×
سیاسی
شناسه خبر : 257511
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/26 ساعت 14:57
پرده‌خوانی غلط آمریکایی در تنگه هرمز

نور نیوز بررسی می کند،

پرده‌خوانی غلط آمریکایی در تنگه هرمز

پس از توقیف نفتکش «تالارا» توسط سپاه پاسداران، فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شد این اقدام غیرقانونی است و آزادی کشتیرانی را تهدید می‌کند. ایران اما حق قانونی دارد امنیت دریایی خود و منطقه را تامین کند، در حالی که آمریکا خود عامل بی‌ثباتی در منطقه است.

نورنیوز-گروه سیاسی: توقیف نفتکش تالارا با پرچم جزایر مارشال توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران واکنشی قانونی و پیشگیرانه به رفتار مشکوک یک فروند نفتکش بود. ایران به عنوان همسایه اصلی خلیج فارس و دریای عمان از حق قانونی برخوردار است که در جهت حفاظت از امنیت دریایی خود اقدام کند. حضور نفتکش‌های مشکوک در حریم‌های نزدیک به ایران می‌تواند تهدیدی برای جریان تجارت بین‌الملل و امنیت اقتصادی منطقه ایجاد کند، بنابراین اقدام سپاه پاسداران در توقیف این کشتی مطابق قوانین بین‌المللی و حق دفاع مشروع تلقی می‌شود. در مقابل، آمریکا با فاصله هزاران کیلومتر از منطقه و بدون هیچگونه حق حاکمیتی یا حریم قانونی، اقدام به فضاسازی رسانه‌ای کرده و تلاش دارد واقعیت دفاع مشروع ایران را وارونه جلوه دهد.

مقابله با تهدیدات ترکیبی

ایران تهدیدات امنیتی را صرفاً محدود به حمله نظامی نمی‌داند بلکه مواجهه با جنگ ترکیبی دشمن، شامل اقدامات اقتصادی، رسانه‌ای و نظامی را ضروری می‌شمارد. اقدام توقیف نفتکش مشکوک، بخشی از اقدامات پیشگیرانه و هوشمندانه نیروهای مسلح ایران برای مقابله با تهدیدات دریایی و اقتصادی است. این رفتار دفاعی در چارچوب قوانین بین‌المللی و دفاع مشروع ایران قابل توجیه است و نشان می‌دهد تهران آمادگی مقابله با تهدیدات پیچیده و ترکیبی را دارد. نکته کلیدی این است که این اقدامات به نوعی هشدار و بازدارندگی به دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای محسوب می‌شود، بدون آنکه به امنیت عمومی کشتیرانی آسیبی وارد شود.

ایران؛ ضامن امنیت دریایی منطقه

ایران همواره بر این اصل تاکید دارد که امنیت منطقه، امنیت ایران تلقی می شود و تمام اقدامات دریایی خود را در راستای حفاظت از ثبات خلیج فارس و مسیرهای بین‌المللی انجام می‌دهد. تقویت توان بومی دریایی، مقابله با قاچاق، دزدان دریایی و تهدیدات زیست‌محیطی، از جمله اقدامات عملی ایران در این حوزه است. توقیف نفتکش تالارا، نمونه‌ای از این رویکرد امنیتی است که ضمن رعایت قوانین جهانی، ثبات و تجارت بین‌المللی را تامین می‌کند. ادعاهای آمریکا و اسرائیل درباره تهدید امنیت دریایی، تلاشی برای کتمان ظرفیت ایران و ایجاد فشار رسانه‌ای بر غرب و تدوام پروژه ی ایران هراسی  است، در حالی که ایران سال‌هاست توانسته جریان آزاد کشتیرانی و تجارت در منطقه را تضمین کند.

آمریکا؛ متهم ردیف اول بحران‌ها

کارنامه آمریکا در منطقه سراسر نقض قوانین بین‌المللی و تهدید امنیتی است؛ از هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران تا بمباران تاسیسات هسته‌ای و دخالت‌های نظامی در عراق و سایر کشورها. این کشور نه تنها حق اظهار نظر درباره امنیت جهان و آزادی کشتیرانی ندارد، بلکه باید بابت اقدامات خود پاسخگو باشد. ایران محور ثبات و امنیت منطقه است و هزینه‌های بسیاری برای تضمین امنیت منطقه پرداخته است. اخراج آمریکا از خلیج فارس می‌تواند گامی مهم در جهت همگرایی میان همسایگان و ایجاد امنیت بومی باشد، چرا که حضور این کشور همیشه عامل بی‌ثباتی و تهدید در منطقه بوده است.
 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هوش مصنوعی و خلاقیت انسان؛ تهدید یا تقویت
7 علامت ناخن که ممکن است خبر از کلسترول بالا بدهند
10 نشانه بزرگسالی که ناشی از تروماهای کودکی است
تغذیه مناسب در ایام امتحان؛ راز تمرکز و موفقیت
درگیری حریدی‌ها با نظامیان صهیونیست
یسرائیل هیوم: تحرکات مصر موجب نگرانی اسرائیل شده است
احتمال کسب اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در 2026 برای دموکرات‌ها
طوفان شدید در شمال اروپا 3 کشته برجای گذاشت
بانک مرکزی: هیچ صرافی ارز دیجیتال رسمی نیست
همکاری نظامی اسرائیل، قبرس و یونان کلید خورد
سرشماری نفوس و مسکن به‌صورت آزمایشی اجرا می‌شود
تأکید معاون اجرایی رئیس‌جمهور بر استقرار بودجه‌ریزی عملیاتی
سازمان وظیفه عمومی: مراقب کارت‌های جعلی در فضای مجازی باشید
برف راه ارتباطی 60 روستای الیگودرز را بست
احتمال گرایش عربستان به ائتلاف با انصارالله برای جلوگیری از تشکیل یمن جنوبی
نامه آیت‌الله اعرافی به شیخ الازهر درباره برنامه‌های جانبی جام جهانی2026
تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و عربستان
عناصر جولانی رهبر علوی‌های سوریه را دستگیر کردند
مخبر: امروز صلابت ایران سه بار در جهان طنین‌انداز شد
نورنما | عطش دیده شدن، به قیمت جان!
کلیات طرح تشکیل وزارت مدیریت بحران تصویب شد
ترامپ: تضمین‌های امنیتی به اوکراین می‌دهیم
سه ماهواره ایرانی به فضا پرتاب شدند/ دریافت موفقیت‌آمیز نخستین سیگنال‌+ فیلم
بارندگی شدید؛ 9 شهرستان خوزستان را آب‌گرفت
نورنما | یخ بستن سد زاینده رود اصفهان
آمریکا تلاش دیگری را برای مذاکره با ایران آغاز کرده است
تجمع کسبه پاساژ علاءالدین در اعتراض به بی‌ثباتی قیمت ارز
زمین‌لرزه 3.4 ریشتری حوالی بیرجند را لرزاند
عارف: با احتکار و گران‌فروشی باید مقابله شود
دو بالگرد در نیوجرسی سقوط کردند
مدارس کدام استان‌ها روز دوشنبه 8 دی ماه غیرحضوری است؟
تماس تلفنی ترامپ با پوتین پیش از دیدار با زلنسکی/انتشار جزئیات
آمریکا منطقه‌ای در نیجریه را هدف قرار داد که داعشی نداشته است
کریستیانو رونالدو بازیکن سال خاورمیانه شد
کولاک گردنه‌های چری و شاه‌منصوری را بست
بقائی: جادوی روایت بیضایی در «روز واقعه» به حافظه آیینی ما پیوست
تبریز سفیدپوش شد؛ نخستین برف زمستانی بر زمین نشست
عراقچی: استفاده هدفمند از هوش مصنوعی جایگاه ایران را ارتقا می‌دهد
عارف: فناوری فضایی تجلی پیشرفت ایران است
اتحادیه عرب اقدام تل‌آویو در به رسمیت شناختن «سومالی‌لند» را محکوم کرد
توافق آتش‌بس غزه 969 بار توسط اشغالگران نقض شد
دریافت نشان حامی مدرسه‌سازی توسط بنیاد برکت
اونس نقره از یک بشکه نفت گران‌تر شد
رامین رضائیان از استقلال جدا می شود/باشگاه مخالف است
پیام فراخوان به مناسبت درگذشت بیضایی
سهمیه دی نهاده‌ها به زودی در بازارگاه بارگذاری می‌شود
تولیدکنندگان روغن خواستار تعیین تکلیف ارز شدند
نشان «اصالت ایرانی» به علی نصیریان اعطا شد
باران و برف به پایتخت رسید/ سه‌شنبه سرد در پیش است
ترامپ از توقف موقت جنگ تایلند ـ کامبوج خبر داد
X
آگهی تبلیغاتی