×
بین الملل
شناسه خبر : 257820
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 22:16
گوترش: گسترش تروریسم در آفریقا به بحران انسانی دامن می‌زند

گوترش: گسترش تروریسم در آفریقا به بحران انسانی دامن می‌زند

دبیرکل سازمان ملل با هشدار درباره رشد گروه‌های تروریستی در آفریقا، به ویژه در منطقه ساحل، اعلام کرد که وضعیت امنیتی در این مناطق بحرانی‌تر می‌شود و عواقب ادامه این روند می‌تواند کشنده باشد. او از کشورهای عضو خواست تا حمایت مالی از برنامه‌های بشردوستانه را افزایش دهند تا به میلیون‌ها آواره و آسیب‌دیده کمک شود.

نورنیوز - گروه بین الملل : «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل با هشدار درباره رشد و گسترش گروه‌های تروریستی در آفریقا اعلام کرد: وضعیت امنیتی در غرب آفریقا و منطقه ساحل روز به روز بحرانی‌تر می‌شود و تحولات اخیر در کشور مالی، هشدار روشنی از خطرات پیش رو است.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل امروز (سه‌شنبه) به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره آفریقا گفت: از ماه سپتامبر (شهریور و مهر)، جماعت نصرت الاسلام والمسلمین [JNIM] (که خود را از وابستگان رسمی القاعده در مالی معرفی کرده است) تامین سوخت را در امتداد راهروهای کلیدی به باماکو پایتخت کشور مالی مختل کرده است.

منطقه ساحل، یک نوار پهناور جغرافیایی در آفریقا است که بین صحرای بزرگ آفریقا در شمال و مناطق گرمسیری آفریقا در جنوب قرار گرفته است. این منطقه حدود ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر عرض دارد و از اقیانوس اطلس تا دریای سرخ کشیده شده است.

منطقه ساحل مناطقی از شمال سنگال (از غرب به شرق)، جنوب موریتانی، مرکز مالی، جنوب الجزیره و نیجر، مرکز چاد، جنوب سودان، شمال سودان جنوبی و اریتره را در بر می‌گیرد.

دبیرکل سازمان ملل افزود: در ماه گذشته، تروریست‌ها به حمله به کاروان‌های تحت اسکورت نظامی ادامه داده‌اند و سربازان و غیرنظامیان را کشته و ربوده‌اند. این امر باعث ایجاد مشکلات عظیمی برای مردم شده است، زیرا سوخت و کالاها، بازارها و خدمات اولیه‌ای که به آن متکی هستند با کمبود مواجه هستند و در برخی موارد، عملیات حیاتی بشردوستانه - از جمله عملیات نجات‌بخش سازمان ملل - به دلیل کمبود سوخت مجبور به کاهش خدمات شده‌اند.

گوترش هشدار داد: اگر این وضعیت ادامه یابد، عواقب آن می‌تواند برای افرادی که به این برنامه‌های حیاتی وابسته هستند، کشنده باشد. ما با خطر یک اثر زنجیره ای فاجعه‌بار در سراسر منطقه روبه‌رو هستیم.

وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها با این وضعیت مواجه هستند. تروریسم در ساحل، تنها یک واقعیت دراماتیک منطقه‌ای نیست. ارتباطات گروه‌های آن در آفریقا و فراتر از آن، آن را به یک تهدید جهانی رو به رشد تبدیل می‌کند.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: کشورهای ساحل پیش از این در نزدیکی پایین‌ترین شاخص توسعه انسانی قرار داشتند و از سطح بالای فقر، نهادهای ضعیف و اثرات فاجعه‌بار تغییرات اقلیمی رنج می‌بردند.

گوترش تاکید کرد: در این شرایط شکننده، گروه‌های مسلح و شبکه‌های تروریستی همچنان به نیروهای دولتی فشار می‌آورند و در حال رشد و گسترش دامنه فعالیت خود هستند. از جماعت نصرت الاسلام والمسلمین و داعش در صحرای بزرگ (ISGS) گرفته تا داعش غرب آفریقا، بوکو حرام و لاکوراوا - که همچنان در سراسر حوضه دریاچه چاد، به ویژه در بخش‌هایی از نیجریه و نیجر - فعال هستند.

داعش غرب آفریقا، با عنوان رسمی دولت اسلامی – ولایت غرب آفریقا (ISWAP) یک گروه شبه‌نظامی و زیرمجموعه اداری داعش، گروه شبه‌نظامی جهادی سلفی و شبه‌دولتی به رسمیت شناخته نشده است.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: طبق شاخص جهانی تروریسم، پنج کشور از ۱۰ کشوری که بیشترین آسیب را از تروریسم دیده‌اند، در منطقه ساحل هستند. منطقه ساحل ۱۹ درصد از حملات تروریستی جهانی - و بیش از نیمی از تلفات جهانی مرتبط با تروریسم - را به خود اختصاص می‌دهد.

گوترش تاکید کرد: این خشونت و بی‌ثباتی، رنج عظیمی را به بار آورده است. طبق گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، حدود ۴ میلیون نفر اکنون در سراسر بورکینافاسو، مالی، نیجر و کشورهای همسایه آواره شده‌اند. ۱۴ هزار و ۸۰۰ مدرسه در سراسر ساحل به همراه بیش از ۹۰۰ مرکز درمانی تعطیل شده‌اند و میلیون‌ها نفر بدون مراقبت‌های ویژه باقی مانده‌اند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: من از کشورهای عضو می‌خواهم که حمایت مالی قوی خود را از برنامه‌های واکنش بشردوستانه در منطقه حفظ کنند. شش درخواست بشردوستانه در منطقه ساحل و حوضه دریاچه چاد برای سال ۲۰۲۵ - که در مجموع به ۴.۹ میلیارد دلار نیاز دارند - همچنان به شدت با کمبود بودجه مواجه هستند.

وی یادآور شد : تاکنون، کمتر از یک چهارم این مبلغ جمع‌آوری شده است. به ویژه، طرح واکنش بشردوستانه برای مالی تنها ۱۶ درصد محقق شده است - که از پایین‌ترین نرخ‌های پوشش در سراسر جهان است.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: جهان باید با مردم این منطقه که در حال تحمل سختی‌ها و رنج‌های طاقت‌فرسا هستند، ابراز همبستگی کامل کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
مجوز استفاده از هوش مصنوعی در امتحانات دانشگاه آزاد صادر شد
تردد قطارهای مسیر تهران-مشهد متوقف شد
ترامپ مدعی پیروزی شد: به نسبت 20 به 1 ضربه زدیم
بقائی: اروپا در قبال مشارکت در تجاوز علیه ایران پاسخگو باشد
دبیرکل سازمان ملل: ایران و آمریکا خویشتنداری کنند
تجاوز مجدد آمریکا به مناطق جنوبی کشور؛ پاسخ کوبنده ایران در موج دوم حملات موشکی و پهپادی
چرا جت اختصاصی ترامپ در مسیر بازگشت از ترکیه زمین‌گیر شد؟
میکروب هلیکوباکتر پیلوری علت خطرناک‌ترین سرطان معده
پایان مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در کربلای معلی ؛ مشهد چشم انتظار است
بیانیه سپاه پاسداران درباره حمله به پایگاه‌های آمریکا در کویت و بحرین
کشف اسکلت 2000 ساله با حلقه‌های طلا در تایلند
راز بازسازی طبیعت پس از آتش‌سوزی جنگل‌ها کشف شد
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
کربلا آماده یک بدرقه تاریخی؛ پیکر رهبرشهید وارد حرم مطهر سیدالشهداء شد
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا
هشدار روان‌شناس درباره اضطراب امتحان؛ استرس حافظه را مختل می‌کند
هشدار امنیتی چین درباره مدل هوش مصنوعی آنتروپیک
ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد
پزشکیان از رئیس‌جمهور تاجیکستان قدردانی کرد
سازمان ملل درباره تنش ایران و آمریکا هشدار داد
رسانه انگلیسی: آمریکا در تغییر مواضع ایران ناکام مانده است
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدا به 4 هزار و 321 نفر رسید
پیام احساسی سرمربی تیم ملی درباره جام جهانی 2026 چه بود؟
بلومبرگ: ذهن ترامپ در اجلاس ناتو بیش از هر چیز درگیر ایران بود
زمان دریافت کارت ورود به جلسه ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی اعلام شد
فرزند ارشد قائد شهید امت اسلام میزبان علما و بزرگان نجف شد
ارتش: حضور مردم در تشییع قائد شهید، پیام وفاداری به انقلاب و ولایت بود
نورنما | با استفاده از یک میلیون لگو یک جام 27 متری ساختن
چین: تشدید تنش در غرب آسیا به نفع هیچ‌کس نیست
نوراینفو | چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
نخست‌وزیر انگلیس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
ترامپ: جنگ با ایران دوباره آغاز نخواهد شد
واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست
خرس قهوه‌ای نجات‌یافته در مازندران تلف شد
وزیر خارجه انگلیس خواستار تداوم آتش‌بس و مذاکرات شد
تاکید وزرای خارجه عربستان و عمان بر پرهیز از هر گونه اقدامات خطرآفرین
بیروت برای مذاکره با رژیم صهیونیستی شرط گذاشت
تحقیقات اف‌بی‌آی درباره فدراسیون فوتبال آرژانتین کلید خورد
وزیر خارجه آلمان: مین‌روبی تنگه هرمز بدون توافق با ایران ممکن نیست
تارتار نخستین جلسه تمرینی پرسپولیس را با نفرات جدید برگزار کرد
غریب‌آبادی: با ترامپ قاتل باید با زبان خودش صحبت کرد
دولت صنعا: حمله آمریکا به ایران، نشانه خوی جنایتکارانه واشنگتن است
پاکستان: ایران و آمریکا طبق یادداشت تفاهم‌نامه عمل کنند
بقائی: یادداشت تفاهم با آمریکا از ابتدا بر پایه اعتماد نبود