×
اجتماعی
شناسه خبر : 257398
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/26 ساعت 06:00
سلاحی جدید در برابر ویروس آنفلوآنزا

سلاحی جدید در برابر ویروس آنفلوآنزا

دانشمندان دریافتند، هورمونی که به تنظیم تعادل انرژی در بدن کمک می‌کند، نقش مهمی در نحوه واکنش بدن به ویروس آنفلوآنزا نیز ایفا می‌کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس ساوت‌وسترن، پتانسیل این هورمون، «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست»  (FGF۲۱) را هدفی برای درمان‌های جدید آنفلوآنزا می‌دانند. این هورمون که به دلیل نقشش در تنظیم متابولیسم و ‌تعادل انرژی شناخته شده است، در طول عفونت‌های آنفلوآنزا در انسان و موش افزایش می‌یابد و با ایجاد پاسخ‌های محافظتی در مغز، به بدن کمک می‌کند تا با استرس فیزیولوژیکی عفونت مقابله کند.

استیون کلیور، دانشمند ارشد این پژوهش و استاد زیست‌شناسی مولکولی و فارماکولوژی اظهار کرد: نتایج پژوهش‌های ما نشان می‌دهد که «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست» بر مغز تاثیر می‌گذارد تا از هیپوترمی و کاهش وزن ناشی از عفونت آنفلوآنزا محافظت کند.

نتایج پژوهش کنونی نشان داد که «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست»، ناحیه‌ای از مغز را فعال می‌کند که با تحریک تولید گرما در بافت‌های مسئول تنظیم دما، به تنظیم دمای بدن کمک می‌کند.

این پاسخ گرمازا به تثبیت دمای بدن کمک می‌کند و توانایی کلی بدن در مبارزه با عفونت آنفلوآنزا را بهبود می‌بخشد. در موش‌هایی که فاقد «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست» یا گیرنده آن بودند، بهبودی کندتر بود که نشان می‌دهد «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست»، نقش اساسی در پاسخ بدن به عفونت آنفلوآنزا دارد.

جالب توجه است، در حالی که  «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست» به بهبودی از عفونت آنفلوآنزا کمک کرد اما بر سطح ویروس تاثیری نداشت که نشان می‌دهد مزایای آن از کاهش استرس ناشی از عفونت نه حمله مستقیم به ویروس ناشی می‌شود. نتایج نشان می‌دهد که «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست» می‌تواند به بدن کمک کند تا به طیف وسیعی از عفونت‌ها و نه فقط آنفولانزا پاسخ دهد.

کلیور توضیح داد: برای موارد جدی عفونت آنفلوآنزا، مراقبت حمایت‌کننده درمان است، یافته‌های ما رویکرد دارویی جدید برای درمان آنفلوآنزا را نشان می‌دهد و تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این یافته‌ها برای سایر عفونت‌ها نیز قابل اجرا هستند یا خیر، مورد نیاز است.

این پژوهش بر اساس دهه‌ها کار در آزمایشگاه این دانشگاه انجام شده است، «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست»  برای اولین بار به‌عنوان هورمونی شناسایی شد که توسط کبد در پاسخ به استرس‌های متابولیکی مانند روزه‌داری و مصرف الکل تولید می‌شود. نتایج پژوهش جدید نشان داد که «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست» همچنین می‌تواند به بدن در حفظ تعادل متابولیکی در طول بیماری کمک کند.

کارتیک راجاگوپالان، پژوهشگر ارشد این پژوهش گفت: سیستم ایمنی فقط بخش حیاتی پاسخ به عفونت نیست بلکه سیگنال‌هایی به مغز ارسال می‌کند تا متابولیسم را برای پاسخ بهینه به بیماری دوباره برنامه‌ریزی کند.

سایت ساینس گزارش کرد، این پژوهش، با هدف قرار دادن پاسخ متابولیک بدن به عفونت، به جای تمرکز صرف بر حمله به خود ویروس، مسیر جدیدی را برای درمان آنفلوآنزا پیشنهاد می‌دهد. اگر پژوهش‌های آینده این یافته‌ها را تایید کنند، «فاکتور ۲۱ رشد فیبروبلاست» می‌تواند به هدف درمانی جدید برای درمان آنفلوآنزا و احتمالا سایر عفونت‌ها نیز تبدیل شود.

نتایج این پژوهش در «مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم» (Proceedings of the National Academy of Sciences) منتشر شده است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز صفر شد
قطع برق ادارات پرمصرف و محدودیت برق خانگی از فردا آغاز می شود
وزیر خارجه فرانسه: تا توقف برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها لغو نمی‌شود
دور جدید حملات آمریکا به ایران؛ شنیده شدن مجدد صدای انفجار در حوالی بندرعباس، قشم و آبادان
آغاز پیش‌فروش بلیت‌های بازی اسپانیا و فرانسه در سینما
حمله عربستان به فرودگاه صنعا/یمن: حمله عربستان بی‌پاسخ نخواهد ماند
بولتون از حمایت از عوامل تجزیه‌طلب علیه ایران سخن گفت
رهبری ایران پیام جدیدی برای لبنان و حزب‌الله فرستاد
وزیر خارجه مصر: پروژه «اسرائیل بزرگ» محکوم به شکست است
وداع سینمای جهان با ستاره پارک ژوراسیک؛ سم نیل درگذشت
داور پرحاشیه جام جهانی دوباره سوت می‌زند؛نبرد فرانسه و اسپانیا زیر ذره‌بین بارتون
نورنما | تشییع باشکوه رهبر ایران در دنیای لگو!
تأمین اجتماعی پاسخ داد: حقوق بازنشستگان در خطر نیست
افشاگری رسانه عبری: نتانیاهو برای نجات سیاسی خود به دشمن نیاز دارد
دستگیری کلاهبردار فضای مجازی در تهران؛ فروش دعا و طلسم با درآمدهای کلان
گرمای بی‌سابقه در راه بوشهر است؛ دما به 50 درجه می رسد؟
قیمت دلار امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
تیم ملی تیراندازی ایران با 16 ورزشکار راهی جام جهانی چین شد
گمرک بازرگان مجاز به ترخیص خودرو شد+ زمان اجرای ابلاغیه
مشهدی ها منتظر گرمای بالای 40 درجه باشند
هشدار زرد هواشناسی برای تهران/ موج گرمای شدید در پیش است
نورویدئو | پاداش واشنگتن؛ صورت حساب سنگین ابوظبی
«مردان آهنین» با شکوهی جدید به تلویزیون می‌آید
صدور مجوز شورای پروانه نمایش برای 4 فیلم و یک انیمیشن
حملات گسترده رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
وزیر خارجه اسپانیا: بحران خاورمیانه راه‌حل نظامی ندارد
تراز 5 میلیون واحدی شاخص کل بورس از دست رفت
پیام جدید اروپا درباره ایران و آمریکا؛ بروکسل آماده میانجیگری شد
صدای ماندگار اپرای تهران خاموش شد
محسنی‌اژه‌ای: دستگاه قضایی مسئول مستقیم مبارزه با فساد، محاکمه و مجازات مفسد است
آمار جدید ابربدهکاران بانکی منتشر شد
موج گرما برنامه بازدید از برج ایفل و لوور را بهم ریخت
دستور مهم دادگستری تهران درباره حساب‌های بانکی بدهکاران
چرا دوباره بورس آسیا و معاملات آتی آمریکا قرمزپوش شدند؟
تکلیف امتحانات دانشگاه و کنکور مشخص شد+جزئیات جدید از زبان وزیر علوم
چرا پرونده جنجالی جام جهانی دوباره داغ شد؟
نگرانی اسرائیل از تغییر اولویت‌های واشنگتن در قبال تهران
کسری طاهری از پرسپولیس به نساجی پرید!
تداوم هوای گرم در قم؛ پیش‌بینی دمای 46 درجه‌ای
زمان‌بندی خاموشی‌های احتمالی دو روز زودتر اعلام می‌شود
آمریکا تصمیم‌گیر مطلق نیست/ ایران اجازه تغییر موازنه میدانی را نمی‌دهد
عراق در پیچ واشنگتن؛ فرصت توسعه یا تله وابستگی؟
روایت تلخ جهانبخش از حذف زودهنگام؛ تیم ملی در جام جهانی تنها ماند
تلاش ناموفق شرکت خودروسازی برای تصاحب 120 هکتار زمین کشاورزی
تیم ملی فوتبال در فیفادی‌های آینده چند دیدار دوستانه برگزار می‌کند؟
صدای انفجار در اصفهان؛ مدیریت بحران دلیل را اعلام کرد
رئیس‌جمهور: دانشگاه مسئولیت حل مسائل واقعی کشور را برعهده بگیرد
گام جدید در خودکفایی صنعت نفت؛ تجهیزات راهبردی فاز 13 داخلی‌سازی شد
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه قزوین - کرج
معاریو: آمریکا به‌دنبال مهار تنش با ایران است