×
سیاسی
شناسه خبر : 257952
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 14:08
آغاز نشست شورای حکام آژانس/ از حذف دستورکار برجامی تا اصرار غرب بر رویکردهای تقابلی

آغاز نشست شورای حکام آژانس/ از حذف دستورکار برجامی تا اصرار غرب بر رویکردهای تقابلی

نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز در شرایطی آغاز شد که با پایان دوره قطعنامه 2231، موضوع ایران از دستورکار برجامی خارج شده و تنها در چارچوب پادمان بررسی می‌شود. با وجود این، آمریکا و سه کشور اروپایی با پیگیری رویکردهای تقابلی در تلاش‌اند پیش‌نویس قطعنامه‌ای علیه ایران ارائه کنند؛ اقدامی که تهران آن را سیاسی و مخرب می‌داند.

نورنیوز- گروه سیاسی:  نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز در وین با حضور نمایندگان ۳۵ کشور آغاز شد؛ نشستی که تا روز جمعه ادامه خواهد داشت و در آن موضوعاتی همچون ایمنی هسته‌ای، اجرای توافق‌نامه‌های پادمان و فعالیت‌های پژوهشی آژانس مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در دستورکار جدید منتشرشده برای این نشست، نام ایران دیگر در بخش تعهدات برجامی ذکر نشده و تنها در چارچوب توافق‌نامه پادمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این تغییر مهم به دنبال پایان یافتن اعتبار ۱۰ ساله قطعنامه ۲۲۳۱ در ۲۶ مهر ۱۴۰۴ رخ داد؛ قطعنامه‌ای که بر اساس آن، مدیرکل موظف بود درباره اجرای تعهدات برجامی ایران گزارش‌های دوره‌ای ارائه کند. اکنون با خاتمه این دوره، موضوع ایران در حوزه برجام عملاً از فضای بررسی‌های شورای حکام کنار گذاشته شده است.

با این حال، تلاش‌های سیاسی برخی کشورها ادامه دارد. آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان قصد دارند پیش‌نویس قطعنامه‌ای را مطرح کنند که بر پایه گزارش اخیر رافائل گروسی تنظیم شده و ادعاهایی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تکرار می‌کند. این پیش‌نویس خواستار محدودیت‌های تازه، گزارش‌دهی مستمر درباره وضعیت ذخایر مواد هسته‌ای ایران و اجرای تعهدات شبیه پروتکل الحاقی است. در متن این پیش‌نویس همچنین ادعا شده که ایران باید پس از فعال شدن سازوکار پس‌گشت، فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی، تحقیق و توسعه، بازفرآوری و اقدامات مرتبط با آب سنگین را به حالت تعلیق درآورد.

نمایندگی دائم ایران در وین در واکنش به این تحرکات، اقدام آمریکا و سه کشور اروپایی را «اشتباهی بزرگ» دانست و آن را تلاشی عامدانه برای سیاسی‌سازی شورای حکام توصیف کرد. این نمایندگی هشدار داده است که تصویب چنین پیش‌نویسی همکاری‌های ایران و آژانس را به شکل نامطلوب تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و هیچ سودی برای کشورهای غربی به‌همراه نخواهد داشت.

رضا نجفی، سفیر و نماینده دائم ایران در وین نیز تأکید کرد که این اقدامات غیرقانونی تغییری در وضعیت فعلی اجرای پادمان در ایران ایجاد نخواهد کرد؛ وضعیتی که به گفته او نتیجه «تجاوز جنایتکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی» و «مماشات سه کشور اروپایی» است. او از اعضای شورای حکام خواست در برابر اقدام‌های یکجانبه و مخرب واشنگتن و متحدانش ایستادگی کنند و خاطرنشان کرد که ایران حق قانونی خود را برای واکنش به هرگونه اقدام غیرقانونی محفوظ می‌دارد.

بر اساس برنامه دبیرخانه آژانس، رافائل گروسی امروز در افتتاحیه نشست درباره آخرین تحولات فعالیت‌های آژانس سخنرانی می‌کند و طبق معمول، پس از آن در جمع خبرنگاران حاضر شده و به پرسش‌های آنها درباره محورهای جلسه پاسخ خواهد داد.


اخبار مرتبط
واکنش گروسی به قطعنامه ضدایرانی/آژانس اطلاعات برنامه هسته‌ای ایران را به کسی نمی دهد
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 15:44
واکنش گروسی به قطعنامه ضدایرانی/آژانس اطلاعات برنامه هسته‌ای ایران را به کسی نمی دهد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تأکید بر این‌که این سازمان نقشی در تهیه قطعنامه پیشنهادی ترویکای اروپایی و ایالات متحده علیه ایران ندارد، تصریح کرد که فارغ از سرنوشت این قطعنامه، بازرسان آژانس باید بتوانند از تأسیسات هسته‌ای آسیب‌دیده در حملات خردادماه بازدید کنند. وی مدعی شد که این نهاد اطلاعات برنامه هسته‌ای ایران را به طرف دیگری نمی‌دهد.
گروسی: بازرسان آژانس به ایران بازگشتند اما تعامل بیشتری لازم است
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 14:26
گروسی: بازرسان آژانس به ایران بازگشتند اما تعامل بیشتری لازم است
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که بازرسان این نهاد پس از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به برخی تأسیسات، به ایران بازگشته و تنها از بخش‌هایی که تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند بازرسی کرده‌اند. وی تأکید کرد که برای بازگرداندن کامل فعالیت‌های راستی‌آزمایی، تعامل بیشتر با تهران ضروری است و تماس‌های منظم میان دو طرف همچنان ادامه دارد.
ارائه پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی به شورای حکام + جزئیات قطعنامه
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 08:48
ارائه پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی به شورای حکام + جزئیات قطعنامه
آمریکا و تروئیکای اروپایی با ارائه پیش‌نویس یک قطعنامه با تکرار ادعاهای همیشگی، از ایران خواستند تا گزارش کاملی از اورانیوم غنی‌شده خود ارائه دهد.یک رسانه غربی نیز جزئیاتی جدید از پیش‌نویس قطعنامه آمریکا و تروئیکای اروپایی علیه ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد.
نظرات

آخرین اخبار
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 تیر 1405+ جدول پخش
7 ستاره‌ای که جام جهانی زندگی‌شان را برای همیشه تغییر داد
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 28 تیر 1405 + وضعیت استانها
ساعت بازی ایران و ترکیه در لیگ ملت‌های والیبال 2026 ؛کواچ دوباره مقابل ایران
تجاوز مجدد آمریکا به جنوب ایران؛ دو انفجار در جزیره قشم/هشدار قاطع قرارگاه خاتم
زلزله 5 ریشتری سالند خوزستان را لرزاند؛ آماده‌باش کامل نیروهای امدادی
دیازپام؛ خواب راحت یا وابستگی خطرناک؟
گرمازدگی؛ خطری پنهان برای دستگاه گوارش
انگلیس (6) - فرانسه (4)/نمایش خیره‌کننده انگلیس در شب پرگل‌ترین بازی جام جهانی
هشدار فرمانده قرارگاه خاتم: دشمن آمریکایی هزینه‌ای سنگین‌تر از جنگ‌های گذشته خواهد پرداخت
این خوراکی‌ها خطر سنگ کلیه کودکان را بالا می‌برند
آخرین وضعیت سدهای تهران اعلام شد
یلعون: عملیات نظامی علیه ایران شکست خورد و هیچ‌ یک از اهداف محقق نشد
درگیری‌های شدید بین افراد مسلح و نیروهای امنیتی دولت موقت سوریه
چرا پزشکان روی مصرف نان کامل تأکید می‌کنند؟
وال‌استریت ژورنال:هواپیماهای آمریکا در اردن هدف قرار گرفتند
بازداشت 119 نفر در 30 استان ترکیه به اتهام ارتباط با داعش
امباپه: انگلیس، ما را از خواب بیدار کرد
یافتن روشی کم هزینه برای حذف 90 درصدی ریزپلاستیک‌ها
ترامپ: کشته شدن 2 سرباز آمریکایی در اردن غم انگیز است
نوشیدنی‌های شیرین از کودکی خطر فشارخون را بالا می‌برند
چت‌جی‌پی‌تی به والدین هشدار می‌دهد
هشدار مجدد آمریکا به شهروندان خود در منطقه غرب آسیا
افشاگری نیویورک‌تایمز از حملات ایران به پایگاه آمریکا در اردن
هرتسوگ: عربستان حق توافق با ایران ندارد!
کبد چرب؛ بیماری خاموشی که به اپیدمی جهانی تبدیل شده است
ادعای سنتکام درباره ادامه محاصره دریایی ایران
نجباء: آمریکا هزینه دور زدن تنگه هرمز را از عراق می‌گیرد
بانک‌های خوزستان روز دوشنبه تعطیل هستند
شریعتی:حمله به اهداف‌ نفتی منطقه عامل بازدارنده آمریکاست
دزدی 15 میلیارد دلاری ترامپ از ونزوئلا
انصارالله: کشورهای میزبان پایگاه‌های آمریکا شریک تجاوز به ایران هستند
رهبر انقلاب: مردم مومن عراق در استقبال از قائد عظیم‌الشان شهید حماسه‌ای عظیم آفریدند
غریب‌آبادی: پیگیر خسارت‌ جنگ‌ها هستیم + فیلم
خبر قطع اینترنت تکذیب شد
موشکهای ایران‌ به ترامپ فهماند که جنگ، بازی کامپیوتری نیست!
پرسپولیس به دنبال بازیکن پیشین بارسلونا
چرا تنگه هرمز به محور اصلی تقابل ایران و آمریکا تبدیل شد؟
خروج هرمزگان از برنامه خاموشی برق کشور
پزشکیان: اتحاد و پرهیز از تفرقه رمز عبور از بزنگاه تاریخی است
زمان سفر نخست‌وزیر عراق به تهران مشخص شد
سقوط محبوبیت ترامپ؛ نارضایتی اقتصادی آمریکایی‌ها به اوج رسید
پاسخ نیروهای مسلح ایران به تجاوز جدید آمریکا؛ اعتراف سنتکام به هلاکت نظامیان آمریکایی
والیبال نوجوانان ایران قهرمان آسیا شد+ تبریک عارف
آماده‌باش کامل عراق برای اربعین؛ امنیت زائران در اولویت است
پروازهای ایران به دبی از سر گرفته شد
3 طلا و یک نقره ثمره تلاش زیست‌شناسان جوان ایران در جهان
عارف: آمریکا پیش از خشک شدن مرکب تفاهم‌نامه، تعهداتش را نقض کرد
دستور فتاح برای کمک به مناطق آسیب‌دیده و تامین آب شرب 20 روستای جاسک
افتخارآفرینی شیمی‌دان‌های جوان ایران در جهان؛ 4 مدال برای تیم ملی