×
بین الملل
شناسه خبر : 257880
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 08:27
قیس الخزعلی و الحکیم شگفتی‌سازان انتخابات عراق

قیس الخزعلی و الحکیم شگفتی‌سازان انتخابات عراق

انتخابات پارلمانی عراق با برخی نتایج غیرمنتظره همراه بود به طوری که از یک سو شماری از چهره‌های شاخص سیاسی نتوانستند به پارلمان جدید راه یابند ولی از سوی دیگر، برخی ائتلاف‌ها مثل «صادقون» و «قوی الدوله الوطنیه» نتایجی فراتر از انتظار کسب کردند و شگفتی‌ساز شدند.

نورنیوز- گروه بین الملل: انتخابات پارلمانی 11 نوامبر عراق، علاوه بر مشارکت قابل توجه 56 درصدی مردم، با برخی نتایج غیرمنتظره همراه بود و همانطور که موجب شد شماری از رهبران ارشد سیاسی پس از سال‌ها حضور در صحنه سیاسی عراق نتوانند به پارلمان جدید راه یابند، موجب افزایش غیرمنتظره و شگفتی ساز تعداد کرسی‌های برخی جریان‌ها و ائتلاف‌های سیاسی شد.

همانطور که گفته شد برخی شخصیت‌های سیاسی عراقی مانند محمود المشهدانی رئیس کنونی پارلمان که در قالب ائتلاف «حاکمیت ملی» نامزد شده بود و سلیم الجبوری رئیس سابق پارلمان از ائتلاف «صقورنا»، به رغم جایگاه سیاسی خود نتوانستند آراء کافی برای راهیابی به پارلمان جدید را به دست آورند. از سرتیپ یحیی رسول سخنگوی سابق فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و حیان عبدالغنی وزیر نفت کنونی که در قالب فهرست ائتلاف «دولت قانون» در انتخابات شرکت کرده بودند نیز به عنوان بازندگان بزرگ این انتخابات یاد می‌شود.

اما این انتخابات همان طور که بازندگان سرشناسی داشت، برندگان بزرگ و شگفتی سازی هم داشت. برخی ائتلاف‌ها موفق شدند تعداد کرسی‌های خود را در پارلمان جدید به میزان قابل توجهی نسبت به پارلمان کنونی افزایش دهند.

در این راستا ائتلاف «صادقون» وابسته به «عصائب اهل الحق» به ریاست قیس الخزعلی در موفقیتی چشمگیر توانست تعداد کرسی‌های خود را در پارلمان جدید را به 27 کرسی برساند که البته تعداد کمی از آنها به شخصیت‌های سنی اختصاص دارد.

همچنین ائتلاف «قوی الدوله الوطنیه» (نیروهای حکومت ملی) به ریاست سیدعمار الحکیم نیز توانست کرسی‌های خود را از 4 کرسی در پارلمان قبلی به 20 کرسی در پارلمان جدید افزایش دهد.

آنچه موفقیت این دو ائتلاف را در مقایسه با موفقیت ائتلاف «سازندگی و توسعه» به ریاست نخست‌وزیر محمد شیاع السودانی برجسته می‌کند این است که دو ائتلاف یاد شده برخلاف ائتلاف السودانی که در جایگاه ریاست دولت قرار داشت، در زمان برگزاری انتخابات در مسند قدرت قرار نداشتند و طبعا از امتیاز حضور دائم در رسانه‌های رسمی و خصوصی داخلی و خارجی محروم بودند.

ائتلاف «بدر» به ریاست هادی العامری نیز در انتخابات یازدهم نوامبر توانست حضور خود در پارلمان جدید را به 18 کرسی ارتقاء دهد.

ائتلاف «دولت قانون» به ریاست نوری المالکی نیز در این انتخابات با سیر نزولی همراه شد و تعداد کرسی‌هایش از 33 کرسی در پارلمان پنجم به 29 کرسی در پارلمان جدید کاهش یافته است.

از طرف دیگر «جنبش حقوق» نزدیک به گردان‌های حزب‌الله نیز توانست شمار کرسی‌های خود را در پارلمان از 2 کرسی در دوره گذشته به 6 کرسی در ششمین انتخابات پارلمانی افزایش دهد تا شگفتی‌ساز دیگر این دوره لقب گیرد.

تکته قابل توجه این است که برخی از این ائتلاف‌ها از جمله ائتلاف «سازندگی و توسعه» و ائتلاف «دولت قانون» برخلاف «صادقون» و «قوی الدوله الوطنیه» از چندین حزب و گروه مختلف تشکیل شده‌اند و پس از تشکیل اولین جلسه پارلمان کارآیی خود را از دست می‌دهند.


میدل ایست نیوز
نظرات

آخرین اخبار
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت
ترکیب گل‌گهر برای دیدار با چادرملو
کشف 48 هزار قرص مخدر در خان‌یونس
زمان ثبت‌نام اربعین اعلام شد