×
اجتماعی
شناسه خبر : 258025
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 21:08
آیا سویه جدیدی از کرونا به ایران رسیده است؟

آیا سویه جدیدی از کرونا به ایران رسیده است؟

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد که گونه جدیدی از کرونا در کشور وجود ندارد و مشکل اصلی در حال حاضر، شیوع آنفولانزا است. او همچنین به خطرات ناشی از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها و لزوم واکسیناسیون در افراد پرخطر اشاره کرد.

نورنیوز - گروه اجتماعی : استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه گلودرد می‌تواند یکی از علائم عفونت‌های ویروسی از جمله کرونا باشد، گفت: گونه جدیدی از کرونا در کشور شایع نشده است و مشکل اصلی در حال حاضر، شیوع آنفولانزا است.

پیام طبرسی، استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار جدی در مورد افزایش مرگ و میر ناشی از عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک بیان کرد: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، سالانه ۷۰۰ هزار نفر به دلیل این عفونت‌ها جان خود را از دست می‌دهند و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰ میلیون نفر در سال برسد. این آمار تکان‌دهنده، ضرورت اقدام فوری برای کاهش مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها را گوشزد می‌کند.

وی با اشاره اینکه ایران در سال‌های اخیر، بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای جهان از نظر مصرف آنتی‌بیوتیک بوده است، گفت: سرانه مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران سه برابر میانگین جهانی است که نشان‌دهنده وضعیت نامناسب و بحرانی در این زمینه است.وی افزود: برای مقابله با این مشکل، کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک به عنوان یک راهکار اساسی مطرح می‌شود و تاکید می‌کند که این امر بدون آموزش و مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست.

طبرسی با اشاره به نقش آنتی‌بیوتیک در عفونت‌های ویروسی:، تصریح کرد: یکی از زمینه‌هایی که می‌توان مصرف آنتی‌بیوتیک را کاهش داد، عفونت‌های ویروسی است. استاد بیماری‌های عفونی متذکر شد: در حال حاضر، شیوع عفونت‌های ویروسی به ویژه آنفولانزا در کشور افزایش یافته و در برخی استان‌ها، بیمارستان‌ها به ویژه بخش اطفال، مملو از بیماران شده‌اند. وی تاکید کرد: آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان عفونت‌های ویروسی مانند آنفولانزا و کرونا هیچ نقشی ندارند و درمان این بیماری‌ها بیشتر شامل استراحت، مصرف مایعات و استفاده از مسکن‌های ساده مانند استامینوفن است. طبرسی افزود: مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک در این موارد نه تنها کمکی به بهبودی نمی‌کند، بلکه باعث ایجاد مقاومت میکروبی نیز می‌شود.
استاد بیماری‌های عفونی یادآور شد: افراد پرخطر (افراد مسن، کودکان کم سن، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و نقص ایمنی) در صورت عدم واکسیناسیون، می‌توانند برای تهیه و تزریق واکسن آنفولانزا اقدام کنند. وی ابراز کرد: افراد بیمار باید در فضاهای بسته از ماسک استفاده کنند و در صورت اجبار به خروج از منزل، از حضور در اماکن شلوغ مانند مترو و اتوبوس خودداری کنند یا حتماً از ماسک استفاده نمایند تا از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری شود. افراد پرخطر نیز باید در فضاهای بسته از ماسک استفاده کنند.طبرسی با بیان اینکه گلودرد می‌تواند یکی از علائم عفونت‌های ویروسی از جمله کرونا باشد و گونه جدیدی از کرونا در کشور شایع نشده است، افزود: با این حال، مشکل اصلی در حال حاضر، شیوع آنفولانزا است.
استاد بیماری‌های عفونی گفت: وضعیت شیوع آنفولانزا در استان‌های مختلف بررسی می‌شود و گفته می‌شود که برخی استان‌ها در آستانه رسیدن به پیک بیماری هستند و برخی دیگر پیک را پشت سر گذاشته‌اند.


نظرات

آخرین اخبار
برنامه مسابقات امروز 20 اردیبهشت 1405 + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 20 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
حمله انتحاری به پاسگاه پلیس در شمال غرب پاکستان جان دو نفر را گرفت
برخورد هواپیما با عابر پیاده در باند فرودگاه دنور آمریکا
تحلیلگر سابق پنتاگون: زمان پذیرش واقعیت توسط اوکراین فرا رسیده است
حضور نظامی مصر در خلیج فارس با یک شرط جایز است
افشاء پایگاه مخفی اسرائیل در عراق ؛ حمله هوایی برای پنهان‌سازی ردپای تل‌آویو
زنگ خطر برای تیم ملی پیش از جام جهانی
خسارت 1.5 همتی شرکت‌های داروسازی و تجهیزاتی هلال
تهدید ترامپ به خروج نیروهای آمریکایی از ایتالیا
همکاری رژیم صهیونیستی و امارات برای جبران خسارات درگیری‌ها در سودان
50 سگ آنست به هلال احمر اضافه می‌شود
خشم تل‌آویو از ریاض و ترس از یک «توافق بد» بین تهران و واشنگتن
مرحله جدید طرح کالابرگ چگونه اجرایی می‌شود؟
شیوع 9 درصدی علائم آسم در بزرگسالان
پیام تبریک بن سلمان به الزیدی و آرزوی موفقیت برای او
گاردین: ترامپ و نتانیاهو، از همکاری جنگی تا تبادل اتهامات
اتباع کدام کشورها مسافر کشتی کروزِ آلوده به «هانتاویروس» بودند؟
زمین به جای دریا؛ استراتژی ایران برای شکستن محاصره بنادرش توسط آمریکا
کاهش گرده‌افشان‌ها؛ تهدیدی خاموش برای تغذیه و معیشت
هشدار عطوان درباره خطرات دور بعدی مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی
نقض حریم هوایی عراق توسط هواپیماهای آمریکایی
لایحه رژیم صهیونیستی برای لغو توافق اسلو و ممانعت از تشکیل کشور فلسطین
اعتراض به جنگ با دستان خونی در استکهلم
هشدار جبهه دموکراتیک به فاجعه انسانی در غزه
آتش‌سوزی گسترده در نزدیکی فرودگاه شارل دوگل پاریس
شهادت 26 شهروند لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
بلومبرگ: جنگ علیه ایران رشد اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند
آکسیوس: روبیو و ویتکاف با وزیر خارجه قطر درباره راه‌های توافق با ایران رایزنی کردند
نماینده دموکرات کنگره: ترامپ برای امنیت ملی ایالات متحده خطرناک است
هند موشکی جدید با قابلیت حملات چندگانه را آزمایش کرد
گفت وگوی وزرای خارجه قطر و عربستان درباره تحولات منطقه
سقاب اصفهانی: می‌توان با صرفه‌جویی، تابستان و زمستان را بدون بحران پشت سر گذاشت
بی‌نتیجه ماندن مذاکرات ملادینوف و نتانیاهو در مورد غزه
تاکید بن سلمان بر تقویت روابط برادرانه میان دو کشور عربستان و عراق
سناتور آمریکایی: ادعای 25 میلیارد دلاری درباره جنگ با ایران دروغ است
ژن‌هایی که می‌توانند به بازسازی اندام انسان کمک کنند
افشای یک پایگاه سری اسرائیل در خاک عراق علیه ایران
هشدار سپاه پاسداران نسبت به تعرض علیه شناورهای ایران
پیش‌نویس عجیب درباره تعرفه آب!
اعلام عبور کشتی قطری به مقصد پاکستان از تنگه هرمز
سازمان حمایت: امسال خودروسازان مجوز افزایش قیمت ندارند
سردار موسوی: منتظر فرمان شلیک هستیم
خنثی‌سازی 185 موشک دشمن از سوی فراجا
گروه ایران مشخص شد/قلعه‌نویی: تیم‌ آسان در آسیا نداریم+فیلم
پوتین:پیشنهاد ما برای انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران همچنان روی میز است
جزئیاتی از «کارت امید مادر» با اعتبار ماهانه 2میلیون تومان
پیروزی قاطع سیتی با درخشش دوکو و هالند
مفتی اعظم عمان: جهان اسلام در برابر تجاوزها متحد شود
آژیر خطر در شلومی و حنیتا پس از هشدار حمله پهپادی