×
بین الملل
شناسه خبر : 257640
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 08:37
سازمان ملل: تصویب قطعنامه درباره غزه گام مهمی در تثبیت آتش‌بس است

سازمان ملل: تصویب قطعنامه درباره غزه گام مهمی در تثبیت آتش‌بس است

سخنگوی سازمان ملل متحد در پی تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای آینده غزه بر مبنای طرح موسوم به صلح دونالد ترامپ در شورای امنیت، آن را گام مهمی در تثبیت آتش بس در غزه دانست.

 نورنیوز-گروه بین الملل:استفان دوجاریک دوشنبه شب به وقت محلی در مورد قطعنامه ۲۸۰۳ (۲۰۲۵) مصوب شورای امنیت در مورد خاورمیانه (غزه) به خبرنگاران گفت: تصویب قطعنامه در مورد غزه توسط شورای امنیت گامی مهم در تثبیت آتش‌بس است که دبیرکل سازمان ملل همه طرف‌ها را به رعایت آن تشویق می‌کند.

سخنگوی سازمان ملل متحد تصریح کرد: اکنون ضروری است که این حرکت دیپلماتیک به گام‌های ملموس و فوری مورد نیاز در عمل تبدیل شود.

دوجاریک افزود: سازمان ملل متحد متعهد به اجرای نقش‌های محول شده به آن در قطعنامه، افزایش کمک‌های بشردوستانه برای تامین نیازهای غیرنظامیان در غزه و حمایت از همه تلاش‌ها برای سوق دادن طرف‌ها به سمت مرحله بعدی آتش‌بس است.

سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: دبیر کل سازمان ملل از تلاش‌های دیپلماتیک مداوم مصر، قطر، ترکیه، ایالات متحده و کشورهای منطقه قدردانی می‌کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را تصویب کرد که به موجب آن، هیات صلح و نیروی بین‌المللی تثبیت‌کننده در غزه، همانطور که در «طرح جامع ایالات متحده برای پایان دادن به درگیری غزه» آمده است، مجوز فعالیت خواهند گرفت.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا ۱۳ رای مثبت و ۲ رای ممتنع کشورهای چین و روسیه را کسب کرد و به دلیل آنکه هیچ یک از ۱۵ عضو شورای امنیت با آن مخالفت نکردند، به تصویب رسید. این قطعنامه حاوی بندی است که مسیر احتمالی آینده برای ایجاد کشور فلسطین را ترسیم می‌کند.

بر اساس این قطعنامه، کشورهای عضو می‌توانند در «شورای صلح» موسوم به هیات انتقالی مشارکت کنند؛ نهادی که مسولیت نظارت بر بازسازی و احیای اقتصادی غزه را بر عهده خواهد داشت.

این قطعنامه همچنین نیروی ثبات بین‌المللی را می‌داند؛ نیرویی که روند خلع سلاح غزه را از جمله با جمع‌آوری سلاح‌ها و تخریب زیرساخت‌های نظامی تضمین می کند.

رئیس جمهوری آمریکا ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۵ برابر با هفتم مهر ۱۴۰۴ در نشست خبری مشترکی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از طرح ۲۰ بندی خود برای آتش‌بس در غزه رونمایی کرد و حماس سوم اکتبر ۲۰۲۵ برابر با ۱۱ مهر ۱۴۰۴ در پاسخ به طرح آتش‌بس ترامپ، با توقف کامل جنگ، تبادل اسرا و اداره مستقل غزه موافقت کرد و خواستار بررسی مسائل آینده غزه در چارچوب منافع ملی فلسطینی شد.

گرچه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در ابتدا با این طرح موافقت کرد، اما برخی از اعضای کابینه اسرائیل با آن مخالفت کرده‌اند. چرا که این طرح همچنین احتمال تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی را مطرح می‌کند که تحت فشار کشورهای عربی به آن اضافه شده است. با این حال، نتانیاهو با این ایده مخالفت کرده است.


اخبار مرتبط
هشدار گزارشگر سازمان ملل درباره ادامه تجارت تسلیحاتی اروپا با اسرائیل
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 15:23
هشدار گزارشگر سازمان ملل درباره ادامه تجارت تسلیحاتی اروپا با اسرائیل
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی درباره ادامه تجارت تسلیحاتی اروپا با رژیم اسرائیل هشدار داد و آن را باعث ویرانی فلسطین دانست.
قطعنامه 2803 و جهت‌گیری‌های تازه در خاورمیانه
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 11:40
احمد زیدآبادی:
قطعنامه 2803 و جهت‌گیری‌های تازه در خاورمیانه
قطعنامه 2803 حاصل ادغام پیشنهاد چند کشور عرب و مسلمان با پیش‌نویس دولت ترامپ است و از همین رو مخالفت حماس با آن، خطر رویارویی علنی این سازمان با هشت کشورِ مصر، عربستان، اردن، قطر، امارات، ترکیه، پاکستان و اندونزی را در پی دارد. بنابراین مخالفت حماس با اجرای قطعنامه بعید است ادامه یابد.
چین: قطعنامه آمریکا درباره غزه مبهم است
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 15:20
چین: قطعنامه آمریکا درباره غزه مبهم است
سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (سه‌شنبه) در مورد رأی ممتنع کشورش در شورای امنیت به پیش‌نویس قطعنامه آمریکا در مورد غزه توضیحاتی ارائه کرده و آن را مبهم خواند. او همچنین از ژاپن خواست مواضع «نادرست» خود را اصلاح کند.
واکنش ترامپ به تصویب قطعنامه آمریکا در باره غزه در شورای امنیت
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 10:41
واکنش ترامپ به تصویب قطعنامه آمریکا در باره غزه در شورای امنیت
ترامپ از رأی «شگفت‌انگیز» شورای امنیت سازمان ملل به نفع طرح صلح غزه خود استقبال کرد و گفت: شورای امنیت تشکیل شورای صلح برای غزه را تصویب کرد؛ شورایی که خودم ریاست آن را بر عهده خواهم داشت.
واکنش حماس به تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 10:33
واکنش حماس به تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت
جنبش حماس اعلام کرد قطعنامه پیشنهادی آمریکا «نه‌تنها پاسخگوی نیازهای سیاسی و انسانی مردم فلسطین نیست، بلکه سازوکاری از قیمومیت بین‌المللی بر غزه تحمیل می‌کند و اهدافی را دنبال می‌کند که رژیم اشغالگر در جنگ‌های گذشته به آن دست نیافته بود.»
شورای امنیت با 13 رای پیش‌نویس قطعنامه آمریکا در مورد غزه را تصویب کرد
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 08:29
شورای امنیت با 13 رای پیش‌نویس قطعنامه آمریکا در مورد غزه را تصویب کرد
13 عضو شورای امنیت به پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره غزه رأی مثبت دادند و نمایندگان روسیه و چین به آن رأی ممتنع دادند.
نظرات

آخرین اخبار
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خیبر شکن
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش
تجمعات شبانه ملت ایران زیر برف و باران
تایید شد؛ زخمی شدن 150 سرباز آمریکایی
استفاده آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی/هشدار در پی حمله به مناطق مسکونی
عراقچی: مقامات آمریکا با انتشار اخبار جعلی در حال دستکاری بازارها هستند
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا