×
اجتماعی
شناسه خبر : 257903
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 10:20
دریای خزر به مرز هشدار رسید

دریای خزر به مرز هشدار رسید

معاون دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تنها در پنج سال گذشته، حدود یک متر از تراز آب دریای کاسپین کاهش یافته است.

نورنیوز-گروه اجتماعی:احمدرضا لاهیجان‌زاده در پنل تخصصی زیست‌محیطی اجلاسیه استانداران استان‌های ساحلی دریای خزر، با بیان اینکه حضور نمایندگان پنج کشور نشان‌دهنده اهمیت مشترک این دریا در امنیت، اقتصاد و فرهنگ منطقه است، اظهار کرد: دریای خزر بزرگ‌ترین دریاچه جهان و میراث مشترک پنج کشور ساحلی است، منبع حیات میلیون‌ها نفر و یکی از غنی‌ترین اکوسیستم‌های آبی با بیش از 2800 گونه گیاهی و جانوری می باشد‌.

وی با هشدار نسبت به کاهش مستمر سطح آب خزر طی دهه گذشته، افزود: تنها در پنج سال گذشته، حدود یک متر از تراز آب خزر کاهش یافته است که تبعات آن شامل خشک‌شدن تالاب‌ها، نابودی زیستگاه‌ها، کاهش ذخایر آبزی، ایجاد گرد و غبار ساحلی، محدود شدن فعالیت بنادر و آسیب به گردشگری است.

 معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست همچنین اضافه کرد: این تغییرات ناشی از عوامل اقلیمی و کاهش ورودی رودخانه‌هاست و ادامه این روند در آینده می‌تواند پیامدهای بازگشت‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

لاهیجان‌زاده با اشاره به کاهش ذخایر ماهیان خاویاری، صید بی‌رویه، تخریب زیستگاه‌های رودخانه‌ای و گسترش گونه‌های مهاجم، بیان کرد: در برابر چنین چالش‌های گسترده‌ای، تنها راه حل، همکاری واقعی و برنامه‌ریزی مشترک میان کشورهای ساحلی است.

وی با اعلام بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای مدیریت بحران زیست‌محیطی خزر، اجرای چند محور کلیدی را ضروری دانست و افزود: ایجاد کارگروه علمی مشترک برای پایش آب دریا و پیش‌بینی‌های 25 ساله، اجرای برنامه اقدام منطقه‌ای نجات خزر، مدیریت یکپارچه و عادلانه منابع آب ورودی به دریا، حفاظت از ذخایر آبزی، اجرای پروتکل مسکو برای کنترل آلودگی‌ها و تشکیل صندوق مشترک کشورهای ساحلی برای مدیریت مالی پروژه‌های زیست‌محیطی شامل موارد پیشنهادی ایران است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست بر اهمیت توسعه گردشگری پایدار و تنوع‌بخشی درآمدهای جوامع ساحلی تأکید کرد و گفت: دریای خزر بخشی از هویت فرهنگی و طبیعی منطقه است و تصمیمات امروز ما مسیر آینده نسل‌ها را رقم می‌زند.

لاهیحان‌زاده همچنین اضافه کرد: این اجلاسیه آغاز فصل جدیدی از همکاری‌های سازنده میان کشورهای حاشیه دریای خزر برای حفظ منابع زیست‌محیطی و توسعه پایدار منطقه باشد و تاریخ در برابر تقصیر یا تدبیر ما قضاوت خواهد کرد.


اخبار مرتبط
آب دریای خزر در حال عقب‌نشینی؛ اکو خواستار اقدام جمعی فوری شد
پنج‌شنبه 1405/02/03 ساعت 18:10
آب دریای خزر در حال عقب‌نشینی؛ اکو خواستار اقدام جمعی فوری شد
اسد مجید خان در اجلاس منطقه‌ای اکولوژیکی 2026 آستانه با موضوع کنوانسیون تهران و «آب‌های مشترک، رفاه مشترک» نسبت به کاهش سریع سطح دریای خزر هشدار داد و تأکید کرد این بحران زیست‌محیطی، تجارت، انرژی، شیلات و سلامت عمومی در کشورهای عضو اکو را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است.
کاهش سطح آب خزر تهدیدی برای اقتصاد و امنیت اجتماعی مردم منطقه
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 16:08
کاهش سطح آب خزر تهدیدی برای اقتصاد و امنیت اجتماعی مردم منطقه
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه کاهش سطح آب خزر تهدیدی برای اقتصاد و امنیت اجتماعی مردم منطقه است، بر تدوین و اجرای «برنامه اقدام منطقه‌ای برای نجات دریای خزر» که پیش‌نویس آن با همکاری پنج کشور در چارچوب کنوانسیون تهران تهیه شده تاکید کرد.
نفوذ هوای سرد به کشور و هشدار برای سواحل دریای خزر + فیلم
جمعه 1404/07/18 ساعت 12:20
نفوذ هوای سرد به کشور و هشدار برای سواحل دریای خزر + فیلم
ورود موج هوای سرد از غرب کشور، همزمان با طوفانی‌شدن دریای خزر، موجب اعلام هشدار جدی هواشناسی شده است. افزایش ارتفاع موج، خطر غرق‌شدن و خسارت به تجهیزات صیادی را در سواحل شمالی بالا برده و کشاورزان نیز در برابر کاهش دما باید هوشیار باشند.
نظرات

آخرین اخبار
افزایش جزئی قیمت طلا در بازار تهران
پیروزی قاطع والیبال نشسته ایران مقابل ژاپن در قهرمانی جهان
آزمون وکالت آبان امسال برگزار می‌شود
پزشکیان: نباید هیچ خللی در دسترسی مردم به داروهای اساسی و حیاتی ایجاد شود
نوراینفو | راز مصرف صحیح قهوه؛ چرا 90 درصد افراد آن را اشتباه می‌نوشند؟
پیامک جنجالی بین دو نیمه؛ علت تعویض ارلینگ هالند مشخص شد
آخرین وضعیت اختلال بانکی؛ خدمات بانک ملی از سر گرفته شد
راز آمادگی خیره‌کننده لیونل مسی در 39 سالگی؛ رژیم غذایی مسی چیست؟
کشتی‌گیر سابق در دام پلیس؛ جزئیات قتل مرگبار در قمارخانه خاورشهر
نوراینفو| حمله گرمایی یا خستگی گرمایی؟ این علائم را نادیده نگیرید!
واکنش قرارگاه خاتم به تحرکات آمریکا در تنگه هرمز
وزیر آموزش و پرورش: هیچ مدرسه‌ای مجاز به افزایش سلیقه‌ای شهریه نیست
نورنما | سیدی که تا آخر بر آنچه که حق بود ایستاد
آغاز مرحله چهارم ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 3 استان
قتل پدر با کارد آشپزخانه؛ جزئیات تازه از جنایت نیمه‌شب در مشهد
پیش بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 23 تیر 1405
اروپا از هرمز چه می‌خواهد که نمی‌گوید؟
آمار رسمی شهدا و زخمی های حملات آمریکا به ایران از 6 تا 22 تیرماه
پیگیری اتاق تهران نتیجه داد؛ رئیس‌جمهور ورود کرد
زمان صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان فولاد اعلام شد
فاجعه گرمای مرگبار در اروپا چه میزان کشته برجای گذاشت؟
سفارت ایران در لندن: آمریکا امنیت تنگه هرمز را به خطر انداخته است
نساجی برای رضایت‌نامه «دانیال ایری» رقم سنگینی تعیین کرد
احتمال خروج آذربایجان از شورای اروپا؛ موضع جدید باکو اعلام شد
قیمت نقره امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
حادثه امنیتی برای یک نفتکش در جنوب عدن
آیا پرداخت حقوق بازنشستگان با مشکل مواجه شده است؟ تأمین اجتماعی پاسخ داد
سعید صبری درگذشت
پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان فعلاً امکان‌پذیر نیست
اقدام جدید و خصمانه انگلیس علیه سپاه پاسداران
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 22 تیر 1405 + جدول
چهارمین حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع موشکی و پهپادی ایران به پایگاه‌های آمریکا در منطقه
تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز صفر شد
قطع برق ادارات پرمصرف و محدودیت برق خانگی از فردا آغاز می شود
وزیر خارجه فرانسه: تا توقف برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها لغو نمی‌شود
آغاز پیش‌فروش بلیت‌های بازی اسپانیا و فرانسه در سینما
حمله عربستان به فرودگاه صنعا/یمن: حمله عربستان بی‌پاسخ نخواهد ماند
بولتون از حمایت از عوامل تجزیه‌طلب علیه ایران سخن گفت
رهبری ایران پیام جدیدی برای لبنان و حزب‌الله فرستاد
وزیر خارجه مصر: پروژه «اسرائیل بزرگ» محکوم به شکست است
وداع سینمای جهان با ستاره پارک ژوراسیک؛ سم نیل درگذشت
داور پرحاشیه جام جهانی دوباره سوت می‌زند؛نبرد فرانسه و اسپانیا زیر ذره‌بین بارتون
نورنما | تشییع باشکوه رهبر ایران در دنیای لگو!
افشاگری رسانه عبری: نتانیاهو برای نجات سیاسی خود به دشمن نیاز دارد
دستگیری کلاهبردار فضای مجازی در تهران؛ فروش دعا و طلسم با درآمدهای کلان
گرمای بی‌سابقه در راه بوشهر است؛ دما به 50 درجه می رسد؟
قیمت دلار امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
تیم ملی تیراندازی ایران با 16 ورزشکار راهی جام جهانی چین شد
گمرک بازرگان مجاز به ترخیص خودرو شد+ زمان اجرای ابلاغیه
مشهدی ها منتظر گرمای بالای 40 درجه باشند