×
اجتماعی
شناسه خبر : 257613
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 07:00
تشخیص زودهنگام «آب‌سیاه» ممکن شد

تشخیص زودهنگام «آب‌سیاه» ممکن شد

به گفته دانشمندان، یک پیشرفت جدید می‌تواند به جلوگیری از تأثیر مخرب بیماری آب‌سیاه کمک کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: امید تازه‌ای برای تشخیص زودهنگام و درمان‌های جدید برای بیماری آب‌سیاه یا گلوکوم(Glaucoma) پدید آمده است. «آب‌سیاه» به گروهی از بیماری‌های چشمی که اثرات مخربی بر بینایی دارند، گفته می‌شود.

گفتنی است که در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما یک مطالعه جدید دو مولکول طبیعی را شناسایی کرده است که نقش مهمی در پیشگیری از این شرایط دارند.

به نقل از اس‌ای، این مولکول‌ها آگماتین(agmatine) و تیامین(thiamine) نام دارند که «تیامین» به عنوان «ویتامین B1» نیز شناخته می‌شود و نقش آنها در محافظت در برابر آب‌سیاه توسط محققانی به رهبری تیمی از دانشگاه میزوری(Missouri) کشف شده است.

دانشمندان می‌گویند که «آگماتین» و «تیامین» می‌توانند به عنوان نشانگرهای زیستی برای تشخیص زودهنگام آب‌سیاه استفاده شوند و به پزشکان اجازه دهند اقدامات پیشگیرانه را در مراحل اولیه انجام دهند.

آب‌سیاه اصطلاحی برای توصیف گروهی از اختلالات چشمی با علت‌های متفاوت ولی اثری بالینی و مشترک بر روی چشم و عصب بینایی و وابسته به فشار داخل چشمی است.

پاوان سینگ(Pawan Singh)، محقق چشم‌پزشکی از دانشگاه میزوری می‌گوید: در چندین مورد، افراد تا زمانی که مسن‌تر نشوند و فشار چشمشان بالا نرود، متوجه ابتلای خود به آب‌سیاه نمی‌شوند.

این مولکول‌ها همچنین می‌توانند به درمان‌های جدید کمک کنند و نشان داده شده است که افزایش سطح «آگماتین» و «تیامین» در موش‌ها باعث کاهش التهاب در شبکیه، محافظت از سلول‌های عصبی گانگلیون شبکیه(RGCs) که معمولاً توسط گلوکوم آسیب می‌بینند و همچنین بهبود بینایی حیوانات می‌شود.

این تیم مایعی در چشم به نام زلالیه را در 19 بیمار مبتلا به آب‌سیاه و 10 فرد سالم بررسی کرد و 135 متابولیت مختلف را آزمایش کرد. از این تعداد، آگماتین و تیامین به ویژه در افراد مبتلا به آب‌سیاه کاهش یافته بود.

محققان در مقاله خود می‌نویسند: آگماتین و تیامین می‌توانند داروهای بالقوه تعدیل‌کننده سیستم ایمنی یا محافظت‌کننده عصبی برای درمان یا جلوگیری از آسیب عصبی التهابی به شبکیه در طول فرایند ابتلا به آب‌سیاه باشند.

محققان همچنین می‌گویند که آگماتین و تیامین بر روی سلول‌های گیرنده نوری موش تحت استرس در آزمایشگاه نتایج مثبت بیشتری را نشان داد و این مواد شیمیایی توانستند التهاب سلول‌ها را کاهش دهند و از مرگ آنها جلوگیری کنند.

شایان ذکر است که آب‌سیاه به آرامی منجر به نابینایی برگشت‌ناپذیر می‌شود که ناشی از آسیب به اعصاب پشت چشم است. این بیماری اغلب اما نه همیشه، با فشار بالای چشم مرتبط است، چیزی که درمان‌های فعلی روی آن تمرکز دارند. با این حال، این درمان‌ها فقط می‌توانند روند این بیماری را کند کنند.

آگماتین و تیامین نویدبخش توقف پیشرفت آسیب سلول‌های عصبی در چشم هستند و شاید برخی از آسیب‌هایی را که قبلاً ایجاد شده است، معکوس کنند. با این حال، قبل از اینکه بتوان از این روش برای درمان انسان استفاده کرد، مطالعات بیشتری لازم است.

سینگ می‌گوید: هدف بلندمدت ما این است که ببینیم آیا پزشکان روزی می‌توانند یک آزمایش خون ساده برای بررسی این نشانگرهای زیستی انجام دهند یا خیر. اگر بتوانند، امیدواریم که بتوانیم بیماری را خیلی زودتر، قبل از وقوع از دست دادن بینایی تشخیص دهیم تا بیماران بتوانند زودتر درمان شوند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بقائی: جامعه جهانی برای مقابله با تهدید اسرائیل اقدام کند
جزئیات جدید از حادثه تروریستی فهرج؛ شهادت 3 نیروی پلیس و یک شهروند
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ وضعیت استانها
چای سبز و لیمو؛ ترکیبی سالم با فواید بی‌نظیر
پاشنه‌بلند؛ زیبایی پرهزینه‌ای که شکل پا را تغییر می‌دهد
ربات‌ها با انسان امن‌تر و طبیعی‌تر تعامل می‌کنند
هدفون هوشمند، گفت‌وگو در محیط‌های پرسروصدا را ممکن می‌کند
راز ارتفاع کف اقیانوس برمودا فاش شد
دوستی دلفین‌ها به نفع آنهاست
کم‌تحرکی در تهران شایع است؛ داروهای لاغری محدودیت دارند
بحران انسانی در غزه پس از بارندگی‌های تازه افزایش یافت
دادگاه مطبوعات: ایرانیان نیوز مجرم شناخته شد
افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله گاز تا پایان سال
رژیم صهیونیستی بیشترین کشتار کودکان در کرانه باختری را ثبت کرد
اثرکوکتل در میوه ها و سبزیجات تهدید کننده حیات است
خالکوبی می‌تواند واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل کند
ترکیه یک پهپاد را در نزدیکی حریم هوایی خود سرنگون کرد
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان چه بخوریم؟
رد درخواست اسرائیل؛ تحقیقات جنگ غزه ادامه می‌یابد
دادستان کل آمریکا از خنثی‌سازی طرح بمب‌گذاری در کالیفرنیا خبر داد
شرکت نفت ونزوئلا هدف حمله سایبری آمریکا قرار گرفت
لاوروف: ایران هرگز برجام را نقض نکرده است
اعتراض انگلیسی‌ها به قیمت بالای بلیت‌های جام جهانی
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه/صدور هشدار برای 15 استان/راهداری در آماده‌باش
تام باراک برای بررسی خطوط قرمز سوریه با نتانیاهو دیدار کرد
مخالفت گسترده اروپا با مصادره دارایی‌های روسیه
ارتش آمریکا هویت دو نظامی کشته‌شده در سوریه را اعلام کرد
ثبت مشاهده 6 یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه طبیعی میاندشت
استعفای دسته‌جمعی وکلا در اعتراض به دستورهای جنجالی دولت ترامپ
پیام تبریک وزارت خارجه به مناسبت انتخابات شیلی
تعطیلی موزه لوور در پاریس
موافقت آمریکا با تضمین‌های امنیتی مشابه ناتو به اوکراین
مهاجرانی: انتصابات دولت بر اساس شایسته‌سالاری انجام می‌شود
جدول لیگ ایران در پایان مسابقات امروز
نورنما | سرعت و دقت یک مرغ مار گردن
2 شهید و 6 زخمی در غزه طی 24 ساعت گذشته
چگونه از میزان اعتبار کالابرگ خود مطلع شویم؟
مربی دروازه‌بان‌های استقلال در پایان بازی با خیبر زخمی شد
مجارستان: تشدید تنش با روسیه برای اروپا آسیب زاست
مدارس فارس فردا سه شنبه 25 آذرماه غیرحضوری شد
کی‌یف: پیشرفت واقعی در مذاکرات صلح اوکراین حاصل شد/مقام آمریکایی: مذاکرات مثبت بود
باشگاه خیبر از داور بازی با استقلال شکایت کرد
مدارس شهرستان جیرفت فردا سه شنبه تعطیل شدند
رویترز: روسیه با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا موافقت کرده است
ساپینتو: پنالتی خیبر را نادرست می‌دانم/ رحمتی: خیبر مقابل استقلال شایسته بُرد بود
عارف: دولت از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کند
عربستان مناطق مرزی یمن را هدف توپخانه قرار داد
زلنسکی درخواست خروج نیروهای اوکراینی از دونباس را رد کرد
X
آگهی تبلیغاتی