×
اجتماعی
شناسه خبر : 257265
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/25 ساعت 13:10
جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود 75 همت هزینه نیاز دارد

معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد

جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود 75 همت هزینه نیاز دارد

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه دولت به ازای هر دانش‌آموز مدارس دولتی حدود 30 میلیون تومان هزینه می‌کند گفت: جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود 75 همت هزینه نیاز دارد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه دولت به ازای هر دانش‌آموز مدارس دولتی حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه می‌کند گفت: جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود ۷۵ همت هزینه نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، احمد محمودزاده در یک برنامه تلویزیونی درباره عدالت آموزشی گفت: ۶۵ درصد دانش‌آموزان مدارس غیردولتی از خانوارهای کم‌درآمد، کارمندان دولتی، فرهنگیان و نیروهای نظامی هستند. هدف این مدارس، کمک به عدالت آموزشی و کاهش بار هزینه‌ای دولت است.

برچسب «لاکچری» بودن به برخی مدارس می‌زنند 

وی با بیان اینکه تعطیلی مدارس غیردولتی نمی‌تواند کیفیت آموزش را افزایش دهد، چرا که این مدارس بخشی از ظرفیت نظام آموزشی کشور هستند، با اشاره به نگاه نادرست جامعه نسبت به مدارس غیردولتی افزود: گاهی برخی مدارس که استانداردهای بالایی دارند، با عنوان «لاکچری» معرفی می‌شوند. سند تحول بنیادین تأکید دارد مدارس باید بالاترین استانداردهای نیروی انسانی، امکانات و روش‌های آموزشی را داشته باشند و نباید برچسب منفی به مدرسه‌ای که به این استانداردها دست یافته، زده شود.

ثبت ۱۵۶ پرونده تخلف شهریه در سه ماهه اول سال

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش در مورد شهریه‌ها و تخلفات مدارس غیر دولتی ادامه داد: شهریه‌ها بر اساس الگوی مشخص به استان‌ها ابلاغ می‌شود و نظارت بر توسعه کمی و کیفی مدارس و عملکرد آن‌ها انجام می‌گیرد. امسال در سه‌ماهه اول، ۱۵۶ پرونده تخلف شهریه ثبت شد که نشان‌دهنده نظارت جدی است.

محمودزاده با باین اینکه بخشی از شهریه‌ها مربوط به برنامه‌های فوق‌برنامه مانند آموزش چند زبان است که خارج از برنامه درسی رسمی ارائه می‌شود، درباره نقش دولت و مشارکت خانواده‌ها گفت: دولت موظف است مدارس دولتی را تقویت کند تا خانواده‌ها از روی علاقه و کیفیت، مدارس را انتخاب کنند و از روی اجبار انتخاب نکنند.

هزینه ۷۵ همتی جمعیت دانش‌آموزی کشور در یک سال

وی با بیان اینکه امروز دولت به ازای هر دانش‌آموز مدارس دولتی حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه می‌کند افزود: جمعیت دانش‌آموزی کشور حدود ۷۵ همت هزینه سالانه نیاز دارد. در مقابل، مدارس غیردولتی با مشارکت خانواده‌ها اداره می‌شوند، بدون دریافت هزینه فضا و زیرساخت از دولت. مشکل، وجود مدارس غیردولتی نیست؛ بلکه توانمند کردن مدارس دولتی است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه مدارس غیر دولتی مانع عدالت نیستند بلکه ابزار مشارکت و کمک‌رسانی هستند ادامه داد: هدف اصلی این است که مدیریت آموزش و پرورش به گونه‌ای اعمال شود که از ایجاد شکاف‌های آموزشی و طبقاتی جلوگیری شود و عدالت آموزشی در سراسر کشور رعایت شود. مردم، دولتی یا غیر دولتی بودن مدرسه را انتخاب نمی‌کنند؛ بلکه کیفیت را انتخاب می‌کنند.

محمودزاده با بیان اینکه آموزش و پرورش امری حاکمیتی است و واگذاری آن به غیر ممنوع است، گفت: آنچه امروز در مدارس غیردولتی شاهد هستیم، اجرای قانون و تنظیم‌گری است و سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نقش تنظیم‌گری و تسهیل‌گری دارد. هر آنچه در سند تحول بنیادین برای مدارس دولتی تعریف شده، برای مدارس غیردولتی نیز حاکم است که شامل ۸ هدف کلان، ۱۵ راهبرد کلان، ۲۳ هدف عملیاتی و ۱۳۱ راهکار است.

وی با بیان اینکه اجرای نقشه راه سند تحول که دو سال پیش توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تأیید رسید، برای همه مدارس یکسان است، با اشاره به شاخص‌های تراز دانش‌آموز گفت: تمام زیرنظام‌های شش‌گانه تعلیم و تربیت و ۴۳ شاخص اعتقادی، اخلاقی و علمی، بدون تفکیک بین مدارس دولتی و غیردولتی تعریف شده است. دانش‌آموز، دانش‌آموز جمهوری اسلامی است و نه دانش‌آموز دولتی و نه دانش‌آموز غیردولتی.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در اجرا، بخشی از فعالیت‌ها با مشارکت مردم انجام می‌شود که طبیعتاً تفاوت‌هایی در فوق‌برنامه‌ها و امکانات ایجاد می‌کند ادامه داد: این تفاوت‌ها ناشی از برنامه‌ریزی مدرسه و سطح مشارکت اولیاست.

محمودزاده در خصوص کیفیت و اجرای برنامه‌ها گفت: تمام عناصر برنامه‌ریزی آموزشی، شامل گزینش و صلاحیت حرفه‌ای معلمان، دوره‌های آموزش معلم، عناوین کتاب‌های درسی، ارزشیابی، امتحانات نهایی و کنکور، برای مدارس دولتی و غیردولتی یکسان است. تفاوت‌ها بیشتر در اجرا و کیفیت ارائه خدمات است. برخی مدارس به دلیل مشارکت مالی اولیا، امکانات بیشتری فراهم می‌کنند و کیفیت برخی فعالیت‌ها بالاتر است. این تفاوت‌ها نباید منجر به قضاوت کلی درباره مدارس غیردولتی شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آمادگی کامل نیروهای مسلح/تأکید سرلشکر موسوی بر رصد دقیق تهدیدات
زلزله 4.1 ریشتری سفید سنگ در خراسان رضوی را لرزاند
محکومیت کشتار غیرنظامیان در سودان از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه
لبنان: نقض توافق‌ها و حملات اسرائیل ادامه دارد
شهردار منتخب نیویورک: مردم بخشی از سیاست‌ورزی باشند
سخنگوی سپاه: پالایشگاه حیفا را دوبار موشک‌باران کردیم
آخرین جزئیات در پرونده پژمان جمشیدی ؛ قرار بازداشت نقض شد
نورنما | رازآلوده‌ترین سازه جهان
داغ‌ترین روز جام جهانی؛ ایران – بلژیک زیر آفتاب 30 درجه‌ای
جزئیات جدید در پرونده قتل طلافروش کرمانشاهی
باران و رعد و برق در راه تهران
تمدید آموزش غیرحضوری مدارس مازندران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 آذر 1404 + جدول
بازی ایران در شهرمان هیجان‌انگیز است
وضعیت هوای تهران دوباره قرمز شد
مافیای کنکور پس از 12 سال شکست خورد
مهاجرانی: دولت در موضوع مهریه مخالف طرح‌های محدودکننده است
کالاس: اروپا باید بر مقابله با روسیه، چین و ایران تمرکز کند
اعلام نتایج آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده سال 1404
6 عضو باند فریب خریداران خودرو زمین‌گیر شدند
مهران کرمی مدیر روابط‌عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست شد
فرمانده کل سپاه: جنگ 12 روزه، جنگ تکنولوژی و فناوری بود
روایت رئیس قوه قضاییه از دستورالعمل 4 ماده‌ای تا لایحه 70 ماده‌ای حجاب
نیم‌بها شدن بلیت سینماها در روز مادر
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 16 آذر 1404 + جدول
در روزهای آلوده هوا چه تغذیه‌ای می‌تواند به سلامت ما کمک کند؟
تلاش نظامیان بنین برای کودتا ناکام ماند
بیشترین شکایات قصور پزشکی مربوط به کدام جراحی‌هاست؟
صعود بی‌سابقه بورس؛ شاخص کل از مرز 3.4 میلیون واحد عبور کرد
ریشه بحران آتش‌سوزی جنگل دقیقاً کجاست؟
موزه‌ها امروز و فردا برای دانشجوها و اساتید رایگان است
امیر قلعه نویی با بزرگان فوتبال دور یک میز
خرید اعتباری هوشمند با اوانو؛ ساده، سریع و بدون سود
زلنسکی خبر از گفت‌وگوی مفید با کوشنر و ویتکاف داد
پاسخ تند چین به توکیو: اتهام قفل راداری واقعیت ندارد
همه ما در مشکلات کشور سهیم هستیم؛ توزیع بنزین با شرایط کنونی ضد عدالت است
نیمی از ساختمان پرسپولیس در توقیف تامین اجتماعی
«مجتبی جباری» سرمربی مس رفسنجان شد
برنامه کامل جام جهانی 2026 اعلام شد؛ تقویم دقیق بازی‌ها از افتتاحیه تا فینال به وقت تهران
جریمه بیش از 614 هزار خودروی دودزا در تهران
18 مهاجر در آب‌های جنوب یونان جان باختند
سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری منصوب شد
حمایت از اسرائیل بخش جدایی‌ناپذیر سیاست آلمان است
بقایی: هیچ مماشاتی با تعرض به حاکمیت سرزمینی ایران نداریم+فیلم
انتقاد امام جمعه پارسیان از «ماراتن برهنگی» در کیش
پیامک جعلی ثبت‌نام نهضت ملی مسکن کلاهبرداری است
73 کشته و زخمی در آتش‌سوزی باشگاه تفریحی هند + فیلم
آغاز محاکمه اعضای شبکه جاسوسی «سیا» در یمن
تردد چه خودروهایی امروز ممنوع اعلام شده است؟
سکوت دانشجو خسارت‌بارتر از فریاد اعتراض اوست
X
آگهی تبلیغاتی