبور چالوس
قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام تصویب شد
تاریخ‌سازی هندبال بانوان ایران با کسب مدال برنز در ریاض
واکنش ترامپ به کاهش محبوبیت در بین مردم آمریکا
قیمت سکه و طلا امروز 29 آبان 1404 + جدول قیمت ها
وزیر اقتصاد: تحول اقتصادی کشور از مناطق آزاد آغاز می‌شود
قیمت گوشت قرمز امروز 29 آبان 1404 + جدول
دستور قضایی برای ترخیص سریع ناوگان حمل و نقل عمومی از گمرکات هرمزگان
هیچ محدودیتی برای استفاده از نیروهای شایسته اقوام و مذاهب وجود ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 29 آبان 1404
افزایش 60 درصدی پرونده تصادفات بدون بیمه
قدرت‌نمایی عموزاد در ریاض؛ شکست سه حریف و صعود به فینال
تداوم یورش نظامیان صهیونیستی به کرانه باختری
قادریم بدون نفت زندگی کنیم/ 3هزار مگاوات پنل خورشیدی به چرخه تولید وارد کردیم
آغاز طرح آزمایشی سوخت‌گیری هوشمند با کیوآرکد!
دو کشته در واژگونی مرگبار پژو در جاده کاشان- موته
هرج ومرج عجیب در پاریس / قطعی برق و توقف متروها
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 29 آبان 1404+ جدول
طرح 28 ماده‌ای آمریکا برای حل مناقشه اوکراین
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
جریمه 24 هزار میلیارد ریالی برای یک شرکت تعاونی مرزی متخلف
X
آگهی تبلیغاتی