×
اجتماعی
شناسه خبر : 257477
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/26 ساعت 14:43
معاون وزیر کار: تهران به نقطه‌ای می رسد که آب نیست

معاون وزیر کار: تهران به نقطه‌ای می رسد که آب نیست

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار با هشدار نسبت به دغدغه نبود آب در پایتخت بر لزوم اجرای نهضت بازگشت و تمرکززدایی از تهران تاکید کرد و در عین حال گفت: نسل Z نسلی ریسک‌پذیر است و به دلیل چسبندگی زیاد به دیجیتال و فناوری می توان از این نسل کارآفرین بیشتری خلق کرد.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ سید مالک حسینی در نشست سازمان ملی کارآفرینی که به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی برگزار شد، اظهار کرد: در مورد کارآفرینی در شرایط حاضر دو فاکتور خیلی پررنگ است؛ یکی نوآوری و دیگری ریسک‌پذیری؛ چون نوآوری در دل خودش ریسک داد بنابراین کارآفرینی با این دو موضوع گره خورده است.

وی با طرح این پرسش که قوانین ما چه قدر اجازه ریسک پذیری را دارد؟ افزود: تاکید ما این است که بیاییم قسمت‌هایی که ریسک پذیری را از بین می برد و به تعبیری نوآوری را شهید می کند، بررسی کنیم. بررسی های موردی به این ختم شد که یکسری قوانین مربوط به حوزه مالیات و چک یا اعلام ورشکستگی داریم که تاثیرگذار است. این فقط در بخش حکمرانی نیست چون جامعه هم از نظر فرهنگی با این مسأله کنار نیامده است و اگر کسی ورشکسته می شود جامعه او را طرد می کند.

نسل Z نسلی ریسک پذیر و کارآفرین است

معاون اشتغال وزارت کار در ادامه تحولات نسلی، توسعه منطقه ای و کارآفرینی را سه مولفه ای دانست که باید بر آنها متمرکز شد و افزود: درحال حاضر نسل Z را با نوع مواجهه ای که با آن صورت می دهیم ازبین می بریم. اتفاقا این نسل ریسک پذیر است و چون در یک فضای فرهنگی بزرگ شده که چسبندگی زیادی به دیجیتال و فناوری دارد، بیشتر می شود از این نسل کارآفرین تربیت کرد.

به گفته حسینی در بحث توسعه منطقه‌ای صرفا به حرف بسنده شده است درحالی که اگر می خواهیم تمرکززدایی کنیم و دولت قرار است تصدی ها را واگذار کند، باید به طور جدی به این مقوله پرداخته شود و سیاستگذاری‌ها به این سمت باشد.

قوانین دهه ۶۰ را برای دهه هشتادی‌ها اجرا می کنیم

وی ادامه داد: از نگاه و منظر حاکمیتی ما روی ریسک پذیری، تحولات نسلی و تمرکززدایی کار می کنیم اما نکته قابل تأمل این است که قوانین و دستورالعمل‌های ما قدیمی است. همین حالا برای بچه‌های دهه هشتادی داریم قوانینی را اجرا می کنیم که دهه شصت تدوین و اجرا شده است، لذا باید بازنگری جدی صورت دهیم.

مصوبه کارآفرینان پیشرو استارت می‌خورد

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار از به جریان افتادن مصوبه کارآفرینان پیشرو خبر داد و گفت: این مصوبه در سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید ولی روی زمین مانده بود که از هفته آینده آن را به جریان خواهیم انداخت.

حسینی با تاکید بر اینکه باید تحولات نسلی را جدی بگیریم، اظهار کرد: در سال ۱۴۲۰ با این نرخ پنجره جمعیتی ما بسته است و جمعیت ما شروع به روند کاهشی می کند ولی اینکه در سال ۱۴۵۰  چه عددی گفته شود، نگران کننده است.

شکاف مزدی عامل کمبود نیروی کار بنگاه‌ها

وی درعین حال از شکاف مزدی به عنوان یکی از علل تاثیرگذار در بازار کار نام برد و گفت: بخشی از کمبود نیروی کار در واحدها یا شهرک‌های صنعتی به دلیل دستمزد است و معتقدم اگر کارفرما دستمزد خوب بدهد، نیروی کار ایرانی با تمام توان کار می‌کند.

معاون اشتغال وزیر کار خاطر نشان کرد: باید روی نهضت بازگشت کار کنیم. تهران به نقطه‌ای می رسد که دیگر آب نخواهد بود و باید تمرکز زدایی را از حالا با جدیت دنبال کنیم، این یک ژست یا انتخاب نیست بلکه یک اجبار است.


نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد