×
بین الملل
شناسه خبر : 257519
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/26 ساعت 15:58
امضای تفاهم‌نامه فروش تسلیحات جدید و جنگنده فرانسوی به اوکراین

امضای تفاهم‌نامه فروش تسلیحات جدید و جنگنده فرانسوی به اوکراین

در جریان سفر رئیس جمهوری اوکراین به فرانسه و بازدید وی از یک پایگاه هوایی نظامی، تفاهم‌نامه فروش تسلیحات جدید و جنگنده فرانسوی به کی‌یف به امضای دو طرف رسید.

نورنیوز-گروه بین الملل:روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و ولادیمیر زلنسکی همتای اوکراینی او امروز (دوشنبه) بر سر فروش و خرید قریب به یکصد فروند جنگنده رافال فرانسوی توافق کردند. این امر اوکراین را از سیستم‌های دفاع هوایی نسل بعدی برخوردار می‌کند.

فروش این جنگنده‌ها به اوکراین یکی از بندهای تفاهم‌نامه «۱۰ ساله‌ای» برای خرید تجهیزات دفاعی جدید فرانسه توسط اوکراین است و خرید سایر تسلیحات از جمله سیستم دفاع هوایی نسل بعدی SAMP-T که در حال حاضر در دست توسعه است، سیستم‌های راداری و پهپادها را هم شامل می‌شود.

پیشتر زلنسکی ابراز امیدواری کرده بود که در سفر به پاریس به «توافق تاریخی و بزرگ» دست یابد. وی امروز برای نهمین بار از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین به فرانسه سفر کرد. هدف از این سفر دسترسی به توافقی برای تقویت دفاع هوایی اوکراین اعلام شده بود.

روسای جمهوری فرانسه و اوکراین روز خود را با بازدید از پایگاه هوایی نظامی ویلاکوبله، در جنوب غربی پاریس، آغاز کردند. کاخ ریاست جمهوری فرانسه به مطبوعات گفت که آنها قرار است در مورد راه‌های «پیشرفت بیشتر در توانمندسازی اوکراین برای دفاع از خود» گفت‌وگو کنند. بنا بر اعلام این منبع، گفت‌وگوها در این مرحله، «لحاظ کردن برتری فرانسه در صنعت تسلیحات در خدمت دفاع اوکراین» و «فراهم کردن امکان دستیابی به سیستم‌های لازم برای پاسخ به تجاوز روسیه» با اشاره به «دفاع از حریم هوایی اوکراین» را شامل می‌شود.

زلنسکی قرار است به مونت والرین در غرب پاریس، سفر کند تا از مقر «نیروی چندملیتی اوکراین» که پاریس و لندن در حال آماده‌سازی برای استقرار آن به عنوان بخشی از توافق آتش‌بس و «تضمین‌های امنیتی» ارائه شده به کی‌یف هستند، بازدید کند.

انتظار می‌رود روسای جمهوری دو کشور امروز در کاخ الیزه چندین توافق‌نامه امضا و سپس در یک نشست مطبوعاتی مشترک شرکت کنند. حضور در در نشستی در مورد عملیات ضد پهپاد برنامه پیش‌بینی شده دیگر آنهاست.

یکی از مشاوران مکرون به خبرگزاری فرانسه گفت: «طولانی شدن جنگ و فقدان آتش‌بس، مسئولیت ما را برای انجام هر کاری که اوکراین را به دفاع از خود توانا کند و انگیزه جدیدی به این کشور دهد، برجسته می‌کند.

این دیدار پس از آن صورت گرفت که زلنسکی روز شنبه درخواست خود را از شرکای اروپایی برای دریافت سیستم‌های دفاع هوایی بیشتر تکرار کرد. وی در روزهای اخیر در جبهه داخلی نیز با رسوایی بزرگ فساد در بخش انرژی مواجه بوده است که به استعفای دو نفر از وزرای او منجر شده است.

رئیس جمهوری اوکراین در تلاش برای جلب حمایت بیشتر اروپا فردا نیز به مادرید خواهد رفت تا در آنجا با نمایندگان دو مجلس اسپانیا دیدار و گفت‌وگو کند.


نظرات

آخرین اخبار
تاکسی‌‍‌رانان بخوانند؛ نحوه پرداخت خسارت به تاکسی‌های آسیب دیده در جنگ
تاکنون چند واحد غیر نظامی در جنگ آسیب دیدند؟
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
قدردانی معاون وزارت ارشاد از رسانه‌ها و چند توصیه
کاهش شدید ترافیک کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز
اعلام محتمل‌ترین گزینه‌ میزبانی متمرکز لیگ برتر فوتبال
وقتی میز مذاکره روی مین چیده می‌شود
خط لوله‌ای که تنگه هرمز را دور می‌زد، آتش گرفت
کشتی کانتینری با پرچم انگلیس هدف 2 پرتابه قرار گرفت
مأموریت سخت نظامیان اسرائیل در لبنان
کشف منابع جدید گازی در عسلویه
پیام دریادار ایرانی درپی شهادت سردار تنگسیری
نفوذ سایبری به ایمیل رئیس پیشین موساد و افشای اسناد حساس
وال‌ استریت ژورنال از هک 50 دوربین در اسرائیل از ابتدای جنگ خبر داد
گفت‌وگوی تلفنی نخست وزیر پاکستان و رئیس شورای اتحادیه اروپا
بازداشت 48 عامل اصلی و شبکه‌ساز گروه‌های تروریستی
زلنسکی: خواهان آتش بس در حوزه انرژی هستیم
حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو و تجهیزات پزشکی نقض آشکار حقوق بین‌الملل است
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به غرب و شرق تهران، بوشهر و اهواز
سی‌ان‌ان: از بین رفتن آواکس، ضربه‌ای جدی به توانایی‌ هوایی آمریکاست
در حمله اسرائیل؛ نظامی لبنانی کشته و 5 نفر زخمی شدند
تشییع پیکر شهید تنگسیری در تهران
بازار سرمایه به صندوق‌های طلا روی خوش نشان نداد
صالحی‌امیری: صیانت از میراث‌فرهنگی، مسئولیتی تمدنی و بین‌نسلی است
پویش خواننده موسیقی برای ساخت خانه‌های تخریب‌شده در جنگ
دیدارهای بن‌سلمان با امیر قطر و پادشاه اردن محور تحولات منطقه
نگرانی وزیر دفاع ایتالیا از پیامدهای جنگ ایران
تاکید دادستان کل کشور بر تشدید نظارت تعزیرات و کنترل قیمت‌ها
بیش از 313 میلیون تردد ثبت شد
روبیو: ناتو چه فایده ای برای آمریکا دارد؟
پهپادهای ارتش، مراکز زیرساختی رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند
مهاجرانی: بخش‌های آسیب‌دیده فولاد مبارکه به خط تولید باز می گردد
برق‌رسانی در کشور، شرایط پایدار و مطمئن دارد
آخرین تمرین تیم ملی در ترکیه برگزار شد
مهلت تسویه قراردادها با بورس کالا تمدید شد
تداوم اسکان نوروزى فرهنگیان تا زمان بازگشایى مدارس
اعتراف صهیونیست‌ها به آسیب دیدن تأسیسات نفتی حیفا
درخواست السیسی از رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ
پزشکیان: تصمیم‌گیری درباره پایان جنگ منوط به تامین عزت و امنیت ایران است
عراقچی: اقدام تحریک‌آمیز درباره تنگه هرمز اوضاع پیچیده‌تر خواهد کرد
اینفانتینو: برنامه تغییر نخواهد کرد، ایران در جام جهانی خواهد بود
اروپا تحریم‌ها علیه ایران را یک سال دیگر تمدید کرد
ایروانی به گوترش نامه نوشت
کمند امیرسلیمانی: امید دارم به روزی که وطنم دوباره نفس بکشد
حمله موشکی حزب الله به پیاده نظام ارتش صهیونیستی
اسپانیا: اجازه استفاده از پایگاه های خود را نمی دهیم
نفوذ هکری گسترده ایران به دوربین‌های مداربسته اسرائیل
سردار قاآنی: به نظم جدید منطقه عادت کنید
دستگیری افراد مرتبط با شبکه‌های معاند در تهران
گدعون ساعر اعتراف کرد: شلیک 5000 هزار پرتابه از لبنان به اراضی اشغالی