×
اجتماعی
شناسه خبر : 257265
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/25 ساعت 13:10
جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود 75 همت هزینه نیاز دارد

معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد

جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود 75 همت هزینه نیاز دارد

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه دولت به ازای هر دانش‌آموز مدارس دولتی حدود 30 میلیون تومان هزینه می‌کند گفت: جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود 75 همت هزینه نیاز دارد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه دولت به ازای هر دانش‌آموز مدارس دولتی حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه می‌کند گفت: جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود ۷۵ همت هزینه نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، احمد محمودزاده در یک برنامه تلویزیونی درباره عدالت آموزشی گفت: ۶۵ درصد دانش‌آموزان مدارس غیردولتی از خانوارهای کم‌درآمد، کارمندان دولتی، فرهنگیان و نیروهای نظامی هستند. هدف این مدارس، کمک به عدالت آموزشی و کاهش بار هزینه‌ای دولت است.

برچسب «لاکچری» بودن به برخی مدارس می‌زنند 

وی با بیان اینکه تعطیلی مدارس غیردولتی نمی‌تواند کیفیت آموزش را افزایش دهد، چرا که این مدارس بخشی از ظرفیت نظام آموزشی کشور هستند، با اشاره به نگاه نادرست جامعه نسبت به مدارس غیردولتی افزود: گاهی برخی مدارس که استانداردهای بالایی دارند، با عنوان «لاکچری» معرفی می‌شوند. سند تحول بنیادین تأکید دارد مدارس باید بالاترین استانداردهای نیروی انسانی، امکانات و روش‌های آموزشی را داشته باشند و نباید برچسب منفی به مدرسه‌ای که به این استانداردها دست یافته، زده شود.

ثبت ۱۵۶ پرونده تخلف شهریه در سه ماهه اول سال

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش در مورد شهریه‌ها و تخلفات مدارس غیر دولتی ادامه داد: شهریه‌ها بر اساس الگوی مشخص به استان‌ها ابلاغ می‌شود و نظارت بر توسعه کمی و کیفی مدارس و عملکرد آن‌ها انجام می‌گیرد. امسال در سه‌ماهه اول، ۱۵۶ پرونده تخلف شهریه ثبت شد که نشان‌دهنده نظارت جدی است.

محمودزاده با باین اینکه بخشی از شهریه‌ها مربوط به برنامه‌های فوق‌برنامه مانند آموزش چند زبان است که خارج از برنامه درسی رسمی ارائه می‌شود، درباره نقش دولت و مشارکت خانواده‌ها گفت: دولت موظف است مدارس دولتی را تقویت کند تا خانواده‌ها از روی علاقه و کیفیت، مدارس را انتخاب کنند و از روی اجبار انتخاب نکنند.

هزینه ۷۵ همتی جمعیت دانش‌آموزی کشور در یک سال

وی با بیان اینکه امروز دولت به ازای هر دانش‌آموز مدارس دولتی حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه می‌کند افزود: جمعیت دانش‌آموزی کشور حدود ۷۵ همت هزینه سالانه نیاز دارد. در مقابل، مدارس غیردولتی با مشارکت خانواده‌ها اداره می‌شوند، بدون دریافت هزینه فضا و زیرساخت از دولت. مشکل، وجود مدارس غیردولتی نیست؛ بلکه توانمند کردن مدارس دولتی است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه مدارس غیر دولتی مانع عدالت نیستند بلکه ابزار مشارکت و کمک‌رسانی هستند ادامه داد: هدف اصلی این است که مدیریت آموزش و پرورش به گونه‌ای اعمال شود که از ایجاد شکاف‌های آموزشی و طبقاتی جلوگیری شود و عدالت آموزشی در سراسر کشور رعایت شود. مردم، دولتی یا غیر دولتی بودن مدرسه را انتخاب نمی‌کنند؛ بلکه کیفیت را انتخاب می‌کنند.

محمودزاده با بیان اینکه آموزش و پرورش امری حاکمیتی است و واگذاری آن به غیر ممنوع است، گفت: آنچه امروز در مدارس غیردولتی شاهد هستیم، اجرای قانون و تنظیم‌گری است و سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نقش تنظیم‌گری و تسهیل‌گری دارد. هر آنچه در سند تحول بنیادین برای مدارس دولتی تعریف شده، برای مدارس غیردولتی نیز حاکم است که شامل ۸ هدف کلان، ۱۵ راهبرد کلان، ۲۳ هدف عملیاتی و ۱۳۱ راهکار است.

وی با بیان اینکه اجرای نقشه راه سند تحول که دو سال پیش توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تأیید رسید، برای همه مدارس یکسان است، با اشاره به شاخص‌های تراز دانش‌آموز گفت: تمام زیرنظام‌های شش‌گانه تعلیم و تربیت و ۴۳ شاخص اعتقادی، اخلاقی و علمی، بدون تفکیک بین مدارس دولتی و غیردولتی تعریف شده است. دانش‌آموز، دانش‌آموز جمهوری اسلامی است و نه دانش‌آموز دولتی و نه دانش‌آموز غیردولتی.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در اجرا، بخشی از فعالیت‌ها با مشارکت مردم انجام می‌شود که طبیعتاً تفاوت‌هایی در فوق‌برنامه‌ها و امکانات ایجاد می‌کند ادامه داد: این تفاوت‌ها ناشی از برنامه‌ریزی مدرسه و سطح مشارکت اولیاست.

محمودزاده در خصوص کیفیت و اجرای برنامه‌ها گفت: تمام عناصر برنامه‌ریزی آموزشی، شامل گزینش و صلاحیت حرفه‌ای معلمان، دوره‌های آموزش معلم، عناوین کتاب‌های درسی، ارزشیابی، امتحانات نهایی و کنکور، برای مدارس دولتی و غیردولتی یکسان است. تفاوت‌ها بیشتر در اجرا و کیفیت ارائه خدمات است. برخی مدارس به دلیل مشارکت مالی اولیا، امکانات بیشتری فراهم می‌کنند و کیفیت برخی فعالیت‌ها بالاتر است. این تفاوت‌ها نباید منجر به قضاوت کلی درباره مدارس غیردولتی شود.


نظرات

آخرین اخبار
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
اظهارات روبیو در جلسه استماع
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست