×
بین الملل
شناسه خبر : 258030
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 21:34
پیام به بن سلمان؛ مشکل کجاست؟!

صابر گل عنبری:

پیام به بن سلمان؛ مشکل کجاست؟!

پریروز دوشنبه در روز عزیمت بن سلمان به آمریکا و یک روز قبل از دیدارش با دونالد ترامپ در کاخ سفید پیامی از جانب مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران برای ولی‌عهد عربستان ارسال شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: این تقارن زمانی تفسیرها و گمانه‌زنی‌های زیادی را درباره محتوای این پیام به دنبال داشته و با توجه به اظهارات ترامپ و بن‌سلمان درباره ایران در دیدار دیروز، این خوانش نزد ناظران به ویژه تحلیل‌گران ایرانی شکل گرفته است که این نامه با سفر بن‌سلمان به آمریکا و دیدارش با رئیس جمهور آن مرتبط است و برخی ولی‌عهد عربستان را حامل پیام ایران به ترامپ دانسته‌اند.

در دو روز اخیر، سخنگوی دولت، سخنگوی وزارت خارجه و رئیس سازمان حج و زیارت سه بار درباره محتوای این نامه توضیح داده و اعلام کرده‌اند که پیام فقط درباره موضوع حج بوده و ارتباطی با مسائل دیگر ندارد. با این حال این تکذیب‌ها تأثیر چندانی نداشته و هنوز ارتباط این پیام با سفر بن‌سلمان و دیدار او با ترامپ محل گمانه‌زنی است.

واقعیت این است که نگارنده اطلاع دقیقی درباره محتوای نامه و وجود یا عدم وجود چنین پیوندی ندارد؛ اما به دلایلی بعید می‌داند چنین ارتباطی وجود داشته باشد و جز این همزمانی نشانه جدی و مهمی دال بر آن وجود ندارد.

با این حال، مشکل از تحلیلگران و ناظران در ارائه چنین گمانه‌زنی‌ها و تفسیرهایی نیست. به هر حال، وقتی در روز سفر ولی‌عهد عربستان به واشنگتن و قبل از دیدارش با ترامپ، پیامی از جانب پزشکیان به او ارسال می‌شود، روشن است که این اقدام در سایه این تقارن زمانی مورد توجه قرار ‌گیرد و چنین گمانه‌ها و پیوندی نیز خود به خود به ذهن همه خطور ‌کند.

پس مشکل کار از ناظران و تحلیل‌گران نیست. بلکه از یک نوع کج‌سلیقی و عدم شناخت کافی در برخی نهادها ناشی می‌شود. از این جهت که به فرض صحت کامل روایت رسمی مبنی بر این که پیام پیشگفته صرفا درباره حج بوده و ارتباطی هم با سفر بن‌سلمان به آمریکا ندارد، لازم بود که مشاوران و نزدیکان رئیس جمهور با توجه به تقارن ارسال نامه با این سفر قدری تامل کنند و ارسال پیام به بعد از آن موکول می‌شد.

به هر حال، 5 ماه از مراسم حج می‌گذرد و این مدت «پیام تشکر» ارسال نشده است و حالا اگر چند روز دیگر هم صبر می‌شد و تا بعد از بازگشت بن‌سلمان ارسال نمی‌شد، اتفاق خاصی نمی‌افتاد و از یک طرف، این گمانه‌زنی‌ها و تفسیرها مطرح نمی‌شد و از دیگر سو نیز مقامات مجبور به صدور تکذیبیه پشت سر تکذیبیه نمی‌شدند.

بنظر می‌رسد این نوعی کج‌سلیقگی‌ها هم محصول معضل عدم شناخت و پیگیری دقیق و نبود مشاوران تیزبین و آگاه به مسائل منطقه و جهان است.

البته اینجا ذکر این نکته هم بد نیست که یکی از مشکلات رایج در امر تحلیل‌، چه میان برخی کارشناسان و چه در نهادهای مختلف، نگاه کردن به پدیده‌ها و رویدادهای خارجی از دیدگاه صرفاً بومی و ایرانی و بعضا جناحی است. این رویکرد باعث می‌شود برداشت و درک ما از مسائل خارجی گاه تحت تأثیر تمایلات و سلیقه‌های ذهنی قرار گیرد و شناختی واقعی از آن‌ها حاصل نشود. در حقیقت، چنین زاویه دیدی باید در تصمیم‌گیری‌ها مورد توجه باشد، نه در فرایند شناخت و فهم مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی.


کانال تلگرامی گل عنبری
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صدور معاینه فنی موتورسیکلت‌ها در تهران برخط شد
وزیر علوم: آزمون جامع دکتری به طور کامل حذف نمی‌شود
آزادی 25 زندانی زن به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س)
اعلام آمادگی لبنان برای ایجاد دوره‌ای تازه از روابط سازنده با ایران
پزشکیان: نباید بی‌جهت برای مردم محدودیت ایجاد کرد
قالیباف: لایحه حمایت از زنان نباید معطل بماند
تعویق دیدار استقلال – فولاد هرمزگان در جام حذفی
مدارس آذربایجان شرقی از 22 تا 24 آذر غیرحضوری شد
شهادت سه نفر از رزمندگان قرارگاه قدس در زاهدان
جاده کندوان باوجود بارش‌ها باز است
گل رز را به قیمت پارسال بخرید
خانم دارستانی! اسناد پزشکی «سکته» خود را منتشر کنید
قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه 19 آذر 1404 +جدول
رفیع زاده: محدودیت آزمون جذب 500 مدیر جوان برداشته شد
واکنش کرملین به سخنان زلنسکی درباره آتش‌بس و انتخابات اوکراین
وزیر ارتباطات: فیلترشکن‌ها به شدت شبکه را دچار مشکل کرده اند
سفر پزشکیان به آسیای میانه؛ رئیس‌جمهور راهی قزاقستان شد
تداوم تجاوز صهیونیست‌ها به کرانه‌باختری
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه19 آذر 1404+ جدول
مابه‌التفاوت افزایش قیمت برنج با کالابرگ پرداخت می‌شود
قتل خواننده نامزد گرمی به دست پسرش در سانتامونیکا
اصلاح قانون انتخابات مجلس کافی و مطلوب نبود
هشدار پزشکان درباره مصرف زیاد نوشابه‌های انرژی‌زا
پزشکیان: اقدام آمریکا درمورد ونزوئلا، بدعتی خطرناک در تهدید صلح و امنیت جهان است
حضرتی: محدودیت واتساپ و بخش‌هایی از یوتیوب در دانشگاه ها رفع می‌شود
درخشش دختران ایران با دو طلای پاراوزنه‌برداری در دبی
جزئیات سفر پزشکیان به قزاقستان و ترکمنستان
طرح زوج‌ و فرد خودرو نسخه نجات نیست
محور چالوس و تهران–شمال مسدود است
زنان، سازندگان آینده کشور و پایه‌های توسعه جامعه هستند
صدور مجدد دستور جلب 7 محکوم فراری پرونده چای دبش
شاخص بورس با جهش 54 هزار واحدی به کانال 3 میلیون و 561 هزار واحدی رسید
ظفرقندی: در پیک آنفلوآنزا هستیم
ترامپ: با رهبران تایلند و کامبوج تماس می‌گیرم
توضیح استاندار تهران درباره نحوه تصمیم‌گیری برای تعطیلی
ماهیت سامانه بارشی پیش‌رو کاملاً طبیعی است
اجرای چهل‌وپنجمین حکم اعدام در آمریکا
اُفت کم‌سابقه خرید طلای زینتی در آستانه روز زن
صادرات سالانه 100هزار تن پسته از کشور
2 کشته و زخمی بر اثر تیراندازی در دانشگاه کنتاکی آمریکا
پول طرح ترافیک به حساب شهروندان باز می‌گردد
ابلاغ مصوبۀ افزایش سن دانشجویان فرهنگیان
منهدم شدن 2 مقر نیروهای مسلح اوکراین در دونتسک
انهدام باند بزرگ مواد مخدر صنعتی در زنجان
مسئولیت اجرای سازوکار «سفیدکردن خطوط» بر عهده وزارت ارتباطات است
25 آذر، پیش‌فروش سکه‌های 1386 برگزار میشود
مخالفت دموکرات‌ها با ضرب سکه دلار با پرتره ترامپ
اقتصادنگار | رشد اقتصادی یک درصدی کجا؛ رشد 8 درصدی برنامه کجا؟
واریز هدیه 4 میلیونی به مناسبت شب یلدا؛ ترفند جدید کلاهبرداران سایبری
فاطمه و زهرا بیشترین فراوانی نام‌های دختران ایرانی
X
آگهی تبلیغاتی