×
اجتماعی
شناسه خبر : 257699
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 13:15
قاچاق سوخت عامل ترک تحصیل در مرزها

قاچاق سوخت عامل ترک تحصیل در مرزها

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با هشدار درباره آثار اجتماعی و امنیتی قاچاق سوخت گفت: تبعات قاچاق تنها اقتصادی نیست و از ترک تحصیل دانش‌آموزان در استان‌های مرزی تا تقویت جریان‌های تروریستی کشور را تحت تأثیر قرار داده است.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ محمدصادق عظیمی‌فرد، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، در اولین همایش ملی پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: برآوردها در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که حدود 20 میلیون لیتر فرآورده نفتی روزانه قاچاق می‌شود؛ مسئله‌ای که حتی در سال‌های اخیر، کشور را به واردکننده فرآورده‌های نفتی تبدیل کرده است. این پدیده علاوه بر تبعات اقتصادی گسترده، مشکلات اجتماعی و امنیتی قابل توجهی نیز ایجاد کرده و در استان‌های مرزی به ترک تحصیل دانش‌آموزان و همچنین ایجاد بستر حمایتی برای برخی جریان‌های تروریستی منجر شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: هدف همایش امروز تنها مرور اقدامات یک سال گذشته در مقابله با قاچاق سوخت نیست، بلکه به منظور هم‌فکری، بررسی نقاط ضعف و شناسایی زمینه‌های بهبود نیز برگزار شده است؛ زیرا از زمانی که قاچاق به یک مسئله ملی و اولویت درجه یک کشور تبدیل شده، نیاز به تحلیل دقیق‌تر این پدیده بیش از گذشته احساس می‌شود.

وی ادامه داد: در گام نخست، مهم‌ترین موضوع برای مقابله با هر پدیده‌ای از جمله قاچاق، ریشه‌یابی و منشأیابی دقیق است. اگر شناخت درستی از علت‌های شکل‌گیری قاچاق نداشته باشیم، اقدامات انجام شده ممکن است اثربخشی لازم را نداشته باشد و زمان، انرژی و منابع ما در مسیری کم‌بازده تلف شود. به اعتقاد ما، بخش عمده قاچاق سوخت از محل مصرف و از نبود تعریف دقیق الگوی مصرف و نظارت مؤثر در این بخش شکل می‌گیرد که در نهایت منجر به تجمیع و انتقال سوخت قاچاق می‌شود.

عظیمی‌فرد تأکید کرد: در گام دوم، استفاده از ابزارها و روش‌های کارآمد ضروری است. همان‌طور که در شعار این همایش نیز آمده، استفاده از حکمرانی داده‌محور، هوشمندسازی زنجیره تأمین، تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی و به‌ویژه کنترل هوشمند بخش مصرف می‌تواند بخش بزرگی از اتلافات و نشتی‌های موجود در حوزه انرژی را شناسایی و مهار کند. شاهد این موضوع نیز دو اقدام مؤثری است که با هم‌افزایی دستگاه‌ها در سال گذشته انجام شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اقدامات مشترک این شرکت و فراجا در حوزه هوشمندسازی و مقابله با تخلفات گفت: با تقاطع‌گیری پایگاه‌های داده و بانک‌های اطلاعاتی فراجا، دو اقدام اساسی صورت گرفت؛ نخست، شناسایی و مقابله با حجم عظیمی از بارنامه‌ها و پروانه‌های بهره‌برداری جعلی خصوصاً در بخش حمل‌ونقل و دوم، شناسایی حدود 600 هزار کارت سوخت غیرمجاز که سردار رحیمی نیز پیش‌تر به آن اشاره کردند و نمونه‌های آن در نمایشگاه توسط همکاران فراجا ارائه شد.

وی افزود: اقدامات صورت‌گرفته نتایج ملموسی در کاهش مصرف داشته است. امسال میانگین مصرف روزانه نفت‌گاز کشور حدود چهار میلیون لیتر کاهش یافته و این کاهش مصرف موجب شده واردات نفت‌گاز، که در سال‌های گذشته اجتناب‌ناپذیر بود، به صفر برسد. علاوه بر این، سطح ذخایر سوخت کشور نیز به شکل قابل توجهی افزایش یافته و اکنون بیش از دو برابر مدت مشابه سال گذشته ذخیره‌سازی نفت‌گاز در اختیار داریم.

عظیمی‌فرد تصریح کرد: کاهش چهار میلیون لیتر مصرف روزانه، بدون انجام سرمایه‌گذاری سنگین و صرفاً با اصلاح فرآیندها و نظارت دقیق، معادل حدود یک میلیارد دلار صرفه‌جویی سالانه برای کشور بوده است. به باور من، با همین اراده جدی که در مجموعه فراجا، دولت و دستگاه قضایی وجود دارد، این عدد می‌تواند در ماه‌های آینده تا سقف 10 میلیون لیتر در روز نیز افزایش یابد؛ موضوعی که می‌تواند ایران را که در سال‌های گذشته واردکننده نفت‌گاز بود، دوباره به صادرکننده این فرآورده تبدیل کند.

وی تأکید کرد: تحقق این اهداف، مستلزم دو امر اساسی است؛ نخست، شناخت دقیق منشأهای شکل‌گیری قاچاق و دوم، بهره‌گیری مؤثر از ابزارهای داده‌محور، هوشمندسازی فرآیندها و نظارت هوشمند بر بخش مصرف. به لطف همکاری دستگاه‌ها، این همایش نشان می‌دهد که عزم و اهتمام لازم برای ادامه این مسیر وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در پایان سخنان خود با قدردانی از همراهی پلیس امنیت اقتصادی و فرماندهی فراجا، گفت: لازم می‌دانم بار دیگر از سردار رادان و تمامی مجموعه‌هایی که در این مسیر همراه بوده‌اند، تشکر کنم.


اخبار مرتبط
انهدام شبکه بزرگ قاچاق سوخت با همکاری پلیس و دستگاه قضایی
سه‌شنبه 1404/09/04 ساعت 17:09
انهدام شبکه بزرگ قاچاق سوخت با همکاری پلیس و دستگاه قضایی
با تلاش‌های مشترک نیروی انتظامی و دستگاه قضایی، یک شبکه گسترده قاچاق سوخت شناسایی و منهدم شد. مسئولان اعلام کردند که این عملیات گامی مهم در مقابله با قاچاق انرژی و حفظ امنیت اقتصادی کشور است
جریمه 24 هزار میلیارد ریالی برای یک شرکت تعاونی مرزی متخلف
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 12:33
جریمه 24 هزار میلیارد ریالی برای یک شرکت تعاونی مرزی متخلف
مدیرکل روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی از جریمه 24 هزار میلیارد ریالی برای یک شرکت تعاونی مرزی به دلیل قاچاق 1682 کیلوگرم نخ پنبه خبر داد.
رئیس پلیس اقتصادی: حجم قاچاق کشور به 30 میلیارد دلار رسید
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 11:40
رئیس پلیس اقتصادی: حجم قاچاق کشور به 30 میلیارد دلار رسید
در نخستین همایش سراسری پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه حجم قاچاق در کشور به 30 میلیارد دلار رسیده، گفت: بر اساس آخرین برآوردها 21 میلیون لیتر روزانه سوخت قاچاق می شود.
کشف شبکه قاچاق 4 میلیارد لیتر سوخت با گردش مالی 167 همت
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 10:46
کشف شبکه قاچاق 4 میلیارد لیتر سوخت با گردش مالی 167 همت
بزرگ‌ترین باند سازمان‌یافته قاچاق کلان سوخت کشور با گردش مالی 167 همت و قاچاق 4 میلیارد لیتر سوخت در هرمزگان، پس از دو سال رصد اطلاعاتی شناسایی و اعضای آن دستگیر شدند.
نظرات

آخرین اخبار
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد