×
بین الملل
شناسه خبر : 257820
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 22:16
گوترش: گسترش تروریسم در آفریقا به بحران انسانی دامن می‌زند

گوترش: گسترش تروریسم در آفریقا به بحران انسانی دامن می‌زند

دبیرکل سازمان ملل با هشدار درباره رشد گروه‌های تروریستی در آفریقا، به ویژه در منطقه ساحل، اعلام کرد که وضعیت امنیتی در این مناطق بحرانی‌تر می‌شود و عواقب ادامه این روند می‌تواند کشنده باشد. او از کشورهای عضو خواست تا حمایت مالی از برنامه‌های بشردوستانه را افزایش دهند تا به میلیون‌ها آواره و آسیب‌دیده کمک شود.

نورنیوز - گروه بین الملل : «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل با هشدار درباره رشد و گسترش گروه‌های تروریستی در آفریقا اعلام کرد: وضعیت امنیتی در غرب آفریقا و منطقه ساحل روز به روز بحرانی‌تر می‌شود و تحولات اخیر در کشور مالی، هشدار روشنی از خطرات پیش رو است.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل امروز (سه‌شنبه) به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره آفریقا گفت: از ماه سپتامبر (شهریور و مهر)، جماعت نصرت الاسلام والمسلمین [JNIM] (که خود را از وابستگان رسمی القاعده در مالی معرفی کرده است) تامین سوخت را در امتداد راهروهای کلیدی به باماکو پایتخت کشور مالی مختل کرده است.

منطقه ساحل، یک نوار پهناور جغرافیایی در آفریقا است که بین صحرای بزرگ آفریقا در شمال و مناطق گرمسیری آفریقا در جنوب قرار گرفته است. این منطقه حدود ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر عرض دارد و از اقیانوس اطلس تا دریای سرخ کشیده شده است.

منطقه ساحل مناطقی از شمال سنگال (از غرب به شرق)، جنوب موریتانی، مرکز مالی، جنوب الجزیره و نیجر، مرکز چاد، جنوب سودان، شمال سودان جنوبی و اریتره را در بر می‌گیرد.

دبیرکل سازمان ملل افزود: در ماه گذشته، تروریست‌ها به حمله به کاروان‌های تحت اسکورت نظامی ادامه داده‌اند و سربازان و غیرنظامیان را کشته و ربوده‌اند. این امر باعث ایجاد مشکلات عظیمی برای مردم شده است، زیرا سوخت و کالاها، بازارها و خدمات اولیه‌ای که به آن متکی هستند با کمبود مواجه هستند و در برخی موارد، عملیات حیاتی بشردوستانه - از جمله عملیات نجات‌بخش سازمان ملل - به دلیل کمبود سوخت مجبور به کاهش خدمات شده‌اند.

گوترش هشدار داد: اگر این وضعیت ادامه یابد، عواقب آن می‌تواند برای افرادی که به این برنامه‌های حیاتی وابسته هستند، کشنده باشد. ما با خطر یک اثر زنجیره ای فاجعه‌بار در سراسر منطقه روبه‌رو هستیم.

وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها با این وضعیت مواجه هستند. تروریسم در ساحل، تنها یک واقعیت دراماتیک منطقه‌ای نیست. ارتباطات گروه‌های آن در آفریقا و فراتر از آن، آن را به یک تهدید جهانی رو به رشد تبدیل می‌کند.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: کشورهای ساحل پیش از این در نزدیکی پایین‌ترین شاخص توسعه انسانی قرار داشتند و از سطح بالای فقر، نهادهای ضعیف و اثرات فاجعه‌بار تغییرات اقلیمی رنج می‌بردند.

گوترش تاکید کرد: در این شرایط شکننده، گروه‌های مسلح و شبکه‌های تروریستی همچنان به نیروهای دولتی فشار می‌آورند و در حال رشد و گسترش دامنه فعالیت خود هستند. از جماعت نصرت الاسلام والمسلمین و داعش در صحرای بزرگ (ISGS) گرفته تا داعش غرب آفریقا، بوکو حرام و لاکوراوا - که همچنان در سراسر حوضه دریاچه چاد، به ویژه در بخش‌هایی از نیجریه و نیجر - فعال هستند.

داعش غرب آفریقا، با عنوان رسمی دولت اسلامی – ولایت غرب آفریقا (ISWAP) یک گروه شبه‌نظامی و زیرمجموعه اداری داعش، گروه شبه‌نظامی جهادی سلفی و شبه‌دولتی به رسمیت شناخته نشده است.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: طبق شاخص جهانی تروریسم، پنج کشور از ۱۰ کشوری که بیشترین آسیب را از تروریسم دیده‌اند، در منطقه ساحل هستند. منطقه ساحل ۱۹ درصد از حملات تروریستی جهانی - و بیش از نیمی از تلفات جهانی مرتبط با تروریسم - را به خود اختصاص می‌دهد.

گوترش تاکید کرد: این خشونت و بی‌ثباتی، رنج عظیمی را به بار آورده است. طبق گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، حدود ۴ میلیون نفر اکنون در سراسر بورکینافاسو، مالی، نیجر و کشورهای همسایه آواره شده‌اند. ۱۴ هزار و ۸۰۰ مدرسه در سراسر ساحل به همراه بیش از ۹۰۰ مرکز درمانی تعطیل شده‌اند و میلیون‌ها نفر بدون مراقبت‌های ویژه باقی مانده‌اند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: من از کشورهای عضو می‌خواهم که حمایت مالی قوی خود را از برنامه‌های واکنش بشردوستانه در منطقه حفظ کنند. شش درخواست بشردوستانه در منطقه ساحل و حوضه دریاچه چاد برای سال ۲۰۲۵ - که در مجموع به ۴.۹ میلیارد دلار نیاز دارند - همچنان به شدت با کمبود بودجه مواجه هستند.

وی یادآور شد : تاکنون، کمتر از یک چهارم این مبلغ جمع‌آوری شده است. به ویژه، طرح واکنش بشردوستانه برای مالی تنها ۱۶ درصد محقق شده است - که از پایین‌ترین نرخ‌های پوشش در سراسر جهان است.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: جهان باید با مردم این منطقه که در حال تحمل سختی‌ها و رنج‌های طاقت‌فرسا هستند، ابراز همبستگی کامل کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
کاخ‌سفید: حداکثر نفوذ را بر مقامات ونزوئلا داریم
قسد: تحرکات نظامی سوریه می‌تواند به جنگ بزرگی منجر شود
وزیر دفاع بلژیک پس از چند به ربایش مادورو واکنش نشان داد
چندین حمله سایبری ناموفق به سامانه سوخت در جنگ 12 روزه
رحمانی‌فضلی: ایران برنامه های متعدد دفاعی- تهاجمی دارد
موضع‌گیری دوباره وزیر خارجه لبنان علیه حزب الله
بازار باید مستمرا پایش شود
سازمان ثبت احوال: مردم برای دریافت کارت ملی‌ خود به ثبت احوال مراجعه کنند
هزینه احداث نیروگاه خورشیدی 400 دلار به ازای هر کیلووات
40 درصد تخت‌های بیمارستانی در اختیار سالمندان
ترامپ: دستیابی به گرینلند اولویت امنیت ملی آمریکاست
پاسخ وزیر دفاع بلژیک برای اعزام نیرو به گرینلند
حضور ایگور سرگیف در تمرینات پرسپولیس
ممنوعیت استفاده از واژه ربوده شدن برای مادورو!
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد تهران اعلام شد
نوری: مابه‌التفاوت افزایش قیمت‌ها را دولت می‌پردازد
اعزام نیرو به اوکراین در انگلستان به رای گذاشته می‌شود
خداحافظی کاغذ با ارز ترجیحی
اردوغان: تبدیل به لقمه‌ای برای تجزیه نخواهیم شد
وزیر جنگ آمریکا: نفت ونزوئلا در هرکجای جهان توقیف می‌شود
تلاش اسلام آباد برای فروش جنگنده به بنگلادش
اعلام شرایط دریافت وام 200 میلیون تومانی کامیونداران+ نحوه دریافت
اعتراف انگلیس به پشتیبانی از آمریکا در سرقت نفتکش‌ بلا 1
عکس های منتخب جهان،7 ژانویه 2026
3 استقلالی درخواست جدایی دادند/ ساپینتو موافقت کرد
نورنما | پاک‌سازی پنل‌های خورشیدی با استفاده از پهپاد
ترامپ دلیل دیگری برای حمله آمریکا به ونزوئلا اعلام کرد
انتقاد تاج از تیم فوتسال گیتی‌پسند؛ رفتارتان پذیرفتنی نیست
چقدر نقره در بازار بورس معامله شد؟
چین نفت ایران را جایگزین نفت ونزوئلا می کند
درگیری در سوریه 31 کشته و زخمی برجای گذاشت
فتاح به استقلال برگشت
تجمع آرام صنفی بازاریان رشت در میدان شهرداری پایان یافت
اطلاعیه فوری وزارت رفاه درباره جزئیات طرح جدید کالابرگ+ اعلام فروشگاه‌ها
پزشکیان به زودی با مردم سخن می‌گوید
جایزه 600 میلیونی جلال نصیب چه کسی شد؟
واکنش روسیه به توقیف نفتکش مارینرا
وقوع زلزله در ساری/ مازندران به حالت آماده‌باش درآمد
دستور ویژه پزشکیان به دستگاه‌های اجرایی
کودتا علیه رئیس‌جمهور بورکینافاسو خنثی شد
ثبت‌نام در رشته‌های بدون آزمون 1404 آغاز شد
افزایش تعداد یوزهای ایران
فرصت دوباره پلیس به نوجوانان شیرازی
آخرین اخبار از درگیری‌های لردگان؛ 2 نفر شهید و 30 نفر مجروح شدند
استاندار: در تهران کشته نداشتیم
ترامپ: من میلیون‌ها نفر را نجات دادم! ولی نروژ جایزه نوبل را به من نداد!
نورنما | ویدیوئی دیدنی از عکاسی حیات وحش
وقوع زلزله مهیب در فیلیپین
وزیر فرهنگ: ایران سرزمین سوژه برای مستندنگاری است
پیشنهاد پزشکیان برای ایجاد سرعت در اجرای پروژه‌ها