×
سیاسی
شناسه خبر : 258034
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 00:00
پشتیبانی ایران از بازسازی زیرساخت‌ها و احیای اقتصاد سوریه

پشتیبانی ایران از بازسازی زیرساخت‌ها و احیای اقتصاد سوریه

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت تأکید کرد که ایران به حمایت از مردم سوریه در تلاش‌هایشان برای برقراری صلح و بازسازی ادامه می‌دهد و خواستار لغو کامل تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه شد.

نورنیوز - گروه سیاسی : امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه ایران به حمایت از مردم سوریه در تلاش‌هایشان برای برقراری صلح، امنیت، بازسازی و آشتی ملی ادامه خواهد داد، گفت: ایران از بازسازی زیرساخت‌های سوریه و احیای اقتصاد آن کشور پشتیبانی می‌کند و آمادگی دارد در تحقق این هدف و تکمیل پروژه‌های اقتصادی در حال اجرای خود در سوریه، در صورت فراهم بودن شرایط لازم، مساعدت کند.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل روز چهارشنبه (به وقت محلی) در نشست شورای امنیت درباره سوریه افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر حمایت مستمر خود از تعامل سازنده سازمان ملل متحد با مقامات سوریه، با هدف بهبود وضعیت انسانی و تقویت ثبات و روند بهبود در سراسر جمهوری عربی سوریه، تأکید می‌کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: ایران بار دیگر بر پایبندی راسخ خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه بر اساس اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، تاکید می‌کند. قاطعانه بر این باوریم که حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه باید به‌ طور کامل محترم شمرده شود و هرگونه تلاش برای تحمیل دستورکارهای خارجی از جمله طرح‌هایی برای تجزیه، تغییر اجباری بافت جمعیتی، یا ایجاد مناطق خودگردان نامشروع، به‌ طور مطلق مردود و باید قاطعانه رد شود.

ایروانی در خصوص وضعیت امنیتی سوریه نیز افزود: محیط همچنان شکننده است. در حالی که ناامنی در بخش‌هایی از کشور تداوم دارد، عمیقا نگران آن هستیم که گروه‌های تروریستی از قبیل داعش و پیکارجویان تروریست خارجی وابسته، همچنان از بی‌ثباتی موجود سوءاستفاده می‌کنند.

سفیر ایران در سازمان ملل، گفت: فعالیت‌های آنان تهدیدی مستقیم و جدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی به‌شمار می‌رود. تمامی اشکال اشغالگری خارجی که از عوامل اصلی ناامنی و بی‌ثباتی هستند باید پایان یافته و مقامات سوریه می‌بایست به ایفای تعهدات خود در زمینه مبارزه با تروریسم ادامه دهند.

نماینده ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همچنین، اقدامات رو به تشدید، بی‌ثبات‌ساز و آشکارا متجاوزانه رژیم صهیونیستی در سوریه به‌شدت نگران‌کننده است. رژیم اشغالگر صهیونیستی به انجام حملات هوایی مکرر، گسترده و هماهنگ در سراسر قلمرو سوریه ادامه می‌دهد و در نتیجه، غیرنظامیان را به قتل رسانده، زیرساخت‌های حیاتی را نابود کرده و تنش‌های منطقه‌ای را خطرناک‌تر می‌سازد.

وی تصریح کرد: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای تحکیم اشغال، گسترش کنترل و تحمیل قوانین و اداره خود بر جنوب سوریه و بلندی‌های اشغالی جولان، غیرقانونی، باطل و بلااثر بوده و هیچ‌گونه اعتبار حقوقی بین‌المللی ندارد. این اقدامات نقضی آشکار از حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، موافقت‌نامه جداسازی نیروها (۱۹۷۴)، و تمامی قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت است و شورای امنیت نباید در برابر چنین تجاوزات نظام‌مند و غیرقانونی سکوت کند.

ایروانی در خصوص وضعیت انسانی سوریه نیز گفت: از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه، نهادهای ملل متحد و شرکای بشردوستانه برای تلاش‌های خستگی‌ناپذیرشان در شرایطی روزبه‌روز خطرناک‌تر قدردانی می‌کنیم. با این حال، وضعیت در سوریه همچنان رو به وخامت است. تشدید مشکلات اقتصادی و کمبود شدید منابع مالی، میلیون‌ها نفر از جمله ۱.۹ میلیون آواره داخلی و ۱.۲ میلیون پناهجوی بازگشته را در معرض خطر شدید فقر و درماندگی قرار داده است.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: دسترسی کامل، ایمن، سریع و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه، مطابق با اصول انسان‌دوستانه، یک ضرورت اساسی است. سوریه همچنین با چالش‌های ساختاری عمیقی مواجه است؛ تورم افسارگسیخته، زیرساخت‌های ویران، زنجیره‌های تأمین مختل‌شده، کمبود انرژی، و تشدید خشکسالی‌ها.

وی گفت: این دشواری‌ها نتیجه مستقیم سال‌ها تحمیل تحریم‌های یکجانبه‌ای است که غیرقانونی، نامشروع و مغایر با منشور ملل متحد هستند. تعلیق این اقدامات غیرقانونی کافی نیست؛ این تحریم‌ها باید به‌طور کامل و بدون هیچ قید و شرطی لغو شوند تا امکان بهبود اقتصادی سوریه، احیای وضعیت معیشتی و حمایت از بازگشت امن، داوطلبانه و با کرامت پناهندگان و آوارگان داخلی فراهم شود.

نماینده ایران در سازمان ملل تاکید کرد: این اقدامات غیرقانونی هرگز نباید به‌ عنوان ابزار فشار سیاسی یا مداخله در امور داخلی سوریه مورد سوءاستفاده قرار گیرند.

ایروانی در خصوص روند سیاسی سوریه نیز اضافه کرد: بار دیگر تاکید می‌کنیم که تنها مسیر پایدار برای سوریه، یک روند سیاسی فراگیر است که به‌راستی تحت رهبری و مالکیت سوری‌ها باشد، با تسهیل سازمان ملل متحد پیش برود و به‌طور کامل بر اصول اساسی مندرج در قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت استوار باشد. این روند باید حقوق و آرمان‌های مشروع تمامی سوری‌ها از جمله اقلیت‌ها را حفظ کند و در عین حال حاکمیت، استقلال، وحدت و نهادهای ملی سوریه را پاس دارد.

وی تاکید کرد: حقوق تمامی جوامع باید بر اساس حقوق بین‌الملل به‌طور کامل رعایت شود و هرگونه فشار یا آزار سیاسی که با هدف جابه‌جایی اقلیت‌ها در سوریه، به‌ویژه علویان و شیعیان صورت می‌گیرد باید فورا متوقف شود. از برگزاری انتخابات اخیر پارلمانی آگاهی داریم؛ با این حال، چنین اقدامی تنها باید بخشی از یک روند سیاسی گسترده‌تر و واقعاً فراگیر باشد که نمایندگی، مشروعیت و مشارکت کامل تمامی سوری‌ها را تضمین کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
نیمه دوم /انگلیس (4) - فرانسه (3)
چت‌جی‌پی‌تی به والدین هشدار می‌دهد
هشدار مجدد آمریکا به شهروندان خود در منطقه غرب آسیا
افشاگری نیویورک‌تایمز از حملات ایران به پایگاه آمریکا در اردن
حمله آمریکا به حوالی سیریک/تکذیب تخلیه خارگ/ممنوعیت تردد غیرضروری در هرمزگان
هرتسوگ: عربستان حق توافق با ایران ندارد!
کبد چرب؛ بیماری خاموشی که به اپیدمی جهانی تبدیل شده است
ادعای سنتکام درباره ادامه محاصره دریایی ایران
نجباء: آمریکا هزینه دور زدن تنگه هرمز را از عراق می‌گیرد
بانک‌های خوزستان روز دوشنبه تعطیل هستند
شریعتی:حمله به اهداف‌ نفتی منطقه عامل بازدارنده آمریکاست
دزدی 15 میلیارد دلاری ترامپ از ونزوئلا
انصارالله: کشورهای میزبان پایگاه‌های آمریکا شریک تجاوز به ایران هستند
رهبر انقلاب: مردم مومن عراق در استقبال از قائد عظیم‌الشان شهید حماسه‌ای عظیم آفریدند
غریب‌آبادی: پیگیر خسارت‌ جنگ‌ها هستیم + فیلم
خبر قطع اینترنت تکذیب شد
موشکهای ایران‌ به ترامپ فهماند که جنگ، بازی کامپیوتری نیست!
پرسپولیس به دنبال بازیکن پیشین بارسلونا
چرا تنگه هرمز به محور اصلی تقابل ایران و آمریکا تبدیل شد؟
خروج هرمزگان از برنامه خاموشی برق کشور
پزشکیان: اتحاد و پرهیز از تفرقه رمز عبور از بزنگاه تاریخی است
زمان سفر نخست‌وزیر عراق به تهران مشخص شد
سقوط محبوبیت ترامپ؛ نارضایتی اقتصادی آمریکایی‌ها به اوج رسید
پاسخ نیروهای مسلح ایران به تجاوز جدید آمریکا؛ اعتراف سنتکام به هلاکت نظامیان آمریکایی
والیبال نوجوانان ایران قهرمان آسیا شد+ تبریک عارف
آماده‌باش کامل عراق برای اربعین؛ امنیت زائران در اولویت است
پروازهای ایران به دبی از سر گرفته شد
3 طلا و یک نقره ثمره تلاش زیست‌شناسان جوان ایران در جهان
عارف: آمریکا پیش از خشک شدن مرکب تفاهم‌نامه، تعهداتش را نقض کرد
دستور فتاح برای کمک به مناطق آسیب‌دیده و تامین آب شرب 20 روستای جاسک
افتخارآفرینی شیمی‌دان‌های جوان ایران در جهان؛ 4 مدال برای تیم ملی
ادارات هرمزگان فردا یکشنبه با 50 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند
والیبالیست های نوجوان ایرانی در تیم رویایی آسیا
اعتراف سنتکام به کشته‌شدن 2 نظامی آمریکایی در اردن
مهاجم گل‌گهر با سپاهان به توافق رسید
نادر غبیشاوی به استقلال پیوست
جنگ با ایران میراث ترامپ را نابود می‌کند
حادثه برای کشتی تجاری در نزدیکی سواحل عمان
اسرائیل هیوم: ترامپ تمایلی به دیدار با نتانیاهو ندارد
خیبر مدافع ذوب‌آهن را جذب کرد
مردم از تردد غیر ضرور در جاده‌های هرمزگان خودداری کنند
کمیته بین‌المللی المپیک قصدی برای محرومیت اینفانتینو ندارد!
تردد از تونل شهید میرزایی بندرعباس ممنوع شد
ایران در سید سوم فوتبال آسیایی ناگویا قرار گرفت
رهبر انقلاب: نقض تفاهم‌نامه بار دیگر نامعتبربودن امضای رئیس‌جمهور آمریکا را ثابت کرد
پشت پرده اعترافات ونس؛ سیاست یا عملیات روانی؟
بقائی:آمریکا با حمله به غیرنظامیان جنایت جنگی مرتکب شد
پخش رقابت فرانسه و انگلیس برای برنز جام جهانی از شبکه سه
هشدار یک مقام نظامی درباره پیامدهای حمله آمریکا به زیرساخت‌های ایران
لاوروف و امارات خواستار توقف درگیری‌ها در تنگه هرمز شدند