×
اجتماعی
شناسه خبر : 257737
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 03:05
از ماینکرفت تا کالاف ؛ گیمرها روزانه 83 دقیقه بازی می‌کنند

از ماینکرفت تا کالاف ؛ گیمرها روزانه 83 دقیقه بازی می‌کنند

گزارش جدید بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای نشان می‌دهد بیش از 29 میلیون ایرانی در طول شبانه‌روز به طور متوسط 83 دقیقه بازی می‌کنند؛ آماری که از رشد چشمگیر بازار و تغییر الگوی مصرف بازی در کشور حکایت دارد.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ صنعت بازی‌های ویدئویی در ایران طی سال‌های اخیر با رشد قابل‌توجهی همراه بوده است. برطبق گزارش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، جمعیت بازیکنان ایرانی به حدود ۲۹ میلیون نفر رسیده است. این عدد نشان می‌دهد که بازی‌های دیجیتال دیگر صرفاً یک سرگرمی محدود یا گروهی نیستند، بلکه بخش گسترده‌ای از شهروندان از کودکان تا بزرگسالان به‌نوعی در این فضا فعال‌اند و با آن ارتباط روزمره دارند.

گزارش همچنین نشان می‌دهد که ۶۲ درصد بازیکنان را مردان تشکیل می‌دهند و ۳۸ درصد را زنان. اگرچه همچنان سهم مردان بیشتر است، اما حضور زنان در این فضا نشان‌دهنده تغییر تدریجی کلیشه‌های گذشته درباره «مردانه بودن» بازی‌های ویدئویی است. میانگین بازی آقایان ۹۸ دقیقه و زنان ۵۸ دقیقه است. این روند می‌تواند در آینده به رشد محتوای بومی‌سازی‌شده برای زنان، افزایش بازیکنان حرفه‌ای زن و توسعه جوامع آنلاین زنانه منجر شود.

یکی از شاخص‌های مهم دیگر در این گزارش، میانگین ۸۳ دقیقه بازی روزانه برای بازیکنان ایرانی است. این عدد بیانگر آن است که بازی‌کردن به بخشی ثابت از برنامه روزانه بسیاری از افراد تبدیل شده است.

گوشی هوشمند مهم‌ترین بستر تجربه بازی در ایران به شمار می‌رود. طبق گزارش، ۸۶ درصد بازیکنان از موبایل برای بازی استفاده می‌کنند. این عدد نشان می‌دهد که گوشی، به دلیل دسترسی آسان، مقرون‌به‌صرفه بودن و تنوع گسترده بازی‌ها، در ایران به سکوی اصلی مصرف تبدیل شده است.

بازی‌های ایرانی در سال‌های گذشته مورد توجه بیشتری قرار گرفته بود، اما از آنجایی که فرزانه شریفی در میان بازی‌های محبوب تنها آمیرزا به‌عنوان یک بازی ایرانی در سبد مصرفی بازیکنان جوان ۱۸ تا ۳۴ سال دیده می‌شود. بازی‌هایی مانند فوتبال، ماینکرفت (Minecraft)، کالاف دیوتی (Call of Duty) و GTA جزو محبوب‌ترین‌ها هستند.

برطبق گزارش، ۳۸ درصد کاربران از چند پلتفرم برای بازی استفاده می‌کنند. این تغییر بیانگر افزایش سطح تجربه و توقعات فنی بازیکنان است. بازیکنانی که به سراغ کنسول، رایانه و موبایل می‌روند، اغلب توجه بیشتری به کیفیت گرافیکی و تکنیکی دارند، در سبک‌های متنوع‌تری بازی می‌کنند، تعامل گسترده‌تری با جوامع بازی دارند.

گزارش جدید بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای نشان می‌دهد که صنعت بازی در ایران به مرحله‌ای رسیده است که دیگر نمی‌توان آن را صرفاً یک سرگرمی یا فعالیت تفننی دانست. با ۲۹ میلیون بازیکن فعال، مشارکت قابل‌توجه زنان، میانگین زمانی بالای بازی، سلطه گوشی‌های هوشمند، تعدد پلتفرم‌ها و گردش مالی چند ده هزار میلیارد تومانی، بازی‌های ویدئویی اکنون به بخش مهمی از فرهنگ، اقتصاد و زندگی روزمره ایرانیان تبدیل شده‌اند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قالیباف: نحوه اجرای کالابرگ هفته آینده بررسی می‌شود
احزاب مخالف، نخست‌وزیر ژاپن را در مورد تایوان تحت فشار گذاشتند
دیدار مقامات واشنگتن و مسکو در خاک آمریکا در جهت پایان یافتن جنگ اوکراین
آماده‌باش بیش از 25 هزار نیروی عملیاتی هلال‌احمر برای زمستان
رژیم صهیونیستی جنوب و شرق لبنان را هدف حملات هوایی قرار داد
نبرد میلیاردی برای چند دقیقه توجه نوجوان
پنج سد تامین کننده آب شرب تهران 165 میلیون مترمکعب آب دارند
اعزام نیروهای آمریکا به اکوادور؛ ونزوئلا خواستار نشست شورای امنیت شد
بن‌بست واشنگتن در تشکیل نیروی «تثبیت‌کننده» غزه
رایزنی وزیران خارجه چین و ونزوئلا و محکومیت «تاکتیک‌های قلدرمآبانه»
معاون آموزشی وزارت بهداشت منصوب شد
خالد مشعل: حماس هرگز خلع سلاح نمی‌شود
خاک سرخ، نیلگون خلیج‌فارس؛ جلوه‌های هرمز در رسانه‌های جهان
بارش برف در محورهای کشور؛ ممنوعیت تردد بدون زنجیر چرخ در جاده‌های کوهستانی
برف شدید عامل لغو بازی دوستانه آلومینیوم و تیم امید شد
دستیار ترامپ: نبوغ و زحمت آمریکایی‌ها صنعت نفت ونزوئلا را ایجاد کرد
کشف 600 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای آبی بوشهر
کارت سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی حذف نمی‌شود
ونزوئلا گردان‌های رزمی کارگری را برای مقابله با تهدیدهای آمریکا تشکیل داد
بن‌بست دیپلماسی ترامپ؛ درگیری مرزی تایلند و کامبوج ادامه دارد
فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهرها با دستور وزیر کشور از امروز آغاز شد
اعطای درجه سپهبدی شهید محمد باقری به خانواده ایشان
پزشکیان: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد
کنگره آمریکا تحریم‌های سوریه را به‌طور دائم لغو کرد
افتتاح واحد استحصال و فرآوری شمش طلا در خراسان جنوبی با حضور رئیس‌جمهور
حزب‌الله: صبر مقاومت لبریز شده و از سلاح دست نمی‌کشیم
پزشکیان: ایران اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن قرار دارد
زلزله 4.2 ریشتری در هجدک ثبت شد؛ خسارت گزارش نشده است
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(140) «جونقان»
هوای تهران با شاخص کیفیت 59 در وضعیت قابل قبول
اسکان اضطراری 240 مسافر در محور بردسکن-سبزوار
آیا سیاست سد راه فوتبال می‌شود؟
جنگ اوکراین؛ آیا افق پایان قابل رؤیت است؟
قیمت گوشت قرمز امروز 27 آذر 1404 + جدول
تذکر مجلس به پزشکیان بابت عدم تحقق مصوبات پرستاری
تراکتور و پرسپولیس؛ جدال 6 ساله در جام حذفی
سرمای شدید در غزه جان 17 فلسطینی را گرفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 27 آذر 1404+ جدول
سرقت میلیاردی خانوادگی؛ پسر جوان در کیش به خوشگذرانی پرداخت
هشدار پلیس راهور: رانندگان در معابر خلوت پایتخت عجله نکنند
پاری‌سن‌ژرمن فاتح جام بین قاره‌ای شد
مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد 1405 فردا به پایان می‌رسد
موج دوم بارش‌های شدید در نیمه جنوبی کشور
پیام‌های سفر عراقچی به مسکو
نقش کریدورها در صلح
بازتعریف قدرت در نظم پسالیبرال
فروکاستن خویشتن
حمله دوباره آمریکا به یک قایق در آب‌های آزاد
تصویب فروش تسلیحات 11 میلیارد دلاری آمریکا به تایوان
وحدت را فراموش کن، نجات در گفت‌وگوست
X
آگهی تبلیغاتی